咖啡優質 食物味美 服務窩心灣仔咖啡店極多,但質素和服務都十分參差。這間咖啡店開在不起眼的內街,旁邊也十分多競爭對手。但這間的Coffee Latte 咖啡與奶的比例剛剛好,口感幼滑。食物整體質素不錯,色香可口,份量剛剛好。我是在早餐繁忙時間幫襯,但店員服務都十分親切細心,我只光顧了兩次,他們便記得我的口味喜好,令人印象深刻。價格方面則不平也不貴,性價比還可以。另外,餐廳環境座位不算擠迫,在灣仔區來講很是難得
咖啡優質 食物味美 服務窩心

食物整體質素不錯,色香可口,份量剛剛好。

2018-02-06
$50 (早餐)
位置於灣仔鬧市中,環境舒適,入內讓人感輕鬆。奶與啡比例剛好,口感幼滑。 食物整體不錯,色香可口,份量剛好。店員親切細心,光顧兩次,便記得你的口味喜好。 值得一去再去!

位置於灣仔鬧市中,環境舒適,入內讓人感輕鬆。

奶與啡比例剛好,口感幼滑。

食物整體不錯,色香可口,份量剛好。

店員親切細心,光顧兩次,便記得你的口味喜好。

值得一去再去!
2017-10-30 1080 瀏覽
聽朋友講呢間新Cafe唔錯,咖啡好飲,今日lunch 即刻去試下,去到門口有4個人等緊位,同同事2人都唔洗等好耐就有位喇👍🏻👍🏻係門口睇定食咩,入到去即刻叫。上菜都算快,同事叫左黑松露意粉,其實一入去已經聞到好香既黑松露味,可惜全程都唔記得影低食物相🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️自己叫左西柚沙律👍🏻田園包好脆口,好好味😋😋餐飲加$5可以轉熱Mocha,平時到左中午我就唔會飲架喇,但今晚要上堂,就試下喇!平時好驚會好甜,呢杯唔會喎!仲有好靚既拉花,甜同苦味剛剛好👍🏻雖然唔平,但係值得一試既餐廳👍🏻

自己叫左西柚沙律👍🏻田園包好脆口,好好味😋😋

雖然唔平,但係值得一試既餐廳👍🏻
2017-10-30
2017-10-29 603 瀏覽
今日試下呢間新開嘅餐廳,lunch time 去都幾多人,要等10分鐘到,店內環境裝修好靚,坐得好舒服,叫左個黑松露意大利粉,意粉軟硬適中,黑松露味香,但白汁稍微有點多,食完有點膩。咖啡話係即磨咖啡,跟餐叫左個Cafe latte,拉花好靚,但咖啡味不夠香濃,奶泡唔係太滑。 Lunch set (包咖啡): $73 免10%

Lunch set (包咖啡): $73 免10%
黑松露意大利粉  +  cafe  latte
2017-10-26 510 瀏覽
去灣仔training ,約下附近返士既friend食lunch朋人力推呢問c.c. cafe既咖啡好得, 諗住係open rice search下食評,但冇咩評價灣仔lunch time揾食係好麻煩,12:30去到都要等10分鐘order 左2,份“西班牙黑毛豬西柚沙律配法式田園包“橄欖油黑醋,黑毛豬人囗柔嫩,一d都唔肥,法包夠鬆脆,不過橄欖油黑醋的油太多( 個人口味)。友人說她的“香濃肉醬肉丸意粉“也好好食。最期待係咖啡,latte 同 flat white 都唔洗加錢,人口啱飲(我唔識個d咩帶果味,甘ar...)只係知啱我囗味,更驚喜既係朱古力都有得拉花飲品令整個餐既性價比大力提升,仲好像冇加一

飲品令整個餐既性價比大力提升,仲好像冇加一

2017-10-18
2017-10-24 316 瀏覽
同家人一早正想飲一杯好咖啡,剛巧看見新小店,二話不說馬上進去一試。咖啡正宗,比好多大連銷店好,座位舒服,桌子不會太近👍吃物用心制作,在灣仔價格不太貴。我一定會再度光臨一時吃太由快忘了拍照
咖啡正宗,比好多大連銷店好,座位舒服,桌子不會太近👍
吃物用心制作,在灣仔價格不太貴。
我一定會再度光臨
一時吃太由快忘了拍照
2017-10-24
$55 (早餐)
  • 朱古力咖啡
C. C. Cafe 是新開的咖啡店,基本上沿用上手 Cafe 的裝潢。正值新張期間 (優惠暫至十月底),餐廳推出早餐減 $10 優惠,當然趁機試試。 早餐正價由 $48 至 $62 不等,相比附近茶餐廳當然貴了一截,期望要求固然相應更高。筆者要了一份煙三文魚嫩滑炒蛋脆牛角包,另加 $5 要了一杯朱古力咖啡。等了十分鐘左右,朱古力咖啡首先送上,面上畫了簡而美的 latte art。細意品味,朱古力與咖啡味道平衡,不過甜,評價不俗。 明白來到咖啡店理應慢活享受,但對於上班一族而言,早午市還是有時間的考量,筆者前後等了近二十分鐘,最後也按耐不住要跟進一下。除非餐廳的目標顧客不是附近的打工一族,否則值得檢討出菜的速度。 這份煙三文魚嫩滑炒蛋脆牛角包賣相對辦,牛角包酥香鬆脆,層次分明。煙三文魚有不俗的味道,炒蛋亦見滑溜。 整體而言,這是一份高質的包品,特價 $43 連一杯標準即磨咖啡都算物有所值,期待餐廳延長優惠期及加快出菜流程,下次再試試。

朱古力咖啡

這份煙三文魚嫩滑炒蛋脆牛角賣相對辦,牛角包酥香鬆脆,層次分明。煙三文魚有不俗的味道,炒蛋亦見滑溜。

[29/9/2017; Fri]
2017-09-29
$48 (早餐)
朱古力咖啡