收工去蘭桂坊chill一chill,選擇了這間位置非常方便的餐廳,happy hour酒都幾抵飲,大概8點左右就會超多人,好在我地7點半到仲有位。~飲酒之餘,佢哋嘅餐牌食物選擇都唔少。首先上嘅係尼斯沙律,裡面嘅材料有銀魚柳、吞拿魚、牛油果等等,係鹹鹹地嘅沙律。~之後上嘅就係招牌羊肉漢堡配薯條 $138,麵包非常柔軟,中間嘅羊肉漢堡扒比較實身,整體都幾juicy,薯條🍟亦好香脆,同我杯Stella draught beer好夾🍺!~同行嘅朋友就叫咗-煙雞柳雜菜蒜香醬烤餅卷配薯條 $128,同樣係好Juicy嘅配搭,食落口感豐富,雞肉嫩,雜菜脆口,蒜香醬亦惹味,不錯。~卷餅同漢堡都唔錯,但係要說我最鍾意,就非佢哋嘅鷹嘴豆醬$78莫屬,鷹嘴豆質感柔滑,調味恰到好處,少少鹹,配搭佢哋嘅一籃麵包,無論一邊飲啤酒一邊食,定係就咁食都好合適。~~~Beirut (中環)中環德己立街27號榮華大廈A座地下A號舖

~~~
Beirut (中環)
中環德己立街27號榮華大廈A座地下A號舖
2023-04-21 12 瀏覽
📍Beirut (中環)👩🏻臨放假前去飲下嘢,揀咗間有得食地中海菜嘅酒吧餐廳💕。🔸Tabbouleh $78檸檬汁配橄欖油微酸清爽,荷蘭芹雖然冇切碎但依然香氣十足。🔸Chicken Shawarma Wrap $128餅皮有先烤過,塞滿餡料都唔會變得太濕潤。餡料少菜多肉,雞肉冇咩脂肪但軟腍易咬。表面淋上大量千島醬,酸酸甜甜幾吸引。🔸Wild Fungi Pizza 菇先生意大利薄餅$118Pizza底薄脆似餅乾,鋪滿厚厚嘅芝士鹹香滋味。少有菇菌pizza會配搭番茄醬🥫,但反而比一般用黑松露醬味道更豐富。🔸Mediterranean Dips Platter地中海四色醬拼盤$168中東茄子醬、鷹嘴豆醬、紅椒合桃醬及中東芝麻醬鷹嘴豆醬比較清淡溫和,但👩🏻經驗上就算長輩都會鐘意。👩🏻最愛紅椒合桃醬,貪佢有濃濃堅果香。中東茄子醬軟軟滑滑,但一啲茄子青味都冇。中東芝麻醬after taste會有少少芝麻苦味。🔸Sweet Melody $78 (HH)香甜橙味、士多啤梨味道,冇酒精易入口。🔸Corona $58 (HH)📍Beirut (中環)中環德己立街27號榮華大廈A座地下A號舖
📍Beirut (中環)
👩🏻臨放假前去飲下嘢,揀咗間有得食地中海菜嘅酒吧餐廳💕。

🔸Tabbouleh $78
檸檬汁配橄欖油微酸清爽,荷蘭芹雖然冇切碎但依然香氣十足。

🔸Chicken Shawarma Wrap $128

中東茄子醬、鷹嘴豆醬、紅椒合桃醬及中東芝麻醬

🔸Sweet Melody $78 (HH)
香甜橙味、士多啤梨味道,冇酒精易入口。

🔸Corona $58 (HH)

📍Beirut (中環)
中環德己立街27號榮華大廈A座地下A號舖
2023-04-19 96 瀏覽
疫情後再到蘭桂坊,終於冇之前咁冷清❗️難得嚟到,當然要同閨蜜飲飲酒🍸談談心🫶閨蜜話要食得特別啲,今次揀咗間地中海菜餐廳試試~Nicoise salad $108銀魚柳、吞拿魚、牛油果蔬菜新鮮🥒沙律醬汁跟西餐廳吃到的有點分別,充滿地中海風情🌴銀魚柳鹹香,剛好補足沙律的清淡🥗地中海四式醬拼盤 $168四式醬包括有:中東茄子醬、鷹嘴豆醬、紅椒合桃醬、中東芝麻醬,另外配三式地中海包籃 中東茄子醬質地黏稠,食得出有蒜泥、食落去味道唔似茄子🍆顏色和味道都較為淡雅❗️二小姐每次都會點鷹嘴豆醬,口感軟綿,貪其微酸又充滿豆香✨紅椒合桃醬都係第一次食🤩顏色奪目,味道完全唔辣,重有烤核桃所發出的堅果味味,絕對有驚喜俾‼️中東芝麻醬味道對比起其他幾款較為惹味,質感細緻~芝麻醬味道天然,配麵包同吃好夾~烤紐西蘭羊膝配地中海特色醬 $198賣相精緻📸好大隻❗️羊膝肉質軟柔,一切就散開~醃料入味,羊羶味不太強烈~Mojito $78由薄荷葉、青檸汁、糖漿、汽水組成,味道清爽易入口🍹酒精唔算濃,鍾意薄荷葉香氣🌿 清涼消暑Malibu Sea $108Cocktail 顏色夢幻🍸打卡一流❗️味道唔會太甜🥥椰子味突出☀️夏日風情好r
疫情後再到蘭桂坊,終於冇之前咁冷清❗️
難得嚟到,當然要同閨蜜飲飲酒🍸談談心🫶
閨蜜話要食得特別啲,今次揀咗間地中海菜餐廳試試~

Nicoise salad $108

銀魚柳、吞拿魚、牛油果

蔬菜新鮮🥒沙律醬汁跟西餐廳吃到的有點分別,充滿地中海風情🌴
銀魚柳鹹香,剛好補足沙律的清淡🥗

地中海四式醬拼盤 $168

二小姐每次都會點鷹嘴豆醬,口感軟綿,貪其微酸又充滿豆香✨

烤紐西蘭羊膝配地中海特色醬 $198

Mojito $78

Malibu Sea $108
Cocktail 顏色夢幻🍸打卡一流❗️味道唔會太甜🥥椰子味突出☀️夏日風情好relax ‼️
2023-04-19 49 瀏覽
近排遊客都返嚟啦,蘭桂坊都開始多人,依間餐廳以紅色霓虹燈光照耀着, 經過見到非常突出,佢地主打地中海、印度等菜式,亦有吧枱水煙等,餐廳嘅店員都非常之熱情,幫我哋影相同推薦食物。🧆Hummus $78鷹嘴豆泥係中東地區出名菜式,鷹嘴豆香氣加上芝麻醬和蒜頭的香味,打成醬狀口感豐富且層次豐富,相當推薦試試,麵包或蔬菜一起享用就更加入味,唯獨份量比較少。🍝Chicken Alfredo $138這道源於意大利嘅意粉呈現乳白色既奶油醬汁,搭配金黃色的烤雞肉和義大利麵條,非常誘人,咬落口感豐富、濃郁而美味。🍕Chicken L '9' $118呢個Pizza薄皮香脆入口,而且餡料豐富,淡淡的牛油果香味同Pizza融合埋一齊,九吋已經足夠兩個人食。🥗Tabbouleh $78依款源於黎巴嫩的傳統沙拉,主要包括新鮮香菜、薄荷、洋蔥、小番茄和波斯米,混合檸檬汁和橄欖油調味,因此顏色鮮艷豐富,橄欖油和檸檬汁的酸味為整道菜品增添了清新的口感,非常適合作為前菜或小吃。🍺Budweiser $88夏日熱熱,叫左呢款呢款美國啤酒解渴,以淡淡黃色同泡沫,味道微甜和苦之間,相對清爽而易入口。Beirut 🍕🍺🥗🧆中環

Hummus

Beirut 🍕🍺🥗🧆
中環蘭桂坊德己立街27-39號榮華大廈A舖
人均$200 加一

• Hummus
今晚去了香港最熱鬧夜生活消遣場所始祖...........蘭桂坊. 街道滿是燈紅酒綠的酒吧, 我們獨喜愛 BEIRUT,  Bar Restaurant  酒吧形式的餐廳.  座位多,  裝修得好好, 有室內及室外座位, 地方闊落開揚.  喝酒聊天, 輕鬆減壓. 工餘飲酒吃餐, 令人累氣全消, 吹水談心, 各自享樂.有好專業的 Bartender serve 酒水.  音樂響起, 節拍輕鬆.店員送上 Menu.   食物選擇多, 可以慢慢揀. Drink List, 是用 LED 發光電子酒牌, 看得更清晰,  選項不少................我叫了經典雞尾酒 Classic Cocktail, Mojito  (classic mango, lychee, strawberry,  peach)賣相好靚, 有莫希欺托, 芒果, 荔枝, 草莓,桃, 夠冰凍, 又清涼!  朋友喜歡  Draft beer 啤酒,  三得利高級黑, 大家開心  CHEERS  !!今晚由我點菜,  Mr. Meat  Snacks Platter 印度烤肉拼盤.上菜非常快,  拼盤擺設靚, 好豐富
工餘飲酒吃餐, 令人累氣全消, 吹水談心, 各自享樂.
有好專業的 Bartender serve 酒水.
音樂響起, 節拍輕鬆.
店員送上 Menu.   食物選擇多, 可以慢慢揀.
我叫了經典雞尾酒 Classic Cocktail,
Draft beer 啤酒, 三得利高級黑
Classic Cocktail, Mojito (classic mango, lychee, strawberry, peach)
上菜非常快,  拼盤擺設靚, 好豐富.   Chicken Tikka, Seekh, Kebab and  Fried fish fillet (2 pcs each)
烤雞件, 免治羊肉卷及炸魚柳各兩件.
Mr. Meat Snacks Platter 印度烤肉拼盤.
賣相吸引, 有地中海及中東菜式風情, 配有沙律菜, 辣醬汁,
三款各兩件, 兩人分食更方便.  炸魚柳, 炸漿好薄, 魚柳好滑, 咬落好脆口.
Chicken Tikka, Seekh, Kebab and Fried fish fillet (2 pcs each)
免治羊肉卷, 卷皮香脆, 內餡滿滿免治羊肉, 好好食, 加點辣醬汁,  更滋味!
烤雞件, 烤得時間剛好, 香氣撲鼻,  雞件無骨方便進食, 肉質軟嫩多汁.
Grilled Moroccan Lamb Lollipops, served with mashed potato, rainbow carrots and pomegranate sauce.
摩洛哥烤紐西蘭羊架配石榴汁, 薯蓉, 彩虹甘筍.
Grilled Moroccan Lamb Lollipops, served with mashed potato, rainbow carrots and pomegranate sauce. 摩洛哥烤紐西蘭羊架配石榴汁, 薯蓉, 彩虹甘筍.
紐西蘭羊架有四件, 烤得熱熱的上檯, 份量足.
大家先吃沙律菜爽爽口, 開開胃.  彩虹甘筍, 紅紅綠綠,  配有香滑薯蓉墊底, 健康好食.
羊架烤吾會乾,  肉質鮮嫩,  羊肉味濃,
羊架 調味不錯,  無羊膻味, 口感豐富,  真滋味, 廚師把這個菜做得不錯.
蘭桂坊特式, 容易遇見售彩燈頭飾小販, 隨時可以扮靚, 加添歡樂 !!
BEIRUT  侍應招呼勤快, 服務好.  食物有特式, 酒吧好氣氛, 收費合理, 我們會再來 Encore !
Draft beer 啤酒, 三得利高級黑
2023-04-16 8 瀏覽
蘭桂坊呢間餐廳主打地中海菜式,品嚐呢啲美食既時侯,好似去咗一趟地中海旅游嘅感覺。今次點左希臘哈羅米芝士沙律,新鮮嘅火箭菜同車厘茄加上厚厚既哈羅米芝士,健康又好味。另外亦都點左煙雞柳雜菜蒜香醬烙餅巻配,卷餅入面有好多餡,層次豐富,醬汁都調得好好味。最後點左摩洛哥烤紐西蘭羊架,羊架烤到好香,而且唔會有羶味,肉質嫩滑又juicy。呢度既cocktail都唔錯,我地點左mojito,味道幾fresh,好易入口。

蘭桂坊有好多餐廳,同朋友搵野食嘅時候見到呢間以黎巴嫩首都貝魯特命名嘅餐廳。睇返menu原來以地中海菜色為主打,咁啱同朋友都未食過地中海菜。餐廳環境越夜越多人,更有氣氛。<Chicken Shawarma Platter> $148拼盤顏色繽紛,配料有燒雞柳、車厘茄、青椒、紅椒、沙律菜同埋烤餅,而另一邊就係薯條,跟有茄汁同埋泰式甜辣醬。燒雞柳炭香味相當重,加上特色醬汁用薄餅包住嚟食好滿足;薯條切得粗身,有口感,拼盤份量好啱一大班人share 食。<Mediterranean Dips Platter> $168呢一個喺地中海四式醬拼盤,醬汁包括中東茄子醬、鷹嘴豆醬、紅椒合桃醬、中東芝麻醬,並配上三式地中海包籃。麵包有兩種,一種白色嘅,而另一種就灑上芝麻,加埋帶有地中海特色嘅醬汁食幾特別。其中我地最鍾意紅椒合桃醬,堅果味濃易入口。<Chicken Lovers > $158薄餅除咗有雞肉之外,仲有牛油果、甜椒醬同番茄醬。pizza餅底薄脆,牛油果食落清新,加上沾滿醬汁嘅雞肉,香脆鹹甜,整體味道都幾夾。<Somersby Apple C

<Chicken Lovers > $158

<Somersby Apple Cider> $ 68
呢度有唔少酒可以揀,朋友最後揀咗支蘋果酒,甜甜地夠清爽。
2023-04-14 6 瀏覽
地中海風情美食四月屬於假期月 約朋友蒲吧吹水 係指定動作之一 今晚喺蘭桂坊打卡 飲嘢之餘 食水準烤肉-🐔Mediterranean roasted chicken $238原隻烤雞嘅外皮微燶 湊近聞 焦香+香草+香料味 未食已經流口水🤤 用手撕開雞髀🍗 雞肉剛熟十分軟嫩 雞皮下有適量脂肪 啖啖豐腴油脂加肉鮮 甜酸醬味道亦討好 仲有大量脆炸薯條🍟 呢盤finger food 令我哋食得非常過癮-🍖Grilled Moroccan rack of lamb $188五顏六色🥦🥕🥔🥒菜蔬嘅賣相好得‼️ 摩洛哥式烤肉 味道濃郁 香葉大蒜橄欖油 再加小辣醬料用嚟醃羊架 烤香之後嘅羊肉 不但只唔羶腥 配石榴汁食 仲好惹味添😋-🍷Rosé wine $88house wine有半杯滿 抵飲-🍹Virgin mojito $98薄荷葉清香怡人 青檸汁微酸醒胃 一邊食烤肉 一邊飲幾啖解膩 確係唔錯-📍Beirut中環蘭桂坊德己立街27號榮華大廈A座地下
地中海風情美食
🍹Virgin mojito $98
📍Beirut
中環蘭桂坊德己立街27號榮華大廈A座地下
2023-04-13 5 瀏覽
今日光天化日就同妹妹去蘭桂飲酒😂🍹🍸呢間酒吧餐廳🌸Beirut Restaurant & Bar正正係蘭桂坊最當眼的位置✨,主打地中海菜式。中午來到門口已經有幾檯外國人飲啤酒,輕鬆愜意。我地坐裡面,🎵🎶聽著英文歌都好relax。好中意呢度既cocktail夠重酒味🍸🍹,吾會得個甜字,真材實料,飲幾啖已經有feel😂🥤長島冰茶呢款經典雞尾酒向來有失身酒之稱,因為溝左幾款酒:Vodka, rum, gin, tequila,想嘴一定要試下。😜🍸Margarita龍舌蘭加檸檬汁十分清新,杯口沾上一圈幼鹽,提升酒味。🥗尼斯沙律有銀魚柳🐟吞拿魚🥑牛油果。銀魚柳嘅鹹香可以 豐富沙律嘅味道層次。🧀傳統希臘沙律我地2個太中意食沙律,又要keep fit,所以點了2款,食得好開心,健康又好味。呢款有橄欖, feta cheese 同埋車厘茄。🍅🍴意大利菠菜雲吞配忌廉汁雲吞皮煙韌, 包住清新菠菜,忌廉汁好creamy。食物好食,酒好飲,妹妹話下次夜晚再來飲酒😁
今日光天化日就同妹妹去蘭桂飲酒😂🍹🍸

中午來到門口已經有幾檯外國人飲啤酒,輕鬆愜意。

🥤長島冰茶

🍸Margarita

龍舌蘭加檸檬汁十分清新,杯口沾上一圈幼鹽,提升酒味。

🥗尼斯沙律

🧀傳統希臘沙律

呢款有橄欖, feta cheese 同埋車厘茄。🍅

🍴意大利菠菜雲吞配忌廉汁

雲吞皮煙韌, 包住清新菠菜,忌廉汁好creamy。

食物好食,酒好飲,妹妹話下次夜晚再來飲酒😁

2023-04-10 3 瀏覽
Beirut幾年疫情,真係好耐冇去過蘭桂坊。今日去咗Beirut Happy hour 順便食個dinner。餐廳幾有情調,好適合飲酒傾偈。我哋兩個女仔,一個就飲咗兩杯啤酒,一個就飲咗兩杯Cocktail。叫咗一個沙律,一個烤雞小食,同埋一個大Pizza。餐廳職員話廚師係印度菜專家,所以我哋首先係叫咗烤雞”chicken 65”:微辣,一啲都唔鞋,佢雖然屬於餐牌小食類,不過份量其實唔少。呢個十分推介。Niçoise Salad : 有銀魚柳、吞拿魚、牛油果。因為有銀魚柳,所以會比普通沙律鹹少少,我自己覺得個配搭唔錯,我本身都鍾意食牛油果。大海鮮Pizza:係薄脆底果隻。所以就算叫咗大批,我哋兩個女仔都食得晒,個Pizza好好食,餡料豐富,而且我自己就係偏好這種薄脆pizza,覺得冇咁Heavy,海鮮都好多,有魷魚同埋蝦。飲品好多元化,餐廳另外有一個發光餐牌,入邊有好多烈酒選擇:唔同國家的whiskey Cognac , rum ,比較高級嘅酒都有得揀。同埋有啲特色Cocktail,如果去到記住睇埋呢個發光餐牌。我自己飲咗一杯Berrylicous 同一杯long island icet
Beirut

我自己飲咗一杯Berrylicous 同一杯long island icetea,兩杯都好好飲,一定要推介一杯嘅話我就會推介berrylicous,唔會太甜,好香菠蘿味。
朋友飲多兩杯啤酒,佢就比較鍾意Suntory Premium Black。

呢間酒吧坐得好舒服,一直都播住音樂又唔會太嘈,職員都好熱情,而且有戶外位置,感覺好chill。
2023-04-07 13 瀏覽
蘭桂芳除左飲酒之外,其實都好多野食,今次就同朋友去左呢度一間bar and restaurant試下特色中東菜🍆中東茄子醬($78)將茄子煮熟之後去皮再打成蓉,入口好滑,味道稍酸而且有好重既孜然味,配埋烘到熱焫焫既彼德包一齊食,感覺好新鮮。🐐紐西蘭羊膝($198)羊肉好嫩,煮得好入味而且冇騷味再襯上地中海特色醬,味道更加豐富。薯蓉亦整得好幼滑,夾埋羊肉一齊食好夾🐔9‘’一口雞薄餅($118)薄餅夠鬆軟,雞肉汁多肉嫩,同埋加咗泰式甜辣醬之後,甜辣味道好恰到好處,加上新鮮既牛油果,令人一口接一口,停唔到口。

🍆中東茄子醬($78)

🐐紐西蘭羊膝($198)

🐔9‘’一口雞薄餅($118)
2023-04-05 15 瀏覽
香港復常一於约埋朋友到蘭桂芳走轉happy hour 感受復常後的蘭桂芳怎樣,發現這間Beirut 新開酒吧好火紅,格調不錯有氣氛,這裡店員熱情有禮。這間酒吧menu好特別打開會著燈,唔使驚黑蚊蚊睇唔到,值得一讚,有happy hour價錢就先嚟過生啤, 生啤選擇種類都多,叫了個hoegaarden同埋kirin 非常夠凍,播放著pop music 氣氛好chill.除咗 cocktail啤酒之外還有很多地中海美食,叫了一個中東包配鷹嘴豆醬,這個鷹嘴豆醬好creamy香滑豆味濃,$78非常低食。發現這間酒吧的嘢食價位都非常吸引性價比高。這個尼斯沙律分量大$108用料好豐富(咸香味濃銀魚柳、吞拿魚、牛油果)配新鮮沙律蔬菜。這個燒雞柳什菜烤餅卷$128,內裏烤雞連香脆雞皮配埋大量蔬菜芝士醬汁好滋味,還有伴香脆薯條。臨走開始見到好多放工朋友過嚟happy hour,蘭桂坊開始熱鬧起來了。

發現這間酒吧的嘢食價位都非常吸引性價比高。

2023-04-05 10 瀏覽
餐廳以黎巴嫩的首都 Beirut 命名,Beirut 面向地中海,飲食文化 以地中海菜色為基礎,大量採用水果、蔬菜、堅果、種子、豆類、全穀類、橄欖油, 搭配雞魚羊等,美味又健康!🐔地中海式香草燒雞配薯條 $238: 原隻燒雞好靚,香草味嫩滑雞肉令人一口接一口! 🍝芝士蕃茄醬海鮮意大利麵 $158: 蕃茄醬清新 帶點微辣幾惹味😚 海鮮有鮮蝦及章魚,半溶芝士令味道更豐富😊 份量夠多,幾足料!🫓鷹嘴豆醬 $78: 鷹嘴豆醬香而綿滑,配中東包好夾😆 ⭐️Mimosa 🍹Virgin Mojito

🐔地中海式香草燒雞配薯條 $238
: 原隻燒雞好靚,香草味嫩滑雞肉令人一口接一口!

🍝芝士蕃茄醬海鮮意大利麵 $158

🫓鷹嘴豆醬 $78
: 鷹嘴豆醬香而綿滑,配中東包好夾😆

⭐️Mimosa
🍹Virgin Mojito
2023-04-03 100 瀏覽
忙裏偷閑,在人人急步的中環找到一間令人可以稍為放鬆心情,一邊聽着悅耳英文歌,一邊自在地吃一頓輕鬆午餐的地中海餐廳酒吧。餐廳頗有情調,相信晚上更有氣氛,侍應全是外藉人士,招呼也很親切。羽衣甘藍蘋果沙律 (Kale Apple Salad)作為頭盆,可以講得上大份。羽衣甘藍與脆甜的蘋果相互搭配,呈現一種清新的口感。沙律中也有紅菜頭和車釐茄,增添了營養和養眼度。芝麻醬汁則為整道菜添加了一種不可言喻的味道。整體而言,這道沙律相當健康可口,適合作為前菜或是清淡的正餐。菠菜餃子(Spinach Tortellini)這道主菜相當出色。菠菜餡料飽豐,與餃子皮的口感相輔相成。奶油醬汁濃郁而滑順,掛在餃子上一併送進嘴裏,十分滋味。摩洛哥烤紐西蘭羊架配石榴汁薯蓉及彩虹甘荀(Grilled Moroccan Lamb Lollipops)這道烤羊架呈現出摩洛哥風味的獨特魅力。羊肉經過精心烹調,肉邊烤得微焦香口,但仍能保持羊肉嫩滑的口感,淋上的石榴汁也為整道菜式增添了一絲甜蜜。薯蓉綿密濃郁,顏色鮮艷嘅烤甘荀、烤黃瓜和烤青瓜,再墊上爽口沙律菜更能提升色彩和健康指數。這是無可挑剔的美味。地中海風味鷹嘴豆泥 (Me

羽衣甘藍蘋果沙律
(Kale Apple Salad)

菠菜餃子
(Spinach Tortellini)

摩洛哥烤紐西蘭羊架配石榴汁薯蓉及彩虹甘荀

地中海風味鷹嘴豆泥 (Mediterranean Dips Hummus Chickpeas, Tahini, Lemon Juice)

這款地中海風味的鷹嘴豆泥擁有濃郁的口感和細緻的味道。鷹嘴豆泥的口感綿密,搭配香濃的芝麻醬和檸檬汁,味道相得益彰。搭配餐廳的新鮮烤麵包,很能飽腹,是一道極具風味的菜式。

餐廳呈現了多道令人驚喜的菜品。無論是前菜、正餐還是特色包點,都有令人回味的感覺。再加上這裡的氛圍舒適和合理價格,絕對值得再訪。
2023-03-30
午餐
2023-04-03 12 瀏覽
🧡摩洛哥烤紐西蘭羊架配石溜汁、薯蓉及彩虹甘筍❤️雜菌雞肉忌廉意粉💚Nachos💜Berrylicious (Vodka/各種莓類/檸檬/菠蘿)🔸中環最近開咗一間地中海菜式酒吧,提供各式美酒仲有好食兼色彩豐富嘅地中海美食🥰非常啱大家放工Happy Hour食埋飯呀!🔸摩洛哥烤紐西蘭羊架特別之處係佢將羊架已經拆開咗一枝枝,方便易食👍🏻獨特香料調味,令到佢比起一般西餐羊架多咗小小層次感,加上色彩豐富同好味嘅各式配菜,水準唔錯😍🔸雜菌雞肉忌廉意粉夠Creamy但唔膩,雞肉份量多,女仔自己食一個會勁飽🔸Nachos係正常水準,有一Pat芝士蓋住,然後可以點唔同嘅醬汁食😎佢係啱啱炸起,都幾夠脆,食得滋味🔸最後杯雞尾酒係果味主題,由伏特加做Base,配咗唔同嘅莓果同其他水果,其實好易入口,應該都係好啱女仔口味!!
🧡摩洛哥烤紐西蘭羊架配石溜汁、薯蓉及彩虹甘筍
❤️雜菌雞肉忌廉意粉
💚Nachos