2010-12-03 186 瀏覽
食完大雞大見口乾但又唔想飲汽水, 就過旁邊的Auntie Anne's 買杯Lemonade, 佢話用新鮮檸檬製成。入口酸酸甜甜很清新, 酸和甜都互相尊重, 相敬如賓, 誰也不搶誰的工作。另外還試了一小件圈圈, 很新鮮, 而且感覺圈圈的洞洞在呼吸着, 很有生氣

2010-11-30
3 分鐘 (外賣自取)
$18 (宵夜)
2010-11-17 82 瀏覽
幾乎每次到葵芳都一定要幫襯的!坦白說,因為很怕她會支持不下去。不知道為什麼生意一直都好像不太好,可是對於在國外居住多年的我來說,能夠吃到 Pretzel 感覺真得很幸福。男友每次都要吃 Pretzel Dog, 這款以前在國外反而沒吃過,很好吃,不過對女生來說也很飽。 Pretzel Dog 的外皮很脆,脆的那層皮下還是可口的 Pretzel 麵包,然後裡面的熱狗還是香香熱熱軟軟的,整口咬下去就是好吃!而我每次都要吃 Original Salt,這是我以前在溫哥華最喜歡吃的口味,可是其實在 Aunti Anne's 的 menu 上是沒有的,不過我每次跟店員說,他們都會特別新做一個給我,雖然就要再等一會兒,可是真的是大滿足啦!另外 Pretzel Stix 也是我的飛佛之一。相比一般 Pretzel,Pretzel Stix 感覺上就比較像是零食,而非麵包,所以每次嘴饞就會叫 Pretzel Stix 來解饞!
幾乎每次到葵芳都一定要幫襯的!
外賣自取
2010-08-08 43 瀏覽
上次在times square 味試過almond, 這次試了raisin~店員還付上個白白色的醬Sweet Pretzel Dip, 說是raisin pretzel 蘸著吃的~~pretzel 1咬, 有麵包香提子味也很突出, 不過相比起times square店的出品, 這個似乎做得比較油。 白色的醬點著吃, 有點像楓糖的味道, 令到pretzel突然有種pancake (重係熱香餅) 的感覺~~Sweet Pretzel Dip只宜少少的蘸, 味度蠻高~當時有買2送1的優惠~ 不過小妹跟少爺share吃1個已經很夠, 2個也未必吃得下更何況3個~~

2010-08-07
外賣自取
  • raisin pretzel
2009-06-26 49 瀏覽
15/6/2009 (星期一)商場開了一些小食檔,有瘋薯、有賣糕餅、有賣話梅等等,今天去 Auntie Anne's 買了一隻百味熱狗 ($20) 試下,有原味、芝麻味、洋葱味和蒜茸味四款口味,我叫咗一個洋葱味熱狗。洋葱味熱狗:熱狗腸很大條,外面包了一層麵包皮,味道一般,食完都幾飽。
15/6/2009 (星期一)

2009-06-12 27 瀏覽
今日去左Auntie Anne's 。 total買左6件。佢話買2送1,total收左我$70。所以除4係$17.5一件。都ng知抵ng抵。因為我有d係買原味,原味只係$13....我要蝴蝶形,佢又sale我條形,話多d ka。點知比左$先知條形比蝴蝶形貴d。佢又ng講。佢有冇計貴個個,佢又話冇。又ng同我explain $70点計出黎....小心!!
小心!!
2009-06-12
2009-05-30 7 瀏覽
之前行葵芳無意間見到呢間店舖, 當時試左杏仁味, 覺得好好味, 第一時間希望有機會與你一起分享.今天你放工過來葵芳陪我行街, 經過呢間店, 熱情的店員主動遞上新鮮整好的食物, 今次係洋蔥味, 但我最後都係選左杏仁味, 因為想你都試下我覺得好食的呢個味道, 一個圈圈加杯細檸檬汁都係21元, 幾抵食, 杏仁味除左面有些杏仁碎, 食落口還有的好香既蕉糖香, 我地一致覺得呢個好味過洋蔥味, 下次有機會我想試下其它味, 但都要你在旁.
2009-05-30
  • 杏仁味圈圈
2009-03-26 11 瀏覽
一開始佢開既時候仲意為d包係超硬架啦,但最近有得試食啦~所以就去try一try啦,估唔到甜甜地,外表脆脆,入面又軟wo真係超級好食丫而且$15度,都唔算貴可以當下午茶架~
一開始佢開既時候仲意為d包係超硬架啦,
但最近有得試食啦~所以就去try一try啦,
估唔到甜甜地,外表脆脆,入面又軟wo

真係超級好食丫

而且$15度,都唔算貴
可以當下午茶架~
2009-03-26
2009-03-11 19 瀏覽
經過新都會 就見到呢幾間鋪頭食得太多Ireland potato 所以轉行試下呢間Auntie anne有得試食先買 一試到個杏仁味就愛上了仲要新鮮熱辣辣出爐!! 真係估唔到咁好味但係食一個就好飽同埋唔想再食其他野另外都買左杯檸檬汁 味道就麻麻 因為太甜了D staff服務態度都幾好呀 我媽咪勁問佢野都好有耐性慢慢答同埋D師傅係度整pretzel時 我眼定定企左係度望住佢整真係整得好好好快手呢 =]下次經過要再黎呢度買pretzel食! 真係好滿足
經過新都會 就見到呢幾間鋪頭

杏仁味Pretzel ;]
杏仁味Pretzel ;]
  • 杏仁味Pretzel
2009-02-07 17 瀏覽
看完電影~出嚟食d嘢~過一個鐘再看~又係你啦~~原味熱狗~~~剛出爐不久~要多脆有多脆~加埋消滯檸檬汁~good~~~~香港很少這種店~希望大家唔好太快熱情冷卻~~~
看完電影~出嚟食d嘢~過一個鐘再看~

又係你啦~~

原味熱狗~~~剛出爐不久~要多脆有多脆~
加埋消滯檸檬汁~good~~~~

香港很少這種店~希望大家唔好太快熱情冷卻~~~
2009-01-25 7 瀏覽
年廿八吃了美味乳豬、薑蔥肥雞作午餐,吃罷感到有點飽滯,趁著去銀行之便,來auntie anne來杯檸檬汁解解肥膩,好讓胃胃消化好一點,晚上才有胃口吃更豐富的團年飯。店員小妹詳細解釋飲品價格後,順道推銷我買百味圈,只可惜實在沒辦法再容納任何食品了,小試過一小角百味圈後,那香香脆脆的感覺的確不俗,可以一試的!看到店裡那一大袋鮮檸檬,相信這款飲品會是鮮製的;檸檬汁酸甜得宜,有著檸檬特有的清香感,酸度比一般檸檬茶為高,像我用來解膩是很不錯的,不過個人認為甜度比想像中為高,要是可以甜度減低一點,酸度可以高一點,這會更貼合檸檬汁的味道。相信一杯檸檬汁再加2個百味圈,也是一個很好的午餐選擇!

相信一杯檸檬汁再加2個百味圈,也是一個很好的午餐選擇!
再酸一點更美味的檸檬汁
$16 (其他)
2009-01-14 59 瀏覽
對於pretzels的印象更多是在facebook的fluff food裡尋,現實中幾乎已忘香港有間這樣的專門店。 近來葵芳新都會底層開了一系列的小食檔,早前與龍來逛,被美味香甜可口的試食吸引了,加上有新開張買2送1優惠,便買了幾款小食重溫:  Pretzel dog(百味熱狗,$20)-粗身肥厚的熱狗腸,被約3mm厚的pretzel皮包裹著,口感介乎於香腸包與酥皮熱狗之間,暖烘烘的滋味倒也挺好。份量不小,吞了半條已覺十分飽肚呢!Pretzel sticks(百味條,$17)-原味略帶咸,也可以加上糖漿即炸成甜的。在龍要求下要後者,即叫即炸口感較油膩,但他卻十分喜歡,原來他想重溫舊日沙翁風味,那又的確幾似的,而且口感實在有咬勁。Pretzels(百特圈$15)-有多款口味可揀,要了帶咸的香草牛油味,半咸不甜的味道不算吸引,似乎還是甜味如拖肥、肉桂糖等吸引得多。 下次會過隔壁的瘋薯試試。

下次會過隔壁的瘋薯試試。
showcase
pretzel dog
pretzel sticks
pretzel (butter herbs)
$37 (其他)
  • 試食最好味
2009-01-05 14 瀏覽
葵芳新店開張, 有試食啦.拖肥味: 有淡淡拖肥味, 不太甜, 不覺膩, 味道剛好.肉桂味: 有很濃的肉桂味, 本身不太like肉桂味, oh.....服務: 細細一間店舖, 已有5位員工, 透明的window display 廚房, 客人能清楚看到製作情形, 員工好熟練呀, 一分鐘不用就完成一個.因太操熱, 沒有幫襯, 建議提供多些款式.
葵芳新店開張, 有試食啦.

拖肥味: 有淡淡拖肥味, 不太甜, 不覺膩, 味道剛好.

因太操熱, 沒有幫襯, 建議提供多些款式.

2008-12-29 22 瀏覽
聖誕期間看戲當然唔會去旺角...點知葵芳都唔少人得去邊~要排隊入場咁誇張戲院門外有滿記~滿記對面有呢間 auntie anne's買二送一~好抵~嗱嗱林買完入場點知收左錢之後先要人等話我要的味冇wo....又唔好講....你開呢個位~都估到有人會趕入場吧明明得2個人買....都要等等等可能太早吧.......其實唔係等左好耐~幾分鐘姐~但看戲的人會特別心急希望店員會諒解但係間嘢新開...店員又新...經理都要慢慢教緊佢多人客時要點做.....新呀ma...冇計啦最後以$40蚊...終於拎到2個熱狗同一個甜圈了拖肥味的甜圈~~估唔到咁好味wo~而熱狗真係啱啱出爐~~~加埋調味粉~~酥得嚟又脆~腸又熱~食左酸忌廉味~~ok wo~好過上次個香草芝士~~~以40蚊~有3件來說~很ok了如果唔想食熱狗可以買2個甜圈($15-17)送你一杯檸檬汁都係唔錯的選擇但個人來說~熱狗好味得多~~滿足得多~~~~服務同速度有待改進...下次佢地仲係咁慢手腳...好易俾看戲的人丙呢.......哈哈~~
聖誕期間看戲當然唔會去旺角...

點知葵芳都唔少人得去邊~要排隊入場咁誇張

戲院門外有滿記~滿記對面有呢間 auntie anne's

買二送一~好抵~
嗱嗱林買完入場

點知收左錢之後先要人等
話我要的味冇wo....又唔好講....
你開呢個位~都估到有人會趕入場吧

明明得2個人買....都要等等等
可能太早吧.......
其實唔係等左好耐~幾分鐘姐~
但看戲的人會特別心急
希望店員會諒解

新呀ma...冇計啦

最後以$40蚊...終於拎到2個熱狗同一個甜圈了

拖肥味的甜圈~~估唔到咁好味wo~

而熱狗真係啱啱出爐~~~
加埋調味粉~~酥得嚟又脆~腸又熱~

食左酸忌廉味~~ok wo~好過上次個香草芝士~~~

以40蚊~有3件來說~很ok了

如果唔想食熱狗
可以買2個甜圈($15-17)送你一杯檸檬汁
都係唔錯的選擇

但個人來說~熱狗好味得多~~滿足得多~~~~

立即整~有好有唔好啦~