2023-03-12
今次同朋友嚟到蘭桂坊呢間主打地中海菜式嘅酒吧餐廳🍻除咗飲嘢之外,呢到食物選擇比想像中多,lunchtime仲有lunch set🤣.今次同朋友叫咗一個Pizza同埋兩份小食,不過其實計返份量都真係唔「小」😂Pizza係薄脆嗰種,我哋揀咗一口雞肉Pizza,上面除咗有雞肉,仲有牛油果🥑❣️ 呢款Pizza係有蕃茄醬同埋泰式甜辣醬,所以食落係甜甜辣辣咁,幾好食。.另外叫咗個nachos~點牛油果蓉、酸忌廉同埋芒果莎莎食都好正😆既然呢到主打地中海菜式,咁梗係要叫返啲地中海菜啦!我哋叫咗傳統黎巴嫩蕎麥羊肉餡角試吓😄原來好似炸肉丸咁(?)就咁食會有啲乾,所以一定要配地中海特色醬食!個醬辣辣哋,都幾特別~我會拎啲羊肉餡角去點nachos嘅sour cream食🤣都幾夾㗎🤣.今次我試咗佢哋嘅signature cocktail 🍸 我叫咗杯Berrylicious($108),由Vodka、藍莓、蔓越莓、士多啤梨、檸檬同埋菠蘿製成朋友叫咗杯mocktail🍹Sweet Melody($78),由士多啤梨、橙汁、香蕉同埋紅石榴糖漿製成,好飲㗎😆❣️
今次同朋友嚟到蘭桂坊呢間主打地中海菜式嘅酒吧餐廳🍻
既然呢到主打地中海菜式,咁梗係要叫返啲地中海菜啦!
我哋叫咗傳統黎巴嫩蕎麥羊肉餡角試吓😄
今次我試咗佢哋嘅signature cocktail 🍸