2019-12-04
2050 瀏覽
星期一至五努力工作,星期六日當然要獎勵下自己。尖沙咀瑰麗酒店出名高質,酒店每個角落都係靚爆鏡嘅打卡勝地。今次約咗朋友黎5樓嘅Bayfare Social聚會傾吓偈。Bayfare Social分室內室外。室內有西班牙市集嘅感覺,有吧台甜品麵包專區。室外露台可以欣賞靚靚嘅海景。雖然Bayfare係酒店餐廳嘅一部份,但價錢完全唔離地,反而我覺得比一般尖沙咀餐廳更貼地!生蠔🦪 ($市價)。即開精選生蠔,口感清爽有海水味,但不會太鹹無金屬味。雖然唔係好大隻,但勝在新鮮。檸檬用網布包裹,擠汁唔會整到周圍都係,夠細心👍🏻。 Alta Alella, 2018 ($390)。西班牙🇪🇸有機白酒,十分容易入口。飲落十分清爽,帶少少花香同果香,清新怡人。CuttleFish ($85)。西班牙Tapas其中一樣。墨魚好厚身,肉質實正。香草🌿量適中唔會過多,用黎送酒真係一流!__ Bun ($__)。最後尼張相係一個包入邊包左洋蔥、紫蘇葉、燒豬肉。尼個包係尼到其中一個員工嘅推介。其實都唔知係咩黎,但真係十分好食!🤣如果大家有興趣試,不妨到時形容下俾果度嘅員工知,應該會知係乜。尼個地方真係大力推薦俾大家放假
尼個地方真係大力推薦俾大家放假黎放鬆下!絕對唔會失望!