2020-10-25
Staycation 房間包$1500餐飲消費額,我哋用嚟食咗dinner buffet.呢間酒店本身較為低調,冇抱太大期望,未食得前行左一圈,覺得食物選擇唔多,點知樣樣都好食,而且甜品好有驚喜🤣凍海鮮有龍蝦,凍蝦,蟹腳,麵包蟹,翡翠螺,青口,龍蝦味道正常口感有少少似擦子膠但尚可接受。另外蟹腳鮮甜,麵包蟹多膏好香,其他冇食湯有幾款,有椰子花膠燉雞湯必攞。另外有胡椒豬肚湯同埋一個椰菜花忌廉湯呢兩款我就冇飲啦。刺身有三文魚,吞拿魚,立魚,希靈魚,望落去都唔係幾精神所以我一樣都冇攞。熱葷有清蒸海斑,西蘭花炒帶子,滷水乳鴿另外有葡汁焗海螺同龍蝦呢幾樣都好好味,熱食嘅龍蝦好過凍食嘅。鐵板燒有燒蝦、牛仔骨、羊架、鴨肝,鴨肝同燒蝦超好味,本身唔食羊所以就冇叫。最後講講令我超有驚喜嘅甜品,首推介布甸燒超滑口感唔算甜好好味,焦糖燉蛋好香滑而且入邊有雲呢拿籽又係必食,另外仲有靚姐姐即場整嘅雜果千層脆餅,芒果虎紋卷, Tiramisu,士多啤梨奶凍,最後仲見到有古早味斑斕蛋糕但係實在太飽啦食唔落。總結,老公話淨係食佢個甜品都想再嚟多次,可想而知甜品係超班👍🏻