2024-02-03
我本身都鐘意PMQ元創方呢個地方,有得行吓啲文青野,今日黎到試試依到既一間新開既泰菜呢度裝修格局好有風味,保留到泰國特色,又加入到一啲時尚嘅元素,幾啱一班朋友仔嚟飲杯野 食下野😎和牛串燒 ($178)和牛燒得啱啱好,佢中間有一片洋蔥,令到口感更加好,再點埋佢嘅秘製泰式醬汁,魚露味好濃好好味🔥泰式和牛炒粿條 ($158)好夠鑊氣好香口,我覺得唔會特別太多好重香料味,味道啱啱好如果鍾意食炒野既朋友一定要試試👍🏻虎蝦配秘製咖喱($218)咖喱我都鐘意食,所以叫左呢個虎蝦咖哩,虎蝦非常新鮮,勁巨型,仲要有蝦膏,個咖喱係用咗黃咖喱香茅同埋椰奶做,咖喱香濃有層次,係會慢慢食到佢嗰種辣,但佢又唔算好辣,所以唔食得辣嘅朋友都唔使怕😉Calamansi Lemonade($78)呢杯野飲清爽微酸,好解渴同濃味既泰菜搭配一流🍹Mango and Passionfruit Slushie($69)好重熱情果味 而且沙冰好順滑 唔會太甜🍹芒果糯米飯($98)食泰菜就梗係食最受歡迎既芒果糯米飯,果然冇令我失望,糯米飯煙煙韌韌,甜度都係啱啱好 芒果都好新鮮😋餐廳全晚都播住泰文歌,雖然一句都聽唔明,但好有味道😆
和牛串燒 ($178)
泰式和牛炒粿條 ($158)
好夠鑊氣好香口,我覺得唔會特別太多好重香料味,味道啱啱好
如果鍾意食炒野既朋友一定要試試👍🏻
虎蝦配秘製咖喱($218)
Calamansi Lemonade($78)
呢杯野飲清爽微酸,好解渴同濃味既泰菜搭配一流🍹
好重熱情果味 而且沙冰好順滑 唔會太甜🍹
芒果糯米飯($98)
餐廳全晚都播住泰文歌,雖然一句都聽唔明,但好有味道😆