2019-01-29 34 瀏覽
好驚喜,今次朋友帶我黎食巨型漢堡包!位置係尖沙咀美麗華廣場,出地鐵站行過去幾分鐘就到。餐廳格調好似酒吧咁,侍應都好有禮貌安排位置比你坐,野食就要自己出去買!坐低左即刻睇下揀咩漢堡好,漢堡都有好多款有牛肉,海鮮,魚,雞同鴨類,我就叫左個新既蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡,而朋友就叫左個雙層牛肉芝士漢堡!嘩,漢堡一黎到真係好大個,餐廳會預先幫你切開一半等你食得方便啲!塊牛肉超juicy,咬落去勁多肉汁,好有牛味!大烤菇咬落一樣多汁唔會好乾,配埋生菜同蕃茄,食落唔會太肥!而朋友果個雙層牛肉漢堡仲巨型,仲要勁多芝士,而底層會配上千島醬,食落口感超級豐富!一個人食都差啲食唔晒😂食完好想再encore🤤
好驚喜,今次朋友帶我黎食巨型漢堡包!
位置係尖沙咀美麗華廣場,出地鐵站行過去幾分鐘就到。

食完好想再encore🤤
2019-01-28 33 瀏覽
有晚系尖沙咀行到8點幾,見周圍食店都咁多人排隊,於是就簡左呢間專食漢堡黎食,入去坐底就有本菜單比你簡,一個包最便都要90蚊,我就左個芝士牛肉漢堡,加埋芝士薯條,再加埋一罐黑啤,總共夾埋170蚊左右,系櫃台排完隊再拎埋張飛番去果位到,咁就用左15分鐘,可能要煎牛扒既關係,再起碼要等多10分鐘,冇咩耐性既話,都會餓到臉都燶.食物就唔系特別出色,但個個都話夠飽,而坐位及環境都算舒適.
30 分鐘 (堂食)
2019-01-27 237 瀏覽
今晚男朋友帶我去食burger🍔,夜晚7點去到,已經有幾個人排隊,還好裡面的座位都算多,等左5分鐘就有位啦,座位之間都寬闊,環境坐得舒服又夠chill!Burger種類好多,就算唔食牛,都仲有魚柳、海鮮可選擇。Burgeroom係先睇menu,揀好哂之後出去cashier點餐,之後坐定定等職員送餐。芝士旋風薯條熱辣辣的脆薯圈,芝士醬味香濃又唔覺膩,加埋好match!好味到停唔到口!鱈魚手指配他他醬炸魚條和醬比較中規中矩,食唔出係鱈魚,好似平時茶餐廳下午茶果d咁,味道沒驚喜。蜜桃冰茶有時候沒有期望,反而會有驚喜,蜜桃味香又不會太甜。大烤菇芝士牛肉漢堡超愛吃大啡菇的我,所以就算有選擇困難症,今次都9秒9揀到,必食大烤菇芝士牛肉漢堡!烤菇菇味濃郁,牛肉肉質juicy,加埋少少芝士真係perfect match!有d生菜同蕃茄,所以食完都唔會好膩。特量芝士牛肉漢堡男朋友就揀左呢個,分別在於冇大烤菇,但勁多芝士,其他餡都同我揀果個漢堡包一樣。

Burger種類好多,就算唔食牛,都仲有魚柳、海鮮可選擇

芝士旋風薯條
熱辣辣的脆薯圈,芝士醬味香濃又唔覺膩,加埋好match
!好味到停唔到口!

鱈魚手指配他他醬
,味道沒驚喜。
鱈魚手指配他他醬

蜜桃冰茶
有時候沒有期望,反而會有驚喜
,蜜桃味香又不會太甜。

特量芝士牛肉漢堡
男朋友就揀左呢個,分別在於冇大烤菇,但勁多芝士
,其他餡都同我揀果個漢堡包一樣。
特量芝士牛肉漢堡
2019-01-19
5 分鐘 (堂食)
2019-01-26 28 瀏覽
雖然尖沙咀經常俾人覺得係美食天堂,但我成日都覺得係尖沙咀真係好難搵嘢食。今日行街行到真係好攰,搵嘢食只係想搵到一間唔使排隊,就可以有嘢食嘅。行到嚟美麗華呢間餐廳,時尚既裝修吸引到我喎。叫咗一個鵝肝魚柳漢堡、一個黑松露薯條、同埋一支啤酒。先來左個黑松露薯條,黑松露份量相當多,黑松露嘅味道親埋去芝士,係有一種好奇妙嘅化學作用,令到原本無味嘅薯條層次豐富左好多,雖然佢份量都唔細,但係食完之後冇好飽嘅感覺,一邊食薯條,一邊飲啤酒,滿足食慾之餘仲有一啲放鬆嘅感覺。跟住你就一係鵝肝魚柳漢堡,先最吸引眼球就係頭果塊厚厚的鵝肝,鵝肝下面有番茄生菜同埋好大塊的炸魚柳,同埋其他嘅配菜,鵝肝味道濃郁,食得出係高品質嘅,魚柳都冇雪藏味,份量相當大,滿足嘅一餐!

叫咗一個鵝肝魚柳漢堡、一個黑松露薯條、同埋一支啤酒。

2018-12-29
2019-01-25 35 瀏覽
今日同朋友去過尖沙咀,途經見到依間叫burger room的西餐廳,環境夠舒服,地方也夠大,裝修又好,令人有好舒服的感覺,好自在。於是入內進食。坐得又舒服。至於店員也好有禮貌,又有善。叫咗個漢堡,漢堡買相好吸引,個包份量又大又好味道,漢堡好多汁,又夠厚,口感非常好。漢堡內的菜和番茄也很新鮮,材料很好,另外叫咗個芝士圈,好多芝士,好香,又夠熱,即炸出來的,睇見都好開心。個人認為這個是必食的。另叫咗炸雞翼,雞翼又新鲜,又熱熱地,好香,口感非常好。飲品方面,叫咗杯泡沬咖啡,同樣也非常有水準,咖啡味又香又濃又滑。综合各方面,包括食材,環境,價錢及店員態度,個人必定再來光顧。值得在這裹讚一下。非常滿足的一餐。
,又夠厚,口感非常好
2019-01-24 46 瀏覽
今日難得放早,緊係要避開多人嘅時間去試好野。 個個同事都話Burgeroom 好好味,今日終於到我去試啦,Yeah!同朋友一人一個漢堡,店員會幫我地切開一半,咁就兩款都可以試晒,太好了。叫左特量芝士牛肉漢堡($108)同埋大烤菇芝士牛肉漢堡($108)。兩個漢堡都好足料,包非常鬆軟,牛肉好厚,一啲都唔乾,一路食啲汁會一路滴出黎,好好味呀!! 特量芝士漢堡嘅芝士真係多到流出黎👍🏻 而大烤菇漢堡嘅菇烤得好香,但又唔會蓋過牛肉嘅味道👍🏻另外,仲叫左牛油果醬芝士薯條($62),本身想叫黑松露芝士薯條,但牛油果薯條好似特別啲同埋感覺上健康啲😆果然無令我地失望,熱辣辣香噴噴嘅薯條好脆口,牛油果同芝士薯條意外地夾。我地仲叫左蜜桃冰茶,每一啖都飲到蜜桃肉,正! 今餐非常滿足🥰

2019-01-24 40 瀏覽
約左朋友食飯,諗左好耐都唔知食乜好,經朋友介紹即日經openrice book左呢間Burgeroom!叫左3樣嘢食同朋友share!😋😋大烤菇芝士牛肉漢堡:好大個,如果1個人黎食完個漢堡應該已經食唔到其他嘢,塊牛肉好juicy,塊菇都好好食,反而芝士味唔係好出😂牛油果醬芝士薯條:唔係想像中嘅味道,啲牛油果醬有啲怪但芝士同薯條係好食嘅,又脆又熱辣辣,不過下次如果再黎會試芝士旋風薯條鱈魚手指配他他醬:有驚喜,啲魚食落好滑,仲有少少肉汁

出😂

牛油果醬芝士薯條:唔係想像中嘅味道,啲牛油果醬有啲怪

鱈魚手指配他他醬:有驚喜,啲魚食落好滑,仲有少少肉汁

2019-01-07
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
2019-01-22 35 瀏覽
第一次來食的時候,第一眼望到個包完全呆了,對住個巨型漢堡包有種無從入手的感覺,唔知由邊到開始食好,但望住d肉汁唧出來的時候忍不住呑了啖口水,然後就開始切來食我食的是雙層牛肉漢堡,一塊牛堡已經好厚,仲要兩塊一齊,食完整個感覺都很滿足,如果細食或者眼闊肚窄的朋友們建議你跟朋友share會好少少,因為一個人食完一整個漢堡真的好飽好飽好飽。另外仲有芝士瘋圈都值得推介,可能我本身自己都愛食芝士,所以自然為呢個薯圈加分。
  • 芝士旋風薯條
  • 雙層牛肉芝士漢堡
2019-01-21 71 瀏覽
美麗華2樓有好多好食店,但係我成日覺得佢似迷宮咁,唔容易揾。依間burger room 好大間,冇加一服務費佢啲漢堡包分咗牛肉,海鮮同魚,雞同埋鴨仲有蘇菜類,有成三十幾款漢堡包可以揀,佢午市仲可以加$30就有薯條加飲品依個蜜糖芥茉大烤菇煙肉牛肉漢堡包,有成寸厚嘅漢堡扒,同個包一樣大嘅烤菇,仲有兩篇厚切番茄同埋煙肉親買薯條非常之飽。個自家製蜜桃冰茶有果肉起底幾好飲朋友個雙層牛肉芝士漢堡,有兩個一寸厚嘅漢堡扒再加埋芝士大份到食唔晒,非常之多肉汁

依間burger room 好大間,冇加一服務費

個自家製蜜桃冰茶有果肉起底幾好飲

2019-01-21 41 瀏覽
今日happy Friday 就同男朋友去食burger la. 因為太肚餓啦,一坐低就睇下menu先。呢到呢就係self service 既,我地揀好食咩就去cashier落單就ok啦。今次揀左芝士大啡菇牛肉漢堡,墨西哥辣椒牛肉漢堡同一份牛油果醬芝士薯條。坐低等一陣就有專人送黎比我地食la.嘩!個牛肉漢堡好大份呀,要禁扁d先食到,牛肉味好重又唔會好騷,仲有d芝士好夾,大啡菇又好多汁好juicy. 而個牛油果醬芝士薯條直頭係令人食完一條又一條呀!

坐低等一陣就有專人送黎比我地食la.

而個牛油果醬芝士薯條直頭係令人食完一條又一條呀!

2019-01-21 42 瀏覽
今日難得四點放工,同朋友係尖沙咀行街,行行下經過<Burgeroom>,見到menu上既漢堡包好吸引,於是決定入去食個tea!打開menu,見到至少有30多款漢堡包,甚至連素類漢堡包都有!最後,我同朋友分別點了墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡($92),牛油果醬芝士雞柳漢堡($92)及布里芝士餅($50)。由於午市可加$30配薯條及飲品,所以我地轉成套餐,各自配上咖啡。另外,餐廳服務為半自助形式,需要自行到櫃枱落單,所以免去了加一服務費呢!等左不足十分鐘,所有食物飲品就送上了!由於芝士餅同薯條新鮮炸起,所以我地第一時間趁熱食!芝士餅一盤有五條,一咬開,就食到入面既拉絲芝士,岩晒我呢個芝士控!而薯條雖然跟套餐送,但份量一點也不少,同朋友一邊傾一邊食就最好!至於主角漢堡包,佢既size比我想像中大,而且用料絕不馬虎,牛肉厚身得黎不會韌,咬一口就湧出大量肉汁,非常juicy!我最欣賞餐廳貼心地把漢堡切成一半,方便食客拎上手食,更方便同朋友share!至於另一款雞柳漢堡,雞柳既肉質非常嫩,同樣亦有大量肉汁,再配上比較少見既牛油果醬,味道出奇地夾飲品方面,我就點了cappuccino,味道
飲品方面,我就點了cappuccino,味道不太苦澀,非常容易入口!
今次漢堡包大餐以想不到的好吃,款式及口味在香港來說一定是最多最特別,而且價錢合理,下次一定會再來試試其餘的款式

2019-01-18
  • 牛油果醬芝士牛肉漢堡
2019-01-21 89 瀏覽
一向喜愛吃美式漢堡, 早前相約朋友到尖沙咀的burgeroom開餐。還未到晚上7點, 門口已經大排長龍, 等了大概15分鐘才獲店員安排座位。burgeroom座位雖然不算窄, 但由於人流很多, 所以出入較不方便。當決定好想點的漢堡後, 就可以去櫃臺點餐。大概等了15分鐘, 漢堡才送上。以108元的價錢來說, 並不便宜, 但軟殼蟹的份量很大, 所以有少少物有所值的感覺。漢堡已經預先切開兩半, 方便進食。面包表面有不少芝麻, 所以咬下去會吃到芝麻的香味, 亦令面包更有咬口。除了主角軟殼蟹外, 還有不少配料例如蕃茄和酸瓜, 醬料則用了burgeroom自家製的他他醬。酸酸甜甜的他他醬意外地和軟殼蟹非常配, 既中和了炸軟殼蟹的油膩感, 亦令人胃口大開口。整體來說, burgeroom出品的漢堡賣相吸引, 而且味道不錯, 可提供的款式又很多, 相信之後會繼續支持。

軟殼蟹漢堡

2018-10-19
15 分鐘 (堂食)
軟殼蟹漢堡
2019-01-21 45 瀏覽
不同種類的漢堡包而家開到成行成市,比較好食的我覺得有呢間burgeroom.一個月自己總會食一次,今次帶埋女友過來,位於尖沙咀美麗華廣場,餐廳裝修好型格,用車呔圍繞做主題,坐低見到個menu價錢略貴,但漢堡包的款式有牛肉,魚同海鮮,好吸引我分別叫左鵝肝牛肉漢堡,份量十足,鵝肝煎到香脆,牛肉真是好juicy.濃厚的芝士,包底仲有外脆內軟的。松露芝士薯條,金黃色的薯條,外形己攞満分另外叫埋個蜜味辣雞翼,炸到脆口的雞翼,肉質咸香,最後加杯香濃口味的菠蘿冰茶,呢個餐真是食極也不厭!
松露芝士薯條,金黃色的薯條,外形己攞満分
另外叫埋個蜜味辣雞翼,炸到脆口的雞翼,肉質咸香,
最後加杯香濃口味的菠蘿冰茶,呢個餐真是食極也不厭!
2019-01-18
有老友食過介紹話價錢公道,份量足又幾好坐,今日阿仔在附近上完英文堂就行過嚟食burger dinner (原來佢個外藉阿Sir都話食過幾好食)~睇完餐牌價錢都算好fair親民,尤其對出條巷的食肆應該貴多了,哈哈我地揀好就去收銀處落order, 如果要樽裝飮品是自取的,我地叫咗一個鵝肝牛肉漢堡、一個蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡、一個鱈魚手指配他他醬和一杯iced caramel chocolate~冇問我地牛肉要幾多成熟但牛肉夠厚夠juicy! 我仔食鵝肝牛肉漢煲話夾了鵝肝仲香仲滑~ 澎湃嘅芝士同醬汁係小朋友至愛,佢話下次都要加鵝肝咼~Fish fingers係應酬我仔的,佢本身就愛吃炸魚,好唔好食?仔只分了一件比我囉我個honey mustard portobello bacon burger!高到我咗幾次都冇可能一口咬下~ 最終要「瞓」低易入口D!份量足到呢~見到都垂涎欲滴,個醬芥末味不太重,牛肉juicy, bacon脆,正!$108性價比不錯有自助清水提供,service也ok! 下次試其他味
)~

Foie  gras  beef  burger

Fish  fingers  with  tartar  sauce

Honey  mustard  portobello bacon burger

有自助清水提供,service也ok! 下次試其他味
Foie  gras  beef  burger
2019-01-20 43 瀏覽
今日係尖沙咀見客,見完客就約左女朋友係美麗華附近逛逛,行完街之後見到Burgeroom,就諗起自己其實都好耐冇食美式漢堡,加上餐廳迎面撲來既陣陣香味,就食指大動。餐廳係美麗華商場二樓,半自助形式既,入座後侍應好快遞上menu,然後告知我地要出去cashier買單,同埋水同配料要係自助吧臺自己拎。環境好寬敞,坐得好舒服!我地兩個人叫左兩個餐加份小食。我叫既係Jalapeno Cheese burger+鮮奶咖啡+粗薯條。辣味牛肉漢堡,墨西哥風味!啖啖juicy!! 份量好足夠!女朋友叫既係Guacamole ChickenBurger+ Cappuccino 。雞肉好滑嫩,配上好美式風味既醬!至於兩杯咖啡方面我鍾意latte ,水吧沖cafe有一手,值得一讚。小食就叫左炸芝士條,呢樣就比較普通。建議兩個人既話叫兩個餐,或是一餐配一小食,會比較划算!