2019-02-02 132 瀏覽
Got here in the morning for egg waffle12:47pm to be exact Luckily the wait for ordering wasnt long But we had to wait for around 10 minutes foe the egg waffle.. which i think was reasonable. The egg waffle was quite well made! Each of the puff contains one mochi so every single puff is very chewy it was also rich in green tea flavour which goes very well with the mochi!! I guess since it was made at order.. hence the great taste.. so i guess the wait was worth it
12:47pm to be exact

2019-01-22 167 瀏覽
行葵廣一定唔少得係掃街㗎啦!我lur住男友要同我試呢間疏乎pancake,聽聞幾出名!叫左個最original classic的原味pancake,等左都okay耐,不過我覺得好值得!因為個pancake好鬆軟,有種半熟蛋糕嘅口感,好濃郁的奶味同蛋味,岩哂我呢啲最鍾意食格仔餅,雞蛋仔,蛋糕類型嘅人!超好食!食唔停~

Classic
2019-01-12
下午茶
Classic
2019-01-20 136 瀏覽
食左流心蜂蜜雞蛋仔,冇諗過佢咁流心,小心燙口 一拎到手就成粒啪左入手,一咬開啲流心蜜糖就爆晒出黎。蛋漿係幾香蛋味,但粒蜂蜜原來係用好似糖水鋪爆珠果啲咁,有機會咬到一半都未到粒珠珠。不過不失,但個收銀妹妹幾靚女
食左流心蜂蜜雞蛋仔,冇諗過佢咁流心,小心燙口

流心蜂蜜雞蛋仔
外賣自取
專程來拜訪麻糬雞蛋仔,麻糬只能配綠茶味,剛出爐熱騰騰的時候食還好,麻糬煙韌,有咬口,外皮比較乾身。失去了傳統雞蛋仔的香脆口感。一場來到,一於試埋招牌厚梳乎尼班戟。超級多味道選擇,外皮可以選,餡也可以自選的,有多款流心餡選擇。我們直接點了咸蛋黃。外表是原味內里餡是滿滿的濃濃咸蛋黃咸加甜的感覺,還好白汁好像是忌廉牛奶之類,可以中和咸味加了餡的梳乎厘好像不太梳乎厘,想食到的空氣感的你最好選沒有餡的。下次會再來,要試試不加餡的伯爵梳乎尼

外表是原味
內里餡是滿滿的濃濃咸蛋黃
咸加甜的感覺,還好
白汁好像是忌廉牛奶之類,可以中和咸味

下次會再來,要試試不加餡的伯爵梳乎尼
2019-01-12
其他
2019-01-11 142 瀏覽
原味梳乎厘 一開始可能受到報紙雜誌嘅推介 ,成班人一窩蜂去排隊!個時要排好耐,不過依家熱潮過咗,冇開始咁多人啦!不過食物質素差左, 佢嘅價錢加咗唔少,普普通通要加一個流心餡,total都要40幾 !但得一個梳乎厘,認真唔係太抵不過係即叫即做 囉.....好可惜嘅係 梳乎厘 食落冇嗰種鬆軟嘅感覺....仲有店員嘅態度麻麻, 冇乜笑容之餘 仲黑曬口面 ,下次唔會再食
原味梳乎厘

不過食物質素差左
不過係即叫即做 囉.....
2018-12-24 199 瀏覽
受到熱潮所引起, 梳乎厘嘅店舖越開越多,呢間都算係始祖 叫咗個原味梳乎裡, 28蚊 基本嘅 plan都唔貴,但如果你要升級加流心餡料,就要加十蚊 ,轉其他綠茶味,伯爵味,更加要加幾蚊雞,加加埋埋都要40蚊㗎🤮 之前幾個月前食,覺得好好食!!估唔到幾個月之後再嚟食,就大為失望唯一值得一讚嘅係,佢都係即叫即整嘅!不過好明顯就求其咗啲, 店員都好唔耐煩 ,黑口黑面。 同埋好多味道都已經賣曬 ,賣相仲愈來愈差,感覺好似冇心做落去咁......
受到熱潮所引起, 梳乎厘嘅店舖越開越多,呢間都算係始祖

叫咗個原味梳乎裡, 28蚊

估唔到幾個月之後再嚟食,就大為失望
唯一值得一讚嘅係,佢都係即叫即整嘅!

不過好明顯就求其咗啲, 店員都好唔耐煩 ,黑口黑面。

2018-12-12 193 瀏覽
金莎朱古力格仔餅 ($28)每次都係食bove既梳乎厘班戟同雞蛋仔今次試格仔餅有點小失望啊!雖然格仔餅即叫即製 格仔餅欠缺外脆 比較軟身金莎朱古力醬有些榛果碎碎 有口感👍🏻依家係葵涌廣場用Alipay Hk 付款用coupon $10可以減$5啊👍🏻🤗

金莎朱古力格仔餅 ($28)
每次都係食bove既梳乎厘班戟同雞蛋仔
今次試格仔餅有點小失望啊!
雖然格仔餅即叫即製 格仔餅欠缺外脆 比較軟身
金莎朱古力醬有些榛果碎碎 有口感👍🏻

2018-11-21 326 瀏覽
今日港鐵半價,所以決定去遠些進行食食食第一站,先吃一真想嘗試的梳乎厘。由於很多味道已經售清(只有原味和伯爵味),所以今次點了伯爵味($35)。點完餐大約需要等候15分鐘。一份有兩大塊上面淋上蜂蜜,雖然鬆軟度未及外面百多元的那些,但這價錢絶對稱得上抵食又高品質的一家。它的質感軟綿綿的,表面烘得有點QQ的感覺,連蜂蜜一起吃,入口即溶,梳乎厘不見了但味道還停留在口中。起初,吃下去的好幾口,奶茶味蠻香濃的,但後來可能習慣了,奶茶味不太出。這一定是一再回味的味道,下次一定會再嘗試其他的味道。另外,看見它新出的雞蛋仔也是我想嘗一嘗的產品。
今日港鐵半價,所以決定去遠些進行食食食

第一站,先吃一真想嘗試的梳乎厘。

點完餐大約需要等候15分鐘。

伯爵味

這一定是一再回味的味道,下次一定會再嘗試其他的味道。

另外,看見它新出的雞蛋仔也是我想嘗一嘗的產品。

2018-11-04
20 分鐘 (外賣自取)
伯爵味
2018-11-07 298 瀏覽
收工約咗朋友仔行葵涌廣場兼掃街,最後一站食甜品我地揀咗Bove。印象中記得Bove喺初開張嗰陣,好多人排隊,仲要按時段拎籌,今次經過見到冇咩人排隊,先敢買嚟試下。落單俾錢後等15分鐘左右,即叫即整。伯爵味梳乎厘班戟(朱古力醬) $35入口鬆軟,但唔係空氣感嗰種梳乎厘,個蛋漿濕得嚟比較實淨。味道明顯食得出伯爵茶香,仲有陣清新嘅檸檬味,所以唔覺得漏😋咸蛋黃梳乎厘班戟(兩件) $45呢個梳乎厘係有餡嘅,個餡食落似咸蛋奶黃流心,有咸有甜,不過比較漏滯。👀實淨嘅質感比起出面其他梳乎厘pancake,呢到只係35-45蚊就有兩大舊,係幾抵食嘅,味道亦都唔錯,食得過😋
伯爵味梳乎厘班戟(朱古力醬) $35
入口鬆軟,但唔係空氣感嗰種梳乎厘,個蛋漿濕得嚟比較實淨。
味道明顯食得出伯爵茶香,仲有陣清新嘅檸檬味,所以唔覺得漏😋
咸蛋黃梳乎厘班戟(兩件) $45
👀實淨嘅質感
2018-11-04 168 瀏覽
今日得閒走咗去葵涌廣場掃街事隔幾年又來到呢度發現多咗好多好嘢食見到呢間pancake店望落去好似好靚咁 就去order啦~~但係好可惜係抹茶口味已經賣晒所以唯有退而求其次叫咗個伯爵茶個伯爵茶聲稱係用twinlings做嘅等咗大概15分鐘左右 ~ 就攞得食落去都有好大嘅伯爵茶味但係冇我想像中咁鬆軟 佢加咗啲蜜糖落去但係啲蜜糖好快已經索晒變相只係食到好少蜜糖味我覺得作為飯後茶點還可以嘅$35有兩件 性價比都OK下次都希望可以試到抹茶味~~
今日得閒走咗去葵涌廣場掃街
事隔幾年又來到呢度
發現多咗好多好嘢食
見到呢間pancake店
望落去好似好靚咁 就去order啦~~
但係好可惜係抹茶口味已經賣晒
但係啲蜜糖好快已經索晒
變相只係食到好少蜜糖味
我覺得作為飯後茶點還可以嘅
$35有兩件 性價比都OK
下次都希望可以試到抹茶味~~

2018-11-03
-伯爵茶梳乎厘班戟😌 ($35)賣相都幾靚😋,而梳乎厘班戟份量都幾多👍🏻,睇落好厚身,但唔算會震騰騰,而口感食落比較實在😀,飽肚,唔係食空氣,不過食落有點乾💦,唔夠鬆軟😥,不過聞落伯爵茶味都幾香☺️,但唔知點解食落檸檬味好突出,食食下 有點覺得食緊檸檬味雪芳蛋糕🤨,可能食其他味會好d掛🤷🏻‍♀️同埋有加到焦糖醬,但好似食唔到有焦糖🙈,如果多少少焦糖會更好😅-Name🏠: BoveLocation📌: 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T20號舖(港鐵葵芳站 D 出口)價錢💰:伯爵茶班戟 ($35)

伯爵茶梳乎厘班戟😌 ($35)
伯爵茶班戟

Name🏠: Bove
價錢💰:伯爵茶班戟 ($35)
🍮葵廣最頂層有間吃梳乎厘的小店,假日經過看見不少人便排一排試試,點了伯爵茶味($35)。💔第一次吃梳乎厘這類甜品,想像中的它會是彈彈的質感,加上伯爵茶味應該會蠻香的。😭可是質感太濕,加上無伯爵茶味。雖有檸檬香,但與我想像的卻有很大落差,十分失望。😋好味指數:3/10

😋好味指數:3/10
2018-10-25
2018-10-21 212 瀏覽
每次去葵廣掃街都把這間小店放進Bucket List,可惜每次未找到小店肚子已經不爭氣的飽了。。是次下定決心必定要一嘗這個pankcake! 位置其實不太好找,不太熟悉葵廣商場的人可能要多走幾圈才會找到是次和友人Share一份伯爵茶梳乎厘班戟加oreo cream,由排隊下單到拿到食物大概等了20分鐘左右以這個價錢來說算是十分超值,班戟口感是偏綿的,偏厚身,蛋味是有的,但略嫌不夠濃烈其實一般人到葵廣的話都是以掃街為主,當天以我們兩個女孩子的份量來說夾份吃一份已經覺得十分足夠,還有Quota 再去吃其他小食!
2018-09-04
20 分鐘 (外賣自取)
2018-10-13 244 瀏覽
雞蛋仔已成功成為衝出香港的特色小食,一直都覺得好味的雞蛋仔要有外脆內軟的特質。周末來葵涌廣場逛街,經過飲食這區域,見到這店有很多新口味的雞蛋仔,就選了寫著是人氣推介的流心蜜糖雞蛋仔,承惠$23。欣賞的是,這店很有條理,落order及收錢在一邊,取食物在另一邊,而付款後會有一張收據,有一號碼,和大約要等待的時間。等了約七分鐘,終於有得食。雞蛋仔用了較傳統size少一點的模具。而原來流心,是因為他們把蜜糖的爆珠放入了每粒雞蛋仔內,咬下去便有蜜糖的汁液流出來。但有點失望,因為雞蛋仔的質地似蛋糕,也許是怕中間的爆珠會被熱溶吧,並無外脆的外層。所以我覺得這類特式雞蛋仔店只得gimmick。

等了約七分鐘,終於有得食。

2018-10-13
其他
2018-10-07 253 瀏覽
每次去葵涌廣場都好想試下. 但係每一次都好多人排隊就唯有放棄⋯可能今日早左去所以無咩人等. 終於有機會試下喇! 俾完錢等左十五分鐘到就有得食喇! 我叫左雙重芝士疏乎厘班戟而我個friend 就叫伯爵茶疏乎厘班戟. 講下我個雙重芝士先喇! 好香濃既蛋味, 口感好鬆軟, 一咬開入面既芝士流心...不得了!真係好吸引...然後講下個伯爵茶, 店員哥哥問我地淋醬要朱古力定蜜糖. 我地揀左蜜糖. 未擺入口已經好大陣茶味好香! 雖然口感比較實吾夠鬆軟但係食落去好濃郁既伯爵茶味! 我個friend 本身都好伯爵茶就非常鐘意喇. 本身班戟吾係太甜加埋蜜糖就岩岩好! 整體黎講真係幾好食❤️
每次去葵涌廣場都好想試下.
但係每一次都好多人排隊就唯有放棄⋯
可能今日早左去所以無咩人等.
終於有機會試下喇!
俾完錢等左十五分鐘到就有得食喇!
未擺入口已經好大陣茶味好香!
雖然口感比較實吾夠鬆軟但係食落去好濃郁既伯爵茶味!
整體黎講真係幾好食❤️
2018-10-07