2024-06-06 128 瀏覽
今日同朋友去回味下澳洲時食可麗餅的味道。原來這間店是來自加拿大。無論鹹味或是甜味的可麗餅,都有超過十多款比你選擇,還要是現場即叫即做。餐廳除了叫可麗餅,飲品亦非常多選擇,有沙冰、奶昔、COFFEE 等。蘋果金寶配奶油醬可麗餅 (甜味)我平時好憎食蘋果批,但呢間做的金寶蘋果可麗餅,餡料非常多,入面的烤蘋果粒粒一D都唔酸,而且仲好爽口。奶油醬再加上香脆的金寶淋在可麗餅上,眼觀已經超似一件藝術作品,還加上一球雲尼那雪糕,真係如名畫一樣。食落層次十足,熱中帶凍,雲尼那雪糕有加濕加味的作用、令可麗餅的味道更出。食完超滿足。風乾火腿布里芝士配羅勒醬鮮茄及蛋 (鹹味)感覺係將平時的意大利粉,變成可麗餅咁食。風乾火腿就好薄身、好香豬味。似食緊parma ham。芝士味好香濃令風乾火腿更提鮮。可麗餅餅皮薄身,口感煙韌。黃金冰冰落飲落去有一陣薑味,飲完之後成身凍晒,果然好夠冰。意式雪糕加特濃咖啡飲落去好香嘅咖啡味比較偏苦,唔會太甜最啱男士叫。上面舊雪糕好好食,唔會咁快溶,將杯咖啡加上一點點甜味中和咖啡嘅苦。可麗餅

蘋果金寶配奶油醬可麗餅 (甜味)

一D都唔酸,而且仲好爽口。
尼那雪糕,真係如名畫一樣。
完超滿足。

風乾火腿布里芝士配羅勒醬鮮茄及蛋 (鹹味)

parma ham。
芝士味好香濃令風乾火腿更提鮮。可麗餅餅皮薄身,口感煙韌。

黃金冰冰落

飲落去有一陣薑味,飲完之後成身凍晒,果然好夠冰。

意式雪糕加特濃咖啡

可麗餅
2024-05-30
來自加拿大過江龍的法式可麗餅主打超過十多款鹹甜味道🥙各款口味變化多端即點即做的可麗餅蛋香味十足🥚餡料非常飽滿一點也不馬虎🤩Butterscotch Apple Crisp🍎🥙甜味可麗餅包裹粒粒烤蘋果🍎,外層淋上奶油醬及香脆的金寶,還附上一球香滑的香草雪糕🍦,冰熱交融,感到幸福滿滿😊Crêpe St. Jacques🥙鹹味可麗餅餅皮煙韌又薄身,一切開裡面包裹著秘製瑞士芝士汁帶子及菇菌湧出來,超有爆餡的效果,大量珍珠帶子爽口彈牙,有種感覺像在喝超濃稠的忌廉湯😂,餅皮上配黑松露醬及生菜作點綴,口感相當豐富💯Blue Hawaiian🍹藍藍的外表很漂亮🤩,每一口都有突出的椰香味🥥,梳打水清新可口,解渴一流Jade🍹帶有香濃的抹茶,每一口也喝到黑朱古力碎🍫,甜度適中法式可麗餅不單是飯後甜點,同時也可以當主菜,我們分別點了2個可麗餅及飲料,不怕吃不飽吃完後有飽肚感🫄,這是第一次吃鹹味可麗餅相對有驚喜🥰,令人回味無窮,期待下次回訪再嚐嚐其他口味🥙😋
來自加拿大過江龍的法式可麗餅

Crêpe St. Jacques🥙

Blue Hawaiian🍹
Blue Hawaiian

Jade🍹
帶有香濃的抹茶,每一口也喝到黑朱古力碎🍫,甜度適中
Jade

2024-04-25
Blue Hawaiian
Jade
餐廳環境舒適。服務態度都好好。crepe有鹹有甜。質素好高👍🏻 賣相亦令人眼前一亮💁🏻‍♀️。1)Crepe St. Jacque 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅:一放上枱已經聞到好香嘅黑松露味,𠝹開入面有滿滿秘製芝士醬汁大量元貝粒同磨菇粒好足料,香噴噴令人垂涎三尺。好好味😋正👍🏻2)Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅:煙煙韌韌嘅crepe充滿蛋香,入邊包住浸咗冧酒散發住咖啡甘香嘅手指餅。味道同Tiramisu一模一樣,但係用crepe 形式。好特別。軟綿綿嘅餅皮上面有朱古力味馬卡龍同雲呢拿雪糕加上一啲可可粉,唔單止賣相精美,而且甜度適中,內外兼備。感受到用心製作👍🏻🥰飲品:Pina Colada French soda -椰子味好突出配合埋菠蘿汁感覺好清新。飲左一啖已經透心涼。Creamsicle French soda 橙冰香草梳打 🙋🏻‍♀️超級推介。主要係由梳打加橙汁同埋石榴汁混合而成。好好飲。好有層次感。以上嘅組合好精彩好豐富😍食材精美新鮮,用心製作。絕對係必食推介😍👍🏻👍🏻👍🏻

2)Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅:

飲品:

2024-04-24
  • Creamsicle French soda 橙冰香草梳打
香港少專食法式crepe嘅餐廳,每次經過K11都好想試呢間鹹甜crepe都有,而且款式口味多有lunch set,唔食crepe可以叫意粉、baguette、牛角包三文治我哋兩個人叫咗兩款鹹+一款甜+兩杯咖啡☕️▶️ St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅 ($125)估唔到入面咁多帶子粒🤯完全唔吝嗇雖然係雪藏,但口感幾彈牙秘製瑞士芝士汁好creamy,白汁蘑菇湯味,唔會太cheesy入面的確有蘑菇🍄面頭仲有黑松露醬成件事好夾味▶️ West coast 煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜可麗餅 ($119)呢款都好好食!又係超足料,每啖都爆多煙三文魚煙三文魚半熟,帶鹹香另外可以加檸檬汁🍋增添酸味冇醬汁但有一層原實嘅cream cheese,芝士味道濃郁而且帶有香草(dill)味同煙三文魚係絕配😋唔會感覺好heavy紫洋蔥香口,仲有唔少菠菜🥬Crepe皮本身好食🫓有煙韌度同彈性,唔係啲又乾又薄嘅餅皮加上摺疊咗兩次,變成四層,食落特別有質感,比想像中飽肚▶️ Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅 ($118)特別款式,好創新嘅配搭✨真係有四條ladyfinger起入面,係
香港少專食法式crepe嘅餐廳,每次經過K11都好想試呢間
鹹甜crepe都有,而且款式口味多
我哋兩個人叫咗兩款鹹+一款甜+兩杯咖啡☕️

估唔到入面咁多帶子粒🤯完全唔吝嗇
雖然係雪藏,但口感幾彈牙
入面的確有蘑菇🍄面頭仲有黑松露醬
成件事好夾味
St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子

呢款都好好食!
又係超足料,每啖都爆多煙三文魚
煙三文魚半熟,帶鹹香
另外可以加檸檬汁🍋增添酸味
同煙三文魚係絕配😋唔會感覺好heavy
紫洋蔥香口,仲有唔少菠菜🥬
Crepe皮本身好食🫓有煙韌度同彈性,唔係啲又乾又薄嘅餅皮
加上摺疊咗兩次,變成四層,食落特別有質感,比想像中飽肚
West coast 煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜

特別款式,好創新嘅配搭✨
真係有四條ladyfinger起入面,係一個包住薄餅皮嘅Tiramisu
ladyfinger事先浸咗咖啡酒,變得軟熟似海綿蛋糕🤎
Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅

Crepe皮上面灑上大量可可粉,增添苦味🍫
再放上一球雲呢拿雪糕同一粒雲呢拿macaron
雲呢拿雪糕慢慢溶落crepe到,一凍一暖冰火交融好正🤤

不過macaron有啲太甜,自己唔鍾意
成個combo好有驚喜,如果咖啡苦澀味重啲會更好食
推介大家試呢款甜crepe,層次豐富!

▶️ Americano 美式咖啡 ($32)
8oz正常size
中規中矩嘅一杯咖啡
但配送crepe食零舍有feel

▶️ Flat White ($48)
12oz (+$4) Add single shot (+$6)
個心心拉花好迷你可愛😂
Flat White

Crepe比想像中大份多餡,而且質感好食👍🏻食完一個會令你crave另一個
以上三款嘅調味同配搭都一流❣️

環境冇一般Cafe坐得舒服,座位唔算多,lunch time多客人,但氣氛OK

服務都可以,QR code落完單後好快上晒飲品同鹹甜crepe (如果大家想食鹹先,記得一早同侍應講hold住甜crepe🙈)
Crepe全部新鮮整,仲係暖笠笠冒煙
價錢偏貴,加一後~$250/人,不過我覺得值,真係好味而且用足靚料🥰
已經對佢嘅crepe念念不忘~
St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子
  • Crêpe St. Jacques
  • 提拉米蘇可麗餅
  • Tiramisu  crepe
  • 煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜可麗餅
氹自己開心得閒換吓口味,今次試吓喺尖沙咀路過嘅呢間主打食巴黎法式薄餅餐廳. 平時好少地方食到. 餐廳門面用上優雅雲石牆身,店內環境簡約舒適用色樸實,整體同一般咖啡店大小無異,都好適合同朋友傾偈享受隨意嘅一餐. Menu大致分為鹹/甜可麗餅仲有甜品,都係比較簡單嘅輕食. QR code自助落單,店員之後會將食物送上,佢哋幾好笑容,有禮貌. 可麗餅我哋叫一個鹹點叫一個甜點開心share, Perfect!即叫即整夠新鮮,餅皮軟熟蛋香味十足. 高質. ⭐️法式梳打水Pina Colada充滿揶香味同菠蘿嘅鮮甜味,梳打水解渴透心涼. Creamsicle 帶有豐富橙味同散發淡淡奶油香. ⭐️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅棉軟餅皮面有新鮮沙律菜,灑上芝士絲仲有黑松露醬點綴. 餅入面鋪滿帶子粒同蘑菇好豐富,望落脹卜卜, 帶子爽口彈牙沾滿鹹香特製芝士醬汁好Juicy.本身都覺得有啲貴要百幾蚊,不過見到咁多帶子而且高質覺得真係好揼本,超值. ⭐️提拉米蘇可麗餅 呢個傳統法式Crossover意式甜品比分開食更將兩者精粹發揚光大,感覺青出於藍. 煙煙韌韌嘅Crepe 皮充滿蛋香,內裏包裹住馬斯卡邦芝士、蛋糕

⭐️法式梳打水

⭐️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅

⭐️提拉米蘇可麗餅
呢個傳統法式Crossover意式甜品比分開食更將兩者精粹發揚光大,感覺青出於藍. 煙煙韌韌嘅Crepe 皮充滿蛋香,內裏包裹住馬斯卡邦芝士、蛋糕同手指餅,咬落勁濃烈冧酒酒味嗒落散發咖啡嘅甘香,餅面有檸檬味馬卡龍及雲呢拿雪糕,灑上滿滿嘅可可粉,打卡一流.

除咗K11分店,仲有中環總店開業多年,近年都喺康城開咗Pop up店. 想試正宗法式薄餅嘅朋友唔好錯過啦.

• 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅
  • 提拉米蘇可麗餅
  • 法式梳打水
來自加拿大的Café Crêpe,主打不同口味法式可麗餅,餅皮充滿蛋香,質感煙韌滑嫩絕對值得一試!!🥞- 提拉米蘇可麗餅 HK$118 🍫🥞口感煙韌正宗可麗餅!!餅皮散發著濃郁蛋香,質感煙韌滑嫩,厚薄適中,非常吸引!!Tiramisu口味配上芝士忌廉及手指餅,口感細膩並帶有濃郁咖啡香氣,同時散發微微酒香。配上香脆朱古力馬卡龍及雲呢拿雪糕,整體味道非常豐富!!- 紅寶石朱古力 HK$48 🍫🥛稀見紅寶石朱古力飲品!!被認證為世界上第四種朱古力,粉紅色調來自紅寶石可可豆天然色素。味道帶有微微紅莓酸甜香氣,散發著芳香甜美的氣息,非常特別!!
提拉米蘇可麗餅

- 提拉米蘇可麗餅 HK$118 🍫🥞
紅寶石朱古力

- 紅寶石朱古力 HK$48 🍫🥛
提拉米蘇可麗餅
紅寶石朱古力
2024-06-03 15 瀏覽
Butterscotch Apple $108.0呢個crepe之前係其他分店食過好正💯,今次一定要再點,外皮做得好夠薄,而且仲有好多焦糖脆脆口感更加豐富😙,加上完美配搭嘅雲尼拿雪糕真係好正🤩Crêpe St. Jacques $125.0鹹嘅crepe方面就揀左呢個有黑松露同帶子作為主要餡料😆,黑松露味道味道好出好香口,帶子都好大粒好爽口,加埋芝士久完美🔥Affogato frappuccinos's $52.0咖啡好香濃,加埋雲尼拿雪糕配搭好完美😍Nutella Latte $46自己一直好鍾意榛子口味嘅鮮奶咖啡❤️,榛子味道濃郁,而且少少甜啱晒我口味😌
Butterscotch Apple $108.0

Crêpe St. Jacques $125.0

Affogato frappuccinos's $52.0
咖啡好香濃,加埋雲尼拿雪糕配搭好完美😍

Nutella Latte $46
今次黎到尖沙咀行街,食左呢間來自溫可華既法式可麗餅專門店,餐廳提供多種口味的可麗餅,口味有創新特別,鹹甜都有,而且全部都係即叫即整,保持食物水準同埋飲品都好多選擇🤩提拉米蘇可麗餅 ($118)呢款係甜味既可麗餅,見到好多人都揀,我又試下,餅皮上有檸檬味既馬卡龍同雲呢拿雪糕,再加上可可粉,餡料係冧酒咖啡手指餅,酒香味好重又唔會太甜😋油封鴨配格魯耶爾芝士可麗餅 ($118)呢個係可麗餅係鹹點,餅底煙韌軟熟,蛋味香濃,裡面包住超多鴨肉,估唔到同可麗餅咁夾,真係意外地好食,每一啖都有好飽滿鴨香味又唔會覺得膩口,值得一試👍🏻綠茶鮮奶咖啡(熱)($48)茶味濃厚,鮮奶順滑,拉花都好靚,係必選既熱飲🍵榛子醬奶昔(16oz)(凍)($72)呢杯奶昔size都好大,雖然佢都幾濃,但係唔會太甜🍹除左可麗餅,餐廳仲有其他意粉主食,我當日係平日午飯時間黎到都坐滿人,見到仲有提供下午茶優惠套裝,下次過黎試埋佢😆

提拉米蘇可麗餅 ($118)

油封鴨配格魯耶爾芝士可麗餅 ($118)

綠茶鮮奶咖啡(熱)($48)
茶味濃厚,鮮奶順滑,拉花都好靚,係必選既熱飲🍵

榛子醬奶昔(16oz)(凍)($72)
呢杯奶昔size都好大,雖然佢都幾濃,但係唔會太甜🍹

2024-05-27
💼上班中午時間去試一下來自加大拿的這家法式可麗餅店🌮

🎀主打可麗餅 即點即做 中午時間比想像中人流多 都坐滿了🧸 除左可麗餅 還提供多款小食 主食 甜品等

👩🏻3個人點了一個意粉 一個鹹可麗餅 跟一個甜可麗餅 已經很足夠 吃到好飽🙈

🐤雞肉松露醬菠菜扁意粉
醬汁做到creamy 咸香味濃 蘑菇湯口感綿滑 重蘑菇味

🌯鹹可麗餅: Crepe St. Jacques
可麗餅餅皮做到煙韌口感 滿滿的芝士 夾著帶子跟蘑菇溶 可麗餅上塗上黑松露醬 更添咸香口感

🌯甜可麗餅: Tiramisu Crepe
賣相好看  Tiramisu帶濃咖啡香 配上雪糕跟馬卡龍吃 比想像中甜 建議跟咸點一起吃 可中和味道

🫗飲料:
Iced Latte
Iced Americano
Creamsicle French Soda橙冰香草梳打

💖本人比較推介橙冰香草梳打  酸酸甜甜 很清新 跟咸點甜點也很搭!!

💼上班中午時間去試一下來自加大拿的這家法式可麗餅店🌮

🫗飲料:
Iced Latte
Iced Americano
Creamsicle French Soda橙冰香草梳打

呢日同朋友🧒一齊嚟咗呢間餐廳諗住食個有鹹有甜嘅晚餐🤣因為 Crêpes 有甜又有鹹,甜嘅叫 sweet crêpes鹹嘅叫 savory galettes 🤣$38 Flat White 80z:夠濃郁夠香滑😋$48 Pina Colada French Soda :叫咗少甜少冰,凍冰冰好清新😋$125 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子Crêpe St. Jacques, 鮮嫩菠菜 (+$15):galette 上邊加咗啲黑松露醬同埋香草,有淡淡嘅松露香味😋;裏邊有頗多嘅小干貝,加埋我哋額外加嘅 菠菜,食落清新又好味😋$118 提拉米蘇可麗餅 Tiramisu Crêpe:Crêpe 上邊加有雪糕,仲有一粒 Macaron,全部都夠晒甜,食得好開心🤣
呢日同朋友🧒一齊嚟咗呢間餐廳諗住食個有鹹有甜嘅晚餐🤣

$38 Flat White 80z:夠濃郁夠香滑😋

下午時間喺K11想食個下午茶飲杯嘢,見到呢間餐廳食可麗餅就同朋友入去坐低食下午茶。🌟甜味可麗餅 - 蘋果金寶配奶油醬 $108Butterscotch Apple crumble經典配搭,肉桂味道非常香,蘋果軟腍腍,用料非常之多,熱熱地可麗餅上面放咗一球雲呢拿雪糕,加埋一齊食真係好正。🌟鹹味可麗餅 - 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子 $125Crêpe St. Jacques特別點一個鹹味一個甜味試試,兩款份量其實都好大,呢一款鹹味都非常好食,帶子非常非常多。🌟椰香菠蘿梳打 $48Pina Colada French soda 好清新的梳打飲品!🌟朱古力咖啡 $48Iced MochaTopping有cream,味道不錯。餐廳除咗鹹味同埋甜味可麗餅,仲有沙律、蛋糕、同埋三文治,飲品都好多選擇。

🌟甜味可麗餅 - 蘋果金寶配奶油醬 $108
Butterscotch Apple crumble

🌟鹹味可麗餅 - 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子 $125

🌟椰香菠蘿梳打 $48
Pina Colada French soda
好清新的梳打飲品!

🌟朱古力咖啡 $48
Iced Mocha
Topping有cream,味道不錯。

2024-05-20
下午茶
間餐廳係正K11 Art Mall地面果層,之前成日經過都想試下🤭, 今日咁岩同朋友行街行到攰就決定入去🍽️佢係一間可麗餅專門店,主打可麗餅,有鹹亦都有甜,選擇極多令到我花多眼亂。我同朋友鹹同甜既Crepe都各點左一個❤️🌟 Crepe St. Jacque呢個絕對有驚喜🎉待應一拎埋來已經嗅到好重既鹹香味。Crepe入面好多帶子再配以瑞士芝士汁同埋黑松露調味,蛋香濃郁,口感煙煙韌韌。不過記得要趁熱食⚠️,涼左既話D汁會鯨左小小。🌟 Parfait Crepe呢個都好食,不過係預期之內既味道,Crepe 以yogurt做base中間夾滿士多啤梨🍓同藍莓🫐,感覺清新,既有甜品既感覺,但係又唔會話太甜太漏🙈

🌟 Crepe St. Jacque

🌟 Parfait Crepe
餐廳鹹和甜𝚌𝚛𝚎𝚙𝚎都有,另外還有其他主食和多款飲品🍹🌮𝚜𝚝.𝙹𝚊𝚌𝚚𝚞𝚎𝚜 $𝟷𝟸𝟻這款是芝士黑松露帶子味~切開超多帶子粒🥳超級豐富✨帶子口感也很彈牙,醬汁很𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,整體很特別也不錯👍🌮𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝚌𝚛𝚎𝚙𝚎 $𝟷𝟷𝟾很創新的口味✨真的有四條𝚕𝚊𝚍𝚢𝚏𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛在裡面,味道有酒香也不會太甜,配上香草雪糕和馬卡龍很有層次感💗冰火二重奏很讚🫶🏻☕️𝙸𝚌𝚎 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟼𝟶很特別這裡的咖啡可以加𝚜𝚑𝚘𝚝,所以很睏的小編可以+$𝟼要多一𝚜𝚑𝚘𝚝加濃,這點很貼心🥰味道是正常好喝的𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎~🍹𝙿𝚒𝚗𝚊 𝙲𝚘𝚕𝚊𝚍𝚊 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚜𝚘𝚍𝚊 $𝟺𝟾像是很清新的菠蘿果汁🍍味道很特別完全不會藥水味,不錯👍很解膩~
餐廳鹹和甜𝚌𝚛𝚎𝚙𝚎都有,另外還有其他主食和多款飲品🍹

🌮𝚜𝚝.𝙹𝚊𝚌𝚚𝚞𝚎𝚜 $𝟷𝟸𝟻

🌮𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝚌𝚛𝚎𝚙𝚎 $𝟷𝟷𝟾

☕️𝙸𝚌𝚎 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟼𝟶

🍹𝙿𝚒𝚗𝚊 𝙲𝚘𝚕𝚊𝚍𝚊 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚜𝚘𝚍𝚊 $𝟺𝟾
2024-05-15 20 瀏覽
之前同朋友食過招牌嘅蘋果金寶可麗餅,覺得好好食,今日行街見到即刻又入去試試其他可麗餅Tiramisu Crepe $118Tiramisu餅皮上有馬卡龍同雲呢拿雪糕,再加上可可粉,餡料係冧酒咖啡手指餅,融合𠹺一齊,濃郁香甜,味道出色Crêpe St. Jacques $125餐廳除咗甜味可麗餅,仲有咸味可麗餅可以揀!黑松露香煎帶子可麗餅餡料超充足,除咗黑松露醬,內餡有好多帶子同蘑菇,加上濃厚忌廉芝士醬汁,味道超有驚喜,同朋友都愛上咸味可麗餅!Ruby Hot Chocolate $48紅寶石朱古力粒粒獨有草莓果香味,粉紅嘅可可豆令賣相更吸引,整體感覺香甜可口Pina Colada French soda $48菠蘿椰子梳打,椰香味較突出,加上咸甜可麗餅,係清爽嘅選擇總體感覺,可麗餅餅皮口感夠軟熟,而且煙煙韌韌有咬勁,蛋味足,個人好鐘意!

Tiramisu Crepe $118

Crêpe St. Jacques $125

Ruby Hot Chocolate $48

Pina Colada French soda $48
菠蘿椰子梳打,椰香味較突出,加上咸甜可麗餅,係清爽嘅選擇

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍨 𝒜𝓇𝓉 𝑜𝒻 𝒞𝓇ê𝓅𝑒𝓈 𝒾𝓃 𝐸𝓋𝑒𝓇𝓎 𝐵𝒾𝓉𝑒 @ 🌟 Café Crêpe《👽食神大媽食CREPE》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Butterscotch Apple Crisp HKD 108Crêpe St. Jacques HKD 125Golden Latte HKD 46Affogato Frappuccino HKE 52.👽 呢間食法式班戟嘅專門店,出名提供好多款法式班戟同飲品,有鹹亦有甜嘅選擇,不論食甜品定係正餐都一流。.🍎 最鍾意呢款「蘋果金寶配奶油醬」,CREPE皮唔會過硬,包住滿滿嘅蘋果蓉,甜而不膩,撒上好多金寶脆脆,增加口感。另外會跟一球雪糕,奶味濃郁,溶左都好味。.🧀 另一款叫咗「秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子」,芝士濃郁但唔過鹹,滲透住淡淡嘅黑松露調味,再配上足料帶子好多粒,飽肚但唔覺油膩,好滿足。.🥛 嘢飲就揀咗「黃金鮮奶」,奶味超濃郁,滿滿嘅薑黃夠晒濃,好暖胃。.☕️ 不得不叫「意式雪糕加特濃咖啡」,一杯飲品等於一份甜品,咖啡味濃,雪糕配合口味一流!.😎 呢間嘅CREPE真係做得好出色,味道好多選
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Crêpe St. Jacques HKD 125
Golden Latte HKD 46
Affogato Frappuccino HKE 52

Golden Latte

Affogato Frappuccino

😎 呢間嘅CREPE真係做得好出色,味道好多選擇,價錢亦合理,有機會記得嚟試下。

📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
☎️ +(852)2899-2286