2010-12-23
之前睇電視介紹apply green個brunch好似好吸引, 所以上個星期日就同左屋企人去試下。叫左egg in a hole, egg benedicts 同一個pizza. 其實佢話serve American size, 但係個份量都唔算係好大. 三款黎講都係egg in a hole 最好, 有兩塊面包加蛋, 一條蜜糖腸, 一塊火腿, 一堆薯片同一個生果杯,好豐富。Egg benedicts 就好似有兩件水煮蛋, 蘆筍, 煙肉夾鬆餅. 水煮蛋好似用醋烚,食落帶有少少醋既酸味. 煙肉份量好多, 加埋d 蛋汁同鬆餅一齊食, 好滿足. 相比之下, pizza 就失色左少少. 雖然番茄醬既味好濃同埋食到番茄肉, 但係個pizza 底就濃左d , 唔係咁好. 環境個到, 因為我地十二點去到, 唔係好多人, 就揀左個近窗邊既u字形位。有d光由玻璃窗透入黎,感覺好舒服. 真係有種悠閒既感覺。遲d黎既話就要坐入面, 得d 燈光. 另外,樓底就低左d,所以就有d 壓迫感,不過整體黎講環境都算舒適.