2021-07-27 30 瀏覽
🔺 Burger's Friend Forever (將軍澳)今次係我第一次黎呢個地方,去將軍澳都只會停留係d 大商場到,今次就去到海濱公園附近行下散下心,呢到既環境好舒服,一d 都唔急促,好岩情侶黎浪漫下❤️🔻至尊漢堡($98)呢個係menu 入面唯一有兩塊肉既漢堡,岩晒大食男享用,絕對唔驚唔夠飽😋😋而且唔會因為有兩塊肉而整簿阻,兩塊都咁厚,你擔心自己丫唔大口個口好過😂🔻連皮薯條&可樂 (跟餐+$20)薯條外脆內軟,熱辣辣好香口,份量好多。🔻經典招牌漢堡 ($70)較細食既女生建議食呢個都好夠飽,雖然得一塊肉,但塊肉真係超厚,略嫌整體上淡味阻d, 加返2粒鹽就very good😂🔻一口芝士&可樂(跟餐+$28)有3粒一口芝士,佢唔係拉絲果隻芝士,芝士味最重,好creamy ,勁好味,唔夠喉😂總結:呢到環境舒適,坐位闊略,適合打卡人士,情侶黎影相打卡,放閃,漫步,離開一下繁忙既市區,放鬆下心情😌

🔻至尊漢堡($98)

🔻連皮薯條&可樂 (跟餐+$20)

薯條外脆內軟,熱辣辣好香口,份量好多。

🔻經典招牌漢堡 ($70)

🔻一口芝士&可樂(跟餐+$28)

2021-07-27 31 瀏覽
裝修方面比較簡單,暖黃燈光,令個環境幾warm,坐位都闊落,唔會好逼!淨睇餐牌款款都好吸引,個漢堡又夠份量,有d仲整到9樓咁高,真係好難揀🍔黑松露和牛漢堡 $110 配 薯條🍟+汽水 🥤$20:個漢堡個size真係大,黑松露鋪起塊芝士上去,加埋塊和牛漢堡,睇見都夠邪惡!我勉強可以一口咬到個包,塊漢堡幾鬆軟,超多肉汁勁juicy,再加埋黑松露嘅香,真心正👍🏻薯條岩岩炸起,超脆超熱,加埋少少香辣粉更惹味。汽水揀咗柚子味玉泉汽水,好耐無飲,幾有回憶。

🍔黑松露和牛漢堡 $110 配 薯條🍟+汽水 🥤$20:
薯條岩岩炸起,超脆超熱,加埋少少香辣粉更惹味。
汽水揀咗柚子味玉泉汽水,好耐無飲,幾有回憶。

2021-07-26
  • 黑松露和牛漢堡
我和同行朋友都鍾意於漢堡,難得到將軍澳又難得傍晚經過這間漢堡名店竟然不用排隊就沒放過它。5隻水牛城雞翼$42。醬汁份量恰好包裹住雞肉。雞肉很嫩滑。醬汁有點偏酸,甜味也比較重,很好吃但不像印象中的水牛城雞翼。一看餐牌我就想點鵝肝漢堡,但低頭望望自己的肉腿有點心虛,最後選了侯斯頓漢堡($76)。麵包竟然是暖的,又脆又軟。漢堡一口咬下去只能用「爆汁」形容,好吃到我吃完漢堡後又忍不住用薯條沾著流下的肉汁吃掉了。店內裝修很簡約,牆面沒有精緻的粉飾,椅子都是金屬椅。店面不大,半自助的模式要自己走幾步去拿水拿餐具。偏偏就是簡約得令人放鬆。我們兩人突然一起說:好想開一間這樣的漢堡店。最好是海邊小店,主攻賣漢堡,款式別太多別把自己忙壞,要有時間和客人聊聊天喝幾口啤酒。閒時做一點小食或甜點,自己吃不完就賣,賣不完又自己吃。裝修簡約就好,清潔時方便。嗯...該什麼時候起店名?(這種心態開店應該捱不過一個月,但令我們由吃漢堡可以放鬆地FF開漢堡店一個晚上的餐廳,還是值得再來幾次吧)

水牛城雞翼

水牛城雞翼
2021-07-26 69 瀏覽
🍔漁夫之寶 $72超級足料burger😍漁夫之寶入面有大大塊炸魚 芝士 蕃茄 生菜 洋蔥 同秘製sauce🤩🤩大大啖咬落去超滿足🤤個包外脆內軟🤪炸魚好juicy🥰配菜好fresh同個sauce配合得好好🤪小編一路食一路心心眼😍自家製炸手指魚條$38一上枱我一拎上嚟真係焫焫焫焫焫焫著😂熱辣辣😜手指魚條係自家製👍🏻睇得出係心意之作😍份量十足嘅手指魚條🤩完全唔可以用手指魚條嚟形容😂外皮超級脆 好香口😚魚條好juicy 好滑😋好夠魚味🤪配埋他他醬真係食唔停口🤓跟餐一口芝士+罐裝可樂+28有3件炸芝士😍炸到金黃色😜好香嘅芝士味🤩芝士好creamy👍🏻忌廉雪到好冰凍 jeng💛餐廳係自助式order 不過佢好貼心 有膠手套比客人食burger 咁就可以大大啖食啦😍工業風嘅裝修好有feel💕Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟

🍔漁夫之寶 $72

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2021-07-25 89 瀏覽
喺將軍澳donki同一個商場原來都有唔少特別嘅餐廳/cafe,經過呢間賣burger嘅鋪頭,睇返都有唔少人介紹過!去開附近諗唔到食咩好就可以試下呢間~😛•🥢 丹麥藍芝士漢堡 $85包係有烘過,少少脆嘅,面頭有啲黑白芝麻;藍芝士味幾濃,但就集中咗係中間,要咬多兩啖先食到,就咁食會偏濃味,但成個burger一齊咬就啱啱好,因為漢堡扒嘅調味唔係太重,同埋仲有煮過嘅甜洋蔥中和返~ 漢堡扒幾juicy,咬落爆晒汁🤤•🥢 候斯頓漢堡+燒大菇 $76+20朋友想食大菇又想食肉,但餐牌嘅菇漢堡就冇漢堡扒,所以叫咗候斯頓漢堡再加大菇喺入面,所以出到嚟個包疊到好高😋 bbq醬汁喺中間,幾惹味,呢個加埋菇比藍芝士漢堡更juicy~•🥢 薯條&汽水 +$20薯條係有皮薯條!薯條幾長,好飽滿,唔會係空心,食完個包再食都仲好脆~

🥢 丹麥藍芝士漢堡 $85

🥢 候斯頓漢堡+燒大菇 $76+20

🥢 薯條&汽水 +$20
候斯頓漢堡+燒大菇
今次去到一間主要食漢堡的餐廳! 有多款手工特色的漢堡選擇 而且還有小食意粉等選擇🥰-🔻🔻🔻🔻🔻✨Fresh Pineapple & Hand-made Shrimp Burger ($88)餐廳特色漢堡之一:新鮮菠蘿蝦堡🍍🦐 ! 最驚喜莫過於新鮮菠蘿經過燒烘 (超多菠蘿汁呢)和朋友吃著都認為菠蘿好吃的程度比蝦更為出色 (喧賓奪主的感覺😂) 有點兒搶了主角的風頭😆 夏天推介大家吃這款清新的漢堡呢🍍☀️-✨ Snack Platter ($98)雞翼、炸魚手指、一口芝士及蕃薯條 漢堡當然要搭配小食! 多款小食中最愛一口芝士和雞翼~ 芝士粒做到拉絲效果 而雞翼滿有肉汁🤪-🔺🔺🔺🔺🔺🔸環境:簡單灰調工業風~ 小店位置不多但仍有空間感🔸價錢:合理價錢~🔸服務:自助式服務~需要自己取餐具杯碟🔸等候時間:平日晚上無需等候🔸回頭度:餐廳還有很多特色漢堡 推介將軍澳的街坊試試🤣-📍 Burger's Friend Forever (將軍澳)🗺 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖

🔻🔻🔻🔻🔻

✨ Snack Platter ($98)
雞翼、炸魚手指、一口芝士及蕃薯條

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:簡單灰調工業風~ 小店位置不多但仍有空間感

🔸價錢:合理價錢~
🔸服務:自助式服務~需要自己取餐具杯碟
🔸等候時間:平日晚上無需等候
🔸回頭度:餐廳還有很多特色漢堡 推介將軍澳的街坊試試🤣

黑松露和牛漢堡Black Truffle Wagyu Burger店舖略為細,而且要先付款,餐廳環境會令你食完都唔想逗留太耐,因為有好多人係外面等緊。但係 ——個Burger🍔 同薯條🍟真心好食!!因為好食,就算個餐$138,只係飲罐裝汽水,你都會想再嚟一次!所以,想食好食嘅我會推介依間,但係如果想同朋友揾個地方好好一邊食、一邊傾,我就覺得同區其他cafe會係更好選擇😛不過,因為掛住佢嘅Burger,我一定會再嚟幫襯!

店舖略為細,而且要先付款,
餐廳環境會令你食完都唔想逗留太耐,
因為有好多人係外面等緊。
但係 ——
個Burger🍔 同薯條🍟真心好食!!
因為好食,
就算個餐$138,只係飲罐裝汽水,
你都會想再嚟一次!
所以,
想食好食嘅我會推介依間,
但係如果想同朋友揾個地方好好一邊食、一邊傾,
我就覺得同區其他cafe會係更好選擇😛
不過,因為掛住佢嘅Burger,
我一定會再嚟幫襯!
  • 黑松露和牛漢堡
🍔香港🇭🇰爆汁手打牛肉漢堡包🍔..將軍澳美食區大挑戰✨😎👏🏻👏🏻👏🏻上次跟大家介紹過 將軍澳越來越多美食後其實默默的想個計劃 就是ㄧ間ㄧ間試吃 作個筆記 哪間好吃😍 哪間拒絕往來戶😵‍💫.今天要來吃這家 有將軍澳爆汁漢堡的美稱😎『Burger's Friends Forever』.餐廳走ㄧ個美式工業風的路線,簡潔的木系檯椅,隨性的水泥牆,酒吧的霓虹燈招牌,給人ㄧ種想配啤酒吃漢堡的感覺😝.漢堡有十種口味 先來試試網民們推薦口味🍔丹麥藍芝士漢堡 、🍔侯斯頓漢堡全部漢堡肉都是安格斯牛➕和牛 手打製成 肉排鮮美多汁 配上足夠分量濃郁的藍芝士,上面還有少許焦糖洋蔥, 鹹甜配肉香的每口滋味,難怪大家狂推薦💕.另一個🍔侯斯頓漢堡,有肉排、芝士 之外 還搭配醃肉以及有點微辣的惹味的醬汁,這款口味 真的會越吃越開胃,停不下來😂👋🏻.最重要的是 每款漢堡的肉排 都真的非常爆汁 😋很好~這間可以放在好吃會再來的筆記裡😎
🍔香港🇭🇰爆汁手打牛肉漢堡包🍔
將軍澳美食區大挑戰✨😎👏🏻👏🏻👏🏻
上次跟大家介紹過 將軍澳越來越多美食後
其實默默的想個計劃 就是ㄧ間ㄧ間試吃
作個筆記 哪間好吃😍 哪間拒絕往來戶😵‍💫
今天要來吃這家 有將軍澳爆汁漢堡的美稱😎
『Burger's Friends Forever』

漢堡有十種口味 先來試試網民們推薦口味

🍔丹麥藍芝士漢堡 、🍔侯斯頓漢堡
全部漢堡肉都是安格斯牛➕和牛 手打製成

最重要的是 每款漢堡的肉排 都真的非常爆汁 😋

很好~這間可以放在好吃會再來的筆記裡😎

@kan.teen店舖環境對住好多草草🌱幾舒服 店舖又播好多廣東歌🔥.👅漁夫之堡 $72個包太厚🍔但啲料又太少太薄 視覺同味覺豐富 呢個價錢唔應該係咁🤔魚柳太濕 明顯解凍嘅時候解得唔好 無完全解凍🤢一炸 入面就岀曬水💦所以得外皮脆 而魚質就淋patpat一吉起就散曬😖.👅蕃薯條 跟餐+ $28份量好多 食薯條都飽蕃薯條好幼 如果厚切比較好食🍠———📍Burger's Friends Forever (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖#kanteen將軍澳 #kanteenburger
@kan.teen

份量好多 食薯條都飽
蕃薯條好幼 如果厚切比較好食🍠
———
#kanteen將軍澳 #kanteenburger
成日行將軍澳海旁嗰邊都會經過呢間工業風burger店,今次終於下定決心入去試🤩menu除咗漢堡包仲有沙律、小食同意粉,小編第一次食梗係叫主打先啦🍔(‼️提提大家需要行去cashier點餐☺️)而且佢仲係pet friendly餐廳,小編前面張枱坐咗幾隻狗好cute😍🐮和牛漢堡 ($90+$28配番薯條及汽水)漢堡扒係選用咗澳洲和牛,比起普通牛更重肉味同juicy🤤塊扒煎得啱啱好,一咬落去啲肉汁係咁滴落嚟💦加埋半溶嘅芝士同帶芝麻味嘅醬汁都幾滿足☺️另外餐廳用咗苜蓿芽(味道似溫室豆苗🌱)代替生菜,食落更特別☺️番薯條比平時嘅幼身,所以會更加香脆,小編食吓食吓就唔小心食晒🤣🐟漁夫之寶 ($72)由於朋友仔唔食牛,所以就叫咗呢個🌊炸魚大大塊,外脆內嫩,而且粉漿唔會過厚☺️絕對唔係某連鎖店啲雪藏魚柳😎入面仲加咗大量嘅自家製他他醬,食落幾重檸檬味,酸酸地幾開胃🤪配埋洋蔥、生菜同蕃茄,成個感覺fresh好多🥬🌟7.5/10

🐮和牛漢堡 ($90+$28配番薯條及汽水)

🐟漁夫之寶 ($72)

🌟7.5/10
2021-07-17
  • 和牛漢堡
2021-07-18 100 瀏覽
將軍澳海濱漢堡好食小店環境算寬敞,木材家具座位舒適,背景音樂🎵播著輕快的英文歌曲。半自助形式自己拎餐具、手套、調味料~免收+1 服務費多款漢堡包選擇,價錢合理#經典芝士漢堡 $70大份新鮮出爐,漢堡扒厚切多汁幾香,非常出色。包着蕃茄、生菜、芝士等材料,面包🥯微甜,烘至微脆。另外,跟餐加$20有薯條和汽水。番薯薯條/洋蔥圈 賣光了,選了普通薯條🍟,薯條粗身但都脆,不錯💕#侯斯頓漢堡 $76餡料多咗生洋蔥和咸咸的煙肉,適合重口味的朋友服務質素:6/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7.5/10
將軍澳海濱漢堡好食

小店環境算寬敞,木材家具座位舒適,
背景音樂🎵播著輕快的英文歌曲。
半自助形式自己拎餐具、手套、調味料
~免收+1 服務費

多款漢堡包選擇,價錢合理

#經典芝士漢堡 $70
經典芝士漢堡

薯條汽水

#侯斯頓漢堡 $76
侯斯頓漢堡

餡料多咗生洋蔥和咸咸的煙肉,適合重口味的朋友

服務質素:6/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7.5/10
2021-07-18
經典芝士漢堡
薯條汽水
2021-07-16 53 瀏覽
記得呢間餐廳新開張嗰陣同朋友食過一次,覺得佢哋嘅burger味道都唔錯,環境又夠舒適,今次帶囝囝係附近冒險樂園玩就過嚟再次回味一下😋★·.· ᴄʟᴀssɪᴄ ᴄʜᴇᴇsᴇ ʙᴜʀɢᴇʀ 🍔·.·★ $70🍔麵包整得香脆又鬆軟,安格斯牛煎得啱啱好,爆晒肉汁..好juicy,配埋個半溶芝士,食完超滿足加$20仲有得配埋田園沙律同汽水🥤沙律菜新鮮又爽口💕↫↫↫ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ 🍝↬↬↬$85🍝煙煙韌韌嘅意粉每條都掛滿卡邦尼汁,夠晒creamy…再配上好多煙肉同埋菇菇,幾有口感😋

加$20仲有得配埋田園沙律同汽水🥤
沙律菜新鮮又爽口💕

• 經典芝士漢堡
2021-07-15 30 瀏覽
又回到將軍澳海旁新開的餐廳晚餐時間無肉不歡者 媽媽決定挑戰比較少食的burger所以今晚就決定去Burger’s Friends Forever 吃晚餐。。餐廳裝修簡約自助水吧位 有BAR枱 有普通枱。。價錢中等 份量都大份burger種類算多------------------------------🔸至尊漢堡 套餐 薯格 可樂薯格 非常脆口調味剛好 不會太咸至尊漢堡 驚喜萬分中間有煎蛋, 漢堡 煙肉,生菜,番茄同芝士 好足料分開始半 先可以咬到 麵包烘得很香脆 漢堡肉汁漏晒出黎100%天然肉 果然肉味濃郁 推介比大家🔸茄汁大蝦意粉經典料理 意粉掛汁能力強鮮番茄配洋蔥煮的醬汁 酸酸甜甜 開胃大蝦有4-5隻 略少了一點整體麵可以接受------------------------------

又回到將軍澳海旁新開的餐廳晚餐時間

🔸至尊漢堡 套餐 薯格 可樂
薯格 非常脆口
調味剛好 不會太咸

至尊漢堡 驚喜萬分
中間有煎蛋, 漢堡 煙肉,生菜,番茄同芝士 好足料
分開始半 先可以咬到

鮮番茄配洋蔥煮的醬汁 酸酸甜甜 開胃
大蝦有4-5隻 略少了一點
整體麵可以接受

2021-07-14 40 瀏覽
🍔Burger & Friends 👭星期三一於俾個Break 自己,同朋友仔去海傍Chill 一Chill 😎將軍澳海傍而家整到勁靚😻有好多特色餐廳!成個氣氛好好🥰好似去咗外國-🍔至尊漢堡($98) 超巨型😂漢堡扒都有兩塊🥩經典漢堡包組合👍🏻 圖文絕對相符😂-💰鵝肝安格斯漢堡($140) 高級之選💵第一次食有成舊鵝肝既Burger ,估唔到我幫嘅味道同牛肉咁夾👍🏻醬汁方面有好濃嘅花生醬味🥜都幾特別😏-🍟🥤跟餐包薯條/薯格連汽水(+20)-📍Burger‘s Friend Forever (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖📌 店內主打漢堡扒唔會煎到全熟,如果想食全熟漢堡扒嘅朋友仔記得要係落單前同佢講啊!
🍔Burger & Friends 👭
🍔至尊漢堡($98)
超巨型😂漢堡扒都有兩塊🥩經典漢堡包組合👍🏻 圖文絕對相符😂
💰鵝肝安格斯漢堡($140)
🍟🥤跟餐包薯條/薯格連汽水(+20)
2021-07-10 55 瀏覽
將軍澳海濱開左咁多新餐廳,呢間burger我都bookmark左好耐架喇!店舖細小但坐得舒服,完全唔迫🥰必食店舖推介嘅至尊漢堡!入面有蛋,煙肉,番茄,芝士等配料,仲有兩大塊厚切牛肉,非常足料!食物一到,見到兩塊牛肉嘅汁慢慢滲出黎,睇到都流哂口水🤤 個包超大個,兩隻手都拎唔哂!第一啖咬落去就食到牛肉同蛋嘅汁,之後煙肉嘅味道就會慢慢出黎🥓 炒熟左嘅洋蔥都非常入味!仲有芝士溶左落牛肉度,真係好邪惡😈 漁夫之寶都好唔錯!見到個名幾得意就俾佢吸引左🐟 魚柳厚身大塊!魚肉炸得好香,外脆內軟,新鮮嫩滑😚 burger醬都好多😂 另外值得讚嘅就係薯條!我地加左個combo有薯條同飲品!薯條大大條,上面撒左調味粉所以好好味!不過成個set真係好大份,叫一份半兩個人share都已經好飽🙆🏻‍♀️

至尊漢堡
漁夫之寶