2023-03-16 123 瀏覽
⌂ 西營盤Burger Joys西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖(到訪分店)灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖星期一至日 11:30 - 21:30· 牛肉漢堡+ 洋蔥圈 $99· 芝士牛肉漢堡 + 薯堡 $109· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)𖧷 設有加一𖧷 Lunch set 逢星期一至五 11:30 - 14:00供應︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜網民票選亞洲第五漢堡゜・*西營盤Cafe就聽得多啦,原來係隱蔽嘅街巷有間漢堡包店?!同朋友一齊去,傾得太忘我,差啲Miss咗間鋪都唔知添ヽ(‘ ∇‘ )ノ間鋪細細地大概得10個位到! 見佢哋應該係做外賣居多~今日兩點到一個客都無(゜▼゜*) 靜靜地咁聽住餐廳播嘅歌再同朋友Chill住食嘢~ 完美嘅下午 (ृ´͈ ᵕ `͈ ृ )而且廚房Open Kitchen,可以望到廚師煮緊咩!同埋Staff 嘅態度都好好! 最值得讚嘅位係個包裝同其他餐廳嘅唔同,勁User friendly 唔單止可以一眼睇到晒個包入面有咩餡料,仲可以攞上黎食仲唔洗擔心整污糟手嘅衛生問題添~西營盤諗唔到有咩好嘢食又想去靜靜地嘅地方就嚟B
⌂ 西營盤
Burger Joys
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖(到訪分店)
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
星期一至日 11:30 - 21:30

· 牛肉漢堡+ 洋蔥圈 $99
· 芝士牛肉漢堡 + 薯堡 $109
· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)

𖧷 設有加一

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜網民票選亞洲第五漢堡゜・*
間鋪細細地大概得10個位到! 見佢哋應該係做外賣居多~
今日兩點到一個客都無(゜▼゜*)
西營盤諗唔到有咩好嘢食又想去靜靜地嘅地方就嚟Burger Joys 啦~

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ 牛肉漢堡 $99
見到餐廳寫住話係採用美國安格斯牛肉,以及紅酒與牛油烹調成漢堡肉,而且個包係Brioche bun是由米芝蓮主廚特調,真係同其他快餐店無得比(#´ᗜ`#)睇住廚師新鮮滾熱辣煮出黎( ˊᗜˋ)
個包極大舊!同埋勁鬆軟唔係啲又扁又細同硬彬彬嘅包,超級好食.ᐟ‪‪.ᐟ
而入面就有牛肉、番茄、洋蔥、生菜,仲有酸瓜,但我同朋友都走咗! 酸瓜打咩!!!

๑ 芝士牛肉漢堡 $109
朋友就嗌咗呢個包~
而套餐就係包一份小食同嘢飲
呢個價錢又食得飽肚黎講性價比好好!

๑ 洋蔥圈 (套餐加配)

๑ 薯堡 (套餐加配)
推薦嗌薯堡ヽ(‘ ∇‘ )ノ
超大份,我哋兩個女仔都食唔晒Orz

๑ 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)
朋友話漢堡包就係要配奶昔,係健康同減肥兩個選擇入面,我哋揀咗卡路里超標!但好滿足!勁Creamy好好飲꒰ᐡ´т ‧̫ т ̀ ᐡ꒱♡

2023-03-16
  • 曲奇奶昔
2023-03-13 117 瀏覽
我哋呢幾個星期都好深歸🤣秘撈完畢又好攰,我同我的他心思思想食burger,就喺屋企附近嘅Burger Joys外賣burger返去食啦🥰之前已食過幾次😋所以一嚟到已好快睇啱食乜,簡單點了Cheese burger、Single burger,其中一個轉Combo🍟🥤+$42。因為餐廳係即點即制,但店員好好咁同我哋講要等15分鐘左右,所以我哋去附近行一陣先👫15分鐘後返嚟,真係剛剛攞得👍👍Cheese burger $110。一啖咬落去,熱辣辣㗎😍等15分鐘都好值得🤣個包外皮香脆內裡鬆軟,牛肉漢堡好厚好juicy,又濃牛肉味,加埋洋蔥、番茄、生菜、熱溶芝士,超級好味滿足😍Single burger $100。只係無咗1塊芝士而已😝都一樣咁好味😋薯條都仲係好熱,竟然可以外脆、內煙韌,正啊😄做完嘢真係好攰,我倆能夠舒舒服服喺屋企享受咁美味嘅burger,真係好滿足😎

薯條都仲係好熱,竟然可以外脆、內煙韌,正啊😄

2023-02-25
外賣自取
🍔芝士牛肉漢堡-漢堡包是用牛油微微烘烤過的很香~ 面包又酥又軟 肉餅充滿了肉汁 配菜好新鮮有洋蔥、番茄、酸瓜、生菜和芝士片 份量又大又好吃😋難怪可以得全球50大漢堡排名!🍟薯條-薯條是細薯條 很脆 不過要蹭熱吃!🥔薯堡- 外酥里嫩 像迷你版harsh brown 份量很足一個人完全吃不完!

🍟薯條-薯條是細薯條 很脆 不過要蹭熱吃!
  • 芝士牛肉汉堡
  • 薯堡
2023-02-15 882 瀏覽
小時候面對麥當勞漢堡包覺得係人間美食😌時至今日麥記既包已經滿足唔到我除左用上USDA認證既安格斯牛肉漢堡😝仲要係全球50大最佳漢堡店亦有所排名真係唔惹少🥹🙌🏻漢堡包賣相討好餡料表露無遺包裝乾淨衛生 由頭到尾都可以唔洗整污糟雙手🙌🏻👍🏻絕對值得一讚⍥ 芝士牛肉漢堡 ❙ $110 使用Brioche bun軟熟又有彈性烘過暖暖地 會提升好味指數🤤牛肉即煎 充滿肉汁油脂酸瓜 蕃茄 紫洋蔥 牛油生菜 仲有塊半溶芝士好滿足😋+$42 upgrade套餐 包汽水及薯條不過我同朋友都係愛「芝」人士🤣🤣所以又再+$12 轉熱溶芝士味薯條薯條比麥記更幼 微脆 要盡快食熱溶芝士非常澎湃 偏淡味😝如果唔係芝士海會浸稔晒薯條食到底少少輪盡 建議可以比支叉如果唔係手指就要浸落芝士海到🤭⍥ 雞肉漢堡 ❙ $90半煎炸雞扒大大塊 微脆唔油膩而且唔乾唔柴 好有肉汁👍🏻對我黎講 幾驚喜配料同芝士牛堡大同小異😌一樣係不死配搭要大大啖咬先開心😘
小時候

😌一樣係不死配搭
要大大啖咬先開心😘

• 雞肉漢堡
2023-01-13 136 瀏覽
約咗一個好耐冇見嘅朋友,趁住佢放假嚟到西營盤呢邊食lunch~佢之前已經話好想食呢間burger餐廳,今次終於有機會嚟試吓~芝士牛肉漢堡$110好大塊牛肉夾係中間,食落仲有芝士拉絲嘅效果~牛肉好Juicy,好多肉汁流出來!雞肉漢堡$90煎得好香嘅雞肉,好大個burger,夾住啲生菜🥬洋蔥🧅等等~醬汁好好味😋食落同樣有好多肉汁曲奇Mikshake $32有好多曲奇脆脆,面頭係雲呢拿雪糕🍦飲落覺得幾甜,不過都幾好飲香草Milkshake $32好香雲呢拿味~同樣有好多cream喺面,感覺好邪惡,但係好飲嘅洋蔥圈炸得好香脆嘅洋蔥圈🧅好大個圈圈⭕️食落脆卜卜,有淡淡嘅洋蔥味,幾特別薯條佢係自家製嘅薯條🍟卷卷扭紋狀,食落覺得好香好好味😋餐廳老闆同老闆娘都好好人~Lunch set大概$100,包burger,小食同飲品,幾抵食~

芝士牛肉漢堡$110

雞肉漢堡$90

曲奇Mikshake $32

香草Milkshake $32

洋蔥圈

薯條
佢係自家製嘅薯條🍟卷卷扭紋狀,食落覺得好香好好味😋

2023-01-12
2022-12-26 86 瀏覽
【人氣獲獎漢堡包店】《Burger Joys》今次要介紹曾經喺網上便獲得旅遊網站票選獲獎嘅人氣漢堡包店- Burger Joys ~鋪頭行傳統美式快餐店路線 ,雖然食物種類唔算多 ,但係以質量取勝貴精不貴多▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸Single Burger ($100) (Combo + $42)同坊間嘅美式快餐漢堡包店唔同 ,麵包明顯鬆軟好多 , 牛肉除咗juicy之外 ,亦都唔會太油膩 ,配埋醬汁一流!套餐入面薯條份量算係唔少~同埋都炸得幾好!!🔸Buffalo Wings ($58)Buffalo Wings個醬汁整得幾辣下~亦都非常入味! 如果唔係太食得辣,可能會有啲辛苦,不過係幾好食!!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️📍西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
【人氣獲獎漢堡包店】
《Burger Joys》

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

套餐入面薯條份量算係唔少~同埋都炸得幾好!!

🔸Buffalo Wings ($58)

[IMG.1]

設加一收費

📍西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2022-12-12 94 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.7/5💜被稱為香港No1嘅漢堡包店🍔基本上一試就會愛上😍今次同朋友去西環分店嘅Burger Joys,餐廳附近有好多特色壁畫,可以順便打卡😆✅牛肉漢堡$100 &芝士牛肉漢堡$110呢度最出名就係牛肉漢堡🍔,朋友額外再加咗芝士,呢度嘅漢堡包包皮特別鬆軟和厚,同平時一般見到嘅唔一樣,配料方面都係同基本漢堡包差唔多,但係牛肉煎得好香好juicy,真係超級好食😋✅Combo$54另外加錢轉set餐選咗可樂和奇津辣粉薯條🍟薯條外脆內軟,配辣粉好滋味。而且份量好多,我地兩個人食一份啱啱好😌🐻總結雖然價錢唔算好平,但係如果真係好中意食漢堡包嘅話真係值得一試👍🏻間唔中慰勞下自己都要嘅😙📍Burger Joys (第一街) (西環)西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜

✅牛肉漢堡$100 &芝士牛肉漢堡$110

✅Combo$54

🐻總結

📍Burger Joys (第一街) (西環)
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
▫️位於西營盤暗巷既神秘角落有間餐廳🔍 原來就係「全球50大最佳漢堡店」之一既Burger Joys🍔✨ 🍔 Cheese Burger $110▫️餐牌上既cheeseburger有5粒星🌟 咁多粒星可以唔試試佢😎 burger用紙盒裝住,方便拎起食又唔怕整污糟對手🤲🏻▫️麵包超級鬆軟,餐牌上寫住係secret recipe brioche buns🤫 google左係一種法國奶油麵包🥯🧐 味道好香,食落質感似鬆餅🥞 麵包仲輕輕煎過,非常外脆內軟😍 ▫️牛肉肉味香濃之餘仲超juicy💦 連中間既蔬菜都非常新鮮🥬 果然名不虛傳🏅 唔好睇相以為細細個,超足料食完飽到坐唔到🐒🐟 Fish Burger $90▫️魚柳超厚身😮 魚肉好滑,食落係更juicy好味而且無咁漏🤤 Combo $42🥤 Milkshake +$32/▫️要左Strawberry Milkshake🍓 走左cream因為唔鐘意🙅🏻‍♀️ 而且感覺無咁肥嘿嘿🤭 奶昔唔會太甜,飲得出啖啖士多啤梨果肉,味道濃郁🥰🍟 Black Truffle Fries +$22▫️加錢轉埋黑松露薯條🥳 薯條炸得熱辣辣又夠脆🍟 超多黑松露好足料‼️ 但都可能

🍔 Cheese Burger $110

🐟 Fish Burger $90

Combo $42
🥤 Milkshake +$32/

🍟 Black Truffle Fries +$22
▫️加錢轉埋黑松露薯條🥳 薯條炸得熱辣辣又夠脆🍟 超多黑松露好足料‼️ 但都可能太多黑松露醬關係令到薯條比較油🛢

▫️題外話原本杯milkshake個底脹起左企唔穩🥤 飲左幾啖後店員發現,即刻換過杯俾我😆 貼心服務值得一讚👏🏻
2022-11-20 65 瀏覽
個位真係好格攝!我fd約我喺呢度食野,完全搵唔到!大家要睇住街號黎搵,佢要行條樓梯落去,喺後巷度,有個招牌。any肥,搵到就ok間舖仔都幾細,位唔多。隔離袋外賣有黑松露薯條,未有人拎嗰陣香到我坐隔離枱都聞到!即炸無得輸!可惜朋友唔like松露,無叫到。店主推介嘅芝士牛肉漢堡跟餐餐加$42有薯條同野飲,食漢堡薯條梗係要飲杯啤,唔洗諗!一上枱勁靚!個包裝好有心思,有個防水防油紙袋裝住,下面再有半個紙盒,等你唔洗食到成手汁同油,大加分!每次食burger除非用刀叉,否則食完一定要去廁所洗手!個包好鬆軟,牛肉漢堡隻醬好食,又唔會好水,整到個包濕晒。塊菜唔知咩菜,不過好易咬,唔會咬一啖成塊拉咗出黎,可以做到啖啖都有菜。睇落好似細細個,但係食完勁飽!薯條好大兜,不過有d幼,比m記再幼d但9成都脆!即炸,熱氣死!杯生啤勁香!好香花味,飲完成口都好花香味!食完熱氣薯條飲返杯鬼佬涼茶,好合理!雞肉漢堡夾咗煎雞扒,隻醬好夾,但比較水,食得慢d都會整濕個包。雞burger嘅配料多d,有埋紫洋蔥同蕃茄,生洋蔥但完全唔辣,勁正勁正!同牛burger同一款菜,仲有少少火箭菜。塊雞肉好嫩滑,熟得啱啱好。
間舖仔都幾細,位唔多。

店主推介嘅芝士牛肉漢堡跟餐

睇落好似細細個,但係食完勁飽!

杯生啤勁香!好香花味,飲完成口都好花香味!
食完熱氣薯條飲返杯鬼佬涼茶,好合理!

雞肉漢堡
塊雞肉好嫩滑,熟得啱啱好。
2022-10-21 108 瀏覽
之前都有介紹過,被譽為有全球頭42間漢堡唯一香港代表,米芝蓮推介,灣仔第一店就食得多,西營盤分店之後第一次食,試一試能不能夠保持灣仔店既水準小店位於巷仔位置,不太難找,比灣仔店裝修比較簡單,灣仔店帶美國風,這間比較港式風格menu 當然主打漢堡包,加$42 轉套餐,包括薯條同飲品飲品可以揀啤酒,當然每次都會必揀選擇🥰鎮店推介,芝士牛肉漢堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即叫即做,自家製漢堡,熟成度剛好,牛肉味濃,肉汁多,麵包亦有煎香脆雞肉漢堡👍🏻👍🏻熱辣辣,雖然雞肉沒有牛漢堡出色,但味道不錯,如果煎得不太乾身會加不少分西營盤分店不錯,可以保持灣仔總店水準,值得再來

menu 當然主打漢堡包,加$42 轉套餐,包括薯條同飲品

飲品可以揀啤酒,當然每次都會必揀選擇🥰

鎮店推介,芝士牛肉漢堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

雞肉漢堡👍🏻👍🏻

西營盤分店不錯,可以保持灣仔總店水準,值得再來
2022-10-09
  • 雞肉漢堡
2022-10-18 74 瀏覽
Burger Joys係專門食burger嘅西餐廳,佢位置唔係當眼大街位置,而係小巷沿樓梯落嘅一家小小店舖!喺店舖外有一幅塗鴉牆,幾似澳洲塗鴉街,大家嚟度可以停一停,打一打卡!影咗幾張相後,我哋就入去點嘢食,burger種類幾多款式,而且可以升級估combo配薯條/洋蔥圈,再加飲品! 我同朋友各點咗一個burger combo,另外,由於廚房正煮緊水牛雞翼,好香~~見價錢唔貴,我哋都忍唔住叫一碟六隻嚟試下…果然夠辣,好惹味。魚柳burger好香脆,再配搭濃濃嘅沙律醬,食落一啲都唔油膩!魚柳仲要係超級大塊而又厚肉,真係冇得彈! 至於cheese burger亦都做得非常好,除咗牛肉漢堡夠厚,溶溶嘅芝士好美味,再加上配搭酸瓜洋蔥同生菜,味道好豐富之餘,一層一層唔同嘅口感,絕對唔馬虎!整體來講,係一間性價比超高嘅餐廳!

整體來講,係一間性價比超高嘅餐廳!
對於家在附近的我來說,也竟要來來回回幾次才找到這店的位置,店面細細但漢堡與小食出奇地為你送上驚喜,上網一看才知道是在亞洲排名32、香港排名第一的店,難怪!❝芝士牛肉漢堡❞ | $110上菜時首先留意到的是可愛的包裝設計,貼心地在漢堡下方加上方型小盒方便拿取,不用吃得狼狽,牛肉漢堡juciy得很,啖啖都散發出濃烈牛香,麵包也是有彈性、有牛油香的那一種,簡單的配搭已經超符一般的美味。❝薯堡❞ | $40薯波在別的地方很難遇到,但一直是我最喜愛的小食,粒粒飽滿又香口的薯波內裡是大小均勻的薯粒,香脆又惹味,推介大家試一試。𓂃𓈒 𓂂𓏸 Burger Joys 𓏸𓂂 𓈒𓂃 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖西營盤B1出口/3mins每日12:00 - 22:00
對於家在附近的我來說,
也竟要來來回回幾次才找到這店的位置,
店面細細但漢堡與小食出奇地為你送上驚喜,
上網一看才知道是在亞洲排名32、香港排名第一的店,
難怪!

❝芝士牛肉漢堡❞ | $110
上菜時首先留意到的是可愛的包裝設計,
貼心地在漢堡下方加上方型小盒方便拿取,不用吃得狼狽,
牛肉漢堡juciy得很,啖啖都散發出濃烈牛香,
麵包也是有彈性、有牛油香的那一種,
簡單的配搭已經超符一般的美味。

❝薯堡❞ | $40
薯波在別的地方很難遇到,但一直是我最喜愛的小食,
粒粒飽滿又香口的薯波內裡是大小均勻的薯粒,
香脆又惹味,推介大家試一試。

𓂃𓈒 𓂂𓏸 Burger Joys 𓏸𓂂 𓈒𓂃
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
西營盤B1出口/3mins
每日12:00 - 22:00
今日經過呢間巷仔裏面嘅漢堡包店有啲難搵🌆 原來來頭不小 係全球Top 50既漢堡包之一🌍 雖然舖頭比較細但係質素真係有驚喜❤️ Burger 控真係要試‼️⭐️ Single Burger 🍔麵包漲卜卜咬落去非常鬆軟🥪中間亦都煎到香脆💥 主角嘅牛肉好有肉味厚實得黎非常Juicy 🥩 蔬菜同蕃茄夠晒清爽🍅 值得一讚嘅係自家製醬汁 酸酸甜甜中和左牛肉嘅油脂感🍋 漢堡特別用盒裝住用手食都唔怕污糟🤪⭐️ Classic Buffalo Wings 🍗除咗漢堡出色之外估唔到小食一樣咁高質🤩 雞翼炸得香脆醬汁辣得黎好惹味🌶 同美國食到嘅味道一模一樣🇺🇸 用嚟點嘅芝士醬好Rich好真材實料🧀⭐️ Vanilla Milkshake 🥤同樣係濃濃嘅美式風味🥰 奶昔Smooth得黎唔會太重油膩感 雲呢拿味夠晒濃郁🤍⭐️ Burger Joys (第一街) (西環)📍 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
Single Burger

⭐️ Single Burger 🍔
Classic Buffalo Wings

⭐️ Classic Buffalo Wings 🍗
Vanilla Milkshake

⭐️ Vanilla Milkshake 🥤

⭐️ Burger Joys (第一街) (西環)
📍 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
Single Burger
Classic Buffalo Wings
Vanilla Milkshake
2022-09-22 536 瀏覽
這天中午跟同事到西營盤Burger Joys吃午餐,因為同事突然很想吃貨真價實的漢堡。雖然知道快餐店的漢堡抵很多,但味道始終跟正宗的有距離,吃得多快餐店的漢堡,也要吃吃正宗新鮮製作的。店面:漢堡店位於一隱蔽的角落,若不仔細留意,很容易會錯過。裡面麻雀雖小,五臟俱全:廚房很乾淨,不用擔心食物的衛生:看得出有精心佈置:不斷有外賣步兵來拿外賣,看來外賣佔了生意的不少份量。餐單印刷精美,圖文並茂,簡明扼要,上面有各種食物的圖片:因為一個漢堡也不小,所以我們二人決定share一個。上菜了,放得很整齊:Single burger $100巨大的漢堡側放在一個盒裡面,既能一眼看透所有配料,又可以拿著盒一下咬下去,不用怕會弄髒雙手。配料包括牛肉、菜、洋蔥、芝士和酸瓜,很經典的配搭。牛肉鮮嫩有牛味,口感豐富。酸瓜酸甜的滋味讓漢堡增加了異國風味,也變得更為清新。洋蔥很新鮮,味道刺激。芝士夠香滑。加$42可換到一支飲品和一個小食,另外一支飲品就要額外加錢買,要$24。我們叫了每人一支可樂:小食選了Curly fries:清脆的口感與馬鈴薯的獨特香氣,再加上茄汁,絕對是味覺的享受。新鮮出爐,即叫即整,不是很多

店面:

漢堡店位於一隱蔽的角落,若不仔細留意,很容易會錯過。

裡面麻雀雖小,五臟俱全:

廚房很乾淨,不用擔心食物的衛生:

看得出有精心佈置:

不斷有外賣步兵來拿外賣,看來外賣佔了生意的不少份量。

餐單印刷精美,圖文並茂,簡明扼要,上面有各種食物的圖片:

因為一個漢堡也不小,所以我們二人決定share一個。

上菜了,放得很整齊:

Single burger $100

配料包括牛肉、菜、洋蔥、芝士和酸瓜,很經典的配搭。

牛肉鮮嫩有牛味,口感豐富。
酸瓜酸甜的滋味讓漢堡增加了異國風味,也變得更為清新。
洋蔥很新鮮,味道刺激。
芝士夠香滑。

小食選了Curly fries:

新鮮出爐,即叫即整,不是很多地方能提供這待遇。
我覺得不加茄汁也足夠滋味,更能品嘗到薯香。

Crispy garlic wings (6 pieces) $60

雞肉肉質鮮嫩。
至於醬料,與其說是蒜茸,倒不如說是泰式辣醬。
平時食開快餐店的炸雞配泰式辣醬,現在吃普通雞翼配泰式辣醬,別有一番風味。

埋單$249,平均每人$125,有加一服務費,以漢堡午餐的價錢來說,算是可接受。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2022-08-26
10 分鐘 (堂食)
2022-09-21 398 瀏覽
食burger 我鍾意即叫即食,因為漢堡包要熱辣辣先好食!今日約咗朋友在西營盤站食這間漢堡包店,呢度嘅漢堡包皮我食過好有印象,與其他包店不同!以前問過店主是獨家配方,她買了整個recipe 做的!令人深刻的店名Burger Joys eat with joy嚟呢度一定要叫burger我哋兩個人食,叫了兩個漢堡包再加了一個combo ,有汽水和薯條,再額外叫了雞翼食過不同的漢堡包店,唯獨這一間的包皮味道特別,令人難以忘記!芝士牛肉漢堡$110呢個係大熱burger ,牛肉漢堡用上USDA CHOICE 美國牛肉,漢堡扒好有厚度,咬落啖啖肉,肉味重而有咬口!配菜有生菜、酸瓜和洋蔥等,簡單清新,令漢堡包食落爽口,仲有半溶的芝士,好香!除左牛肉漢堡呢個主角,漢堡包皮都係重點!包皮十分鬆軟,味道有微甜,牛油味濃郁!整個漢堡包每一個部分都配搭得非常好!魚柳漢堡$90除咗牛肉漢堡之外,魚柳漢堡亦都係我最愛食之一!魚柳嘅size非常大,大到超出個包,而且十分厚身,咬落啖啖肉,非常嫩滑!魚柳亦炸得好脆,因為炸粉做得好,夠薄身且鬆脆。同漢堡包皮亦非常配合,一脆一軟,口感更多層次。水牛雞翼6隻$60水牛雞翼

令人深刻的店名
Burger Joys
eat with joy

嚟呢度一定要叫burger

芝士牛肉漢堡$110

魚柳漢堡$90
除咗牛肉漢堡之外,魚柳漢堡亦都係我最愛食之一!

同漢堡包皮亦非常配合,一脆一軟,口感更多層次。

水牛雞翼6隻$60

水牛雞翼是西式漢堡店常見的食物之一,
雞翼食落微脆,酸酸辣辣味道適中,食落非常開胃,啱晒鐘意重口味既人。

甜薯條$54 ( combo $ 42 有汽水加小食,我地加了$12 轉甜薯條)

忍唔住叫多個甜薯條嚟食,叫combo 有薯條食又有汽水飲!
甜薯條甜度足,又炸得夠脆,食落外脆內軟,配上醬汁,更滋味!

餐廳位置起轉角,外牆有特別的油畫,有點隱蔽,但是不難找!

• 魚柳漢堡