2019-09-01 375 瀏覽
好耐無食漢堡薯條🍔🍟😋難以抵抗既美味~·🐽Braised Pork Sandwich ($98)配上薯條🍟望落吸引⋯食落咸到🥶豬肉絲調味過重,撥走哂🤦🏼‍♀️薯條比麥當勞好食👍🏻·🍔Brisket Stack Burger($108) 食肉獸一定愛!!好豐富好澎湃既肉量🐮咬到中間jalapeno 辣勁減輕飽膩感👍🏻🤣但媽媽表示好辣要‘了’哂出黎~呢個牛肉層層疊漢堡比手撕豬肉好食好多·🥒🌽Roasted Veggies 都幾難食🤣唔岩我口味·🍫朱古力曲奇果仁新地($46)好大杯!!同媽媽share都食唔哂🙊朱古力醬唔算好多,雪糕加埋cream口感細滑~但食左幾啖 太甜🥶🥶🥶🥶超甜🥶🥶停哂手·📍Aussie Grill by Outback葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號鋪
好耐無食漢堡薯條🍔🍟😋難以抵抗既美味~

🥒🌽Roasted Veggies 都幾難食🤣唔岩我口味

📍Aussie Grill by Outback
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號鋪
2019-08-25 394 瀏覽
全香港第1間Outback快餐店形式概念店,梗係要去嘗新啦;Gogogo!我點咗個Classic burger,因為同同事一齊去食;咁就可以試多幾款唔同嘅配菜。有炸薯條、手工薯片、雜菜沙律,額外再點多個香辣火山脆蝦。呢度嘅嘢全部都係即叫即整,所以上檯全部都熱辣辣。漢堡包份量好足,漢堡扒肉味濃唔乾柴。炸薯條同薯片都係剛炸好,好香脆。個炸蝦有D偏咸,但都相當惹味。整體嚟講質素不錯,下次可以再嚟試其它口味嘅漢堡包。

。個炸蝦有D偏咸,但都相當惹味。

整體嚟講質素不錯,下次可以再嚟試其它口味嘅漢堡包。
Classic burger

配菜:炸薯條 、手工薯片、雜菜沙律

香辣火山脆蝦

2019-06-12
2019-08-22 296 瀏覽
經過葵芳新都會廣場,看到一間新的西式餐廳 Aussie Grill by Outback,是澳洲餐廳 Outback Steakhouse 旗下的新餐廳品牌,馬上走進內試試我點了一個煙肉大爆炸芝牛肉漢堡 (Bacon Bomb),好特別的名字,吃下去味道亦相當特別,用上煙肉洋蔥醬及熟成車打芝士 (aged cheddar cheese),兩者配合起來營造出很有故事的味道。喜歡吃辣的朋友可以把漢堡飽上的辣椒一併咬下,加上一點刺激更好吃。另外配上薯片及芝士薯條,豐富又充實!餐廳內氣氛輕鬆舒適,亦可外賣帶走,沒有充足時間坐下也可以邊走邊吃美味漢堡,各位不要錯過啊

朋友仔請我同家姐tea。上次我食過Aussie Grill by Outback 幾好味所以今日再去。去到剛2:30可以食tea。我朋友勁餓所以我地叫左a la carte+ tea setshare食我要左Aussie rib (98蚊)+ roasted veggie。個汁幾好味。同outback 一樣好味。但係outback 有下午茶ribs。呢度無。Outback抵好多囉Classic burger (88蚊)+ kettle chips。朋友仔話個牛肉少少咸。但味道 個chips非常多。所以食完都好飽家姐趕住走。快速食左tea set火山辣蝦(56蚊)個蝦辣辣地幾開胃。下面係Caesar SaladTea set包飲品。家姐要左double expresso我同朋友仔再食左2甜品tea set。我要左mini chocolate thunder from down under (56蚊) 呢個暖暖朱古力軟餅+雪糕。裡面好多walnut好好味朋友仔的tea set。 peanut butter crunch sundae(56蚊)。呢個野黎到非常溶。有d messy面頭有麥維他
朋友仔請我同家姐tea
share食

個chips非常多。所以食完都好飽

。下面係Caesar Salad

我同朋友仔再食左2甜品tea set

。有d messy
面頭有麥維他消化餅。食到裡面一大撻花生醬+朱古力醬。朋友仔話非常甜

tea set包2杯飲品。我地要左iced cappuccino + iced latte。呢度咖啡係ok good

呢餐tea食左朋友仔354蚊
。真係多謝哂。她硬說當我生日飯
咪傻。我係吾會收貨囉

2019-08-19
  • 朱古力軟餅
  • 火山辣蝦
2019-08-13 291 瀏覽
經過新都會。見到Aussie Grill by Outback竟然有tea set。。立即試因為我吾食牛所以經過多次都沒試。Tea set食小食反而好啱我在cashier買完野有人送餐。自己搵位攞餐具。店內裝修簡約幾舒適5:30前有tea set. 56蚊包一款小食+飲品我要左Crispy Volcano Shrimp+Iced cappuccino本身香辣火山脆蝦賣56蚊。下午茶時段即變相送飲品囉。份蝦有11隻。辣辣地好香口惹味。下面係羅馬生菜Iced Cappuccino咖啡味幾香只係太多冰56蚊作為下午茶輕食非常好。因為店內冷氣非常夠下午沒乜人由您坐
竟然有tea set
。。立即試

5:30前有tea set. 56蚊包一款小食+飲品

。下面係羅馬生菜

Iced Cappuccino咖啡味幾香
只係太多冰

56蚊
作為下午茶輕食非常好。因為店內冷氣非常夠
下午沒乜人由您坐
2019-08-13
  • 香辣火山脆蝦
經典美國牛肉芝士漢堡($88)入面有勁多料👍😍煙肉🥓芝士🧀蕃茄🍅牛肉勁大塊❤️食肉獸表示勁滿足😍omg💕仲有生菜同沙律醬係入面😆食落幾juicy💦跟餐附送Side Salad🥗超大碗!勁正😍------------------------------香脆薯條混芝士🍟($46)半溶既芝士🧀加埋一粒粒既煙肉🥓勁惹味😍薯條仲要熱辣辣🔥誠意滿分❤️最正係+$12可以任飲汽水🥤真係好抵😍------------------------------咦!😳 我好似食到停唔到口!🤤所有菜式都可以grab-and-go外賣拎走🍔堂食就可以選擇於店內木質餐桌用餐💕☺️------------------------------
經典美國牛肉芝士漢堡($88)
入面有勁多料👍😍煙肉🥓芝士🧀蕃茄🍅
牛肉勁大塊❤️食肉獸表示勁滿足😍omg💕
仲有生菜同沙律醬係入面😆食落幾juicy💦
跟餐附送Side Salad🥗超大碗!勁正😍
香脆薯條混芝士🍟($46)
半溶既芝士🧀加埋一粒粒既煙肉🥓
勁惹味😍薯條仲要熱辣辣🔥誠意滿分❤️
最正係+$12可以任飲汽水🥤真係好抵😍
咦!😳 我好似食到停唔到口!🤤
所有菜式都可以grab-and-go外賣拎走🍔
堂食就可以選擇於店內木質餐桌用餐💕☺️
  • 經典美國牛肉芝士漢堡
2019-08-07 272 瀏覽
醬燒牛肉層層疊漢堡($108)全港首間以快餐店為概念Outback副線登陸新都會廣場啦,以半自助形式運作。點漢堡可以自選一款配菜:雞味飯、炸薯條、手工薯片、烤雜菜。😋材料豐富,有齊醬燒牛肉、漢堡肉、芝士、酸瓜,非常juicy,淋上BBQ醬更惹味,炸薯條份量極多,剛剛炸起脆卜卜。🥤凡惠顧漢堡、沙律、扒類就可以以$12優惠價加購任飲汽水。
醬燒牛肉層層疊漢堡($108)
2019-08-04 483 瀏覽
<跟女朋友吃飯系列•五十三>一個星期沒有見寶寶,掛死我了,但今天我竟因塞車遲到了不少,今天的我不是一個稱職的男朋友😅要女朋友等,絕對不應該。位置方面餐廳位於新都會廣場,但絕對有點難找,或要留意店鋪號碼才能找到!內外環境有點不像outback的感覺,但作為新戰線,或者想給客人一個新形象吧!餐牌方面各式各樣burger,正正子!流哂口水!食物方面四個字,不過不失。分別點了1)芝士植物肉意大利包;2)美國和牛切片西冷。先來了1)芝士植物肉意大利包,味道十分不錯,植物肉的外觀、烹煮方法、氣味和味道跟真正的牛肉相近,但卻是由植物造成。完全吃不出有多大分別,配合芝士,簡直是一個完美配搭!但意大利包女朋友說有點硬,或者是要改善的地方吧!2)美國和牛切片西冷和牛切片西冷好吃!真的剛巧是五成熟的!牛肉在口中融化,實在無得頂!兩個主菜分別配合烤雜菜和薯條,薯條有點冷,不好吃,但勝在份量多!烤雜菜也很好,值得一試!
<跟女朋友吃飯系列•五十三>

位置方面

內外環境

餐牌方面
各式各樣burger,正正子!流哂口水!

食物方面
四個字,不過不失。
分別點了1)芝士植物肉意大利包;2)美國和牛切片西冷。

2)美國和牛切片西冷

2019-08-03
2019-07-31 394 瀏覽
之前經過排晒長龍,今次終於唔駛等,立即有位。先在門外俾錢點選食物,再去櫃面自取(好似連鎖快餐店咁)。塊西冷,睇見都唔開胃。自家薯條,正豬肉絲好咸,個包普通,配油飯 ... 以我認知,油飯係「海南然油飯」果類,所以美式餐廳居然有油飯... 好錯愕咁的價錢,咁的質素,我相信無下次。

塊西冷,睇見都唔開胃。自家薯條,正

手撕豬肉意大利包

咁的價錢,咁的質素,我相信無下次。
2019-07-13
2019-07-25 373 瀏覽
平平凡凡的一日 , 筆者和太座又去 葵芳-新都會廣場 行街街 ....順便到商場內的 Aussie Grill by Outback 吃晚餐 ~Menu ~Brisket Stack Burger 經典美國牛腩肉層層疊漢堡 $108 : Burger 的兩片包做得外脆內軟 , 牛腩肉烤得肉味香濃 , 肉質軟綿又有肉汁 , 餡料除牛腩肉之外還有 cheddar cheese 和 jalapeno, 更配上味道酸酸甜甜的 aioli sauce, 口感和味道都十分豐富 , 真是有夠好吃 ~Rice Pilaf 特色雞味飯 $32 : 飯煮得香口軟糯 , 飯裏有不少的紅蘿蔔粒 , 味道很不錯 ~本篇完 ~
Menu ~

本篇完 ~
2019-07-08 535 瀏覽
Outback Steakhouse 新開嘅second line Aussie Grill by Outback™ 已經喺葵芳新都會廣場開張啦🤤 ·店舖入邊所有嘅食材包括肉類同蔬菜都係入口,而且所有嘅漢堡包都係即叫即整💕Classic Burger 🍔 滿滿嘅芝士包住厚厚嘅肉,而且肉汁非常豐富,麵包軟熟。手撕豬肉意大利包🥪,肉絲分明,肉質嫩滑。所有嘅Handhelds 都會附送一個配菜,包括炸薯條、手工薯片、雜菜沙律或者雞飯,選擇多!另外仲叫咗一個小食,香脆薯條🍟混芝士,聽個名已經好吸引🤤啲薯條好似比cheese淹沒左咁,唔點其他醬汁都已經好香口!最後叫咗一個甜品朱古力曲奇果仁新地,第一次食甜品咁層次分明,以吉士同十字牌鮮奶製成,雪糕入邊仲會有Oreo碎,而且食落好Creamy🍦·買完嘢食之後唔使企係度等,只要將感應器放喺枱面,就有職員送餐,好貼心嘅服務❤️全間店舖所有食物都可以外賣或者堂食,可以選擇喺美式木枱慢慢享用,或者grab-and-go外賣帶走都得。

2019-07-08 602 瀏覽
依間快餐形式既Outback,鋪唔算大,座位唔太多,目測大概35-40人左右。我兩點左右去到,見兩點半有下午餐時段,不過見價錢唔差太遠,所以唔等喇。醬燒牛肉層層疊漢堡拼炸薯條牛肉份量都幾多下,牛肉下面有芝士,再下面就牛肉漢堡扒。醬燒牛肉同埋漢堡都好juice,唔會好似某快餐店既咁又乾又柴。漢堡下面有幾片青辣椒,少少辣辣地,提升左個包既咪道。炸薯條正路野,唔多介紹喇。燒肉醬味豬肋骨拼手工薯片同Outback的一樣,如果有食開Outback,應該就好清楚喇。豬肋骨肉好淋,入哂味。份量同你係Outback一樣,Aussie Grill亦唔會因爲快餐形式而馬馬虎虎。手工薯片整得幾好,好似食緊卡路B咁,好正。不過個人中意點茄汁多d。後記:餐廳安排入座同排隊點餐上都幾亂,我本住投訴無門既心態,所以都懶理算數,不過坐對面既顧客就搵左店員投訴。偷聽之下發現,原來人多時就要排隊點完餐先入得,但唔多人時就可以先入店搵位坐低再出去排隊點餐。咁雙重標準嫁... 都唔止,對面坐位顧客仲投訴排隊點餐問題,佢指被打尖了。店員解釋指只要同Counter同事講已入座,就可以優先點餐。依個咪又係做成混亂既地方囉...佢地

醬燒牛肉層層疊漢堡拼炸薯條

燒肉醬味豬肋骨拼手工薯片
燒肉醬味豬肋骨

後記:餐廳安排入座同排隊點餐上都幾亂,我本住投訴無門既心態,所以都懶理算數,不過坐對面既顧客就搵左店員投訴。偷聽之下發現,原來人多時就要排隊點完餐先入得,但唔多人時就可以先入店搵位坐低再出去排隊點餐。咁雙重標準嫁... 都唔止,對面坐位顧客仲投訴排隊點餐問題,佢指被打尖了。店員解釋指只要同Counter同事講已入座,就可以優先點餐。依個咪又係做成混亂既地方囉...佢地應該好好檢視一下依個雙重標準。
2019-06-29
10 分鐘 (堂食)
燒肉醬味豬肋骨
2019-07-07 413 瀏覽
👀👀近排食左好多Burger, 揀d好食既開心Share! 【Aussie Grill By Outback】💃🏻 Aussie Grill 係Outback旗下姊妹店,係快餐店版既Outback,主打多款足料又高質的漢堡包 ,offer細份量,相對平少少既牛扒,Ribs,小食同甜品! 人少少食就啱哂!.👀👀煙肉大爆炸牛肉漢堡($98)💃🏻漢堡有多到滿瀉既煙肉,極濃既醬汁,極濃郁既芝士,牛肉漢堡扒都有翻咁上下厚,成個包咁多野加埋厚過本字典!(呢個包唔會好似m記既包咁,一咬冇左半個🙈)。.👀👀燒肉醬味豬肋骨($98)💃🏻Ribs個醬好好味!豬肋骨肥瘦比例對正常人黎講應該岩岩好,但我鐘意食瘦肉多d。.Aussie Grill就係葵廣正對面,掃完街,係新都會行陣睇場戲再食個Burger簡直係放假既must itinerary!
👀👀煙肉大爆炸牛肉漢堡($98)💃🏻

👀👀燒肉醬味豬肋骨($98)💃🏻

2019-07-03 347 瀏覽
朋友介紹話呢間好好味,特登黎試一試。門口排隊要入面有位坐先可以落單,叫咗一個綜合漢堡配手工薯片,一份豬肋骨配薯條,另外再單叫咗一份炸洋蔥。原來手工薯片,薯條同炸洋蔥,每樣野配嘅醬汁都唔同。薯片配嘅醬好似芝士味,洋蔥配蒜忌廉醬,薯條配茄汁。薯片嘅醬第一啖食落去好驚艷,炸洋蔥亦都好出色,內濕潤外脆。反而薯條比較失色,唔知係咪放得太耐先送過黎,薯條已經林晒一啲都唔脆。反而薯片同炸洋蔥就好脆好好食。豬肋骨比較普通,漢堡入面嘅青椒非常好味,唔怪得知王牌係有一隻大青椒原隻擺喺漢堡上面。下一次一定要試吓呢一款。總體而言價錢合理,人均大概$100至$120,以呢個高質素而言,值得再幫襯。
朋友介紹話呢間好好味,特登黎試一試。

炸洋蔥
漢堡配薯條
豬肋骨配手工薯片
炸洋蔥
豬肋骨配手工薯片
2019-07-02 216 瀏覽
每次晚飯時段經過都大排長龍, 今次經過見得返幾個排, 梗係即刻一家大細去試下啦當日我同飯團爸爸同埋飯團婆婆推車仔帶住飯團去食飯, 店員真係好好, 見有車仔即刻話我地有位可以先叫嘢食, 佢會安排飯團婆婆同飯團由側門入去, 咁架車仔就可以唔洗收埋啦~我同飯團爸爸點好食物入到去, 發現店員將飯團婆婆同飯團安排得好好, 呢樣真係帶住BB先感受到既窩心可惜既係呢間餐廳並冇提供BB椅三文魚扒面鹽比較多, 咸左少少, 肉質好滑, 剛熟, 好淋, 雞味飯香, 但味唔濃, 好少漢堡包店有飯食賣相跟餐牌既相唔太大出入牛7成熟, 有咬口, 確實好味, 側邊火箭菜偏苦, 如果可以改第二款菜就好啦包身好淋, 入面啲包肉連飯團都食到, 漢堡扒唔鞋, 上面果隻係酸椒, 夾埋一齊個味道又好夾呢間係outback集團既, 品質的確有保證, 值得回頭, 下次又試下其他先

可惜既係呢間餐廳並冇提供BB椅

烤挪威三文魚扒配特式雞味飯

美國和牛切片西冷配特式雞味飯

賣相跟餐牌既相唔太大出入

2019-06-29
10 分鐘 (堂食)
烤挪威三文魚扒配特式雞味飯
美國和牛切片西冷配特式雞味飯