2020-01-01 513 瀏覽
Upper modern decor but service and food quality is not up to level.Its a newly opened restaurant with a lovely setting and nice sea view but has room for improvement!Many waiters but lack of service, ordered a cake set but forgot to give us the cake then we had to chase for the coffee.Plastic plates were used if u sat outside which really downgraded the restaurant.The reception staff could be more friendly and inviting!The hot food was good but some food portions was small for the price charged
The hot food was good but some food portions was small for the price charged eg mushroom risotto.
Double chocolate cake is recommended!
However, the opera cake was a slight disappointment tasted like it was from yesterday.
I would come again to try to dinner but hope the service will improve after some time.
Double  chocolate  cake
Truffle  fries
Mini  burger
Opera  cake
2020-01-01
1 分鐘 (堂食)
Double  chocolate  cake
2019-12-23 565 瀏覽
將軍澳終於又有似d樣嘅新餐廳,仲要喺正將軍澳海濱長廊,正!平日唔使等位😬我哋選擇咗坐outdoor😬😬麵包個樣好似唔好食,但係點知食落。。。好好食😋 外脆內院仲有好香嘅香草味😋😋😋食西餐仲要咁嘅環境,當然要飲返兩杯啦!Parma Ham + 蜜瓜 — Fresh and taste good菇🍄菇🍄湯 — ok 多菇同香,冬天飲最正牛 —-😋😋😋😋😋菇🍄risotto — 一般般個人覺得爭小小味黑松露心太軟 —- 淡淡的黑松露味,整體唔錯不過焗耐左少少😅
將軍澳終於又有似d樣嘅新餐廳,仲要喺正將軍澳海濱長廊,正!

平日唔使等位😬我哋選擇咗坐outdoor😬😬

食西餐仲要咁嘅環境,當然要飲返兩杯啦!

菇🍄菇🍄湯 — ok 多菇同香,冬天飲最正

牛 —-😋😋😋😋😋

菇🍄risotto — 一般般個人覺得爭小小味

2019-12-16 513 瀏覽
呢日試超新店,連食評都未有! 一到步,店面裝修等都幾好,但有點失望⋯⋯食物不是全日供應! 我們到步已三點,只有小吃同埋 pizza 可以叫 🤭 入內環境幾好,坐位佈置都幾好,都有足夠空間感👍🏼 我哋就揀咗兩個小吃再加一個 pizza 首先再講講,啲待應怪怪地,可以話係啲服務麻麻⋯⋯個個放下食物時都好似掉落我哋個枱面咁🤨 可能新開,又可能係咪趕住休息🤔 真係唔知⋯⋯希望慢慢有改進原來都有餐前包,新鮮暖暖的😋👍🏼炸魷魚到先,一食⋯⋯嘩!好味😋 但記得襯熱食!都凍咗就無咁好食㗎喇😅跟住肉丸到,唔錯,但肉丸唔係好夠熱,扣左分!最後pizza 都到埋,呢個正常,無咩特別😛 都會再嚟,點都要試吓呢度嘅意粉!

原來都有餐前包,新鮮暖暖的😋👍🏼
餐前包

Calamari  Fritti
跟住肉丸到,唔錯,但肉丸唔係好夠熱,扣左分!
意式肉丸
最後pizza 都到埋,呢個正常,無咩特別😛
    Parma Ham  pizza

都會再嚟,點都要試吓呢度嘅意粉!
2019-11-23
$172.5 (下午茶)
Calamari  Fritti
  • Parma Ham  pizza
2019-12-13 279 瀏覽
附近開左間新餐廳 個樣睇落都幾好 所以同朋友落去試下 順便慶祝生日 結果一肚氣 入到去叫左野飲先 有麵包送上 7:30齊人就點野食好肚餓 樣樣都想食 中途有侍應幫我地換碟 等待食物 點知一等就等左差唔多成個鐘都冇上過一樣食物 問個男侍應 佢話我地冇落order 後尾佢了解完 原來女侍應扔左我地張單冇落到 !!! 係扔左! !!我地個日坐係餐廳既正中央位置 成個鐘都可以醒唔起我地落左單 咁點解要換碟?真係好古怪 仲要冇道歉都算...我地冇抱怨過一句 仲重新再落過單 然後.....又等左半個鐘 都仲係一樣野食都冇!! 我地有order到牛扒 冇理由牛扒都煮半個鐘咁耐卦 由未到7:30坐到接近9:00都冇野食 再追問個男侍應 佢話:你地張單前面仲有4張單 要再等下我地即刻晴天霹靂 意思係個女侍應做錯扔左張單 我地仲要重新再輪過? 餐廳做錯 要顧客承擔? 落左單一個半鐘 俾個咁既答覆我地係好合理? 忍唔住要搵經理講 點知個經理態度都係差到爆!! 叫顧客包容下新餐廳 再等下!到底要等到幾時 我地唔係冇俾個機會冇包容過!但都唔係冇了期咁等..同接受佢地好差既態度!其實我地都係想要餐廳承擔責任

附近開左間新餐廳

咁點解要換碟?
真係好古怪 仲要冇道歉
都算...我地冇抱怨過一句 仲重新再落過單
然後.....又等左半個鐘
都仲係一樣野食都冇!!
我地有order到牛扒 冇理由牛扒都煮半個鐘咁耐卦
由未到7:30坐到接近9:00都冇野食
再追問個男侍應
佢話:你地張單前面仲有4張單 要再等下
我地即刻晴天霹靂
意思係個女侍應做錯扔左張單
我地仲要重新再輪過?
餐廳做錯 要顧客承擔?
落左單一個半鐘 俾個咁既答覆我地係好合理?
其實我地都係想要餐廳承擔責任
要做錯既同事say 個sorry 條氣都順d
9點鐘咩都未食都真係好肚餓
有冇同理心 照顧下客戶既感受
有麵包或熱湯食住先好過一等再等!
最後我地決定唔等 走
個男侍應舉姆指比讚 都唔知佢咩心態
後面佢走出黎話野飲唔洗埋單 我地就走左

同朋友慶祝生日 成9點都冇食過野
搞到氣氛咁差朋友又嬲到喊哂咁
真係好激氣!!!

無論間餐廳野食有幾好
我都唔會再幫襯!!
2019-12-07 542 瀏覽
星期六中午前往這餐㕔 叫菜後等了30分鐘才有 上菜速度超慢 份量也太少 最重要是在意大利飯入面竟然發現有一條長長的頭髮 影響胃口 連旁邊另一枱外籍人士也在投訴 雖然最後俾左8折我但都無用 實在太失望了 侍應感覺無乜train過 帶位都要你眼望我眼 唔知想點咁 叫俾杯水都要叫两次
2019-12-07
30 分鐘 (堂食)
2019-12-01 758 瀏覽
上星期到將軍澳探朋友,到一間新開意大利餐廳食晚飯,裝修好靚好有西式格調,仲有餐具睇得出有俾心機裝飾同擺設,坐得好舒服。我地一行4人叫左2份appetizer有意式煮青口同蘑菇濃湯,這2款食物不過不失,個湯上到枱面侍應第一時間攞支黑胡椒磨來問需唔需要加d 黑胡椒,服務夠細心,另外再叫左3,4款main course大家一起share,食物質數都唔錯,已經再book 下星期六食生日飯,期待下次再食好西。😋
2019-11-26 501 瀏覽
早兩天看見有新鋪,所以26/11中午特意與另一半去試新嘢。這裏的落地玻璃讓你能舒服地看著外邊的堤岸,餐廳內的裝璜佈置精緻,座位舒適,餐具講究,是一個用餐的好地方。再看看午餐牌,大概$88至$140,包頭盤或沙律或湯、主菜及餐飲,十分合理。服務員太青澀了,賣點是年青順眼,但就沒半點經驗,女服務員全程一點笑容和招呼也沒有,只按上級指示上菜和收餐具。吃完主菜會收大碟,到了最後上餐飲,一碟蜆殼和部分餐具仍在桌上則沒有理會,亦不會主動添加清水。不過,另一位男服務員則較有經驗。雖說是意大利菜,但等候每一道菜的時候委實太長了。我們用餐時,只有另外兩張二人枱,可是主菜等了半小時有多。我們點的是pizza和蜆肉扁意粉,意粉的份量是很精緻的,但蜆有沙粒,而且味道太鹹了。Pizza還可以。總的來說,地方好,員工訓練要提升,因為會大大影響食客的感受,食物方面只試了兩款,我還是願意再多給一次機會的。
2019-11-26
2019-11-26 434 瀏覽
味道可以俾90分以上,但服務有點不完善,侍應好像不太熟悉她們的運作流程....不過整體來說都值得一試,因為味道真的好味。另外, 飲料當時只有soft drink 和簡單紅白酒,其他cocktails都未準好,希望能盡快完善。
2019-11-21
Iberico Pork
Bread
Four Cheese Gnocchi
2019-11-26 334 瀏覽
今日小弟去咗試食呢間位於將軍澳海濱長廊旁邊嘅餐廳。呢間餐廳主打意大利菜,至於最令小弟深刻嘅菜就係黑松露薯條,黑松露意大利飯,米蘭牛仔,薯條都好好味,唔會好油。至於飯方面都好好味,好有松露味牛仔方面都好大,好好味不過價錢有啲貴服務方面都好好,環境又唔差,寧靜所以小弟認為可試

牛仔方面都好大,好好味

不過價錢有啲貴

服務方面都好好,環境又唔差,寧靜

所以小弟認為可試
2019-11-26
2019-11-25 254 瀏覽
啱啱搬左入嚟將軍澳Monterey差唔多兩個月,最大問題係附近有咩好食....但真係無咩選擇(最主要唔想行太遠)。哩排開左間新嘅超級市場,可以買野返屋企煮下,叫做頂住一排。諗住鼓起勇氣行遠啲去搵餐廳食飯,就聞到好鬼香嘅龍蝦湯味,原來哩間餐廳啱啱開張,咪試試佢囉!意粉同黑松露都係我最愛,不過係好多餐廳食過嘅黑松露意粉,都係求其加啲松露醬就算。首先哩個Carbonara 真係好正宗,出邊好多用普通煙肉同加忌廉整,水汪汪之餘,意粉完全掛唔到醬。從顏色上睇得出,佢地係用蛋黃去做個Carbonara sauce,而煙肉就應該係用左Pancetta 同 Guanciale 兩種意大利煙肉。可能會有人覺得肥,不過佢嘅油香係真心無其他煙肉可以取代到。芝士味亦夠濃,至少唔洗問侍應拎芝士粉。不過如果可以轉用另一隻蛋黃深色啲嘅雞蛋就最好(純粹顏色睇落再靚啲)另外再叫左個黑毛豬鞍,豬夠嫩,味濃,黑醋醬再多少少就好。分量方面對於我啱講係夠嘅,不過胃口唔大,食完個意粉就飽,唯有下次同多幾個人嚟,叫多幾樣野試下。環境方面,新餐廳乾乾淨淨,無咩特別評價,硬係要講嘅話張櫈舒服。我就專登揀望到海嘅位坐,食到咁上下開始日落
Black Truffle Carbonara spaghetti
Roasted Iberico Pork Rack
另外再叫左個黑毛豬鞍,豬夠嫩,味濃,黑醋醬再多少少就好。

我就專登揀望到海嘅位坐,食到咁上下開始日落,個feel係幾好。

唯一要投訴,係佢地一煮龍蝦湯、雞湯個時真係好鬼香,住樓上都聞到,搞到我好鬼肚餓啊!
2019-11-21
  • Black Truffle Carbonara Spaghetti
2019-11-25 146 瀏覽
假期入黎澳南海岸探新入伙朋友 佢地話樓下開左間新西餐 咁呢面又無咩選擇 咁我地就膽粗粗試下!我哋order咗個義式經典切片牛排同埋一個prama ham pizza 2個人share。牛排好香,中間生生地好岩我食,但個邊位好似煎燶咗少少。個pizza 就好好食個底夠晒薄又香又脆!可能因為新開,地方都企理,整體服務都ok。原來佢concierge 有coupon拎!食滿$300有甜品送,$500仲有成支wine😋下次可以再試!

可能因為新開,地方都企理,整體服務都ok。

意式經典切片牛排
2019-11-24
意式經典切片牛排
2019-11-21 237 瀏覽
今日係Amare既開張🥳🥳,呢度既環境好舒服,餐廳外面仲有露天茶座,而裡面則好大,可以容納到100人左右。 我order咗杯margarita,好正,呢度嘅麵包同埋茄子千層麵係homemade架,好好味呀😍, 總之今餐真係好滿足!😋😋