Mondrian Hong Kong✨最近推出人氣大熱Weekend Brunch💝今日約齊兩位好友一齊開心撐枱腳,可以於無敵海景下享受精緻餐點,渡過一個令人放鬆既周日😝💁🏻‍♀️海鮮雞尾酒早午餐無限任點六款創意海鮮開胃菜,配生蠔二重奏、自選主菜及甜點拼盤,菜式豐富精彩,絕對要推介比大家‼️餐廳Avoca✨位於📍Mondrian Hong Kong 38樓,景觀極開揚,散發時尚摩登氣息,展現出充足空間感😍可於享用Brunch同時更有DJ現場打碟,美食配美景再配音樂,帶來極緻享受🤟🏻🤟🏻今日仲加咗$200,升級無限暢飲指定雞尾酒、汽水及啤酒🥃🥤只要飲兩杯或以上已經值回票價,愛酒人士必加🍻🔹Pickled Cucumber Gimlet面頭加上幾滴麻油,賣相好別緻,酸青瓜汁配以Gin酒,清爽青瓜味夾雜麻油香,作基底既Gin酒濃度不算太高,好適合女士們先享受🔹新鮮爽脆沙律菜,加入爽甜車厘茄、煙肉粒等,再淋上酸甜醬汁,特別開胃🥗🔹時令生蠔Creamy又肥美,蠔肉甜美多汁,口感香甜幼嫩~配上三文魚籽及青瓜辣椒汁,提升味道層次🦪前菜😋 🔸秘魯醃三文魚刺身沙律薄切三文魚細嫩鮮美夠爽滑,伴碟有西瓜、胡椒、

💁🏻‍♀️海鮮雞尾酒早午餐

🔹Pickled Cucumber Gimlet

前菜😋
🔸秘魯醃三文魚刺身沙律
薄切三文魚細嫩鮮美夠爽滑,伴碟有西瓜、胡椒、香蔥,鹹甜有序,組合清新開胃!

🔸意式鮮魚片
面頭放上爆汁三文魚籽,配法式番茄酸辣醬、柚子醬油,鮮魚片滑順鮮美,酸辣醬提鮮一流!

🔸秘製海鮮他他配柚子大根慕絲
海鮮他他混以脆米,層次豐富,底部仲有柚子大根慕絲,香甜透人,組合出奇地夾!

🔸香煎手打越式魚餅
即叫即炸熱辣辣呈上特別滋味!外脆內軟,食落爽口又彈牙,建議沾上青瓜番茄醬及甜酸魚露汁,惹味滿分~

🔸西班牙辣煮青口配鯷魚杏仁醬
新鮮青口肉質豐滿多汁,味道鮮甜富海水味!微辣醬汁配香脆酸種麵包,超出色!

🔸脆炸海鮮配摩洛哥香料及檸檬蛋黃醬
外層炸至金黃酥脆,咬落海鮮爽滑爆汁,再沾上檸檬蛋黃醬,鮮香味濃!

主菜😋
🔹香辣海鮮汁波士頓龍蝦扁意粉
另加$198就可以享用我最愛嘅波士頓龍蝦!肉質彈牙滑嫩,扁意粉煮得剛好,Q彈好有嚼勁,加入香辣調味,配濃香海鮮汁,微辣夠刺激~

🔹蒜白酒鮮蜆意粉
鮮蜆肥美鮮甜,加入蒜白酒同煮,一上枱就聞到香氣撲鼻~意粉熟度控制得好,掛滿濃香醬汁,入口滑順彈牙!

🔹香煎銀鱈魚
配上芹菜頭、羽衣甘藍及煙燻牛油汁,油脂豐富、肉質幼滑,煎後香味四溢,入口極其鮮味!搭上煙燻牛油汁、清新芹菜頭、富含纖維嘅羽衣甘藍,有助減膩滯感,令層次更豐富!

甜品💁🏻‍♀️
🔸一次過試齊四款!包括經典歌劇院蛋糕、焦糖榛子泡芙、柚子棉花糖撻、雜莓芝士蛋糕🍰經典歌劇院蛋糕最為出色!蛋糕滑順口感與朱古力濃稠風味相互平衡,層次均勻分明!

想繼續hea吓chill吓🤪我哋就移師到酒店另一神秘打卡位👉🏻訓喺雙人大床,望住無敵大海景,真係爽爆

Avoca✨
📍尖沙咀赫德道8A號Mondrian Hong Kong38樓

#Avoca #WeekendBrunch #Mondrian
2024-07-21
2024-08-11 2029 瀏覽
同幾個朋友ladies night, 梗係要搵一間靚景打卡餐廳啦。 喺OpenRice 入面搵到呢間餐廳,見到幾特別,又係一間翻新嘅精品酒店入面,又就一於book呢間試吓。一去到餐廳就有Waitress同我哋細心地講解點樣用枱面嗰個香味𣕧揀Cocktail味道,有趣。 最後都係揀咗一個最大路嘅酸青瓜味,因為其他味有啲怪,例如鹹檸檬芝麻味好難想像放喺Cocktail入面係點嘅味道,好似唔係好啱Cocktail, 我哋幾個女仔每人叫咗一個各有特色嘅Cocktail係有驚喜,不過未必人人啱口味。 食物方面其實選擇唔係太多,所以如果要食一個正式晚餐,未必係一個好選擇。 我哋一開始叫咗個炸薯條餸酒,後尾再叫一個炸番薯條,炸甜薯條好食過炸薯條好多,大家有機會記得唔好叫錯。 另外叫咗一個炸雞窩夫好特別非常好食, 炸海鮮就盤普普通通, 不過呢度啲主食意粉價錢唔貴都算抵食,而且味道都十分好,尤其是個龍蝦闊條麵,龍蝦鮮味個汁都好有龍蝦汁味,而且一啲都唔貴,如果想食得飽肚一定係首選。 最後講返環境,大家book位記得request坐window seat 位, 另外佢喺最後尾有一個好似放咗喺窗台嘅一個打卡床咁,都幾特別,但係好似人人都瞓過晒我就怕有啲污糟冇入去影相污糟。(利申其實係乾淨嘅不過係我自己有少少潔癖啫)最後提返餐廳入面嘅洗手間係非常隱蔽,大家行到去一定要睇清楚,同埋其實個洗手間真係有啲黑。 最後埋單每人平均$600又飲又食高級打卡餐廳嚟講這個價錢都算是差不多。 下次有機會可以試樓上一層39樓間fine dine 餐廳相信景觀都一樣靚。
2024-07-27 2545 瀏覽
假日跟好友吃個早午餐真的是很嘆的節目,如果加埋一個無敵靚海景就更加愜意了,過去的星期日跟好友撐檯腳品嚐了一場鮮氣滿滿的Sunday Brunch。想嘆一個無敵海景的Brunch並不是夢!只要大家逢星期六、日及公眾假期去到Mondrian Hong Kong,便可品嚐到Avoca的精彩海鮮雞尾酒早午餐!只需$580起即可享用無限任點六款創意海鮮開胃菜、位上生蠔二重奏、每人一道自選主菜以及甜點拼盤豐富到不行。走到酒店停車場出入口看見這個餐牌,往直走便有專用升降機可直達餐廳超級方便。升降機門打開便會看到超美的酒吧!餐廳裝潢非常摩登而且透光度十足,在這兒享用早午餐最適合不過。驚喜地還有現場DJ為我們耳朵服務,旋律的舞動令這場Sunday Brunch感覺更為曼妙。餐廳坐擁壯麗的維多利亞港景觀!來到這兒享用美食嘆杯美酒什麼煩惱也可拋諸腦後。來到創新雞尾酒吧Avoca當然要飲番啦!我們另加$200升級無限暢飲指定雞尾酒、汽水及啤酒,平時一杯Cocktail收費要百多元,點來兩杯已回本有餘了愛酒人仕必Join,好友選上清新的Pickled Cucumber Gimlet,以Gin酒作基底配上酸青瓜汁

來到創新雞尾酒吧Avoca當然要飲番啦!我們另加$200升級無限暢飲指定雞尾酒、汽水及啤酒,平時一杯Cocktail收費要百多元,點來兩杯已回本有餘了愛酒人仕必Join,好友選上清新的Pickled Cucumber Gimlet,以Gin酒作基底配上酸青瓜汁和幾滴麻油,喝下去清爽之外還帶上陣陣芝麻油的香氣非常特別。
而我就選了這杯紅橘色的意大利國民飲品Aperol Spritz!草藥風味的利口酒加入Prosecco及梳打水,調製出這杯風味獨特的餐前酒Cheers。

此刻服務員為我們送上新鮮的沙律菜,新鮮爽脆的沙律菜配上雙色車厘茄及開胃醬汁滿好吃耶。
然後便到品嚐新鮮時令生蠔!肥美飽滿的生蠔口感Creamy鮮味十足,生蠔配以青瓜辣椒汁及三文魚籽口感味道就更有層次了。

吃過生蠔之後來品嚐頭三款冷盤前菜!秘魯醃三文魚刺身沙律以香蔥、西瓜及烤胡椒來調味,配襯薄切三文魚吃下除了鮮味之外還多了一份果香,鹹甜在口中流動交錯吃得非常過癮。
意式鮮魚片配三文魚籽、法式番茄酸辣醬及柚子醬油!鮮魚片口感富彈性配上帶點柚子香氣的酸辣味道非常開胃。
秘製海鮮他他配柚子大根慕絲內有不同的海鮮粒粒,還加上了脆米在內口感非常豐富,清甜的大根慕絲混上焦糖洋蔥頓時變的香口,這道菜式入口非常舒服味道亦好誘人呢。
另外三款是新鮮熱辣炸起的前菜!這刻當然要再點多一杯特色雞尾酒來陪襯吧。
這位就是幫我們調配雞尾酒的Bartender,出自他手筆的雞尾酒味道非常有特色,大家就算不是來用餐亦可以來朝聖這兒的Cocktail。
我點了一杯非常有香港特色的Haam Neng Mung!以威士忌作酒底的雞尾酒還加上了鹹檸檬,再配合四季桔梳打水成件事非常潤喉,鹹鹹酸酸非常熟悉的味道太可愛了吧。
先品嚐這件香煎手打越式魚餅!炸得香脆不油膩口感煙靭的魚餅,必須要連同青瓜番茄醬一起品嚐才夠滋味,喜歡的還可以沾點甜酸魚露汁吃就更加惹味了。
這客西班牙辣煮青口配鯷魚杏仁醬味道非常有驚喜!肥美飽滿的青口非常柔軟而且鮮味十足,那鹹香的辣醬汁以香脆酸種麵包沾來享用妙極了。
脆炸海鮮配摩洛哥香料及檸檬蛋黃醬!同樣炸得香脆不油膩佐酒一流,喜歡吃煎炸食物的朋友萬物錯過。
主菜共有六款選擇每款也很吸引!我們於選擇困難症底下選出這三款來分享。
海鮮迷的我一看見這客香辣海鮮汁波士頓龍蝦扁意粉(另加$198)頭也不回要點來品嚐。
這客意粉份量十足當中包括了半隻波士頓龍蝦,用上車厘茄、辣椒、番茜及青檸皮以及充滿蜆肉鮮味的醬汁來炮製扁。
龍蝦烤得鮮爽彈牙好有質感,索盡番茄及蜆鮮味的扁意粉口感al dente又鮮味,我非常喜歡這個配搭和味道。
好友愛蜆肉鮮味所以選了這客香蒜白酒鮮蜆意粉作為主菜!肥美大蜆非常鮮甜而且隻隻乾淨無沙!意粉是乾身的版本還有點點麵包碎口感非凡,配襯蒜蓉和白酒的香氣總有捧場客。
已經有兩款澱粉質最後一客主菜我們決定點份魚!這個是香煎銀鱈魚配芹菜頭、羽衣甘藍及煙燻牛油汁。香滑油潤的銀鱈魚配襯煙燻牛油汁香上加香,羽衣甘藍則起了解膩添香的化學作用,而伴碟的芹菜頭亦非省油燈香口又好味,加上鹹鮮的三文魚籽令菜式口味更加豐富。我們三人就是這樣分享著幸福的美味真的好開心。
來到甜品環節我們每人也會得到四件精緻的甜點!
來到尾聲我當然要點多一杯精彩的雞尾酒!我選了Calamansi Margarita作為Dessert Cocktail。
我還帶了這杯雞尾酒去到酒店一個神秘的打卡位!這個位置放了一張橙色的床面對着無敵海景,可以給大家舒服地瞓住打卡影靚相Chill爆耶。這杯以Tequila作基底的Margarita柑橘香味出眾,加上龍舌蘭蜜和特色的七香鹽,微辣中帶上酸香而且不過甜襯甜品非常匹配。
甜品我們得到的是柚子棉花糖撻、經典歌劇院蛋糕、焦糖榛子泡芙及雜莓芝士蛋糕。
四款質素也非常不俗當中我最喜歡焦糖榛子泡芙!泡芙外脆內軟加上香口的焦糖榛子真的甜美可人。
接下來的假日一於跟親愛的家人和朋友去Chill吃一頓Seafood Summer Brunch啦。
2024-07-21
午餐
2024-07-22 2135 瀏覽
服務好好,個日個職員好好之後知佢叫Hazel💕佢會慢慢解釋,又有得試吓佢哋signature嘅Cocktail嘅味先再揀!環境一流!飲咗一杯3:15pm martini (係佢哋攞獎嘅cocktail)首先唔算貴,然後個味真係好有驚喜,同埋都係inspired by Hong Kong test 另一杯仲有香港嘅味: sesame & peanut butter sour 係芝麻味啊,但唔會好搶❤️❤️大愛呢杯!!下次會再嚟!
環境一流!

係芝麻味啊,但唔會好搶❤️❤️大愛呢杯!!

下次會再嚟!
今日畀friend帶嚟呢間酒吧,原本諗住要訂枱先有位結果好彩walkin都有。第一時間畀佢個海景震撼到。明明感覺不是太近海,但卻能清晰看見維港景色。佢啲香港特色調酒好有香港嘅風味,一杯調酒用咗檸檬、新鮮黃瓜、同辣油(?)嘅味道模擬中式小菜醃黃瓜嘅,另一杯則做出經典茶餐廳飲料鹹檸七嘅神韻,十分清爽醒神。佢哋嘅食物同樣出色,炸雞窩夫和炸mac and cheese​ 十分香口,非常適合佐酒。服務人員熱情好客,點酒時有提供噴霧調酒供我們試清味道,更有詢問調酒是否合口味。當我第一杯調酒不合口味時甚至讓我換另一杯,並詢問我需要的口味,服務十分周到。非常感謝Hazel令我們度過愉快的聚會夜晚。

2024-07-20
宵夜
2024-07-20 1803 瀏覽
環境舒適,叫咗兩杯Mix,好有香港特色。原本坐唔近窗口位,但係個Staff特登幫我哋掉去窗邊,DJ現場表演幾好,窗口位完全望晒成個維港,呢間絕對係我心中頭三名必去餐廳。
2024-07-14 1637 瀏覽
開頭book呢間餐廳嘅時候都唔知道原來服務係咁好,首先佢安排咗維景嘅窗口位俾我同我女朋友,淨係望住個靚景已經贏晒,首先服務員提供雞尾酒嘅選擇用一個好特別嘅方式,好似香水嘅方法咁,俾九種味道我哋聞,仲可以噴落口,試啱先至再叫,我同女朋友都覺得好得意好特別,跟住我哋叫咗龍蝦嘅海鮮餐,仲有椰菜花,你一晚同女朋友非常之滿意仲影咗好多靚相添
2024-07-13
2024-07-13 1493 瀏覽
上個月同另一半慶祝周年嘅日子想搵桐同埋特別嘅地方飲嘢,所以就嚟咗呢度有靚景,裝修亦都好型格由於已經係夜晚22:30,所以淨係得返嘢飲同埋小食當日serve我哋嘅係Hazel,十分之親切友善,同埋會適當地同你chat 一下我哋兩個都比較內向,所以已經足夠😂一人叫咗一杯嘢飲,我叫咗一杯類似青瓜味嘅飲品,另一杯就係類似鹹檸七嘅飲品飲之前都可以用噴霧試下確保係鍾意先至落單差唔多飲完杯嘢嘅時候,Hazel 俾左一人一shot Magic Water俾我哋飲, 唔劇透係咩味,大家有機會過嚟試嘅時候就會知道😌我地對成個體驗都十分滿意,會再去
上個月同另一半慶祝周年嘅日子
想搵桐同埋特別嘅地方飲嘢,所以就嚟咗呢度

有靚景,裝修亦都好型格

由於已經係夜晚22:30,所以淨係得返嘢飲同埋小食
我哋兩個都比較內向,所以已經足夠😂

飲之前都可以用噴霧試下確保係鍾意先至落單

我地對成個體驗都十分滿意,會再去

2024-06-29
宵夜
慶祝紀念
紀念日
Avoca位於尖沙咀新酒店-Mondrian Hong Kong的38樓,是間酒吧餐廳🍷✨ 裝潢摩登時尚,空間寬敞,窗邊座位更可以飽覽維港景色呢~🥰最特別是這裡的cocktail可以先用香水噴在試紙上聞聞氣味,再挑選自己喜歡的👃🏻🙈 而每款cocktail都融入了香港特色元素🍹🇭🇰 例如臘肉、腸粉、煲仔飯等等,玩味十足😜Cocktail方面,我們點了:🤍Lap Yuk Old Fashioned (HKD148)🤍Mango Pomelo Colada (HKD128)🤍Pickled Cucumber Gimlet (HKD118)🤍Haam Neng Mung (HKD138)個人比較喜歡以茶餐廳飲品為靈感的Haam Neng Mung,味道清新且易入口🤩😙食物方面,我們點了:🤍Beef Belly Bao (HKD178)🤍Crispy Chicken Waffle (HKD228)🤍Pork Spareribs (HKD298)🤍Lobster Pasta (HKD368)🤍French Fries (HKD98)🤍Lava Cake with Gelato (HKD168)整

Cocktail方面,我們點了:
🤍Mango Pomelo Colada (HKD128)
🤍Haam Neng Mung (HKD138)

Cocktails

食物方面,我們點了:
🤍Beef Belly Bao (HKD178)
Beef Belly Bao

Crispy Chicken Waffle

🤍Pork Spareribs (HKD298)
Pork Spareribs

🤍Lobster Pasta (HKD368)
Lobster Pasta

🤍French Fries (HKD98)
French Fries

Lava Cake with Gelato

整體食物質素很不錯,當中最推薦”Crispy Chicken Waffle”及”Lobster Pasta”😋

🤍Crispy Chicken Waffle:台式炸雞外皮酥脆,肉質嫩滑🤤 而窩夫帶有淡淡的basil香氣💚 搭配甜醬油蛋黃醬,鹹甜鹹甜很美味!😍

🤍Lobster Pasta:通心粉口感煙韌且掛汁,龍蝦肉爽口彈牙✨ 加上水牛芝士點綴令整體味道層次更豐富🤩

Avoca是間非常適合慶祝特別日子的餐廳💕 這次用餐體驗非常不錯,有機會會再次到訪~😙

📍Avoca - 尖沙咀赫德道8A號Mondrian Hong Kong 38樓
慶祝紀念
French Fries
Lava Cake with Gelato
  • Haam Neng Mung
  • Lobster  Pasta
星期六下午,首次到訪 Mondrian Hotel 的Avoca 店員為我們安排了窗口位,可以欣賞無敵大海景。另外我非常欣賞餐廳安排的這個「試味架」,他們把 10 款香港特色風味 cocktail 放進小香水瓶裡,客人可以用香水紙或者噴上手試味,好有心思好好玩(左)Mango pomelo colada 🥭以楊枝甘露取代菠蘿的變奏版 pina colada,味道清新,服務員提示我們要從上面開始飲,首先會試到楊枝甘露味的泡沫,上面還有些西米,之後就會慢慢飲到 white rum 和 coconut 味道(右)Haam Neng Mung 🍋鹹檸檬加上 whisky & soda,每次飲之前都一定要拌勻,否則就只會飲到鹹檸檬味,加咗酒精和梳打,感覺都幾平衡,酒精味唔算重好易入口Fresh oysters from Ireland 🦪是日生蠔唔算好大隻/ creamy,不過味道爽甜,又有少少海水味,都算唔錯嘅餐廳好有心機,準備咗四款醬汁,除了常見的 cocktail sauce/ vinegar,還有泰式辣醬和紫蘇葉醬 Crispy chicken waffle 🧇店員推介的特別菜式,由台灣

(左)Mango pomelo colada 🥭

(右)Haam Neng Mung 🍋

Fresh oysters from Ireland 🦪

Crispy chicken waffle 🧇
店員推介的特別菜式,由台灣廚師主理,三杯雞風味炸雞窩夫,炸雞非常香脆,但粉漿唔會太厚,醬汁有三杯雞風味但唔會好鹹,加埋窩夫一齊食出奇地夾,九層塔葉有畫龍點睛之效不過味道唔算好突出

24-hours slow cooked beef belly baos 🍔
慢煮牛腩炆得非常腍和入味,配上刈包,讓人忍不住一口接一口,牛肉份量都算多,個人認為今日的菜式都好適合一邊飲酒一邊吃

希望快啲有機會再過來試吓其他cocktail/ 菜式,下次要夜晚來看夜景,順便欣賞live DJ表演

2024-06-29
  • Crispy  chicken  waffle
2024-06-19 965 瀏覽
星期日喺尖沙咀附近食完晚飯 去咗呢間近排好hit嘅cocktail Bar🍸地方好大裝修好靚, 坐落都好舒服, 比起其他cocktail bar嘅座位更加寬敞, 唔會黑蚊蚊咁啱曬同另一半或者朋友傾計呢度啲cocktail主要以香港嘅特色食物或食材嚟到做主題, 例如用臘肉做嘅old fashion, 非常 創新😜重點係呢度可以飽覽維港景色, 嚟到記得要坐窗口位呀😍p.s.: 招呼我哋嗰位staff叫hazel好用心咁介紹每一杯cocktail嘅特色👍🏻佢哋其他staff都好好service, 又好talk得啱曬我呢啲成日鍾意拗水吹嘅人😂

啱曬同另一半或者朋友傾計

重點係呢度可以飽覽維港景色, 嚟到記得要坐窗口位呀😍

星期日尖沙嘴食完晚飯,想話飲返杯迎戰聽日blue monday,之前見過唔同媒體介紹過呢間新開位於五星酒店既bar,一於試試佢!去到Avoca第一個感覺裝修型格摩登,比好多香港高級酒吧更加寬敞舒適。店員帶我地去到窗邊一張四人枱,經典維港夜景盡收眼簾。不過比較吸引我既,當然係佢既cocktail menu,今次真係大鑊!每一款都好吸引!店員都知你地醉翁之意不在閱讀,隨即放下一個而家新式雞尾酒吧都好興既小玩意「幫」你揀酒。我呢度就唔多講點玩喇,劇透又有咩意思呢,自己上黎感受下囉!鍾意飲Old Fashioned既我二話不說叫左杯Lap Yuk Old Fashioned (臘肉威士忌),正宗bourbon酒底經過中式臘肉infuse出煙燻甜美感,加上橙皮油香,搭配自家製臘肉碎朱古力帶來多層次味蕾衝擊!我係高度推薦既!朋友玩完一輪小玩意都係心大心細,即管問下外籍店員Hazel有咩推介。喂?原來佢係香港長大,將menu上面以本地飲食作靈感既cocktail逐一生動介紹,並告知各款咁鬼馬又本土口味既cocktail原來係出自擁有20+年調酒經驗、行內獲獎無數既bartender Joe Vill
朋友玩完一輪小玩意都係心大心細,即管問下外籍店員Hazel有咩推介。喂?原來佢係香港長大,將menu上面以本地飲食作靈感既cocktail逐一生動介紹,並告知各款咁鬼馬又本土口味既cocktail原來係出自擁有20+年調酒經驗、行內獲獎無數既bartender Joe Villanueva (前身香格里拉Lobster Bar)既手筆!Hazel推薦左佢自己至愛既Cucumber Gimlet (青瓜Gin酒):清新冰凍既青瓜碰上生津解渴既青檸酸,絕對可以取代飯後甜品
一聲聲驚嘆不已及一口口大快朵頤之際,我杯old fashioned好快已經飲曬,酒吧經理Bowie行過見到,貼心了解左我既口味後,推薦同樣係whisky based既「腸粉」!一杯有烘烤芝麻、花生醬鹹香及檸檬酸勁既whisky sour,出色!
幾杯酒後,健談而笑容充沛既Hazel又同我地介紹新酒店密鑼緊鼓既各種餐飲活動,並帶我地遊走多個酒吧驚喜之處(自己上黎睇啦!),我地已經等不及再訪喇!
本來一個平平無奇既週日晚,經過偶然既一趟新店探訪,加上酒吧團隊既熱情招待,將星期一帶來既頹喪感暫時一掃而空。望著夜幕低垂既維港,我相信呢度既日光總會冉冉升起。
2024-06-16
2024-06-16 1103 瀏覽
第一次在冇訂座的情況下,Walk in到達AVOCA作為我今年的生日晚餐地點!首先要讚侍應和餐廳經理服務非常用心有禮,耐心介紹每道菜的材料及做法。另外環境亦非常舒服,遠望維多利亞港,在一邊欣賞香港夜景的同時,一邊享受美食!食物水準非常好,擺盤精緻!價錢超值!一定會再次到訪及推薦給朋友!

首先要讚侍應餐廳經理服務非常用心有禮,耐心介紹每道菜的材料及做法。另外環境亦非常舒服,遠望維多利亞港,在一邊欣賞香港夜景的同時,一邊享受美食!食物水準非常好,擺盤精緻!價錢超值!

一定會再次到訪及推薦給朋友!
Two  way  Beef
Two  way  Beef
  • Two  Way  Beefs
  • Ham  &  Cheese  Selection
2024-06-16 870 瀏覽
My friends and I had an lovely dinner and cocktail tasting at AVOCA last night.🫶🏼Marlon impressed us with a detailed introduction to the current cocktails and the restaurant's unique "perfume" tasting kit.Karen and Hazel’s warm and attentive service made our evening truly memorable, esp after a long day of event. Their friendly demeanor and attentive service left a lasting impression.💗
同friend見到新開嘅bar膽粗粗試吓,點知揾到間gem 💎環境乾淨,氣氛好,音樂大聲不過都可以傾到計。服務態度唔錯好熱情,好適合同froend一齊happy friday。重點係有靚海景,同friend或者伴侶去都唔錯。極推介!