2018-08-19 185 瀏覽
抹茶麻糬雞蛋仔 ($28)賣相非常好,未見過咁工整咁平滑既雞蛋仔😯 而且唔係得個樣,係有少少抹茶味既(雖然唔係帶苦澀甘香個種)😂重點係每粒都有麻糬,大大底外脆內軟仲有煙韌既口感,正阿!
抹茶麻糬雞蛋仔 ($28)

2018-08-17 176 瀏覽
✨期間限定✨👉🏻竹炭黑芝麻梳乎厘班戟(配白朱古力果仁餡料 baileys忌廉)🥞💲45望落好黑不過芝麻味唔係真係咁勁😐入面個白朱古力餡好甜🤤仲有啲味仁幾有咬感😙不過整體個餡好少😟明明其他人話白朱古力太甜會搶味 我又唔多覺🤔佢唔算有空氣感似係未熟嘅pancake😹不過因爲其實我唔中意souffle太強空氣感好似冇食過嘢咁 所以我覺得呢個好好食😹👍🏻
✨期間限定✨
外賣自取
2018-08-17 188 瀏覽
不是常常去葵廣, 每次去都人很多...每次都找不到Bove😅😅😅今次與小朋友早早來到, 人流未見, 所以決定找找!!在內角位置!!😅我點了原來加蜜糖漿!小朋友點了朱古力加棉花糖朱古力流心餡!!即叫即製, 要等15分鐘以上呢...在等候期間, 旁邊的顧客說"好難食", 開始有點擔心點了兩個會否中伏😭😭終於到我們的班戟現身!!!原味配蜜糖!!厚厚的, 很鬆軟! 很有蛋香!! 不錯的!!💕朱古力配朱古力棉花糖!!流心熱熱的! 唯有要挑剔的是棉花糖不是白色而是彩色!味道過甜😅如內餡的朱古力可用黑朱古力應可中和!評分: 5⭐最好食物: ⭐⭐⭐⭐環境: ⭐⭐⭐價錢: ⭐⭐⭐服務: ⭐⭐⭐
不是常常去葵廣, 每次去都人很多...
每次都找不到Bove😅😅😅

今次與小朋友早早來到, 人流未見, 所以決定找找!!
在內角位置!!😅

我點了原來加蜜糖漿!
小朋友點了朱古力加棉花糖朱古力流心餡!!

即叫即製, 要等15分鐘以上呢...

終於到我們的班戟現身!!!

原味配蜜糖!!
厚厚的, 很鬆軟! 很有蛋香!! 不錯的!!💕

朱古力配朱古力棉花糖!!
流心熱熱的! 唯有要挑剔的是棉花糖不是白色而是彩色!
味道過甜😅如內餡的朱古力可用黑朱古力應可中和!

評分: 5⭐最好
食物: ⭐⭐⭐⭐
環境: ⭐⭐⭐
價錢: ⭐⭐⭐
服務: ⭐⭐⭐
2018-08-01
20 分鐘 (外賣自取)
2018-08-16 156 瀏覽
Bove剛開業時,是以梳乎厘班戟為招徠。當時筆者立刻去嘗鮮,但奈何味道不太合心意,所以沒有光顧了。近來得知店家加入雞蛋仔出售,決定再來嘗味。雞蛋仔的選擇可謂五花八門,有咸有甜,總會找到合自己口味的一款。筆者今次選了新推出的綠茶麻糬雞蛋仔。雞蛋仔質地偏硬身,吃下去是外脆內軟,配以剛出爐的暖烘烘;一個字形容:令人驚喜的是每一粒雞蛋仔都有麻糬的。筆者購買時,有一刻覺得雞蛋仔價錢定位頗貴;但當看見雞蛋仔真材實料,粒粒有麻糬時,頓時心理平衡回不少。有一點小可惜的是:綠茶味很淡。如果能夠有綠茶的甘襯托雞蛋仔的甜,效果應該更好。雖然梳乎厘班戟沒有成為我的菜,但今天試過雞蛋仔後,頗有驚喜。筆者要找機會重訪,試試其他口味的雞蛋仔呢~
Bove剛開業時,是以梳乎厘班戟為招徠。當時筆者立刻去嘗鮮

。筆者今次選了新推出的綠茶麻糬雞蛋仔

綠茶麻糬雞蛋仔

雞蛋仔質地偏硬身,吃下去是外脆內軟
,配以剛出爐的暖烘烘;一個字形容:

令人驚喜的是每一粒雞蛋仔都有麻糬的

雖然梳乎厘班戟沒有成為我的菜,但今天試過雞蛋仔後,頗有驚喜
。筆者要找機會重訪,試試其他口味的雞蛋仔呢~

2018-08-16
綠茶麻糬雞蛋仔
2018-08-13 134 瀏覽
說來慚愧,身為澱粉質女孩嘅我竟然冇喺香港食過厚pancake,一係就太多人排隊,一係就食完晚飯已經飽到反艇食唔落🤦‍♀今次嚟葵廣掃街時已經逼自己留定個肚,點都要潮聖一下呢間梳乎厘班戟🤴睇menu有4款基本口味加2款限定口味,都係嗰句,通常第一次試我都係試左基本款先嘅。不過男友鍾意食朱古力我地就點左個Valrhona朱古力味,本身想加埋流心餡,但因為實在太飽唯有被逼放棄唔知因為太多人幫襯定係製作需時,等左15-20分鐘⏱一攞上手已經俾個朱古力香味深深吸引住,厚度好足夠,外脆內嫩,質感鬆軟得嚟又唔會塌,裡面濕潤得嚟又未去到好水嗰種,輕身得嚟又唔會好似食空氣咁,正到好想學伙頭爸B咁跳起大叫 “好好味呀!”😭😭下次有機會我會加埋流心餡,感覺應該好襯💕

唔知因為太多人幫襯定係製作需時,等左15-20分鐘⏱
朱古力梳乎厘班戟

下次有機會我會加埋流心餡,感覺應該好襯💕
朱古力梳乎厘班戟
2018-08-10 196 瀏覽
想讚下葵廣新開呢間店,雖然有別於其他食店唔係大街大巷!但如果你搵到注定你要試一試....我好鍾意食梳孚里,所以我一見到就好想試!其實揀嘢都食如果有口味選擇我通常揀原味,原因係因為我覺得原味最能試到個quality!!! $28 有兩件其他實好抵! 佢有焦糖同朱古力醬!我就比較鍾意焦糖🤣🤣🤣我驚朱古力最後只食到朱古力味!下次都會想繼續試~ 因為一般出面都要成$50 以上,呢個間太抵了吧! 大家不妨試下🤙🏻🤙🏻
我好鍾意食梳孚里,所以我一見到就好想試!

2018-08-01 211 瀏覽
平時去葵廣掃街都係食鹹野多,朋友見到網上的葵廣掃街攻略有介紹呢間pancake,就特登去朝聖~ 本身鋪頭都唔係當眼位置,我地都搵咗一段時間! 我地雖然夜晚去,但都有一條小小的人龍在等落order和等pancake。可以選擇的pancake主要有4款,一場黎到我地揀左個比較少見同特別的味道。瀑布花生醬梳乎厘班戟 (兩件) ($48)最近全香港都出現唔少呢類型pancake店,都試過好幾間(在商埸果啲)都幾唔錯,不過價錢就貴咗少少。Bove $45 兩件本來都可以接受,不過可能我地期望太高(或者宣傳太over!?),我地覺得呢間pancake味道真係一般賣相都唔差,淨食pancake就有軟熟的空氣感嘅,不過無咩味,高度唔係hold好耐。而沾上花生醬後的味道就完全蓋過pancake味..本身都有啲heavy同'結',比埋煉奶又更甜:S.......所以個人而言覺得pancake & 花生醬其實唔太夾加上等得有啲耐,所以整體性價比不高呢~

瀑布花生醬梳乎厘班戟 (兩件) ($48)
瀑布花生醬梳乎厘班戟 (兩件)

加上等得有啲耐,所以整體性價比不高呢~
題外話/補充資料: 好多食完的紙盒垃圾就咁比人堆在一旁,無清潔
2018-07-21
識我嘅人都必然知道我係一個甜點控, 在於梳乎厘這東西更加沒抵抗能力......無論身處喺咩國家, 只要見到梳乎厘都必然要試! 呢間喺印象之中已經開了一段時間, 行街每次經過都見到唔小人排隊幫襯, 所以頭幾個月我都叫自己忍耐忍耐, 等熱潮過一過先俾自己一嚐其味。 今個月我又如常咁嚟到葵芳廣場行街食嘢, 收咗工個人特別餓, 見到佢竟然已經冇乜人等喇! 飛雲~~~機會嚟喇~~~ 其實每一次經過見到佢有多種口味選擇, 都覺得好吸引, 亦覺得呢個係佢優勝之處, 因為有某幾款口味, 都應該係佢獨家擁有㗎例如雙重芝士啦, 辣味黑朱古力啦, 伯爵茶啦同埋竹炭黑芝麻咁。今次仲有一個新發現係多咗藍莓+咸蛋黃+花生醬+歌劇院添。 最後我都係決定試一試蜜桃茶味, 一來都覺得幾獨特, 二來我身旁的那個都可以試, 因為他最喜歡蜜桃茶了。 由俾錢到拎飛等待即叫即做到輪候時間大約等咗10-15分鐘, 但將佢放第1啖入口嗰2秒之後, 感覺其實真係令我大失所望。 老老實實, 味道嚟講真係唔差, 佢亦真係有蜜桃茶味, 入口之後細嚼慢慢滲出, 尚算清香, 但令我失望之處係成個梳乎厘嘅口感質感......以我所標準裡面, 一個
老老實實, 味道嚟講真係唔差, 佢亦真係有蜜桃茶味, 入口之後細嚼慢慢滲出, 尚算清香, 但令我失望之處係成個梳乎厘嘅口感質感......以我所標準裡面, 一個令人升仙嘅梳乎厘, 應該係入口即化, 瞬秒無感猶如一陣輕風, 一啖又一啖到最後一啖食完好似冇食過嘢咁...先至為之一個令人滿足, 趨之若鶩嘅梳乎厘。但呢間呢一個, 雖然味道唔錯, 但係個質感只不過係一個柔軟蛋糕?!?!?! 空氣感真係欠奉啊......莫非加咗「班戟」二字,就需要埋沒梳乎厘嘅神髓? 如果店主可以喺技術方面作出改善, 必定可以令生意更上一層樓
希望我下一次再試嘅時候會有驚喜啦。
蜜桃茶梳乎厘班戟
2018-07-06 327 瀏覽
Foodiegal我最喜歡就是吃甜品!有一天跟朋友逛葵廣的時候,發現了在三樓比較入面的位置有條小小食街,然後見到這間吃梳乎厘Pancake的小店。當然我不會錯過嚕,立馬下單!(◍ ´꒳` ◍)有一些期間限定的味道,但是我又覺得不太吸引,可能我還是喜歡忠於原味喇~哈哈!最後都是叫了一個普通版的梳乎厘Pancake~登登!就是這個巧克力梳乎厘Pancake!一共有兩塊Pancake,在Pancake上面還有一些巧克力醬作少少的裝飾。(๑ˇεˇ๑).¸¸♪總結:其實吃下去沒有很「梳乎厘」,有種overcooked的感覺,事實上吃上來有點像比較鬆的巧克力蛋糕。可能是因為我沒有加上其他的配料,例如流心醬,所以我比較建議加上醬會好一點!這麼便宜吃到已經很難得了~(๑˃̵ᴗ˂̵)و

朱古力梳乎厘

2018-06-29 277 瀏覽
早排開始吹Pancake風,成日都比人洗板,所以呢間專sell特別口味既pancake都有好多人試首先d味特別在全部都係我地hk girl至愛既熱門食材,包括永遠無得輸既抹茶、double cheese、英倫風既伯爵茶、仲有獨特既蜜桃茶,當然唔少得原味同朱古力味其實pancake本身都未係最吸晴,最加分既係有得加流心餡!流心有得揀朱古力、棉花糖等等而🐻今次就試左earl grey tea伯爵茶加金莎朱古力流心,個名聽落好吸引~雖然口感無想像中咁鬆軟咁動L😆但勝在茶味都算搭夠,食落去感覺似鬆軟cheese cake金莎餡亦無想像中咁流心,唔會話一叉就飛哂出黎,不過同個pancake就好夾,都值得一試

流心有得揀朱古力、棉花糖等等
金莎朱古力流心餡
伯爵茶pancake
15 分鐘 (外賣自取)
$40 (宵夜)
金莎朱古力流心餡
伯爵茶pancake
見勁多報導介紹呢間咪試吓囉,但平真係唔一定好....因為勁多人食,所以喺人來人往嘅窄巷等5分鐘都忟忟地,明白你即製,不過等咗廿分鐘....因係好很多人㗎....攰嘅朋友真係唔建議你等.....因為朋友唔食cream, 所以冇落,但見到pancake隻色已經覺得膠膠地....拮落去都幾實吓,冇想像中嘅空氣感囉.....抹茶味唔重,結果等廿分鐘,食就10分鐘ok左。well,試過就算啦。美咪指數:6/10抵食指數:5/10

美咪指數:6/10
抵食指數:5/10
抹茶pancake
I have always wanted to try Bove but Kwai Fong is a little claustrophobic for my liking and I can't be bothered to queue there.Spotted BOVE in MK so decided to try it.I had the original souffle pancake and it was really nice because it wasn't too eggy or buttery like other places but then so far I have only tried Flippers, Laniege and now this one!!Normally. it comes with sauce and powdered sugar but I requested it without and was really impressed as it tasted good on its own.Will come back agai
Will come back again for other flavours!!
Hopefully they will launch one with apple and whipped cream.
2018-06-10 175 瀏覽
去到葵芳覓食🍽,第一站食個甜品先等大約10ᴍɪɴs左右唔算好耐,因為可以周圍行下睇下衫衫👗梳乎厘ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ既口味10款左右!加$10就可以試下流心ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ~有6款流心既餡料可以簡👉🏼伯爵茶班戟🥞 $45ᴛᴡɪɴɪɴɢs伯爵茶飲得多🤓ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ未食過😋ᴇaʀʟ ɢʀᴇʏ既味好特出 茶味好濃郁💕ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ上面會印個招牌 不過圖案印得唔明顯😭面淋上左蜜糖🍯 食落既質感沒有梳乎厘班戟好鬆軟空氣既感覺,似蛋糕仔多d流心既餡就選擇左金莎朱古力,覺得茶+朱古力咁樣既配搭唔會太甜😏沒有想像中💭的一拮就流中黎既效果,要食到好中間太約3/5左右金莎朱古力就流出黎啦,金莎朱古力味🍫同平時食既一樣

去到葵芳覓食🍽,第一站食個甜品

等大約10ᴍɪɴs左右唔算好耐,因為可以周圍行下睇下衫衫👗

梳乎厘ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ既口味10款左右!
加$10就可以試下流心ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ~
有6款流心既餡料可以簡

👉🏼伯爵茶班戟🥞 $45

食落既質感沒有梳乎厘班戟好鬆軟空氣既感覺,似蛋糕仔多d

2018-06-09
2018-06-06 153 瀏覽
pancake熱潮,今日終於試了葵廣呢間pancake,叫了兩款,一款原味,一款朱古力,無加其他配料。喜歡試原味,唔加其他野。都抵食,鬆軟,但味道上我比較喜歡am.pm個間。朱古力味都ok,但好似唔夠濃味。
朱古力味都ok,但好似唔夠濃味。
外賣自取
2018-05-27 160 瀏覽
老婆喜歡食pancake, 琴日專登去呢間試下。間店係食街入面,環境好焗,空氣都好差。價錢方面係算抵的,我地叫左原味($28), 有兩塊,加配料就加($10)。配料我地叫左士多啤梨朱古力棉花糖。pancake 係即叫即製,所以都等左差不多20分鐘先攞得。佢既口感係比較實,食落好飽肚,空氣感唔夠,唔夠鬆軟。加埋但士多啤梨朱古力超級甜,好漏。我地share 一份都覺得好滯。總括黎講係一般般,無雜誌講得咁好食。
原味Pancake  配士多啤梨朱古力棉花糖夾心