2024-04-04
⛧⛧⛧BKK⛧⛧⛧老公生日,可惜我同佢大家都要返工,好彩返晏,所以都可以食個birthday lunch。咁就揀咗PMQ嘅泰國嘢,咁就方便老公食嗱嗱聲去返工😁12:30去到嘅時候冇乜人,不過越坐就越多。落單嘅方式都好有趣,係圈低自己至餐牌上面,然後再pass返比店員。我哋就揀咗一個頭盤兩個主菜,兩份甜品。Thai Beef Salad HKD138 , 酸酸甜甜好開胃,而且牛嘅份量都幾多Pad See Ew HKD118 本身係以為闊粿條,點知唔係😆不過味道都唔錯,只係炒得比較碎Panang Curry with Beef HKD98 , 有六件牛左右,不過呢個咖喱嘅配菜就相當少,感覺就只有紅咖喱汁同埋嗰幾件牛🥲甜品方面就揀咗芒果糯米飯同埋椰子雪糕🍦本身都寫咗Happy birthday喺Menu上面,希望到時可以有生日嘅擺碟,但係店員忘記咗所以嚟到都只係一份普通嘅甜品。泰國奶茶就偏甜,飲唔到茶味🫠但係環境幾好,都幾chill 👍🏻
甜品方面就揀咗芒果糯米飯同埋椰子雪糕🍦
泰國奶茶就偏甜,飲唔到茶味🫠
但係環境幾好,都幾chill 👍🏻