餐廳: Bamboo Thai (屯門市廣場1期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-05 1133 瀏覽
*/一直好想食火山排骨,好想知佢究竟有咩咁吸引🤩今日終於試到😂😂餐廳環境:營造左泰國既感覺🇹🇭啲櫈都好特別,Bamboo Thai 以木和竹作為餐廳裝飾主調,可以體驗泰國既自然氣息😚😚廚師以新派既手法,將傳統泰國菜式重新演繹,帶來不一樣既泰式滋味。而且餐廳好大,入面位置都好多,坐得幾舒服👍🏻👍🏻👍🏻食物方面:🍖沙嗲雞串燒同普通串燒有啲吾同,就咁食有少少甜甜地,幾岩小朋友👧🏻加上沙嗲醬,十分惹味👍🏻👍🏻🧄蒜香炒泰國椰菜苗勁香口勁好食,炒得岩岩好,大人食勁爽口,小朋友或者老人家食就會有啲硬,但蒜香味道勁夾👍🏻👍🏻👍🏻🦴火山排骨招牌菜點都要試下😎😎我哋叫左個小火山排骨,黎到份量多到嘩一聲😂😂三個人食都得😂😂勁濃冬蔭公味道,都好多肉,加上泰式香料,食落少少辣,酸酸甜甜咁,勁惹味😍😍😍堆成火山般的豬頸骨,食完都吾會覺得膩🤪🤪🤪🍚泰式火車頭和牛炒飯炒飯粒粒分明,又香口,而且加上青瓜🥒食落好清新,仲有和牛入口即融😌😌超級好食😋😋😋🥭芒果糯米飯本身食到好飽,但都一定要食翻個甜品🤪佢哋個份量岩岩好,仲有椰絲雪糕,撈埋一齊食吾會好膩👍🏻👍🏻👍🏻🥥新鮮椰青、泰式奶茶必飲椰青,夠多汁,仲有好多椰肉食😚😚😚泰式

餐廳環境:

食物方面:
🍖沙嗲雞串燒

🧄蒜香炒泰國椰菜苗

🦴火山排骨

🍚泰式火車頭和牛炒飯

🥭芒果糯米飯

🥥新鮮椰青、泰式奶茶
必飲椰青,夠多汁,仲有好多椰肉食😚😚😚泰式奶茶夠特別,好香茶味😎😎

Bamboo Thai (屯門市廣場1期) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖
  • 火山排骨
  • 泰式火車頭和牛炒飯
2024-09-03 220 瀏覽
屯門探朋友👥食左餐唔錯泰國菜~服務好好👍🏻至少不停會幫你添水😂😂😂🔥泰式手撕雞嫩滑的雞肉🐔配以香料和調味料🧂味道鮮美🔥泰式番茄海鮮湯米線海鮮湯底非常鮮味✨米線吸收了湯的精華🍲口感滑順☁️令整體味道更加豐富🔥姜黃烤鱸魚魚肉用姜黃醃制調味增添了風味層次😋鱸魚本身的鮮味與烤制過程中的焦香味相結合🔥再配上米粉柚子一齊~讓魚肉更加美味🔥椰子雪糕雪糕散髮出濃厚的椰子香氣🥥甜度適中👅讓人感覺清爽💨細膩質地賦予雪糕滑順的口感👍🏻再搭配甜粟米🌽風味更加多樣化

🔥泰式手撕雞
嫩滑的雞肉🐔配以香料和調味料🧂味道鮮美

🔥泰式番茄海鮮湯米線

🔥姜黃烤鱸魚

🔥椰子雪糕
難得去一轉屯門搵朋友聚下 又點可以唔搵下好西食😝行完街肚餓 去左呢間位置屯門市廣場嘅 @bamboothai_hk 食泰國菜 地方乾淨企理衛生 有好多竹嘅deco元素 的確好泰feel今次無同bb去 但都有留意有bb椅 下次可以同佢再黎食 ❤️😋泰式海南手撕雞手撕雞雞撕唔鞋 食落好嫩滑 雞皮口感爽滑唔油膩 配搭埋d 辣椒, 芝麻,九層塔, 芫荽,木瓜絲,青瓜,洋蔥等 口感爽脆 層次感豐富 酸辣開胃😋泰式辣椒膏炒蜆見到呢個就話要叫 我好鐘意食蜆一放落枱已經好香 香到隔離枱都問staff我地呢碟係咩啲蜆無沙好鮮好惹味😋招牌蟹肉臘腸炒飯每一啖都有蟹肉同臘腸 兩個配搭起嚟好得意炒呢個飯真係粒粒都好飽滿好香好乾身而且唔會濕luplup 好香口😋泰式奶茶雪糕配椰青肉、花生及粟米我成日聽泰式奶茶 但雪糕真係無乜聽過仲要配椰青肉 花生 同最特別係配粟米個配搭好有層次 而且真係好泰式個雪糕都好濃嘅泰式奶茶味!好正😋荔枝青檸梳打荔枝嘅香甜 青檸嘅酸香 再加有氣梳打 解暑又開胃 飲落好清爽😋椰林飄香Virgin Pina Colada好濃嘅椰子同菠蘿味 沙冰嘅感覺 又清新唔甜好適合夏天飲! 🏡: @bambo
難得去一轉屯門搵朋友聚下 又點可以唔搵下好西食😝
😋招牌蟹肉臘腸炒飯
每一啖都有蟹肉同臘腸 兩個配搭起嚟好得意
炒呢個飯真係粒粒都好飽滿好香好乾身
而且唔會濕luplup 好香口
😋泰式奶茶雪糕配椰青肉、花生及粟米
我成日聽泰式奶茶 但雪糕真係無乜聽過
🏡: @bamboothai_hk
📍: 屯門屯盛街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖
2024-08-19
2024-09-02 186 瀏覽
☀️近來天氣太熱,為能夠刺激味蕾,我地去左位於屯門市中三樓的泰國菜。bamboothai係一間充裝修以泰國特式主題的親子友善餐廳,提供BB椅又餐具。菜式賣相好靚仲好啱一家大細去打卡🐔椰子雞湯陣陣椰子清香,加入了甜香椰奶,微微辛辣,既有南薑和檸檬葉的香,濃郁開胃🐷馬沙文咖哩豬肋骨帶著豐富膠質的軟嫩肋排以咖哩湯汁燉煮入味,輕輕一咬,帶著香氣的排骨肉脫離骨頭🦀 蟹肉臘腸炒飯鹹香的臘腸和鮮味的蟹肉兩者的結合下,令炒飯已有足夠的調味,炒飯粒粒飄香🧋泰式奶茶雪糕雪糕奶香口感綿密幼滑,還有泰國常有的雪糕 配料——鮮花、花生、椰子 和粟米🥤✨椰林漂香🥤✨菠蘿汁、椰奶、檸檬汁調製而成🥤✨九層塔青檸梳打🥤✨酸甜好好飲

🐔椰子雞湯

🐷馬沙文咖哩豬肋骨

🦀 蟹肉臘腸炒飯

🧋泰式奶茶雪糕

🥤✨椰林漂香🥤✨
菠蘿汁、椰奶、檸檬汁調製而成

🥤✨九層塔青檸梳打🥤✨

酸甜好好飲
2024-08-22
2024-09-02 188 瀏覽
今日happy Friday , 同事話想出去食泰菜, 經過屯門市廣場, 見到d 間餐廳裝修靚靚, 環境又舒服, 價錢合理, 就入咗去試吓.天氣太熱, 坐低即刻叫咗二杯野飲, 然後先慢慢再揀野食.新鮮椰子: 非常清甜, 個椰子又大個, 好消暑荔枝士多啤梨梳打: 唔太甜, 𠕇新鮮荔枝同士多啤梨肉, 正馬拉盞通菜: 好惹味, 大碟,又唔係好辣, 推介馬沙文咖喱豬肋骨: 椰汁同咖喱味濃, 豬肋骨好淋身, 件件都大大件, 扺食泰式蕃茄海鮮湯米線: 想食清啲可以叫d 個, -樣咁足料芒果糯米飯: 糯米飯即整, 煙煙銀銀, 有嚼口, 芒果好甜

天氣太熱, 坐低即刻叫咗二杯野飲, 然後先慢慢再揀野食.

新鮮椰子: 非常清甜, 個椰子又大個, 好消暑

荔枝士多啤梨梳打: 唔太甜, 𠕇新鮮荔枝同士多啤梨肉, 正

馬拉盞通菜: 好惹味, 大碟,又唔係好辣, 推介

泰式蕃茄海鮮湯米線: 想食清啲可以叫d 個, -樣咁足料

芒果糯米飯: 糯米飯即整, 煙煙銀銀, 有嚼口, 芒果好甜
2024-08-23
突然醒起好似好耐冇食過泰國菜😜今晚一於食返餐先🤟🏻🤟🏻我哋食咗:⬇️⬇️✨泰式海南手撕雞✨$158有埋辣椒🌶️、紅蘿蔔、青瓜、洋蔥🧅、九層塔、芫荽、芝麻,青木瓜坐鎮既手撕雞肉質嫩滑,雞皮Q彈,酸酸辣辣咁,令人好開胃‼️✨泰式珍寶蟹肉奄列✨$198奄列既份量比我想像中大❗️食落蛋香滿滿兼帶有濃烈既蟹肉鮮味,食到小妹舔哂脷😌✨招牌蟹肉臘腸炒飯✨$148粒粒分明既炒飯上面鋪滿左超多蟹肉,一睇就知落重料😍系蟹肉嘅鮮甜同臘腸既鹹香同時夾擊之下,個飯香口又惹味,我哋食到個碟超乾淨🤣✨泰式奶茶雪糕配椰青肉、花生及粟米✨$68個奶茶雪糕茶味香醇又夠濃,入口順滑得梨仲會滲出陣陣奶香😍出色👍🏻👍🏻✨九層塔青檸梳打✨$58味道清新又夠氣,酸酸地咁超解渴👍🏻✨荔枝青檸梳打✨$58荔枝味好出,酸酸甜甜既果香味真係好啱夏天飲😍🔴Bamboo Thai📍屯門屯盛街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖#BambooThai #CafeDecoGroup #thaifood #thaicuisine #thaidrinks #yummy #kol #foodie #thai
突然醒起好似好耐冇食過泰國菜😜今晚一於食返餐先🤟🏻🤟🏻

我哋食咗:⬇️⬇️

✨泰式海南手撕雞✨$158

✨泰式珍寶蟹肉奄列✨$198

✨招牌蟹肉臘腸炒飯✨$148

粒粒分明既炒飯上面鋪滿左超多蟹肉,一睇就知落重料😍

✨泰式奶茶雪糕配椰青肉、花生及粟米✨$68

✨九層塔青檸梳打✨$58

味道清新又夠氣,酸酸地咁超解渴👍🏻

✨荔枝青檸梳打✨$58

荔枝味好出,酸酸甜甜既果香味真係好啱夏天飲😍

🔴Bamboo Thai

📍屯門屯盛街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖

2024-09-01 89 瀏覽
.Papa放假帶完肥妹去玩咁啱又近屯門🤗就嚟咗呢度食泰菜🙋🏻‍♀️之前個個都話呢間嘅泰菜個火山排骨好出色😍所以特登帶埋小朋友過嚟‼️一入到餐廳,所有裝修都好泰國🇹🇭Feel好正💯入邊又坐得非常舒服👍🏻啱晒一家大細帶埋小朋友嚟食嘢👍🏻🧄蒜香炒泰國椰菜苗🥬炒得好香口惹味😋但蒜香味道出奇地好搭配🉐火山排骨(必食)就係呢個火山排骨,所以我哋慕名而黎🥰果然冇失望!仲好驚喜添🥰份量多到三個人食都得 勁濃冬蔭公味道,食落少少辣,酸酸甜甜咁,勁惹味‼️🐟泰式醬油清蒸魚$198條魚好大條,而且蒸得岩岩好,好嫩滑啖啖肉,肥妹食咗好多肉新鮮椰青,芒果沙冰必飲‼️椰青非常多汁,仲有好多椰肉食💯芒果沙冰真係用新鮮嘅芒果製造出嚟!絕對不加任何其他化學物質😋只用新鮮嘅芒果製造🥭芒果糯米飯🍚上海嘅時候啲飯仲係暖😍椰漿夠多,芒果妹鮮甜,必食芒果糯米飯。📍Bamboo Thai(屯門市廣場1期)(屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖#泰菜 #首選 #no1 芒果 #foodie #育兒親子樂
🧄蒜香炒泰國椰菜苗🥬
炒得好香口惹味😋但蒜香味道出奇地好搭配
🉐火山排骨(必食)
🐟泰式醬油清蒸魚$198
條魚好大條,而且蒸得岩岩好,好嫩滑
啖啖肉,肥妹食咗好多肉
新鮮椰青,芒果沙冰必飲‼️
椰青非常多汁,仲有好多椰肉食💯
🥭芒果糯米飯🍚
📍Bamboo Thai(屯門市廣場1期)(屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖
坐低咗水都無杯都算,我地會叫嘢飲,到飲完叫佢俾水,第一個職員應完無咗件事,屋企人見等咁耐就自己去斟水,職員見到就行埋去睇我屋企人做乜但都無幫手,屋企人得兩隻手只能取兩杯水回來,我地一行5人,再同第2 個職員講想要3 杯水,個職員望下我地張枱,咩都無講就走咗去,等咗一陣又叫另一個職員先拎3 杯水俾我地。可能用餐時間得90 分鐘,所以d嘢嚟得好快。唯獨蒜蓉包同油酥餅遲遲未到,同職員講,佢都幾唔禮貌,又兇我屋企人問邊樣未嚟,好似得罪佢咁,搞咗一輪,結果係落單個職員入單入漏咗。我地見差唔多每枱都叫火山排骨就試下,無諗過咁難食都可以做到招牌菜,似煲完湯嘅湯骨,又柴又無肉食又無味,試咗啖汁係好咸同酸,但d 味入唔到舊肉度。咖喱蟹唔合格,賣相ok 但無咖喱味。蝦餅好細件,應該改名叫迷你蝦餅,炒通菜同生菜包比一般餐廳細碟好多。生蝦同芒果糯米飯味道ok,柚子沙律一般,可以不試。成餐飯最好味係杯飲品,而飲品當中芒果比較好味。呢個價錢來講,份量真係少,而且限時90 分鐘,又無服務又受氣,呢餐飯體驗好差,又中咗「好評地雷」,絕對無下次。

今次我哋黎到以木同竹裝飾為主嘅𝐁𝐚𝐦𝐛𝐨𝐨 𝐓𝐡𝐚𝐢 🇹🇭,一入餐廳就好有自然氣息,廚師用新派嘅手法,將傳統泰國菜式重新演繹😍----🦐 黄金炸蝦餅配泰式香草醬 $108𝘿𝙚𝙚𝙥 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝘾𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙝𝙖𝙞 𝙎𝙩𝙮𝙡𝙚 𝙃𝙚𝙧𝙗𝙨 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚炸到金黃色酥脆,一咬落啖啖好爽口,另外配搭埋酸泰式香草醬,好夾✨--🐟泰式醬油清蒸魚$198𝙏𝙝𝙖𝙞 𝙎𝙩𝙮𝙡𝙚 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙤𝙮𝙖 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚好大條,而且蒸得岩岩好,好嫩滑😍啖啖肉,冇咩骨,小朋友都岩食👍🏻--🦀大蝦蕃茄蟹肉海鮮湯米線$98𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙖𝙣𝙙 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙎𝙤𝙪𝙥 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙉𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚大大隻蝦好入味,湯底好濃郁,配埋豆卜同肉碎,好滋味🤤--🥭芒果糯米飯$78𝙎𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤每次都唔可以錯過芒果糯米飯😋軟糯香熱既糯米飯,加埋仲有酸甜嘅芒果果肉,真係好好味😍--🥥新鮮椰青𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙔𝙤𝙪𝙣𝙜 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 $68椰水好清甜,白色椰嫩口滑溜,食起上來好滋味😋--🍹 荔枝青檸梳打 𝙇𝙞𝙢𝙚 & 𝙇𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚 𝙎𝙤𝙙

🦐 黄金炸蝦餅配泰式香草醬 $108
🐟泰式醬油清蒸魚$198
好大條,而且蒸得岩岩好,好嫩滑😍
啖啖肉,冇咩骨,小朋友都岩食👍🏻

🦀大蝦蕃茄蟹肉海鮮湯米線$98
大大隻蝦好入味,湯底好濃郁,配埋豆卜同肉碎,好滋味🤤

🥭芒果糯米飯$78
𝙎𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤

🥥新鮮椰青𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙔𝙤𝙪𝙣𝙜 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 $68
椰水好清甜,白色椰嫩口滑溜,食起上來好滋味😋
🍹 荔枝青檸梳打 𝙇𝙞𝙢𝙚 & 𝙇𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖 $58
酸酸甜甜加上有氣味汔水🍋特別開胃☺️

鐘意食泰國嘢嘅朋友仔,一定唔好錯過吖 \ʕ•ᴥ•ʔ/

2024-08-22 144 瀏覽
放暑假除咗周圍去玩緊係仲要周圍去食! 喺屯門玩完之後我地去左屯門市廣場行街,小朋友經過一間望落光猛坐得舒服,叫Bamboo Thai嘅泰國菜,見裏面有人飲緊椰青,未見過嘅佢哋勁想試🤣好似唔錯~就試吓佢先🤪我地叫左:✨黃金蝦餅 $108超crispy! 外面脆卜卜入面啖啖肉😍兩個仲想食埋我嗰份😒個sauce都特別,唔係一般酸辣醬🩷✨泰北咖哩雞腿金麵 $128超好食!!!本身我自己對金麵情有獨鍾!想隨卜卜又得,加番啲咖喱汁整返腍少少又得!兩個口味都可以同時擁有🙌🏻咖喱汁唔會太鹹,雞髀都好嫩滑一啲都唔嚡口!其實我可以食多個🤣✨泰式蕃茄海鮮湯米線 $98小朋友好鍾意呢個!一齊話個蕃茄湯同蝦蝦好好味呀🩷✨芒果糯米飯 $78食泰國嘢一定要叫! 不過之前試過其他地方啲糯米好硬🥹但呢度口感適中,重點係~芒果夠晒甜🤩✨✨椰青 $68小朋友第一次飲,佢哋覺得好新奇超開心呀🩷每飲一啖就話:好爽呀~~~!🤣🤣🤣✨熱帶風情 $62芒果控嘅爸爸直頭話因為呢杯嘢飲,下次再返嚟食過😅😂順帶一提呢度嘅staff好好禮貌😊玩夠食飽嘅一晚,happy night!

我地叫左:
✨黃金蝦餅 $108

✨泰北咖哩雞腿金麵 $128

✨泰式蕃茄海鮮湯米線 $98
小朋友好鍾意呢個!一齊話個蕃茄湯同蝦蝦好好味呀🩷

✨芒果糯米飯 $78

✨椰青 $68

✨熱帶風情 $62
芒果控嘅爸爸直頭話因為呢杯嘢飲,下次再返嚟食過😅😂

屯門依間「Bamboo Thai」嘅泰國菜都幾有特色,感覺每一道菜都融入咗Fusion菜嘅概念,依度嘅菜式好開胃,夏天嚟食飯就即刻有胃口。*此餐廳收取加一服務費。薑黃烤鱸魚(單點$228),表面鋪滿大茴香菜、香蔥、花生,原條鱸魚開半燒烤,魚皮口感香脆,魚肉肉質嫩滑,肉汁飽滿,近乎滴汁吸數嘅水分,味道鮮甜,對比魚身,魚頭嘅薑黃味道醃得更入味,食落更加香口,配以泰式青辣椒醬、泰式辣椒粉食用,食落好惹味,略嫌鱸魚細骨比較多;越南檬粉表面鋪有炸乾蔥,配以魚露甜酸汁食用,味道更佳,配菜包括有柚子、九層塔、薄荷、車厘茄、生菜。青咖喱炒虎蝦有機糙米飯(單點$158),表面鋪有九層塔、炸乾蔥、青檸,虎蝦肉質彈牙,略嫌鮮味欠奉,青咖喱炒飯食落類似Risotto,口感煙韌,味道微辣、帶有椰奶味道,內有蘆筍、紫洋蔥、辣椒。泰式海南手撕雞(單點$158),表面鋪有辣椒、九層塔、芫荽、芝麻,青木瓜、紅蘿蔔、青瓜、洋蔥口感爽脆,手撕雞雞皮口感爽滑,雞肉食落啖啖肉,味道酸辣。芒果糯米飯(單點$78),芒果食落好Juicy,味道香甜,糯米飯食落好溫暖,表面鋪滿椰漿、炸綠豆仁,味道甜帶微鹹。新鮮椰青(單點$68),椰子

*此餐廳收取加一服務費。

新鮮椰青(單點$68),椰子肉口感滑溜,椰青水味道清甜。

熱帶風情(單點$62),芒果菠蘿沙冰,味道酸甜,飲落好清爽。
  • 芒果糯米飯
  • 薑黃烤鱸魚
  • 青咖喱炒虎蝦有機糙米飯
  • 泰式海南手撕雞
  • 新鮮椰青
  • 熱帶風情
2024-08-22 143 瀏覽
今次試了一家在屯門的一間,全港都有好幾家分店,感覺有點保證。裝修以木和竹為主調,確實有種泰國舒服休閒感覺。椰子雞湯 Coconut Chicken Soup,椰汁和雞的組合就是絕配,喝下去已經非常舒服,還有不少雞髀菇作配料。泰北咖哩雞腿金麵 "Khao Soi" of Curried Chicken Leg with Fresh Egg Noodles,咖哩異常惹味,配蛋麵不停大口大口吃,咖哩好吃到雞腿好像變配角了。招牌蟹肉臘腸炒飯 Thai Preserved Sausage & Crab Meat Fried Rice,臘腸粒鹹鹹甜甜,搭上蟹肉的鮮味,炒飯再適合不過。芒果糯米飯 Sticky Rice with Fresh Mango,糯米飯夠暖,椰漿夠多,芒果夠鮮甜,已是一個好的芒果糯米飯。新鮮椰青 Fresh Young Coconut,夏日喝椰青水是最棒的。熱帶風情 Mango Hug,芒果菠蘿沙冰,夠冰涼。°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Bamboo Thai @bamboothai_hk📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖#MrsL

熱帶風情 Mango Hug,芒果菠蘿沙冰,夠冰涼。

Bamboo Thai @bamboothai_hk
📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖

#MrsLong #hk #Longs #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #BambooThai #CafeDecoGroup #thaifood #thaicuisine #thaidrinks #yummy #kol #foodie #thai
冇得去泰國,唯有食餐泰國菜止咳一下,今日嚟咗屯門市廣場既Bamboo Thai,店內以木和竹作為裝飾主調,一入到去就可以放鬆心情,黎一個不一樣的泰式滋味。🌟大蝦芒果柚子沙律🌟大蝦二面煎過,爽口彈牙,最喜歡係原件柚肉搭配厚切芒果肉上碟,配料有櫻花蝦、炸蒜、青木瓜絲,營養豐富又清爽好味,夏日消暑一流,推薦🌟🌟泰式蕃茄海鮮湯米線大頭蝦新鮮大隻,欣賞廚師已經挑走蝦腸,蝦肉鮮甜;新鮮蕃茄配搭濃濃的蝦味湯頭,蕃茄嘅酸甜好開胃,湯米線配菜有通菜、豆卜肉碎,相當豐富。 醬油清蒸魚今日蒸魚係盲曹,火候控制剛剛好,魚剛剛熟,唔會over cook,條魚份量唔少,用上香茅、芹菜、芫荽去腥味,魚肉新鮮、相當juicy美味。椰子雪糕極濃椰子味雪糕,喜歡椰子必食,配椰青肉,花生及粟米,增加口感,層次豐富。大推椰林飄香,新鮮椰青飲品方面,點左椰林飄香同新鮮椰青,椰青鮮甜解渴,椰林飄香有濃濃菠蘿及椰子味,味道好自然,唔會過甜

🌟大蝦芒果柚子沙律🌟

泰式蕃茄海鮮湯米線

醬油清蒸魚

椰子雪糕

椰林飄香,新鮮椰青
  • 大蝦芒果柚子沙律
  • 椰子雪糕
泰菜迷嘅我去到屯門搵食當然就係搵泰菜啦😛喺屯門市廣場行街見到呢間🇹🇭泰菜餐廳咁靚, 一定要入嚟試吓佢哋啲菜式😁今次就叫咗泰式醬油🐟清蒸魚/大蝦🦐柚子🥭芒果沙律/招牌🦀蟹肉臘腸炒飯/椰子🥥雪糕配椰青肉花生粟米🌽/荔枝🍓士多啤梨梳打/柑桔鹹檸檬梳打🍊今次呢餐飯樣樣野我都超級鍾意食味道又好啱喎, 菜式樣樣都好新鮮, 而且賣相又好靚,店員服務態度又好好👍🏻地點又方便喺聖屯門市中心, 天氣咁熱行完街喺商場裏面食飯就最好不過🥰
泰菜迷嘅我去到屯門搵食當然就係搵泰菜啦😛
2024-08-19 101 瀏覽
會回頭的餐廳bamboo Thai 屯門屯盛街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 五星好評每一樣野都煮得好好味🤤食物份量好足夠,而且裝修好有泰國風味,勁舒服 佢哋嘅菜式比較新穎,同時保留傳統嘅泰國風味調味料嘅配搭方面,佢哋調節得好好1️⃣泰式海南手撕雞 : 🈵🈵的木瓜絲配香草雞肉(辣)爽口同埋超級惹味 😍 2️⃣薑黃烤鱸魚 🐟: 爐魚,柚子,生菜檬粉一碟有三種口味 好特別😍烤爐魚香口軟熟,唔會overcook ,上枱熱辣辣👍🏻柚子新鮮鮮甜生菜檬粉配醬汁好好食🤤好清新3️⃣青咖喱炒虎蝦有機糙米飯 🍚: 健康糙米飲配埋青咖喱汁,奶香味道唔錯,口感煙煙韌韌 👍🏻 虎蝦彈牙,整體好食,好特別👍🏻4️⃣泰式奶茶雪糕配椰青肉、花生及粟米🌽泰式奶茶飲得多,泰式雪糕第一次食每樣配料+ 雪糕🍧一齊食,好唔同口感,好食既😍5️⃣荔枝青檸梳打都好飲啊
會回頭的餐廳
bamboo Thai
屯門屯盛街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 五星好評
每一樣野都煮得好好味🤤
食物份量好足夠,而且裝修好有泰國風味,勁舒服
佢哋嘅菜式比較新穎,同時保留傳統嘅泰國風味
調味料嘅配搭方面,佢哋調節得好好

1️⃣泰式海南手撕雞 :
🈵🈵的木瓜絲配香草雞肉(辣)
爽口同埋超級惹味 😍
2️⃣薑黃烤鱸魚 🐟: 爐魚,柚子,生菜檬粉
一碟有三種口味 好特別😍
烤爐魚香口軟熟,唔會overcook ,上枱熱辣辣👍🏻
柚子新鮮鮮甜
生菜檬粉配醬汁好好食🤤好清新
3️⃣青咖喱炒虎蝦有機糙米飯 🍚:
4️⃣泰式奶茶雪糕配椰青肉、花生及粟米🌽
泰式奶茶飲得多,泰式雪糕第一次食
每樣配料+ 雪糕🍧一齊食,好唔同口感,好食既😍
5️⃣荔枝青檸梳打都好飲啊