2024-01-20 111 瀏覽
嘩喂,講起呢間喺葵芳嘅食肆,我真係要畀個like👍!最近試咗佢地嘅美國和牛西冷,嚟講真係幾正!牛肉入口即溶,滑嘅咁喎。啲手工薯片就更加得意,唔係普通嗰啲薯條噏喎,佢哋炸得脆卜卜,一咬落去嘶嘶響,一種似鍾意得唔得㗎嘅感覺!再嚟就係個香辣火山脆蝦,我就真係中意呢種啖啖脆嘅快感。蝦仔炸到金黃香脆,梗係畀我食到手指都舔埋啦!夾吓啲香辣醬,微辣帶甜,啖啖都令人回味無窮。而家講番個白汁雞肉蝦寬麵,真係正到冇朋友。每條麵都包曬白汁,咬落去又滑又彈牙。每啖都有雞同蝦肉,真係食到暖笠笠嘅!食完之後,心情好咗,連蒸氣壓都減輕左。下次揾食嘅時候,我諗我又一定會選擇返嚟呢度,話咁快就滿足咗我嘅味蕾同肚皮嘅要求,真.實在太正喇👌!嘿嘿,講到噏,我都食得興奮呀~

2024-01-16 86 瀏覽
今日兩大一細黎食,所以除左burger,叫左個意粉試下。一向都知佢係outback經營,但從未試過burger 以前既餐點,今日終於可以一試。我地叫左個肉醬長通粉,小朋友食長通粉比意粉方便,味道方面無失望,好濃好香。美中不足係芝士唔多,而味道小鹹。但呢個價錢都無咩投訴。另外,亦叫左兩個burger。一個純牛肉,一個牛肉同蝦!一次過滿足晒兩個願望~但要留意炸蝦小辣,小朋友或者唔食得辣既,自己斟酌下Side dish 我地都係叫左薯條,粗薯無波浪,熱辣辣,外脆內軟!之前我地都有叫下chips,但質素唔太穩定,有時會太燶,所以我地都唔搏啦。總結~坐得舒服,野食對得住價錢~

總結~坐得舒服,野食對得住價錢~
2023-10-14 1036 瀏覽
餐廳係outback嘅分線,葵芳同中環都有分店。葵芳分店係半自助形式,先落單俾錢,再等食物,調味料、紙巾同餐具自助拎。薯片愛好者,見到有手工薯片,慕名而來。每款burger或牛扒都跟一款配菜,可以揀炸薯條、手工薯片、烤雜菜或雜菜沙律。美國和牛切片西冷 $148每塊薯片都連皮,形狀不規則,感覺上係原個薯仔切片再炸。口感比包裝薯片厚同脆,重薯仔味。調味方面用左紅椒粉同黑椒粉,好惹味。跟餐有煙燻蛋黃醬,幾特別。西冷夠juicy,有牛味,另外仲有少少沙律菜。

美國和牛切片西冷 $148
2023-09-28 752 瀏覽
📍 Aussie Grill by outback (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號舖==============================今日放工約左舊同事食晚餐傾下計,經過新都會見到呢間outback裝修幾靚,而且座位多數都係雙人檯,方便我地兩個女仔傾偈🥰==============================食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1️⃣ 是拉差脆辣雞肉漢堡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞肉炸得好脆,好香辣👍🏻2️⃣ 美國和牛切片西冷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️西冷🥩大約6️⃣成熟,咬落好多肉汁,好濃牛味,薯條🍟係粗身果種,外脆內軟👍🏻3️⃣ 迷你雪糕🍦朱古力🍫軟餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雪糕加埋朱古力餅味道好似心太軟,牛古力味好濃,好味😋
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號舖

食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1️⃣ 是拉差脆辣雞肉漢堡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞肉炸得好脆,好香辣👍🏻

2️⃣ 美國和牛切片西冷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

3️⃣ 迷你雪糕🍦朱古力🍫軟餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雪糕加埋朱古力餅味道好似心太軟,牛古力味好濃,好味😋
2023-09-24
2023-09-10 581 瀏覽
呢間餐廳喺商場入面位置比較偏僻,食飯時間都唔算好多人,完全唔使排隊仲有好多位可以揀😂✨手撕豬法包豬肉份量好足料,而且好多汁,個包都幾鬆軟,唔會好硬😋✨醬燒牛肉漢堡個包煎得好脆好熱,配埋芝士溶溶地都幾好食,而且牛肉份量都好足料,食完好滿足😂✨薯片薯條跟餐可以揀配薯片或者薯條,我個人比較喜歡配薯條,因為薯片炸得燶燶哋,薯條就好脆,仲有好多醬汁可以揀😋整體來講,餐廳性價比都算唔錯,食物都幾好食,重點係唔使排隊,真係好加分❤️❤️

✨手撕豬法包
豬肉份量好足料,而且好多汁,個包都幾鬆軟,唔會好硬😋
手撕豬法包

✨醬燒牛肉漢堡
醬燒牛肉漢堡

✨薯片薯條

手撕豬法包
醬燒牛肉漢堡
2023-09-07 442 瀏覽
需要說明一下,是先找位置再點餐的喔第一次來,搞錯了次序我是買完餐後才找位置但其實座位真的不多!!坐低後望望別人的餐點發現手工薯片和意粉也看著不錯!!好後悔點了配雜菜salad!燒牛肉本來也配了些火箭菜嘛另外汽水是可以refill的 我也喝不了那麼多~~這美式燒牛是OK的只是溫度略嫌有點涼了(不夠熱)我覺得一個成年人只吃這個可能不太夠飽最好有個朋友一起share其他快餐來講人均一百幾十不努力工作真的不行$138 Wagyu + $12 soft drink

需要說明一下,是先找位置再點餐的喔

第一次來,搞錯了次序

我是買完餐後才找位置
但其實座位真的不多!!
坐低後望望別人的餐點
發現手工薯片和意粉也看著不錯!!
好後悔點了配雜菜salad!
燒牛肉本來也配了些火箭菜嘛

另外汽水是可以refill的
我也喝不了那麼多~~

這美式燒牛是OK的
只是溫度略嫌有點涼了(不夠熱)
我覺得一個成年人只吃這個可能不太夠飽
最好有個朋友一起share其他

快餐來講人均一百幾十

不努力工作真的不行

$138 Wagyu + $12 soft drink
2023-06-23 846 瀏覽
煙肉🥓大爆炸芝士🧀️牛肉漢堡 $108 配手工薯片+可樂🥤呢個不得了😂,面包🥯烘過都算正常;芝士🧀️會拉到絲;牛肉就幾有牛味;但煙肉🥓反而唔係好食到佢啲煙燻同鹹味;最加分係佢係青瓜🥒,唔係酸瓜🥹🫰🏻但食完一個會有啲撐胃🫡,但我都會再食薯片是網台主持推薦要食的🤭(佢話唔轉薯片係on),平時食開薯條🍟,轉薯片係幾突別🤫薯片係粗切,同炸到好脆🤔;但我覺得有啲油(可能佢無用大火迫啲油出黎)美國和牛切片西冷🥩 $138 配薯條🍟、可樂🥤牛🥩生熟度不錯(雖然我鐘意食生啲🤭);但佢唔夠多肉汁,有啲乾薯條🍟是粗切;都做到外脆內軟既~但就無咩特別可樂就任斟的🙌🏻分數:?/10食物🥘:7.5/10環境🏞️:7.5/10服務👩🏻‍🍳:8/10價錢💰:7/10總體而言:環境是好有美國快餐風味的🙌🏻;位置都近,新都會廣場係地鐵🚇站格黎;食物質素算高,因為個漢堡幾有驚喜😃;店員服務態度太好😂(可能果陣紅日,連經理都出黎助陣);價值同出面快餐差唔多🤔,但因為好食,所以都抵既~
煙肉🥓大爆炸芝士🧀️牛肉漢堡 $108 配手工薯片+可樂🥤

環境🏞️:7.5/10
服務👩🏻‍🍳:8/10
價錢💰:7/10

2023-06-11 629 瀏覽
哩度嘅下午茶真係好抵食 我就叫左一個脆炸洋蔥條 因為原本嘅我好鍾意食洋蔥圈 所以就想試吓佢同洋蔥圈有咩分別😂佢洋蔥圈好唔同 佢炸得脆啲 不過就略嫌層皮厚咗少少🙈不過$58有一個小食再加埋嘢飲 真係好抵!
2023-06-09 666 瀏覽
同朋友行街行到攰,又想食得heavy啲,就入左去Aussie Grill食。心血嚟潮想試下個豬肋骨,份量好足,食得出肉質嫩。醬汁方面,我覺得佢哋個BBQ醬夠味,又唔會太甜,可能略鹹,如果冇咁鹹嘅話就好。配菜叫左薯條,啱啱炸起,太熱,要攤下先食。 我地點左牛肉burger,個burger大約有半磅嘅份量,牛肉煎得啱啱好,cheese,生菜同蕃茄都好夾😄 食咁多野,好彩一開始加埋個free flow soft drink,我今次加左$12任飲,都叫做幾抵。今次嘅2個人叫左大概200幾蚊既野食,唔算太貴。

2023-06-01 514 瀏覽
大小C妹每次經過葵廣都好想去試下呢間👉🏻👈🏻今次終於試到😚美國切片和牛西冷 配手工薯片 💰128大推手工薯片 薄脆薄脆 咸咸香香加埋啲醬汁 簡直食到停唔到口呀牛西冷嚟講肉質就比較普遍左少少唔嫩滑又唔juicy 就係普通一舊肉咁🤔白汁雞肉蝦寬麵 💰108碟麵離到就離到聞到好香呀😍😍食落仲有夠熱 寬麵正正常常 個汁真係好香 黏稠度岩岩好 啖啖都有汁包住啲麵重點係好足料!雞同蝦嘅份量都出奇地多呀😋😋香辣火山脆蝦 💰56蝦仔包左粉漿去炸香脆嘅蝦仔用辣醬同沙律醬撈過再有啲辣粉係面 真係一款香辣嘅小食🤤配汽水或者啤酒一流呀🤗🤗🤗不過食唔到辣嘅豬仔就要諗諗先喇
大小C妹每次經過葵廣都好想去試下呢間👉🏻👈🏻

香脆嘅蝦仔用辣醬同沙律醬撈過
再有啲辣粉係面 真係一款香辣嘅小食🤤
配汽水或者啤酒一流呀🤗🤗🤗
不過食唔到辣嘅豬仔就要諗諗先喇
【葵青區】【Aussie Grill by Outback】之前都有啲機會去咗兩次葵芳,包括但不限於去美食嘉年華拍嘢。放心,我係唔會話畀大家聽我拍咗啲乜,因為都係冇我個樣嘅。而聲音導航方面,其實我一直都想喺度做嘅,不過一直都未有時間搞,有時間我不如執吓啲文字先啦。咁嚟到葵芳,就唔一定要去葵涌廣場掃街嘅,之前都同大家講過幾間葵芳可以坐低食嘅餐廳。然後我睇返,原來自己都講咗十二間葵廣掃街小食店,嘩,唔講唔覺係做咗咁多呀。咁今次過返新都會呢邊,貌似高檔啲,就試呢間想試好耐嘅西餐啦。我去咗兩次,第一次去嘅時候試咗個「烤挪威三文魚扒」,味道上我覺得其實都幾好食,煎得唔錯,雖然我知佢技術含量唔高,但好食就得啦。配菜係「炸薯條」,果然係 Outback 嘅副線,一樣係咁出色,份量都幾充足,算係大快朵頤。嘢飲方面我就飲「汽水」嘅,可以出去汽水機嗰度無限量任飲,包括雪碧、可口可樂、雀巢檸檬茶、雀巢 FUZE TEA 蜂蜜梨茶、最近好多 foodie 接咗 job 嘅無糖可樂,同埋芬達橙汁嘅。呢餐午餐食 $120,中規中矩啦,唔算好平。第二次去,叫咗「美國和牛切片西冷」,已經係叫五成熟,都有啲靭,唔係太好

第二次去,叫咗「美國和牛切片西冷」,已經係叫五成熟,都有啲靭,唔係太好 feel。配菜我揀「雞味飯」,當然冇海南雞飯咁正,正正常常一個有雞味嘅飯咁。嘢飲今次我飲「凍檸茶」,呢個冇得添飲喇,哈哈,埋單 $140 係正常價。

明明呢度啲漢堡包好似幾得,唔知點解偏偏我去親都唔想叫,可能我真係偏好港式漢堡,對呢啲冇乜興趣啦。我見其他人叫嘅漢堡包睇落都幾靚仔,即係我係指個包,唔係想講叫漢堡包嘅人。如果係咁嘅話,我就更加食唔到啦,係咪。。。

(地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓109號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #1ambackup #1am0486 #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am葵青區 #葵芳 #新都會廣場 #AussieGrillbyOutback #AussieGrill #Outback #西餐 #快餐 #美國和牛切片西冷 #雞味飯 #烤挪威三文魚扒 #炸薯條 #漢堡包
2023-04-19 474 瀏覽
Outback餐廳食過啦😊 Aussie Grill (葵芳新都會廣場)就係第一次嚟,希望有驚喜😀 座位不多,幸好時間尚早,可以揀到小小二人雅座先睇睇餐牌,然後去付款落單,稍後職員奉上食物經典牛肉芝士漢堡包配雜菜沙律 $98味道一般般,略嫌牛肉太乾,大量蔬菜,非常新鮮,生菜絲、番茄、煙肉香脆可口,不油膩,蛋黃醬汁不錯雜菜沙律:青瓜、洋蔥、生菜、車厘茄敢食脆蝦牛肉芝士漢堡配炸薯條 $128雖然價錢偏貴,但係 試吓無妨😀料多多,大大隻蝦,厚肉彈牙,炸得夠脆牛肉漢堡、生菜、蕃茄、芝士、脆卜卜煙肉、青瓜,惹味醬汁,口感豐富🤗炸薯條熱辣辣 點茄汁🤗好好味

先睇睇餐牌,然後去付款落單,稍後職員奉上食物

經典牛肉芝士漢堡包配雜菜沙律 $98

雜菜沙律:青瓜、洋蔥、生菜、車厘茄

敢食脆蝦牛肉芝士漢堡配炸薯條 $128
雖然價錢偏貴,但係 試吓無妨😀
料多多,大大隻蝦,厚肉彈牙,炸得夠脆

炸薯條
熱辣辣 點茄汁🤗好好味

2023-04-15
自從有高級素扒品牌進軍香港,越來越多肉肉連鎖店推出素食漢堡,方便一眾素食者間中吃邪惡食物,也方便素食者跟肉食朋友吃飯聚會。這間高級快餐有兩間分店,漢堡單價也很高級,不過份量也很足就對了。這天有事去葵芳,於是找找新都會廣場有甚麼吃,見到漢堡都幾吸引就試試看。餐廳係快餐店形式,點餐之後自己坐低等食物,餐具、調味料、水和汽水都係自助的。我見漢堡欄有兩款就以為都係漢堡,點完餐上桌先發現自己叫的是三文治包,哈哈哈哈。芝士植物肉意大利包 HK$118一心諗住食漢堡,來到發現自己沒看清楚餐牌,好彩都幾好食,尤其個焦糖洋蔥有驚喜。漢堡送一個配菜,可以揀薯條、薯片、烤雜菜和雜菜沙律等,薯條份量勁多,不過就炸得一般,好似擺左好耐咁樣,或者下次食菜健康一點。Impossible Meat 份量都幾多,配芝士好食。驚喜焦糖洋蔥,雖然黑到感覺會致癌,但食落香甜無苦味嘅。
芝士植物肉意大利包 HK$118
2023-04-17
2023-04-12 260 瀏覽
今日喺葵芳我哋揀咗間澳洲餐廳醫肚,我哋點咗兩樣嘢,感覺薯片唔錯,漢堡同埋豬肋條非常之好食。等我慢慢介紹一下我哋食咗啲咩啦牛肉芝士漢堡包配薯條我覺得佢嘅牛肉芝士漢堡包做得非常之唔錯,有牛肉嘅香味,蔬菜都非常新鮮,每一啖咬落去啲肉汁都係個口腔度,感覺良好。薯條就普普通通啦豬肋骨配薯片豬肋骨非常之好味,啲肉同啲骨係咬個下就即刻分離而且仲好入味,同喺澳洲食真係差唔多 barbecue Sauce同豬肋骨好夾,令到人食完一條又再一條。另外,我哋配咗薯片,個薯片厚度適中,而且即叫即炸,非常之脆口。如果你第一次嚟呢間,一定要揀薯片!!因為薯片好味過薯條好多。

等我慢慢介紹一下我哋食咗啲咩啦

2023-04-02
牛肉芝士漢堡配薯條
豬頭骨配薯片
2023-04-11 2043 瀏覽
復活節假期繼續食好西~ 今天與好友來到葵芳新都會廣場,被店外的宣傳牌相片吸引,決定入內歎歎下午茶~1) 香辣火山脆蝦,厚肉大隻,外層炸漿薄而酥脆,色澤金黃,內裡蝦肉鮮爽彈牙,蝦味濃厚,與沙律醬味絕配,鹹香滋味! (朋友不能吃辣,走香辣醬) 而底托的沙律菜新鮮爽脆,平衡油膩感。2) 手工薯片,即叫即炸,厚切大片,口感猶如蝦片般香脆,十分特別,富濃厚的薯仔味及椒鹽鹹香味。最驚喜是配上獨特濃稠的芝士醬,為厚切薯片添上濃烈煙燻芝味,滋味無窮,吃得欲罷不能!3) 迷你雪糕朱古力軟餅,上層忌廉柔軟,中層雲呢拿雪糕香甜,底層朱古力班尼,浸在朱古力漿中,温熱綿密,加入香脆的粒粒果仁碎豐富口感,而朱古力味與雲呢拿味融為一體,味道絕配! 上冷下熱,冷熱交融,別有一番風味!4) 洋甘菊,溫熱暖和,味道清新,淡雅微甜,舒緩放鬆,加入適量糖漿 (需向店員取),為甘香的菊花味添上香甜的蜜糖味,甜味回甘~ 5) 蜂蜜梨茶,清潤蜂蜜混合爽甜梨味,清涼解渴。總結: 店員親切友善,食物飲品質優味美,人均$100有找可品嘗特色下午茶,值得一讚! 唯餐桌的地下有點粧,稍扣點分。

5) 蜂蜜梨茶,清潤蜂蜜混合爽甜梨味,清涼解渴。

2023-04-09
  • 香辣火山脆蝦