2021-07-24 3170 瀏覽
Texas Burger係天后經營個陣都已經有一定既知名度,可惜天后店已結業,隨後旺角,荔枝角都開了分店,今次荃灣再開分店無理由唔去試既選址為荃灣廣場,整間餐廳都放了好多綠色植物,落地大玻璃個邊環境開揚,感覺真係好似係後花園咁,就同餐廳名字B.O.T.H. Backyard of the House一樣特色玉米夾餅揀了雞肉tacos,雞肉用上achiote 係一種紅色既醃料醃製,食落係有d pepper既味道,餡料一d都唔少,但雞肉有d榎,加上可能份量太多,塊tacos淋左GarfiledEarl grey milkshake 加入雪糕,仲有餅乾,成杯係幾smooth幾好飲的,雖然已因應香港人既口味無美式milkshake咁甜,但對我黎講都係甜左dWhite Peach Fruit Tea 果茶既味道,沒有太大特別墨西哥手撕豬肉三文治明知burger出名但見到個size 覺得好飽,所以點了三文治,手撕豬肉醃得幾好味,甜甜辣辣咁,隨了有手撕豬肉,仲加了豬皮增添口感,幾特別既配搭,但唔知係咪趕住出菜,塊芝士唔夠溶,我鍾意食好溶既芝士,所以有點失望核果奶蓋班戟班戟反而有驚喜,蛋味夠香又夠鬆軟

特色玉米夾餅

Garfiled

White Peach Fruit Tea
果茶既味道,沒有太大特別

核果奶蓋班戟
班戟反而有驚喜,蛋味夠香又夠鬆軟,蜜桃係用橙汁同肉桂煮過,堅果香脆,再淋上糖漿,非常好味
核果奶蓋班戟

Texas 食物出名大份,呢度都一樣,雖然我覺得個班戟係比兩款main dishes出色,但下次我都會再試佢既主打burger

2021-07-24 73 瀏覽
已經第二次嚟食午餐,上次感覺有新鮮感,食物賣相及質素亦唔差,相反今日再嚟午餐,時間已經過咗午餐時份(2:30pm),正常應該可以食下午茶,不過我哋三個人係食午餐,等咗半個鐘位終於可以入座,用餐時間90分鐘,唔駛十分鐘已經落好單,簡單叫咗兩個主菜二杯飲品三人分享,等咗好耐都冇任何食物飲品送到,相反隔離枱遅過我哋入座反而食物飲品好快已經上齊,諗住過多五分鐘未到就起身走人⋯⋯(3分鐘後)食物終於上齊服務生好似好细心咁話轉頭攞三隻碟俾你哋,你唔講好地地,隻碟唔知要去邊度攞,等了又等忍唔住再問幾時有碟用,佢先如夢初醒記得,不過最後佢竟然答我話啲碟未洗好暫時未有,從來未試過餐廳會有咁嘅情況出現,正常人都唔會等你啲碟嚟我先開始食啦,而且你仲有90分鐘限時,好彩其中一份餐係漢堡飽尚算可以用手食,但係碟帶子南瓜飯就要三個人輪流係個碟度分三格嚟食,我邊食邊等果隻要洗好嘅碟,最終當然係等唔到而且個服務生已經唔覺得要幫忙去睇下啲碟洗好未⋯⋯
2021-07-24 68 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻難得去到有咁多好嘢食嘅荃灣,唔食盡佢真係對唔住自己。今次👧🏻就同朋友去咗一間幾靚嘅美式漢堡店 - B.O.T.H. by Texas Burger,店舖嘅環境好寬敞,枱與枱之間有足夠嘅空位,唔會好迫好好坐。晚飯時間去都幾多人排隊,如果想食就建議大家book定枱先啦。😊 ✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1) 羅文生菜合桃沙律🥗 HK$98依個合桃沙律深得👧🏻身為沙律達人嘅朋友歡心,合桃唔會有過多嘅調味,加上少少鹹嘅鯷魚,配埋有沙律醬嘅菜同麵包脆粒都真係好難會唔好食。😋分量亦非常充足,相信三四個人share都冇咩問題,細食嘅朋友食完都已經覺得有啲飽。🤣 😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑 2) 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡🍔 HK$138一送到黎其實有啲擔心會食唔曬,因為漢堡入面塊牛望落都幾厚下,仲要附送埋👧🏻最中意嘅薯條🍟,正常人食完一定夠飽。一食入口已經覺得佢地塊牛肉好好味,好juicy爆曬汁又有肉味,仲要佢地唔會煮到全熟,塊patty入面仲有少少粉色,真係唔錯。👍🏻再配上帶有煙燻味嘅車打芝士同微辣嘅chipotle mayo醬,真係令👧🏻食到停唔到口。🤤而薯條方
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1) 羅文生菜合桃沙律🥗 HK$98

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑

2) 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡🍔 HK$138
一送到黎其實有啲擔心會食唔曬,因為漢堡入面塊牛望落都幾厚下,仲要附送埋👧🏻最中意嘅薯條🍟,正常人食完一定夠飽。一食入口已經覺得佢地塊牛肉好好味,好juicy爆曬汁又有肉味,仲要佢地唔會煮到全熟,塊patty入面仲有少少粉色,真係唔錯。👍🏻再配上帶有煙燻味嘅車打芝士同微辣嘅chipotle mayo醬,真係令👧🏻食到停唔到口。🤤而薯條方面,分量好足夠,脆得黎又唔會太乾,配埋個漢堡一啖漢堡一啖薯條咁食,👧🏻就覺得好滿足啦。😍

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑

3) 核果奶蓋班戟🥞 HK$118
食到甜品嘅時候,朋友已經飽到投曬降,得返👧🏻一個再戰,所以👧🏻就揀咗佢地嘅班戟黎試。一黎到就已經覺得個班戟好正,班戟被奶蓋覆蓋,奶蓋🍼上面有灑上一啲肉桂粉同核桃粒,班戟上面仲有少少生果做裝飾。班戟好鬆軟好動L,食落好有空氣感仲帶有啲蛋香🥚。本身有啲怕淋喺班戟上面嘅核果奶蓋會好甜,但食落又唔會太甜,配埋班戟一齊食真係唔錯。😚落單嗰陣店員有同👧🏻講個班戟要等大概15分鐘,👧🏻估應該係因為佢地啲班戟係即叫即整嘅,如果大家想食又唔想等嘅話就記得預返時間⏱叫定先啦。

(朋友影依張相嘅角度,👧🏻都唔係好明,仲要實物係靚好多架。😭)

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌗
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑

總括黎講,👧🏻食咗咁多樣冇話食到啲咩係特別驚豔亦都冇食到啲咩伏嘢,佢地嘅嘢食都算係有一定嘅水平,所以👧🏻諗大家應該點叫都唔會失望嘅。☺

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌕🌑
🍽 B.O.T.H. by Texas Burger 🍽
📍 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
☎️ 37052955
2021-07-24 72 瀏覽
除咗快餐店,想食美式漢堡在荃灣區選擇寥寥可數,要不位置偏僻,要不就價格高昂!終於我一直喜歡的Texas burger 要在荃灣開分店最早期的炮台山店到旺角朗豪坊,一向走美式食快餐路線。再到荃灣區開分店,Texas burger 提供一貫高質的漢堡包,環境亦大幅升級,以落地大玻璃、超高樓底打造休閒時尚感十足的餐廳!午餐種類也比其他分店豐富,除了漢堡,意粉牛扒到甜品一應俱全。眼花撩亂!除餐奉送的意式南瓜湯,香滑的南瓜蓉配上滑溜的忌廉。口感豐富,未打之全碎的南瓜蓉增強口感。很有飽腹感要一探餐廳底蘊,當然要嘗試推薦菜式🔶德州燒烤牛肉漢堡 $138🔶松露蟹肉蛋白吐司 $138隨餐附送的特選飲品- 熱情果冰茶點了原味和微糖兩款,即使是原味也甜度適中。唔會死甜,適合食完炸薯條解喝!德州燒烤牛肉漢堡,餡料豐富。炸洋蔥圈,煙肉,芝士醬漢堡扒和生菜塔得高高。要把它略為壓扁,才能一口咬下!一口裏多重口感,香脆的,煙燻,肉汁,香濃芝士口感豐富得讓味蕾應接不暇粗薯條味道中規中矩,個人喜好覺得應該灑上辣椒粉令口感豐盈一些松露蟹肉蛋白吐司,老實說松露味不太突出。勝在蟹肉和蛋白味道相當合拍,陪着少許沙律,一片清新,食
終於我一直喜歡的Texas burger 要在荃灣開分店

要一探餐廳底蘊,當然要嘗試推薦菜式

🔶德州燒烤牛肉漢堡 $138
🔶松露蟹肉蛋白吐司 $138

隨餐附送的特選飲品- 熱情果冰茶

口感豐富得讓味蕾應接不暇

松露蟹肉蛋白吐司,老實說松露味不太突出。勝在蟹肉和蛋白味道相當合拍,陪着少許沙律,一片清新,食落去口感輕盈。不失為午餐好選擇!

雖則已荃灣區的午餐性價比,價錢確實偏高。想這區想吃有質素的漢堡!
我還是願意揼本的

2021-07-24 82 瀏覽
難得早放工,決定享受一下me time,去咗荃灣食野兼睇戲😋心大心細想食Egg Benedict又想食burger,最後揀咗前者,仲點咗雀眼椒香辣雞翼,飲Garfield.Egg Benedict 超級豐富,有poached egg, burgundy ham, mesclun等等,上面加咗hollandaise,好啱我口味😎兩隻蛋既熟度啱啱好,加埋鹹鹹地既burgundy ham同埋微微烘烤過既rye toast一齊食,滿足!😌至於雀眼椒香辣雞翼,雞翼外層香脆,本身雞翼已經有辣味,蘸一蘸香甜得嚟帶點辣既蜜糖醬,一甜一辣好過癮。食完雞翼再埋食脆既青瓜條,可以減去雞翼既油膩感。Garfield 係伯爵茶加雪糕,飲落似伯爵茶味奶昔,yummy!埋單二百幾蚊,食飽飽就去睇戲🎬下次食burger~

埋單二百幾蚊,食飽飽就去睇戲🎬

下次食burger~
2021-07-24 117 瀏覽
今日心情有點鬱結,想為自己加加油,嘆個brunch,想起了最近新相識的一位朋友曾經同我講過,選擇對了,少走彎路,今日我選對了B.O.T.H (Backyard of the House),過了一個十分愜意的下午🥰。餐廳是一間美式漢堡店🍔,門面的天花佈滿綠油油的植物🌿,大型落地玻璃,打卡位超多,好chill好relax☺👍🏻👍🏻👍🏻打卡推介冰鎮摩卡布朗尼新地$98,乾冰製造的白色煙霧效果,如夢如幻,挺有詩意,蛋糕味道濃郁,朱古力+咖啡味是最佳的配搭,士多啤梨和藍甜,軟雪糕口感冰凍軟滑,好滿足☺👍🏻👍🏻👍🏻brunch推介松露蟹肉蛋白吐司$138,配百香果茶。白滑的蛋白鋪滿了整塊吐司,松露加蟹肉🦀不只是矜貴,味道鮮甜。冰凍飲品,散發淡淡茶香,味道清新,很不錯。

餐廳是一間美式漢堡店🍔,門面的天花佈滿綠油油的植物🌿,

大型落地玻璃,打卡位超多,

好chill好relax☺

👍🏻👍🏻👍🏻打卡推介
冰鎮摩卡布朗尼新地$98,

👍🏻👍🏻👍🏻brunch推介
松露蟹肉蛋白吐司$138,

配百香果茶。

2021-07-08
5 分鐘 (堂食)
松露蟹肉蛋白吐司
Texas Burger 係旺角其中一間人氣店,荃灣分店開左一陣但次次隨意經過都見到長長人龍(其實呢個已經係假日荃廣所有餐廳既新常態),所以要網上訂好位先去比較好。網上睇大家對呢間餐廳評價毁譽參半,決定自己試一次為準。.餐廳有特高落地大玻璃,自然日光加簡單自然風裝修已經好舒服。不過餐廳限時90分鐘,想慢慢坐chill 下都唔容易。.德州燒烤牛肉漢堡 💲138⭐️3.8/5雖然係招牌名物,但本身對呢個漢堡包無太大期望,因為個人唔係太鍾意BBQ醬。但估唔到呢個漢堡都算ok,除左牛肉漢堡扒佢仲有炸洋蔥圈同脆脆煙肉,邪惡得來都幾夾。.焦糖法式牛油吐司 💲118 (餐)⭐️3.6/5一向都鍾意食法式吐司,所以正餐放棄左意粉要左份甜品。焦糖法式牛油吐司本身唔係複雜難處理菜式,所以呢份味道都合格,有三件份量都幾足好飽肚。.核果奶蓋班戟 💲118⭐️3/5比較令人失望係呢份招牌奶蓋班戟,似乎係荃灣分店限定物,我見其他店好似無。一入座侍應已經提示呢個名物需時45分鐘準備 (但用餐時間得90分鐘),我見檯檯好似都有一份所以跟風試下。份量都好大,兩個人share 都覺得有點多。質地比想像厚實唔係空氣型日式風班戟,
德州燒烤牛肉漢堡 💲138
⭐️3.8/5
焦糖法式牛油吐司 💲118 (餐)
⭐️3.6/5
核果奶蓋班戟 💲118
⭐️3/5
比較令人失望係呢份招牌奶蓋班戟,似乎係荃灣分店限定物,我見其他店好似無。一入座侍應已經提示呢個名物需時45分鐘準備 (但用餐時間得90分鐘),我見檯檯好似都有一份所以跟風試下。份量都好大,兩個人share 都覺得有點多。質地比想像厚實唔係空氣型日式風班戟,試後覺得佢相對普通。
Cappuccino
⭐️2/5
去美式餐廳,咖啡應該唔會係佢地主攻項目,但呢杯奶啡拉花咁靚。可惜味道上就真係麻麻地😂。
🔸可能我好彩,服務無網民講到咁差,雖然侍應理係比較少。不過落單完上左杯咖啡之後,就等左超過半小時出現第一樣嘢食,但我地張檯野食都未清哂就好準時90分鐘一到就拎咗張單嚟,似係催客走,呢點扣分。其實個漢堡包同法式西多士我哋係滿意既,試一次也可以。
Cappuccino
德州燒烤牛肉漢堡
焦糖法式牛油吐司
德州燒烤牛肉漢堡
焦糖法式牛油吐司
2021-07-24 48 瀏覽
網上見人形容此地方是隱世的花園,我即即即到此光臨!佢ge 佈置係令我感到有種放假feel, 係去唔到旅行期間ge 一個good place to chill. D 食物唔係得個打卡able 樣,有內涵ge! 肉醬nachos 好足料,甚少食到尾都仲有醬,很耐吃的談心食物!主食係烤雞半隻,肉都算滑,味道正正常常。甜品係見到都覺幸福ge Milk Foam pancake, 佢d foam 好滑,唔會太甜,剛剛好的味道。兩位為食女孩子食係唔夠,要配d 少女心飲品。點左Garfield 同Pink Panther, 分別係伯爵茶奶同雜莓奶,各有好飲,會滯但唔會甜到漏😜 係歡樂的一餐!Try!!!
2021-07-23 51 瀏覽
經過荃灣廣場,見到間西餐裝修不錯👍🏼😌,我又好想食漢堡包🍔,平日放工晚餐時間,都算多人,七點已經排晒長龍。Duck 🦆 Foie Gras Beef Burger 🍔 我一眼睇中左個鴨肝漢堡,諗都唔使諗就要是呢個啦😍🥰,我朋友前幾日食過呢間餐廳,當時鴨肝漢堡賣晒,應該係熱門嘢,受歡迎👏🏼。佢提我記住叫鴨肝漢堡呀😎!鍾意鴨肝😍😍少少油脂味🥳配塊beef好juicy🤩,仲有薯條🍟。跟餐有湯送,份量來講,真係幾抵食。湯係蕃茄湯,味道正常😀另外叫咗杯飲品,pink panther 🐆💗 唔太甜,有乳酪,雪糕,雜莓,消暑解渴😄,個賣相呢有隻蝴蝶🦋飛咗係度😗幾cute😉Spice Rubbed Baby back ribs 呢個係朋友揀嘅豬仔骨,性價比高,份量好大,比較重味,有少少煎炸咗個皮,外面層皮好脆口,中間多肉,😈好邪惡,適合share 食,share 脂肪🤣,跟餐同樣會送一個湯,薯條同小配菜。樓底好高嘅商場西餐,感覺舒服,性價比高。

另外叫咗杯飲品,pink panther 🐆💗

Spice Rubbed Baby back ribs

樓底好高嘅商場西餐,感覺舒服,性價比高。
  • Pink Panther
2021-07-22 99 瀏覽
/ ᴡʜʏ ɴᴏᴛ ʙᴏᴛʜ? /꧁𝗕.𝗢.𝗧.𝗛 𝗯𝘆 𝗧𝗲𝘅𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿💛꧂ #黃店推介𝗧𝗲𝘅𝗮𝘀 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿升level了!!!荃灣新門店除了漢堡亦有pasta toast sandwich dessert 應有盡有而且interior都好靚靚 有好多greenery 有歐陸feel 空間夠大坐得幾舒服☘︎︎ 𝚂𝚌𝚛𝚊𝚖𝚋𝚕𝚎𝚍 𝚎𝚐𝚐 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚌𝚛𝚊𝚋 𝚝𝚘𝚊𝚜𝚝 松露蟹肉蛋白吐司$𝟙𝟛𝟠當日Set lunch 包的餐湯是𝑐𝑎𝑟𝑟𝑜𝑡 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑠𝑜𝑢𝑝 不過奇怪的是 入面居然有粒粒藜麥 奇怪的配搭😂😂至於toast就味道較淡 蟹肉份量不算多松露只有面頭兩小片如果用sourdough toast代替rye toast口感會較好我會話全碟最好食係個蕃茄🤣 好鮮甜☘︎︎ 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚊𝚕 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚘𝚛 𝚜𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑 墨西哥手撕豬肉三文治$𝟙𝟛𝟠比蟹肉toast出色十倍 推薦一試一上菜已經聞到薯條陣陣飄香 食落非常惹味手撕豬肉用上Mexican adobo paste醃 酸酸辣辣有風味肉質夠juicy仲有膠質添! 配埋芝士同炸豬皮好邪惡 ☘︎︎ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 +$𝟚𝟝有樣你
/ ᴡʜʏ ɴᴏᴛ ʙᴏᴛʜ? /

𝗧𝗲𝘅𝗮𝘀 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿升level了!!!
而且interior都好靚靚 有好多greenery
有歐陸feel 空間夠大坐得幾舒服

不過奇怪的是 入面居然有粒粒藜麥 奇怪的配搭😂😂

至於toast就味道較淡 蟹肉份量不算多
松露只有面頭兩小片
我會話全碟最好食係個蕃茄🤣 好鮮甜

比蟹肉toast出色十倍 推薦一試
一上菜已經聞到薯條陣陣飄香 食落非常惹味
肉質夠juicy仲有膠質添!
配埋芝士同炸豬皮好邪惡

☘︎︎ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 +$𝟚𝟝
有樣你睇 漸層都無知乜料啦 飲到我肚脹全日 不推薦咖啡🥲

💬 環境不錯 不過新店食物種類多質素就不太consistent 試過朗豪坊店的burger 味道是不錯的 可能始終burger是老本行 order番burger就應該安全

ⓄⓋⒺⒺⒶⓁⓁ: 7/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖

ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ
📌 Texas Burger (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號
📌 The Americano By Texas Burger (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓12室
墨西哥手撕豬肉三文治
同Group以前食過荔枝角的The Americano - 工廠大廈的隱世好吃Burger+西餐,印象深刻,當發現荃灣新開了立刻約埋好朋友去食~ 又係Burger喇~ 一個月幾餐都係叫Burger 店鋪在荃灣廣場3樓落地玻璃,舊店應該是小籠包店。窗邊樓底高,光線很充足,而室內部分走偏向工業風及用暗沉色系增添型格感! Car Valley Beef Burger $138smoked chedder/oak leaf/chipotle mayo/fries 牛肉不過不失,麵包偏甜,有點搶去牛肉及醬汁的味道。Stone Fruits Milk Foam Pancake 核果奶蓋班戟$118pecan/cinnamon/berries/whipped cream/mape syrup 是比較厚實類的Pancake,拍照用上了一段時間都沒有塌下食物方面,比較之下覺得表現不過不失,期待的甜品沒有太大驚喜。Pancake比較實淨,如果是Hoi Hoi的話會更fluffy。或者其他菜色特別點,日後希望有機會再試試!環境方面,落地玻璃旁邊的座位絕對是很夢幻,如果早上有日光照射肯定非常有朝氣 環境絕對

又係Burger喇~ 一個月幾餐都係叫Burger

Car Valley Beef Burger $138
牛肉不過不失,麵包偏甜,有點搶去牛肉及醬汁的味道。

是比較厚實類的Pancake,拍照用上了一段時間都沒有塌下

環境絕對是為這家餐廳增添分數!

荃灣可說是美食集中地,今次去的是位於荃灣廣場的Both by Texas Burger, 當然要試下扣牌菜,特級鴨肝牛肉芝士漢堡,鴨肝份量比想像中大,配合厚厚又Juicy既漢堡扒,仲有香脆既薯條,兩個人share食就岩岩好,另一道主菜就選擇左慢煮豬肋骨,因為見到係限量供應,問左待應話今日仲有貨,就馬上order了。豬肋骨賣相真係唔錯,可能係因為慢煮既關係,肉質都仲保持到鮮嫩,份量都算係中等,睇落大份,但我地都食得曬,因為其實都好大塊骨,哈哈😄!叫左杯Pink Panther Milkshake, 都幾岩女生打卡既風格,粉紅色為主再有隻藍色蝴蝶🦋做裝飾,睇返餐牌,原來係Mixed Berry, Ice-creme & yogurt, 有驚喜,唔會太甜,味道清新,同burger係幾夾,服務員態度和藹,值得一試的餐廳🍔👍🏻
2021-07-20 39 瀏覽
最近好想食burger,去開荃灣搵朋友,於是我地兩個就去左荃灣廣場一間餐廳食burger😆😆😆餐廳佈置如「熱帶雨林」,俾人感覺好似置身於繁華城市以外嘅郊區地方,令人感動心情輕鬆舒適德州燒烤牛肉漢堡$138厚厚嘅煙燻牛肉漢堡,配上酥脆嘅洋蔥圈同煙肉,加上特製嘅BBQ醬汁,十分惹味,且口感豐富😋卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡$138牛肉漢堡厚實及多汁,味道相對徧淡,食完完全無罪惡感🤣水牛城雞翼(5pcs)$98隻隻雞翼都超大隻!外皮香脆帶點酸辣,十分開胃😆核果奶蓋班戟$118超級推介🥰Pancakes十分有空氣感,上面鋪咗一層奶蓋,同焦糖,再灑上肉桂粉,蛋香味同埋玉桂粉味撲鼻而來😆然後用桃,士多啤梨🍓,藍莓🫐及核桃點綴!色香味俱全😋

德州燒烤牛肉漢堡$138

卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡$138
牛肉漢堡厚實及多汁,味道相對徧淡,食完完全無罪惡感🤣

水牛城雞翼(5pcs)$98
隻隻雞翼都超大隻!外皮香脆帶點酸辣,十分開胃😆

核果奶蓋班戟$118
  • 核果奶蓋班戟
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2021-07-19 44 瀏覽
星期日係荃灣廣場見到呢間餐廳唔使等位,於是入左去幫襯,入到黎坐位與坐位距離好距,成餐飯聽到哂隔離枱既對話,真心勁冇引。晚餐就叫咗德州烤牛肉漢堡、美式香草燒雞同核果奶蓋班戟。略嫌個雞燒既時間長咗啲,出到黎有啲乾身,配菜得茄汁豆,個焗薯就好乾。個漢堡包同塊牛都好大個,但如果個牛再重牛味啲就好,個薯條熱辣辣好脆口。最後黎到個班戟有啲失望,完全唔明點解等咗勁耐先黎,黎到個樣係山黎傾瀉咁款,同埋又唔係話好熱,明明見到隔離枱上菜就脹卜卜。
晚餐就叫咗德州烤牛肉漢堡、美式香草燒雞同核果奶蓋班戟。

2021-07-18 97 瀏覽
17.08.2021BOTH by Texas Burger本來訂咗四人尖沙嘴食晚飯,中午臨時改期,只餘下二人,在Open Rice立即找找,見有介紹BOTH地方好靚,又幸運地上網可以訂到座位,而且致電安排近窗位置,職員也說明到時會盡量安排。去到位於荃灣廣場的BOTH by Texas Burger,荃灣西鐵站附近,地點方便。一到達餐廳,地方寬敞,而且有大落地玻璃窗,更顯得光明舒適。職員帶我們到近窗口二人座位,但明顯由四人座位分拆,雖然兩枱之間有一段小距離,但若坐下會跟別人近距離相對而坐,實在很奇怪。當時還有其他座位,於是我們要求換位,職員也叫我們稍等;同時另外一邊座位的男女也剛巧到達,見到這樣相對的座位也不願坐下。不久,職員馬上為我們安排了另一張也是靠窗的四人座位,這樣當然非常滿意。難怪個個也預訂窗口位置,陽光從大窗口照入,窗外除了高樓大廈之外,還有不少綠草樹蔭,座位之間也佈買了不少植物裝飾,故此坐在沙發食飯閒聊不但舒適,而且喜愛打卡的隨意也能影到靚相。一入座職員已提醒若要甜品班戟,就要一早預訂。最後我們選擇了漢堡及安格斯肉眼,只顧傾談,忘了影餐牌,網上可見Sweet甜品、Drink

17.08.2021
BOTH by Texas Burger

一入座職員已提醒若要甜品班戟,就要一早預訂。最後我們選擇了漢堡及安格斯肉眼,只顧傾談,忘了影餐牌,網上可見Sweet甜品、Drink、Large主菜(漢堡、燴飯、沙律之類)、Snack Sharing 幾大類。

燒美國安格斯肉眼:
10oz USDA Angus Rib-eye Steak
訂五成,但來到相信已是七成,幸好肉質鮮嫩,味道可口,十安士實在份量不少,我分一半已經夠吃。

特級鴨肝芝士漢堡:
Duck Fole Gras Beef Burger
我沒有吃,但相信不錯,朋友很快吃清光。

Caribbean Passion
由百香果、橙、梳打混合,我叫了少冰少甜,味道清新,不太甜,幾好飲。
Caribbean Passion

因為已經吃飽,沒有另叫甜品,快樂不知時日過,限時90分鐘,餘十五分鐘會預早結賬,時間到也只是禮貌地提醒。

環境、服務和食物質素佳,是好友或情侶約會不錯的選擇,有空大家預早約定試試。
2021-07-17