2022-01-09 626 瀏覽
繼續搜尋狗狗🐶搵食餐廳🍴,大埔呢一間餐廳分兩部分,左右兩舖,各有所需得容易選擇,餐廳報局英倫風格,半戶外格局方便養狗🐶嘅主人。除咗人餐外當然都有🅱️餐供應,食得開心最緊要😎——————————————————————🍽日式飯團🍙(🐶🅱️餐)💬三文魚🐟、鴨肉🦆、薯仔🥔搓成嘅飯團🍙,可以安心俾小狗🐶享用,看似食得好開心😃.🍽黑松露帶子露筍意粉🍝💬白汁比較薄身,帶子松露都豐富,份量亦十足,層次上可以製作得更加好😌.🍽雞翼沙律🥗💬小食類都提供咗好幾款選擇,賣相同味道都唔錯,份量夠都係賣點之一,食得滿意又開心😃
——————————————————————
🍽日式飯團🍙(🐶🅱️餐)
🍽黑松露帶子露筍意粉🍝
🍽雞翼沙律🥗
2021-10-13 775 瀏覽
放假揸車入咗嚟大埔喺OpenRice本身諗住食另一間但因為太多人等位嘅關係我哋就揀咗附近嘅呢一間店食佢有另一間分店係可以比寵物入去嘅我哋叫咗英式全日早餐,肉醬千層麵同白菌煙肉奶油意粉味道不過不失 員工有善令外想講本身我哋係叫咗個肉醬千層麵但係因為煮唔熟嘅關係我哋先轉左白菌煙肉奶油意粉本身個肉醬千層麵超級乾身同硬真係搞唔掂好彩轉咗個奶油意粉之後係好食嘅
放假揸車入咗嚟大埔
喺OpenRice本身諗住食另一間
但因為太多人等位嘅關係
我哋就揀咗附近嘅呢一間店食

佢有另一間分店係可以比寵物入去嘅

我哋叫咗英式全日早餐,肉醬千層麵
同白菌煙肉奶油意粉

本身個肉醬千層麵超級乾身同硬

真係搞唔掂
好彩轉咗個奶油意粉之後係好食嘅

2021-09-15 667 瀏覽
今日天氣好好,媽媽又帶陳紫萱🐶出街揾食今次揾咗間喺大埔嘅寵物友善餐廳,聽講Pet Menu仲有好多選擇,聽到都興奮呢度走英倫工業風,有舊唱機又有豪華房車,好有特色呀坐上靚車,即刻感覺有氣質咗🤣媽媽叫咗四款食物水牛雞翼芝士黑松露醬薯條🍟芝士牛肉漢堡包🍔配薯條🍟肉醬千層麵壓軸主菜嚟喇就係本小姐嘅中式點心拼盤個拼盤非常豐富,有兩粒燒賣,兩條春卷,仲有個蛋撻,萱萱唔夠幾分鐘就K.O.咗喇食飽飽去埋隔離舖玩韆鞦呢位係店長貴利,唔好睇佢個樣咁英明神武就以為佢係個麻甩阿叔,其實佢係一位又温柔又可愛又年青嘅小姐嚟㗎多謝店長貴利小姐熱情款待
今日天氣好好,媽媽又帶陳紫萱🐶出街揾食

呢度走英倫工業風,有舊唱機又有豪華房車,好有特色呀

坐上靚車,即刻感覺有氣質咗🤣

媽媽叫咗四款食物

食飽飽去埋隔離舖玩韆鞦

多謝店長貴利小姐熱情款待

2021-09-15
2021-09-08 531 瀏覽
想同狗狗一齊擦餐勁?原來大埔有間cafe 係PET FRIENDLY,加上有埋PET MENU,主人同狗狗可以1齊enjoy!!Buzz Grill Bar & Cafe分左2個舗位,一間人食ge,一間for pet 既,而for pet個間都可以order人食既menu。今次幫狗狗叫左日式飯糰,飯糰內有鮭魚、鴨肉、海苔,見奇奇食得非常滋味就知好食!另外叫左2個肉醬千層麵,焗得幾好,好食!黑松露帶子露筍意粉冇咩試到,芝士牛肉漢堡配薯條 算大份,漢堡夠厚,可惜未見有肉味,薯條熱辣辣。總括黎講,唔介意食物質素就可以黎試下。同狗仔一齊玩!
想同狗狗一齊擦餐勁?

另外叫左2個肉醬千層麵,焗得幾好,好食!

總括黎講,唔介意食物質素就可以黎試下。同狗仔一齊玩!
2021-09-05
2021-03-28 2041 瀏覽
難得我同個friend兩個小朋友都係同一日生日咁有緣,梗係要book定枱慶祝啦!上年就出咗九龍,今年就揀响大埔呢間寵物友善餐廳呢度除咗小朋友食物整得相當吸引,大人食物擺盤靚味道又唔錯,啱晒我哋影相呃Like!最可惜係我最想試嘅鮑魚撈蝦籽麵原來係晚市Menu,只可以下次夜晚嚟試啦!
2021-03-27
生日
芝士牛肉漢堡配薯條
蒜蓉炸雞翼
香橙鴨胸雜菜沙律
火雞南瓜燕麥餅
第一次黎,被安排坐新既2號店,環境好好,位唔多,唔會好逼,大部分都係卡位,同狗狗坐得好舒服,而且門口係open冇門既,呢d時候著重換氣/鮮風, 啱晒,但如果天氣熱d唔知會唔會好熱menu都幾多選擇,dog menu仲多野過人menu🤣- 黑松露帶子露荀意粉: 黑松露味幾濃,露荀好少,帶子係小柱,質感ok但味道麻麻,個意粉比較多汁,有d漏,整體一般般- deleux all day breakfast: 好多野,男人都差d食唔晒,種類好多,啱晒d貪心咩都想試下既人- flat white: 正常既咖啡- 藍莓親子布甸: 我女幾咀刁,尤其出街佢唔係咩都食,但佢係秒速清左。 size都唔算細,好足料,啖啖肉整體野食都ok, 同埋唔貴,性價比高,而且仲有個角落賣狗狗零食同精品,收益部分會捐俾動物慈善機構服務:d staff對毛孩好nice, 對人態度都好好。 我11點幾book即日3點,whatsapp覆得好快👍🏻衛生:目測幾乾淨,人既食物要由1號舖拎過黎,會經過街,佢有用個透明罩cup住,野飲係外賣杯,乾淨👍🏻 泊車:轉灣有錶位,但好full, 可以搏下泊門口,或前少少路邊,好多車泊,我地就

menu都幾多選擇,dog menu仲多野過人menu🤣

- flat white: 正常既咖啡

泊車:轉灣有錶位,但好full, 可以搏下泊門口,或前少少路邊,好多車泊,我地就泊左入寶湖花園車場,weekend $23/hr, 但唔多時租位,要慢慢揾,同個場都窄窄地
黑松露帶子露荀意粉
deleux all day breakfast
藍莓親子布甸(狗狗menu)
2021-03-20
下午茶
deleux all day breakfast
藍莓親子布甸(狗狗menu)
2021-01-30 1482 瀏覽
一個人到這間竉物餐廳食午飯,老闆娘貼心地安排店長「來福」陪坐😂😂試了芝士漢堡和泡沫咖啡,味道相當不錯。漢堡牛肉好味有咬口,配搭的生菜及番茄夠新鮮,加上醬汁十分美味😋。漢堡包看來有點細,但食完薯條後就好飽,薯條也好食。當日不少客人都帶了狗狗來一齊食飯,餐廳設有竉物餐單,迴轉壽司最受歡迎。無論你有沒有帶竉物,都值得來這裡感受人狗和諧的環境和氣氛。
芝士漢堡配薯條
泡沫咖啡
店長來福
芝士漢堡配薯條
泡沫咖啡
2020-12-29 996 瀏覽
👦🏻👧🏻其實一直以來都好想養寵物,周不時見到朋友有養寵物都會😍,咁岩去開大埔要搵食,上網睇到呢間有哥基店長「來福」,即刻去🥰入到去見到哥基已經好開心,餐廳晚市主打串燒,可能開心得滯,同👧🏻嗌左好多嘢食,燒雞皮、雞軟骨、厚切牛舌、熊本一口牛、豬頸肉、芝士大啡菇、燒蠔、魷魚筒、蟹肉忌廉薯餅、燒娃娃菜、凍朱古力👦🏻👧🏻都最愛汁燒魷魚筒,因為好大條,好抵食;另外都好鐘意牛舌、一口牛同埋豬頸肉,啲肉質都好軟腍,啲醬汁調得都好好;另外有樣好特別嘅就係前菜係食爆谷,而且都好香焦糖味;帶寵物去嘅朋友仔點少得狗狗,最有趣嘅就係有迴轉壽司,想玩下嘅朋友仔記住帶埋隻寵物去啦🥰評分:7.5 / 10

評分:7.5 / 10
2020-12-21 949 瀏覽
❤️🐶作為愛狗之人 雖然我絕少帶我隻狗狗岀街 但係估唔到屋企附近都有寵物友善(pet friendly)餐廳 代表餐廳歡迎寵物內進 甚至連個pet menu都非常吸引🤩 有烘蛋、布丁、飯團 仲有迴轉壽司真係好瘋狂!!🤣 相信老闆都一定係超愛小動物🥰 入到去見到枱枱都帶埋隻狗狗 仲隻隻都食到鬼咁開心🤪.講翻人食嘅嘢先👉🏻 今次就試咗個all day breakfast 份量超多好足料! 特別喜歡個漢堡扒比起一般漢堡扒明顯冇咁鹹👍🏻 而個豬肉腸就有濃烈嘅香草味 食落都幾惹味 仲有個熱香餅係帶微微果味 甜甜哋又幾清新喎😝 另外仲試咗肉醬焗千層麵 味道唔錯但略嫌焗得乾咗小小 或者多少少汁就更好味喇!! 不過整體嚟講都好滿意 仲有我至愛嘅菠蘿汁添啊🍍下次一於帶埋我隻狗狗嚟先🤪
❤️🐶作為愛狗之人
雖然我絕少帶我隻狗狗岀街
代表餐廳歡迎寵物內進
甚至連個pet menu都非常吸引🤩
有烘蛋、布丁、飯團 仲有迴轉壽司真係好瘋狂!!🤣
相信老闆都一定係超愛小動物🥰
而個豬肉腸就有濃烈嘅香草味 食落都幾惹味
仲有個熱香餅係帶微微果味 甜甜哋又幾清新喎😝
另外仲試咗肉醬焗千層麵
味道唔錯但略嫌焗得乾咗小小
或者多少少汁就更好味喇!!
不過整體嚟講都好滿意 仲有我至愛嘅菠蘿汁添啊🍍
下次一於帶埋我隻狗狗嚟先🤪
  • 菠蘿汁
  • All  Day  Breakfast
2020-12-11 494 瀏覽
🔘 鹽燒厚切牛舌 | $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 牛舌並非薄切,就算燒完都仲好大塊。牛舌好淋亦都好有咬感,係上面輕輕灑上椒鹽吊味,令牛舌味道更為突出。。。🔘 日本竹田蟹甲羅燒 | $32評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 呢個甲羅燒性價比真係超高👍🏼蟹膏差不多填滿左成個蟹蓋。每一啖蟹膏都超有質感同蟹味,而且只係$32!絕對超值。。。🔘 蒜香芝士焗大啡菇 | $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 大啡菇面層鋪上熱辣辣溶芝士,而中間夾雜住新鮮蒜蓉醬,蒜蓉仲有好重牛油香味!食落每一啖都有芝士同蒜蓉香,非常正😛。。🔘 明太子手羽 | $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 雞翼燒到金黃色,齋睇賣相已經好想食😛雞翼內鑲入咗大大嚿明太子,一咬落去明太子香味湧晒出嚟。加上外脆內軟,口感層次好豐富。。。🔘 凍朱古力 | $38🔘 義式咖啡(凍) | $48評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 朱古力味濃郁,義式咖啡好細滑,仲大大杯到飲唔晒😛。。🔻Pet friendly餐廳🔻哥基狗狗店長🐶🔻仲有狗狗餐牌,狗狗可以陪主人一齊食推介指數: ⭐⭐⭐⭐

鹽燒厚切牛舌

🔘 明太子手羽 | $38

🔘 凍朱古力 | $38
🔘 義式咖啡(凍) | $48
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 朱古力味濃郁,義式咖啡好細滑,仲大大杯到飲唔晒😛

🔻Pet friendly餐廳
🔻哥基狗狗店長🐶
🔻仲有狗狗餐牌,狗狗可以陪主人一齊食
推介指數: ⭐⭐⭐⭐
鹽燒厚切牛舌
日本竹田蟹甲羅燒
蒜香芝士焗大啡菇
明太子手羽
2020-11-28 388 瀏覽
這是是一間動物友善餐廳,餐廳裡有寵物店長來福,它很可愛在餐廳走來走去,好像在招呼客人‼️😉 這裡有提供籠物膳食,好多客人都帶左寵物一起來用餐🐶 整間餐廳的氛圍好開心快樂‼️🎈▫️雖然是一間cafe,不過晚上有售賣串燒,而且款式不少‼️最喜歡豬頸肉串,爽脆有彈性,肉味濃郁,好吃👅 雞翅也不錯,外皮脆脆的很可口‼️ 炸物試了南瓜餅和紫心香芋圓🍡南瓜餅甜甜的,紫心芋圓煙煙韌韌,2款都很不錯‼️👅▫️
▫️
▫️

2020-11-22 356 瀏覽
#跟住我食唔中伏.#沒有寵物都去 #寵物有善餐廳原因係 @buzzgrillbar_cafehk 店長係隻狗狗🐕所以無養狗嘅朋友都可以去俾店長嗲下無錯!店長來福係非常嗲人嘅狗狗🐶會主動走到你身邊撒嬌❣️❣️❣️.因為係bar restaurant,所以格局都帶點美式唯一同其他酒吧餐廳唔同就係周圍都可以見到狗狗畫象,仲要係玩味重細心睇 #打卡位 好多!😍.食物質素唔錯👍🏻Lunch/Tea set 選擇都多:沙律、all day breakfast、意粉、千層麵….[賓尼迪蛋❤️煙三文魚+巴馬火腿+脆烤煙肉]比較平常食嘅唔同,個底用咗炸薯餅😍而且用煙三文魚&巴馬火腿包住流心蛋🤤非常新奇,味道都唔錯!.[黑松露帶子露筍意粉]黑松露味唔算好香濃露筍新鮮幾嫩,但帶子就一般忌廉意粉做得唔錯😋👍🏻.[肉醬千層麵]用個狗手掌形嘅碗放好可愛味道唔錯,不過因為放碗裡面唔容易睇到一層層😁.環境真係幾chill😊仲有專門for狗狗的食物下次帶埋狗狗來影沙龍打卡岩哂❣️.....#大埔美食 #狗cafe #dogcafe
#跟住我食唔中伏
#沒有寵物都去 #寵物有善餐廳
所以無養狗嘅朋友都可以去俾店長嗲下
無錯!店長來福係非常嗲人嘅狗狗🐶
會主動走到你身邊撒嬌❣️❣️❣️
因為係bar restaurant,所以格局都帶點美式
唯一同其他酒吧餐廳唔同
就係周圍都可以見到狗狗畫象,仲要係玩味重
細心睇 #打卡位 好多!😍
食物質素唔錯👍🏻
Lunch/Tea set 選擇都多:
沙律、all day breakfast、意粉、千層麵…
[賓尼迪蛋❤️煙三文魚+巴馬火腿+脆烤煙肉]
比較平常食嘅唔同,個底用咗炸薯餅😍
而且用煙三文魚&巴馬火腿包住流心蛋🤤
非常新奇,味道都唔錯!
[黑松露帶子露筍意粉]
黑松露味唔算好香濃
露筍新鮮幾嫩,但帶子就一般
忌廉意粉做得唔錯😋👍🏻
[肉醬千層麵]
用個狗手掌形嘅碗放好可愛
味道唔錯,不過因為放碗裡面
唔容易睇到一層層😁
環境真係幾chill😊
仲有專門for狗狗的食物
下次帶埋狗狗來影沙龍打卡岩哂❣️
#大埔美食 #狗cafe #dogcafe
2020-11-21 193 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️🇭🇰大多嘅餐廳都未必允許同寵物一齊進餐呢度就可以帶埋寵物一齊嚟食嘢啦 仲要有🐶🐶餐牌😱呢個安排真係好貼心去寵物友善餐廳就唔一定係🐕主既專利餐廳走輕工業風 又有好多同動物有關嘅佈置🐩枱與枱之間唔會太逼 都幾愜意呢度既店長係一隻超可愛既哥基-來福🐶完全唔怕陌生人 大部份時間都係周圍走來走去😍 望住啲🐕🐩 都飽晒❶Buzz Delux Breakfast $132🍳 真係超級大份 不愧叫豪華餐實在太豐富 一個人可能都未必食得晒🤣滑蛋炒得嫩滑 蛋味濃郁仲有d蛋汁🍳腸仔富肉汁而且香草味好重🌿大啡菇做得很香 入面夾咗煙三文魚 面頭既芝士仲有拉絲最鍾意嘅就係佢有水果 🤣❷賓尼迪蛋 $68 🥚呢度既賓尼迪蛋有少少特別 底層嘅麵包轉咗做薯餅 入口更加香脆 入面既三文魚煙燻味香配埋火炙芝士半熟蛋 真係冇得輸👍🏻沙律菜好多 芝麻醬落得恰到好處 唔會太多或者太少🥗❸Flat White ☕ 跟餐加$18奶味濃厚 入口絲滑️ 都唔錯喎😋❹泡芙 跟餐附送作為飯後甜品令呢餐飯更加圓滿🌕
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

奶味濃厚 入口絲滑️ 都唔錯喎😋

❹泡芙 跟餐附送
作為飯後甜品令呢餐飯更加圓滿🌕
2020-11-18 198 瀏覽
放假和妹妹去吃飯,妹妹有養小狗,因此能選擇的餐廳不多。發現大埔這一間餐廳能夠帶寵物進膳😍,於是我們便選了這一間餐廳吃我們的晚餐。餐廳內已經有很多人帶着他們的寵物,非常熱鬧。牆上也充滿了狗國王的照片🤣🤣設計用心呢,相信店主也很喜愛寵物!👍🏻除了我們可以點餐外,寵物也可以點餐呢!相當貼心😍我們叫了個檸檬忌廉汁蘆筍三文魚蛋捲煎蛋捲做得相當好,有日式玉子燒的味道,配上三文魚做餡,還有些蘆筍粒,十分用心的菜式!附上的沙律菜,配上日式芝麻醬更是滋味😋也十分開胃!黑松露蘆筍帶子意粉🍄松露味很香,帶子切開了但份量十分足夠,配上蘆筍作出中和,還有淡淡的香草味,熱辣辣食好正😙還有餐茶,我叫了蘋果汁🍹,為什麼感覺好像在喝酸梅湯?🤣🤣🤣妹妹叫烏龍茶🍵味到正常☺️值得一題是這裏的裝修及擺設,用恐龍製作的胡椒粉和鹽盛皿,十分特別,餐廳用水泥風的工業設計,還有一部留聲機的擺設。而且開放式的設計,很適合打卡😆😆😆有着寵物的朋友不妨來這裏放鬆放鬆甜品泡芙細細地但係幾好食
放假和妹妹去吃飯,妹妹有養小狗,因此能選擇的餐廳不多。

餐廳內已經有很多人帶着他們的寵物,非常熱鬧。

除了我們可以點餐外,寵物也可以點餐呢!相當貼心😍

我們叫了個檸檬忌廉汁蘆筍三文魚蛋捲

黑松露蘆筍帶子意粉

還有餐茶,我叫了蘋果汁🍹,為什麼感覺好像在喝酸梅湯?🤣🤣🤣
妹妹叫烏龍茶🍵味到正常☺️

有着寵物的朋友不妨來這裏放鬆放鬆

甜品泡芙細細地但係幾好食

2020-11-17
  • 檸檬忌廉汁配蘆筍三文魚蛋捲
2020-11-15 199 瀏覽
聽聞大埔有間新開既狗狗友善餐廳,可以同埋狗仔一齊黎,原來唔只係狗可以入黎咁簡單,仲有為寵物設計既餐牌,雖然我地無養寵物,都黎睇下狗店長來福!餐牌寵物餐牌內好似都有十款選擇。餐廳都幾有玩味,牆上既油畫都係狗仔主題!我lunch時段黎,試左個all day beaskfast,都有幾多野食。有漢堡扒、蛋、豆、菇類等等,幾欣賞佢個熱香餅有啲雲呢拿味、豬肉腸有好豐富既香草味同埋個煙肉係juicy 同彈牙!跟埋一個小甜品!份量都算足夠。另外我加錢order菠蘿汁,要加15蚊,不過都幾大杯(500ml)。狗店長會隨時行埋黎你張枱坐下。好好彩咁佢坐左我對面短時間陪我地食左餐晏。見到隔張枱order左杯熱飲同cake個造型都好可愛。下次要黎試埋甜品先。

餐牌

寵物餐牌內好似都有十款選擇。

餐廳都幾有玩味,牆上既油畫都係狗仔主題!

2020-11-11