2021-05-07
今日走到上環試一間以藍色為主題,樓高2層嘅cafe🔹去到門口已經見到藍藍嘅招牌同裝修,好特別🥶無去過一間cafe以顔色為主題🤔入面座位闊落,而且有唔同嘅打卡位📸好適合鍾意藍色又熱愛打卡嘅朋友☺️飲品種類繁多,而且有一啲特別款,不錯不錯✔️🔵 Dirty Chai (Grande: $49)Chai latte嘅Dirty version真係第一次見😙將chai tea mix coffee感覺似鴛鴦咁🤣咖啡帶少少苦澀味但又無蓋過chai tea嘅味道,幾特別🥶🔵 Dark Mocha (Grande: $49)討厭太甜嘅朋友,呢杯dark mocha完全適合你地😂佢放棄原先milk chocolate,而選用左dark chocolate 去調配🍫唔會太甜之外亦令咖啡味隨即大增!🔵 Chocolate Fondant w/ House Blend Affogato ($98)心太軟一向都係我至愛🍫呢個精緻版更配上左House Blend Affogato❤️即時減低左心太軟嘅油膩感,而且中和左心太軟嘅甜味,成件事啱啱好!🔵 Red Bean Matcha Cake w/ Panna Cott
Dirty Chai
🔵 Dirty Chai (Grande: $49)
Dark Mocha
🔵 Dark Mocha (Grande: $49)
🔵 Red Bean Matcha Cake w/ Panna Cotta ($98)
一份甜品,幾重享受❤️精緻嘅擺盤上有抹茶雪糕、抹茶紅豆蛋糕同panna cotta🤩超級豐富!每款味道都唔會好搶或過甜,panna cotta口感都好順滑有驚喜🤩
一間cafe集打卡、甜品、糕點於一身🔹又有特色飲品,有別於一貫cafe嘅作風,相信係下一個cafe熱點啊😙