2022-11-10
🚩 반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城) 之前已經見到呢度有Lulu豬蛋包飯已經好想試!但原來我黎得太遲😂依家已經無左Lulu 豬變左做萬聖節主題!唔緊要~試試佢啦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 泡菜炒五花肉蛋包飯 $98黎到呢間餐廳一定要叫蛋包飯啦!有專人幫你切開蛋,等啲蛋漿慢慢流出!睇相都睇得出啲蛋好滑🤤不過就咁食炒飯同蛋味道就有啲淡,泡菜五花肉就昇華左成件事!🌈 芝士辣雞拉麵 $92睇果名係咪以為好辣呢!可能係就返香港人所以就無咁辣~雞扒比起想像中好食,煎得好香脆。配菜仲有芽菜同翠肉瓜~唔會話得麵同雞咁單調!🌈 黑炸醬無骨炸雞 (半份) $107成日食芝士/甜辣炸雞都食到厭啦!見佢有黑炸醬咁就試試佢啦🫣味道就係甜甜地咸咸地幾特別!大家可以試下~半份份量都幾多!炸雞仲要配菜仲有薯條同年糕~🌈 韓式雜莓牛角包窩夫 $72 一黎到就比呢個窩夫吸引住!就算食到幾飽都要食呢個窩夫~果然不負我嘅期望!鬆脆香甜~一啖窩夫糖漿忌廉加埋士多啤梨或者藍莓~嘩幸福感滿滿🌈 吸血鬼的梳打 $48聽個名幾特別就叫左~黎到既時候真係覺得好似一粒眼珠😂(龍眼藍莓)味道酸酸甜甜~可以解膩🌈
🌈 泡菜炒五花肉蛋包飯 $98
🌈 芝士辣雞拉麵 $92