2023-09-07 15 瀏覽
入到Cafe, 店主非常熱情的招待,店主會同客人閑談,親自的招待,讓客人有賓至如歸的感覺。店內亦有很多桌遊,讓客人可以一邊食嘢,一邊玩桌遊,輕輕鬆鬆。地中海香蒜雞柳 $138雞柳的材料也非常豐富,好香的蒜頭味,食得非常香口。卡邦尼煙三文魚 $139好creamy 粉,配上三文魚,螺絲粉多汁,非常有口感,好好食。瑞士雞翼 $61食完主餐配上小食,瑞士雞翼非常入味,肉質非常嫩滑,我和朋友都食到停唔到口。#旺角 #cafe #boardgame #foodie #anymomentcafe

地中海香蒜雞柳 $138

雞柳的材料也非常豐富,好香的蒜頭味,食得非常香口。

卡邦尼煙三文魚 $139

瑞士雞翼 $61

2023-08-29 32 瀏覽
悶悶地想同男朋友搵D野玩下,就決定去發掘D未去過既Boardgame Cafe🤪今次呢間位於高氏大樓隔離條巷到,過左個清道夫一轉入去就係😛一上到去就見到大大個boardgame櫃,佢D座位都係大檯為主,好岩成班fd一齊去玩🤣我見佢而家仲有做Party Set,每人連埋加一都只係$163,包幾款小食同主食,同兩大壺野飲,勁抵😛仲可以打電話去book定位😬不過今次我得兩丁友去就無叫Party Set啦,我地叫左個香蒜雞柳螺絲粉同韓式牛肋條意粉,再加個柚子梳打同薄荷朱古力😬個螺絲粉陣蒜味夠曬濃,再加埋D薑絲去調味,令到成個粉食落好香口,仲有輕微既辣味,而D雞柳都炒得好入味😎而個牛肋條都好軟嫩,味道鹹鹹甜甜,D意粉幾彈牙,唔會煮到淋曬😜今次呢餐食得好開心,個老細勁Nice,會主動介紹boardgame比我地,仲教埋我地玩🤪想去boardgame cafe既話可以考慮呢間😬

放工想輕鬆下,同朋友去咗間board game cafe ,餐廳環境整潔,啲game堆滿左兩個櫃勁多款色選擇。餐廳老闆好友善,幽默健談,忙送餐整野食同時,仲會抽空推介同教我地玩game,嗰日同fd學識左玩好多款桌遊🙈-拿破倫肉醬煙鴨胸螺絲粉 $138除咗board game齊全,餐廳食物都好高質,拿破倫肉醬配螺絲粉好香口同入味,甜甜酸酸食落開胃野味,至於煙鴨胸肉質嫩口,味道微甜有啲蜜糖味,螺絲粉仲加左好多菇片。-卡邦尼煙三文魚意粉 $139煙三文魚又多又大片,卡邦尼意粉好creamy,味道唔算濃,食落醬汁似係有薯仔蓉煮,同樣意粉都加左好多杏鮑菇片,令到口感更豐富。-芒果沙冰 +$12老闆推薦~沙冰係新鮮芒果打成,飲落芒果味好濃,口感順滑香甜。-士多啤梨奶昔 +$18奶昔香滑,味道微甜,顏色粉紅好打卡。-🌟我去嗰日見餐廳係滿座嫁,所以記得要”電話預約”!!!
拿破倫肉醬煙鴨胸螺絲粉 $138
卡邦尼煙三文魚意粉 $139
芒果沙冰 +$12
士多啤梨奶昔 +$18
奶昔香滑,味道微甜,顏色粉紅好打卡。
🌟我去嗰日見餐廳係滿座嫁,所以記得要”電話預約”!!!
卡邦尼煙三文魚意粉
卡邦尼煙三文魚意粉
拿破倫肉醬煙鴨胸螺絲粉
芒果沙冰
士多啤梨奶昔
鄰近油麻地地鐵站的樓上cafe 本來是抱住跟朋友去坐坐玩一下broad game的心態去 怎料這家的食物跟飲料質素比想像中高🤭 👉🏻幸好有朋友帶路 不然會找不到這家的入口在那 cafe是在一絛小巷的商業中心內 如果想去的朋友記得在一家名為"潮辣"的店旁轉進去 就能看到入口 💜兩個人點了兩款主菜跟兩杯飲料 🐣地中海香蒜雞柳螺絲粉 💰138老闆運用了自家製的香草醃製雞柳 吃下帶香茅味、洋蔥香甜且少醬油味 咸香味適中 雞柳嫩滑 🤠韓式牛肋條螺絲粉 💰139
牛肋條煮得軟身 很易就能咬開 微微辣香 很開胃 螺絲粉也煮得有口感 軟硬度剛好 🍎🍑特飲 - 西西里夕陽 (套餐+💰18)
鮮窄蘋果加水蜜桃果汁 不會太甜 味道清新 🍌🥛香蕉奶昔 (套餐+💰18)
完條香蕉配上奶昔 奶味跟香蕉很搭 口感滑溜 帶雲呢嗱味 ♟兩人去可以玩的桌遊款式也很多 老闆也很用心推介及說明遊戲玩法 很會帶動氣氛 🌟cafe還有party set提供 可選三款小食、兩個主菜跟飲料 多人聚會也是一個不錯的地方 不想到時候沒位置的話 記得要打電話提前預約📞☎️

💜兩個人點了兩款主菜跟兩杯飲料

🐣地中海香蒜雞柳螺絲粉 💰138

地中海香蒜雞柳螺絲粉

🤠韓式牛肋條螺絲粉 💰139

韓式牛肋條螺絲粉

🍎🍑特飲 - 西西里夕陽 (套餐+💰18)
鮮窄蘋果加水蜜桃果汁 不會太甜 味道清新

🍌🥛香蕉奶昔 (套餐+💰18)
完條香蕉配上奶昔 奶味跟香蕉很搭 口感滑溜 帶雲呢嗱味

地中海香蒜雞柳螺絲粉
韓式牛肋條螺絲粉
2023-08-24 22 瀏覽
#fafafoodblogcafe #fafafoodblog油麻地呢間 anymoment cafe喺恒威商業中心 油麻地出口行一陣就到 可以喺登打士街有條巷仔行入去 . 餐廳啱多人一齊玩下 boardgame食下野甘 所以會有 d party set每位都係148 蚊 有哂小食主食飲品等等 ,今次我同朋友小試牛刀 散叫點左🍴地中海香蒜雞柳配螺絲粉138蚊🐥雞柳整得好彈牙同滑 有葱花 蘿蔔絲 紫洋葱 做配菜 加埋彈牙螺絲粉 佢個醬汁好入味 甜得黎帶 d香辣 夠惹味 仲有雞脾菇增加口感 正👍🏻🍴水蜜桃益力多沙冰 餐加12 蚊。就有沙冰🧊沙冰 冰幾夠棉 飲到落首先好有水蜜桃香先🍑跟住有陣酸甜既益力多味 好夠開胃 🍴拿破侖肉醬煙鴨胸意粉138 蚊肉醬既醬汁香咸 豬肉夠口感🐷 加埋雞脾菇 意粉比較幼身爽口 盡吸蕃茄醬汁 煙鴨胸 整得夠入味熱辣辣 同蕃茄汁既意粉好 match 👍🏻#cafe #意粉 #螺絲粉 #鴨胸 #雞柳 #沙冰 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻
🍴地中海香蒜雞柳配螺絲粉138蚊🐥
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#anymomentcafe
旺角登打士街36 號恒威商業中心9 樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角
====================

2023-08-24
2023-08-23 21 瀏覽
已經好耐無去呢啲cafe了~ 星期五夜晚想靜靜食個飯,就搵到呢間樓上cafe,點!知!啲野食居然咁好食🥹🥹估佢唔到呢~而且店主叔叔超級friendly,整體體驗都非常不錯!🍴地中海香蒜雞柳螺絲粉 $138意粉軟硬到剛好~呢個香料比較多,薑蔥嘅味道好有家的感覺🏠 入面用嘅香草仲係店主自己種咖呢~ 雞柳好入味之餘份量都好多!🍴韓式牛肋條意粉 $139聽落好Fusion,但估唔到韓式牛肋條嘅汁拎去同意粉一齊食又出奇地夾呢!牛肋條整得好林好入味,但亦唔會蓋全本身牛嘅香味~🍴瑞士雞翼(6隻) $61一上枱佢個陣香氣已經覺得佢好出色!大概係我人生食過最入味嘅瑞士雞翼,啲肉炆到軟林林,每一啖都係瑞士汁,超好食呢🥹🍹青檸梳打 🍹芒果雪糕沙冰 新鮮芒果打出黎嘅沙冰,好新鮮好甜( ´▽`)

🍴地中海香蒜雞柳螺絲粉 $138

🍴韓式牛肋條意粉 $139

🍴瑞士雞翼(6隻) $61

🍹青檸梳打
🍹芒果雪糕沙冰
新鮮芒果打出黎嘅沙冰,好新鮮好甜( ´▽`)
2023-08-20 33 瀏覽
今日約咗朋友聚一聚,在OpenRice search 旺角有什麼樓上Cafe 的時候,見到記旺角恆威工業中心9樓的AnyMomemtCafe 評價不錯,於是就約朋友在這裡😚致電查詢是,原來要預約,因為是老闆一人負責的,幸好去之前致電問吓🤭🤭巴莎迪那的回憶,是士多啤梨mix 香蕉,味道不錯…👍🏻意式肉醬螺絲粉,醬汁味道不錯,螺絲粉軟硬適中!芝士薯條配炸雞扒,老闆推介,果然有驚喜😋 炸雞扒很大塊,外脆內軟,芝士薯條份量不少,芝士味道濃!

巴莎迪那的回憶,是士多啤梨mix 香蕉,味道不錯…👍🏻

意式肉醬螺絲粉,醬汁味道不錯,螺絲粉軟硬適中!

2023-08-17 28 瀏覽
呢間cafe有得玩board game又有野食,超正。因為座位唔多,記得記得要先電話預約!老闆好 nice,同啲客人都有講有笑,夠哂warm。我嗌咗佢嘅卡邦尼煙三文魚意粉,友人鐘意鴨胸就嗌咗拿破崙肉醬煙鴨胸螺絲粉。估唔到味道又幾出色,煙三文魚大大塊,意粉軟硬度煮得剛剛好,配上卡邦尼醬汁,味道濃郁。友人嘅鴨胸亦相當唔錯,鴨胸夠淋,配上好濃嘅蕃茄味,味道豐富。有幾聲咳,所以嗌咗杯鮮檸檬蜂蜜,非常清新可口,酸甜適中,仲要用上蜂蜜,潤喉又解渴。而瑞士雞翼亦非常美味,雞翼多汁,肉質鮮嫩,配上特製嘅瑞士汁,令味道更加出色。除咗食物之外,呢間board game cafe提供各式各樣嘅遊戲,可以同朋友一齊輕輕鬆鬆玩一晚。無論係喜歡咩類型嘅 board game,呢度都一定有合適嘅選擇。

2023-08-11 18 瀏覽
一直都好鍾意去樓上Cafe,因為可以慢慢坐同朋友傾吓偈玩吓game!依間電話訂座仲要冇限時可以坐幾耐都得而且食物質素仲要係好高!首先叫咗個韓式牛肋條螺絲粉( $139 ),個汁甜甜辣辣咁幾惹味!個牛肋條肉質腍滑,口感同油香味都好正另外試左卡邦尼煙三文魚意粉($139),煙三文魚淡淡煙燻香味,卡邦尼汁香滑,唔算太厚身食落輕盈啲小食就試左瑞士雞翼( $61 ),一黎到已經聞到陣陣好甜嘅醬汁味,食落係嫩滑入味飲品方面,試左薄荷芒果(跟餐加$12 ),好清新,唔甜入口仲幾爽,有啲似五青汁另一杯就叫咗芒果菠蘿,相對嚟講,芒果味比較濃郁,但因為有菠蘿所以入口口感唔太厚,仲好清甜依間質素都真係幾好!
依間電話訂座仲要冇限時可以坐幾耐都得
而且食物質素仲要係好高!

依間質素都真係幾好!
2023-08-10 27 瀏覽
恆威商業中心座落在登打士街,入口在一條毫不起眼的巷子裡,9樓的《AnyMoment Café 》已開業差不多20年,在疫情嚴峻的日子和樓上鋪的不利因素,仍能挺得住,除了靠老板的一番熱情,當然食物質素和價錢也是重點。Cafe店舖面積雖然不大,卻有家的感覺,溫暖又溫馨,所以經常吸引一班朋友包場開Party,大家能暫時離開手機的世界,和朋友玩Games 傾計食野,好好放鬆一下。Party Set 每位$148,有小食、主菜和飲品,頗豐富。《芝士薯條》薯條鋪滿芝士汁,但仍很香脆,非常惹味。《瑞士雞翼》瑞士汁煮的雞翼鹹中帶甜,好吃。《卡邦尼煙三文魚意粉》卡邦尼意粉軟硬適中,上面鋪滿煙三文魚,老闆一點也不吝嗇。《羅勒海鮮螺絲粉》老板自家種的羅勒葉非常清香,混合螺絲粉和海鮮一起煮,別有一番風味。《蜂蜜檸檬綠茶》兩公升大大Jar 的蜂蜜檸檬綠茶,可以放肆地暢飲,消暑、舒壓,非常relax 。

《芝士薯條》薯條鋪滿芝士汁,但仍很香脆,非常惹味。

《瑞士雞翼》瑞士汁煮的雞翼鹹中帶甜,好吃。

《羅勒海鮮螺絲粉》老板自家種的羅勒葉非常
清香,混合螺絲粉和海鮮一起煮,別有一番風味。

《蜂蜜檸檬綠茶》兩公升

2023-08-06 32 瀏覽
作為一名board game發燒友,board game cafe可以話一次滿足兩個願望!Any Moment Cafe位處旺角中心地帶,十分適合同三五知己隨時上去玩board game。餐廳嘅入口有點隱蔽,但只要認住門口掛住燈飾嘅紅色伸縮篷,就好容易搵到。晚餐有套餐選擇,連埋加一都不過係$150左右,有大量board game任玩,可謂十分抵食。今次食咗拿破崙肉醬煙鴨胸意粉,煙鴨胸份量頗多,蕃茄味道濃郁,真的不錯。呢度有大量唔同嘅飲品可以選擇,我就揀咗一杯挪威森林,即係火龍果加奇異果汁。呢杯挪威森林絕對真材實料,用上紅肉火龍果,味道清甜,絕非一般加糖嘅果汁,推介!

哩次為大家介紹哩間唔多人知,隱藏係旺角小巷裡面既樓上𝚌𝚊𝚏𝚎💓如果唔係小編帶朋友過黎,朋友話完全吾知有哩棟嘢🤣哩間餐廳主打桌遊,大家可以點餐一邊享用餐點一邊享受無限時既桌遊時間😍除左有多款遊戲外,哩度既店長都相當風趣👨🏻‍🍳上餐會傾計抖你玩,得閒仲會教埋你點玩遊戲添🤣👍🏻👍🏻*座位數量有限,建議打電話𝚋𝚘𝚘𝚔位留位☎️🍲韓式牛肋條螺絲粉$𝟷𝟹𝟿哩碟既味道好神奇🤩醬汁有𝚍中式𝚏𝚎𝚎𝚕,牛肋條係台式,螺絲粉同菇係西式,仲有中式生菜🥬超級中西合璧🤣不過意外地好食👍🏻大家可以試下~🍝拿破崙肉醬煙鴨胸意粉$𝟷𝟹𝟾調味同用料都好足✨煙鴨胸好大舊😍搞笑位係菜方面又係生菜🤣意外地適合,幾好食,哩個都推薦👍🏻🍹士多啤梨石板街特飲+$𝟷𝟾 雪糕$𝟾 🍹朱古力曲奇特飲+$𝟷𝟾 雪糕$𝟾哩度既野飲選擇超多💓我地揀左兩杯好邪惡既特飲😈仲加左雪糕,兩杯都好好飲🥰

*座位數量有限,建議打電話𝚋𝚘𝚘𝚔位留位☎️

🍲韓式牛肋條螺絲粉$𝟷𝟹𝟿

🍝拿破崙肉醬煙鴨胸意粉$𝟷𝟹𝟾

🍹士多啤梨石板街特飲+$𝟷𝟾 雪糕$𝟾
🍹朱古力曲奇特飲+$𝟷𝟾 雪糕$𝟾

2023-08-02 27 瀏覽
唔係朋友介紹都唔知旺角會有呢間不限時嘅樓上Cafe,有大量board game俾你玩,啱晒一大班朋友聚會。入口係喺後巷入邊,有啲隱蔽,第一次來好容易錯過搵唔到,由於座位有限都建議大家打電話book定位,老闆更加係非常親民,為人風趣幽默,仲會同每台食客吹下水,好難得。由於只有老闆負責廚房整理食物,人手有限,所以大家都需要耐心等候。韓式牛肋條螺絲粉牛肋條煮得腍身入味,入口即溶,充滿鮮味,配上螺絲粉好夾。拿破崙肉醬煙鴨胸螺絲粉,鮮甜嘅蕃茄醬,配上煙鴨胸,好好食,非常開胃。芝士薯條香脆可口,芝士味好出色。更正嘅喺招牌瑞士雞翼,炆得非常入味,口感夠淋 ,好容易就食哂d肉。食物用心製作非常高質10分推介!

2023-07-25 59 瀏覽
✏️ 旺角Cafe 回憶|旺角作為香港美食集中地之一當然雲集了不少懷舊Cafe!係回憶呀,即係要上樓有board game 玩嗰種呀‼️當然經過幾年疫情,而家真係買少見少了😭食物方面,cafe供應多款主食、小食、沙冰例如黑醋沙律煙三文魚配法包、炸雞扒沙律、白汁煙鴨胸意粉或螺絲粉、是日蛋糕等,還有多款特飲,想玩又想食好野的話不坊一試啦!店主話: 一定要打電話嚟預約!一定要打電話📞一定要用電話📞預約!📲一定要用電話預約呀!二十四小時預約及查詢!✏️ 黑醋沙律煙三文魚配法包呢個嘅黑醋汁配上橄欖油,整得好好食,落好重料‼️‼️‼️配上菇類更為健康,好過普通炸薯條。真係好足料,超多煙三文魚的💯‼️加上烘得好酥脆嘅法包🥖算係輕食之選,普通生酮緊嘅女士應該已經好夠食啦😋🤩✏️ 意式肉醬意粉是咁的,黎到港式地道cafe ,當然要追求翻港式肉醬意粉嘅味道啦港式肉醬意粉面頭好多呢芝士粉確實分外邪惡👿好正👍🏻‼️💯酸酸甜甜的肉醬意粉果然大人小孩都愛吃,作為晚餐或開party一定秒清!係有少油膩,咁先夠地道🤣😋✏️ 夏威夷陽光士多啤梨🍓+奇異果🥝夏日炎炎最啱喺旺角街頭熱辣辣,上間Cafe休息一下飲杯沙冰啦⋯⋯即刻可以消除暑熱。呢
✏️ 旺角Cafe 回憶|旺角作為香港美食集中地之一
食物方面,cafe供應多款主食、小食、沙冰

📲一定要用電話預約呀!二十四小時預約及查詢!

✏️ 黑醋沙律煙三文魚配法包
呢個嘅黑醋汁配上橄欖油,整得好好食,落好重料‼️‼️‼️
配上菇類更為健康,好過普通炸薯條。
真係好足料,超多煙三文魚的💯‼️加上烘得好酥脆嘅法包🥖
算係輕食之選,普通生酮緊嘅女士應該已經好夠食啦😋🤩

✏️ 意式肉醬意粉
港式肉醬意粉面頭好多呢芝士粉確實分外邪惡👿好正👍🏻‼️💯
一定秒清!係有少油膩,咁先夠地道🤣😋

✏️ 夏威夷陽光
士多啤梨🍓+奇異果🥝
即刻可以消除暑熱。
呢度有好多款唔同嘅沙冰水果配搭,一定有啱你嘅口味🤩
✏️Ice Latte
飲第一啖嘅時候,感覺上好似飲緊好濃郁嗰種罐裝咖啡,加入適量糖及奶,豐盈、濃郁、口感,好港式!好滋味!

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#café #cafe #旺角美食
#支持小店
#必吃 #foodguide
2023-07-18
2023-07-22 31 瀏覽
唔止我哋每日用緊嘅手機,其實連我哋自己平身都需要叉電⚡️,否則就會消耗殆盡⋯⋯·轉工後,一直都冇咩心力同時間約朋友出嚟食飯、傾偈💬,玩吓board gamessss咁⋯ Haha~ 不過今日終於有呢個機會啦~ 呢度好正!😆因為呢度真係好多board gamesss ahhhh!!!😛·千島醬芝士薯條🍟食落甜甜酸酸好開胃🤤,因為落咗千島醬,然後再有海量嘅芝士🧀️拉絲,一條條芝士出晒嚟~ 正到爆~~🤭 跟住寶物沉歸底,食到底原來仲有黃金八爪魚卷,脆卜卜嘅皮加有鮮味嘅魚肉又話錯喎~·瑞士雞翼🇨🇭其實同瑞士係冇關係嘅~ 好耐冇食啦~ 呢隻瑞士汁唔太甜,又夠深色,入味同食嗰陣夠晒熱,我覺得都幾好啵~🤪·冬陰功雞肉意粉🍝成個配搭又幾特別喎~ 冬陰功味酸酸辣辣,同埋味道都好出吓,夾埋雞肉夠晒惹味,連埋啲澱粉質嘅意粉,非常好!!🤩🤩·汁菜牛肉炆螺絲粉🐂牛肉炆得好冧,同埋好入味,加埋少少有𡁻口嘅綠色嘢,效果又唔錯喎~仲有充滿牛肉味嘅芡汁滲透晒喺每粒螺絲粉度,再加埋本身螺絲粉嘅質感係好彈牙,又有咬口,真係不得了~·最開心係食完之後,有老闆奉送一大壺檸檬蜂蜜水俾我哋邊玩board game邊飲,成件事真係夠晒c
汁菜牛肉炆螺絲粉🐂
最開心係食完之後,有老闆奉送一大壺檸檬蜂蜜水俾我哋邊玩board game邊飲,成件事真係夠晒chill,玩得開心又傾得享受~~😉
檸檬蜂蜜水🍯
黃金八爪魚卷