#breezy_tst今次要介紹嘅係尖沙咀一間高質居酒屋,呢度環境舒服,食物種類多,新鮮又足料🫶🏻個日2個人食叫唔到好多嘢,不過叫咗嘅都高質好食,值得encore啊!🍽🤩提提大家book咗先去啊,我個日無book到walk-in嚟到好好彩有一張枱,不過要一個鐘內交枱,食得有啲急,想再加單都唔夠時間lu😣所以記得book枱可以慢慢邊傾住計邊食👯‍♀️🤤1️⃣ 明太子煎蛋卷 $78 蛋卷濕潤鬆軟,一切落去明太子多到流哂出黎,每一啖都食到滿滿明太子,鐘意明太子嘅你一定要試😚🥚👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟕.𝟓/𝟏𝟎2️⃣ 炭火燒拼盤6串 $180 廚師發板~ 拼盤6串包括免治雞肉串、雞腎、鵪鶉蛋、五花腩、青椒仔、雞軟骨、雞翼Overall味道唔錯,特別係免治雞肉串配生雞蛋,唔知揀邊樣好就最岩叫拼盤啦👍🏻🍢👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟔/𝟏𝟎 3️⃣ 雞湯卡邦尼伴烏冬醬汁濃厚,烏冬掛汁力強! 煙煙韌韌🍜 👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟖/𝟏𝟎————————————————————𝑶𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍𝒍 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈: 🤤: 𝟕.𝟓/𝟏𝟎💸: 𝟕/𝟏𝟎𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗬𝗲𝘀𝘆𝘀𝘆𝗲𝘀!♡´・ᴗ・`♡📍Address📍Akoya
#breezy_tst

2️⃣ 炭火燒拼盤6串 $180
👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟔/𝟏𝟎
炭火燒拼盤6串

3️⃣ 雞湯卡邦尼伴烏冬
醬汁濃厚,烏冬掛汁力強! 煙煙韌韌🍜
👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟖/𝟏𝟎

炭火燒拼盤6串
  • 1️⃣ 明太子煎蛋卷 $78
  • 2️⃣ 炭火燒拼盤6串 $180
  • 3️⃣ 雞湯卡邦尼伴烏冬
💕尖沙咀高質居酒屋🏮menu係手繪圖案好得意一直都bookmark左好耐終於試到😛😛款式唔算話好多 但叫嘅咁多款野食都算精緻而且價錢合理✨雞湯卡邦尼拌烏冬必點! 鹽燒牛舌👅 $68燒蕃薯配蜂蜜牛油🥔 $48明太子煎蛋卷🍳 $78蛋卷厚燒 包住嘅明太子份量亦算多雞湯卡邦尼拌烏冬🍜 $88烏冬煙煙韌韌又掛汁 大量芝士 醬汁濃厚 撈埋中間蛋汁食 口感好rich👍🏻好味到叫左兩份自家製雞蛋布甸🍮 $38燒飯團(醬油)$48當日員工唔小心倒瀉左野喺同行朋友身上 勁快手已經提供大量tissue 仲主動free左兩杯野飲比我地✨Total $502 (10% service charge)📍Akoya (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號3樓
💕
尖沙咀高質居酒屋🏮
menu係手繪圖案好得意
一直都bookmark左好耐終於試到😛😛
款式唔算話好多 但叫嘅咁多款野食都算精緻而且價錢合理✨
雞湯卡邦尼拌烏冬必點!

鹽燒牛舌👅 $68
燒蕃薯配蜂蜜牛油🥔 $48
明太子煎蛋卷🍳 $78
蛋卷厚燒 包住嘅明太子份量亦算多
雞湯卡邦尼拌烏冬🍜 $88
自家製雞蛋布甸🍮 $38
燒飯團(醬油)$48

📍Akoya (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號3樓
  • 雞湯卡邦尼拌烏冬
1K
Akoya價錢💲: $78/ $68/ $78/ $118/ $78/ $88/ $38好味程度😋: 4.8/5服務🍴: 4.4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4.4/5-尖沙咀居酒屋一定大大大推呢間!之前見同事成日回頭呢間,好奇係咪咁好食,即刻book枱同朋友試試!建議book定枱呀!店員態度都十分親切,生日既話叫甜品可以寫碟,啱晒慶祝生日!-✅✅明太子煎蛋捲。好滑的蛋🥳 用味淋調味,好日本家常的味道。入面的明太子份量超慷慨🤯一切開已經見到瀉晒出來!鹹鹹香香好惹味,配淡淡的蛋係絕配!好想encore😝-✅鹽燒牛舌。中厚度的牛舌燒到啱啱好,爽口煙韌,油分出,簡單用鹽調味已經好好味😗牛舌控一定明!但就唔係話好特別!但$68來講份量都多。-🆗美國牛腹肉串。$78只有一串真係有啲小😳 5粒肉,雖然係腍的肉,肉味都濃,但就係性價比差啲😯-✅✅海膽汁燒蠔。呢個絕對係MVP😍 🦪肥美大隻,個肚脹卜卜,入面好甘香。面頭加上大量濃郁的海膽汁,好邪惡好香🤤 真係好好食!底下有小小菠菜墊底,中和下。不過呢個都係最重口味的一道菜呀🤫-✅三文魚三文魚籽燒飯團。燒飯團一向係我愛的❤️ 脆脆的表面
Akoya
好味程度😋: 4.8/5
服務🍴: 4.4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4.4/5

✅三文魚三文魚籽燒飯團。燒飯團一向係我愛的❤️ 脆脆的表面有飯焦香!塗勻醬油去燒,鹹鹹地好香。上面鋪左肥美的三文魚同三文魚籽,魚香好鮮。可惜同個飯團唔係特別一體,2樣野好似分開咁🤔

✅✅雞湯卡邦尼烏冬。伊肚必叫!烏冬煙韌又唔會好厚,掛汁力一百分💯醬汁用雞湯煮,比一般忌廉個啲清爽好多,同時又creamy😬 搞勻埋雞蛋更加滑溜。用芝士煙肉整體更惹味😉

✅自家製雞蛋布丁。質地比較稀同水,但感覺就會滑溜好多😋 蛋味一般,但焦糖味好濃!甜中帶微苦。
整體真係好好食🥲🥲 有感動的感覺,蠔、玉子燒、烏冬都好出色。有別於一般串燒,多左d特色野,但平時的菜式都做得出色!價錢又唔算超貴,一定一定會再去‼️
同區美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀
2022-11-27 70 瀏覽
終於明白點解甘多like!同同學仔好奈無見,當然膝足長談。餐廳野食唔算好多,但勝在味道各樣都不錯。職員客氣有禮,原本訂位時話只能坐bar枱,但入到去都最終安排到更舒適位置。值得加分。一路飲番杯,又食下野,完全忘記時間存在。職員唔會催你,令你可以盡情享受食物同朋友談天說地。啲刺身新鮮,都肥味呢個海胆蠔,簡直似係日本食甘好味。海胆醬味濃,同個蠔夾埋一起,超惹味又creamy.時令沙甸都可以啦當日也叫了明太子蛋,串燒,真心樣樣都唔錯。希望餐廳保持水準,必會再訪。
終於明白點解甘多like!

同同學仔好奈無見,當然膝足長談。
餐廳野食唔算好多,但勝在味道各樣都不錯。
一路飲番杯,又食下野,完全忘記時間存在。
職員唔會催你,令你可以盡情享受食物同朋友談天說地。

刺身新鮮,都肥味

時令沙甸都可以啦

當日也叫了明太子蛋,串燒,真心樣樣都唔錯。
希望餐廳保持水準,必會再訪。

2022-11-24 67 瀏覽
🌸同朋友聚會食生日飯🌸想食高質小小的串燒 所以我提議去居酒屋上網搵到間感覺不錯的居酒屋✨前菜 呢個✨明太子煎蛋卷✨真係必食的蛋卷好滑 超高質足料到爆晒d明太子出黎牛舌幾有牛味 不錯我地再叫左串和牛 牛腹 吾記得影 都好好食 好有牛味冬菇🌸椒🌸茄子 🌸都ok 但未到話超正自家雞肉串配日本生蛋都是必食呢個carbonara撈烏冬🫶🏻真係咁大個女第一次試真係ok 幾夾wo 個人覺得值得一試😆下次再encore 🫶🏻
🌸同朋友聚會食生日飯🌸

2022-11-08
慶祝紀念
生日
  • 明太子煎蛋卷
食物質素非常高質,加上餐廳燈光柔和,好有去左日本酒屋既感覺😍串燒、刺身、生蠔樣樣都好好食😋📌明太子煎蛋卷 $78上枱係完整的,整體唔係好突出,要自己切開🤭軟滑半熟嘅厚身蛋捲,一切開好足料啲明太子滿爆晒出嚟,帶有少少辣味 好開胃😍每一啖都食到好多明太子好滿足😚📌鹽燒牛舌 $68另一道一定要食嘅菜式⁉️分量比想像中多,好爽口,調味唔會太醎😋仲有好多野味配菜📌雞軟骨 $36入口好爽脆,不過好淡味,要自己加檸檬汁🍋📌豚肉露筍卷 $36偏肥,咬落有油香肉香,加埋爽脆蘆筍,口感一流😋📌雞湯卡邦尼拌鳥冬 $88驚食串燒小食唔夠飽,就嗌多個烏冬😮本身對佢嘅期望唔高,驚好漏🙉但食落烏冬煙煙韌韌又掛汁,卡邦尼醬汁濃厚,好食‼️📌黑豚軟骨蔥鹽汁燒 $68可能對佢期望太高,擺盤一般,但豚肉同軟骨都好淋易咬,唔會太肥膩,鹽味係好突出💓🤩加埋洋蔥生生地🧅成件事升華哂記得預約座位唔洗等👍🏼📍Akoya @akoya_prat10尖沙咀寳勒巷10號3樓

📌明太子煎蛋卷 $78

📌鹽燒牛舌 $68

📌雞軟骨 $36
入口好爽脆,不過好淡味,要自己加檸檬汁🍋

📌豚肉露筍卷 $36
偏肥,咬落有油香肉香,加埋爽脆蘆筍,口感一流😋

📌雞湯卡邦尼拌鳥冬 $88

📌黑豚軟骨蔥鹽汁燒 $68

記得預約座位唔洗等👍🏼

📍Akoya @akoya_prat10
尖沙咀寳勒巷10號3樓
2022-10-21 125 瀏覽
朋友推薦呢一間好正宗,食物質素好嘅居酒屋日本蠔大大隻,肥美,鮮甜,偏海水味重啲刺身,抵食過omakase~haha串燒出色~燒銀杏口感紮實彈牙,淡淡清甜,基本上唔苦澀,Nice! (不過銀杏一日唔可以食太多,一串剛剛好)鹽燒扇貝打卡效果一流,睇相片都知溫度好夠好好食雞肉燒得岩岩好,外微焦內juicy,一啲都唔會‘’柴‘’燒青椒仔唔辣嘅,亦同樣保留到裡面水份,燒功一流重口味人士必試,卡邦尼烏冬個人認為好食過常規意粉版做法,蛋液應該係生啲嘅,所以個汁無咁濃稠,而味道更香更濃郁!
朋友推薦呢一間好正宗,食物質素好嘅居酒屋

日本蠔大大隻,肥美,鮮甜,偏海水味重啲

刺身,抵食過omakase~haha

鹽燒扇貝打卡效果一流,睇相片都知溫度好夠
好好食

雞肉燒得岩岩好,外微焦內juicy,一啲都唔會‘’柴‘’

燒青椒仔唔辣嘅,亦同樣保留到裡面水份,燒功一流

重口味人士必試,卡邦尼烏冬
鹽燒扇貝
燒銀杏
卡邦尼烏冬
  • 燒雞肉串
2022-10-10 118 瀏覽
揀左一個星期五晚 同朋友慶祝生日 都算full house 缺點: 1.menu 食物選擇唔多 2.甜品叫左signature 布甸 但係唔算出色 可以skip優點:1.串燒 :牛種類嘅串燒相對出色2.小食: 海膽汁燒蠔同燒帆立貝 有驚喜3. 刺身都算新鮮 如果上菜時介紹返每款魚就更好4. 清酒750ml 有幾款做緊50% off Random 揀左支 質素幾好 可以試5.最緊要員工service 好 每次都好快回應要求6. 以日本串燒店黎講上菜速度都快 7. 性價比高 會再黎😉😉😉
揀左一個星期五晚 同朋友慶祝生日 都算full house
缺點:
1.menu 食物選擇唔多

優點:
1.串燒 :牛種類嘅串燒相對出色
2.小食: 海膽汁燒蠔同燒帆立貝 有驚喜
慶祝紀念
生日
  • 海膽汁燒蠔
  • 燒帆立貝
當晚市開返大家都Happy Friday時,喺尖沙咀行咗5,6間餐廳,間間晚市都爆full 時,竟然,撞到間仲有一枱位,食物高質嘅居酒屋🏮🫠熱情嘅服務態度和食物質素已吸引我返轉頭食。➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰▪️明太子燒蛋卷明太子份量好多,食落仲有少少辣,蛋卷又厚又滑,食落好惹味▪️炭火串燒拼盤6串有雞肉棒、燒雞翼、秋葵、鵪鶉蛋、雞肝、雞肉。串燒拼盤略嫌失色,唔夠特別。散叫自己想食嘅會好啲▪️鹽燒牛舌夠晒爽口彈牙▪️海膽汁燒蠔海膽汁好濃郁好香,燒蠔仲大大粒▪️三文魚三文魚子燒飯團我孤陋寡聞🙈第一次食呢種外面燒到好脆嘅飯團,食落又幾好食,好似煲仔飯嘅飯焦。▪️雞湯卡邦尼拌烏冬卡邦尼多數都係撈意粉,估唔到撈烏冬都會唔差。又濃又多汁,煙肉都多,而且用嘅唔係頹烏冬,食落好彈牙▪️自家制雞蛋布丁焦糖味好濃,布丁好挺身▪️柚子雪芭非油膩之選,雪芭上有少量柚子皮,食落好清新➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰💓回頭指數: 😋😋😋😋😋/ 5分滿分📍店名: Akoya🧭地址: 尖沙咀寶一勒巷10號3樓#Foodie#HKfood#HongKong#foodblog#Coffee#Coffeeshop#Cafe#HKCafe美食推薦#

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰

▪️明太子燒蛋卷
明太子份量好多,食落仲有少少辣,
蛋卷又厚又滑,食落好惹味

▪️炭火串燒拼盤6串

▪️鹽燒牛舌
夠晒爽口彈牙

▪️海膽汁燒蠔
海膽汁好濃郁好香,燒蠔仲大大粒

▪️三文魚三文魚子燒飯團

▪️雞湯卡邦尼拌烏冬

▪️自家制雞蛋布丁
焦糖味好濃,布丁好挺身

▪️柚子雪芭
非油膩之選,雪芭上有少量柚子皮,食落好清新

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
💓回頭指數: 😋😋😋😋😋/ 5分滿分
📍店名: Akoya
🧭地址: 尖沙咀寶一勒巷10號3樓

#Foodie#HKfood#HongKong#foodblog#Coffee#Coffeeshop#Cafe#HKCafe美食推薦#美食日記#美食攝影#香港美食#尖沙咀
2022-09-17 2043 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀寶勒巷Akoya酒場聚聚☺️食得開心又傾得開心☺️$88鮮蝦牛油果沙律🥗鮮蝦同牛油果都新鮮,作為頭盤黎講,千島醬較為濃味🥹$48提燈🏮母雞輸卵管+未形成外殼的雞蛋黃🥚唔會腥/羶👍🏻值得一試😝$68鹽燒牛舌👅牛舌芯軟稔🤤🤤超香牛味👍🏻$36免治雞肉串🍡呢樣係日式居酒屋必點item‼️最正係軟雞肉沾上橙黃色嘅蛋黃🤤🤤$36雞皮🐓雞皮燒到又香又脆👍🏻$36燒雞軟骨🐣雞胸軟骨脆口☺️找住一排食好奢侈😝$45豚五花肉🐷豬肉油脂滿布👍🏻外脆內軟🤤$36豚肉蘆筍卷🥦薄豬肉片包住蘆筍🤤蘆筍索晒豬油☺️$68豚軟骨山葵燒🐽豬軟骨好入味,但山葵就好伴碟咁🙈$138喜之次一夜干🐟去得居酒屋一定要食一夜干😚魚燒得好香👍🏻$78明太子煎蛋卷🍳蛋卷好厚燒😍包住嘅明太子份量亦算多😋$88雞湯卡邦尼拌烏冬🍜濃濃嘅卡邦尼汁同芝士沾滿烏冬😍😍😍每一條烏冬都好邪惡🤤$260池魚🐠刺身有8塊,新鮮有咬口👍🏻即磨山葵薑蓉同蔥都好新鮮🤤好食得黎影相打卡又得👍🏻總括而言,非常愉快用餐經歷😊員工又勤加水👍🏻👍🏻自備蛋糕都唔收切餅費🥹好滿意!有機會一定重刷👍🏻

$88鮮蝦牛油果沙律🥗
鮮蝦同牛油果都新鮮,作為頭盤黎講,千島醬較為濃味🥹

$48提燈🏮

豬肉油脂滿布👍🏻外脆內軟🤤

$36豚肉蘆筍卷🥦
薄豬肉片包住蘆筍🤤蘆筍索晒豬油☺️

$68豚軟骨山葵燒🐽
豬軟骨好入味,但山葵就好伴碟咁🙈

$138喜之次一夜干🐟

• 鹽燒牛舌
  • 燒雞軟骨
  • 喜之次一夜干
2022-09-17 137 瀏覽
已經食左Akoya幾次。第一次係兩個人食,所以試唔到好多嘢。但已經覺得串燒,西京燒,燒汁蠔同埋布甸好好食😌之後有次6個人一班朋友咁食,試左好多菜式。包括時令嘅三重懸蠔(大過我隻手!!),玉子燒,牛舌串,三文魚子飯團同埋帶子,加所有甜品都值得一試🤣池魚刺身試過兩次,打卡黎講都ok,因為佢係成條魚串起咁上,好有心思。不過我就覺得食落普普通通啦😌最一定要食嘅係: 牛舌串燒🍢海膽燒汁蠔🍲雞蛋布甸🍮唔講咁多,比啲相大家睇下先!

最一定要食嘅係:

牛舌串燒🍢

海膽燒汁蠔🍲

雞蛋布甸🍮

唔講咁多,比啲相大家睇下先!
令和怪物蠔
雞蛋布甸
三重懸蠔
  • 海膽汁燒蠔
2022-09-16 168 瀏覽
星期四放工約咗朋友黎呢間居酒屋食飯。一上到去見到門口既燈光、裝飾顏色柔和,令人覺得好舒服!不過餐廳門外走廊位置比較重煙味,令成件事有少許失色。由於我比朋友早到,所以就一個人慢慢睇住menu先。呢度既侍應都好好,喺我等待期間不斷為我加茶,又會主動介紹是日推介。加分位係,佢地等到我朋友入座先拎隻杯斟茶俾佢,而唔係喺我坐低之後就斟定放喺到。鹽燒牛舌 $68牛舌數量十分多,應該有8-10塊,非常驚喜!牛舌唔單止冇膻味,食起來仲好有嚼勁同多汁。椰菜味道清甜、口感爽脆,估唔到伴碟都咁出色!豚肉露筍卷 $36食落唔會太乾,露筍都幾甜,不過SIZE有啲細。明太子煎蛋卷 $78推介!!!蛋既部分出色,鬆軟多汁,厚厚既蛋卷包住粒粒明太子,口感豐富,明太子數量絕對唔孤寒,每一啖都食到好多明太子,正!海膽汁燒蠔 $118呢個真係一定要試,海膽汁好濃郁,蠔又大隻、多汁,配埋碟底既菜一齊食,食落唔會好滯,反而出奇地夾!雞湯卡邦尼拌烏冬 $88見係網試食評推介所以又叫一碟試吓,果然名不虛傳!烏冬夠煙un、掛到汁,醬汁濃厚,食落好滿足!刺身拼盤 $380有7款唔同既刺身,食落幾新鮮!魚肉口感柔嫩,有陣陣既香味,魷魚略

鹽燒牛舌
鹽燒牛舌 $68
豚肉露筍卷
豚肉露筍卷 $36
食落唔會太乾,露筍都幾甜,不過SIZE有啲細。
明太子煎蛋卷 $78
海膽汁燒蠔 $118
雞湯卡邦尼拌烏冬 $88
刺身拼盤 $380
有7款唔同既刺身,食落幾新鮮!魚肉口感柔嫩,有陣陣既香味,魷魚略帶粘粘、彈牙口感。好有趣既係每份刺身都有少量柚子味道,唔會反感,但係未必每份刺身都有需要放柚子。

另外,我哋都叫咗柚子酒、蘋果梳打,味道正正常常,但比較多冰,所以好快就飲完一杯。
2022-09-15
鹽燒牛舌
豚肉露筍卷
  • 雞湯卡邦尼拌烏冬
2022-09-16 141 瀏覽
Akoya位於K11附近嘅樓上居酒屋, 地點好方便呀,呢間居酒屋十分高質,好彩朋友之前book咗位,如果唔係應該都冇機會食到。來居酒屋最鍾意飲吓酒,同朋友嗌下啲小食,串燒。拖羅勁新鮮,脂肪分布平均,入口即溶,推介推介!串燒方面,我哋嗌咗青椒仔、茄子、雞翼雞泡魚乾都好好味,烹調方法比較難度高,要整出好味道嘅水準都好困難,今次竟然出奇地好味,令我好加分!生蠔體積勁大,大過我隻手,放入口時,成個口充滿海水味,而且生蠔勁新鮮,簡直超滿足!自家製雞蛋布甸,呢個要整得好食真係好困難,事關我自己喺屋企整咗好多次,但都唔成功,所以特別佩服廚師既技巧,食落超滑,口感豐富,值得推薦
Akoya

來居酒屋最鍾意飲吓酒,同朋友嗌下啲小食,串燒。

拖羅勁新鮮,脂肪分布平均,入口即溶,推介推介!

串燒方面,我哋嗌咗青椒仔、茄子、雞翼

2022-09-15 87 瀏覽
見呢間居酒屋零負評就一訪,但可能抱太大期望,食物未有預期中出色,侍應服務反而唔錯,好殷勤斟茶水😅▪️ 免治雞肉串(7/10)💲36雞肉串肉質偏軟身,間中帶點軟骨,仲有啲紫蘇葉碎,配上生雞蛋,但整體味道略淡🥚▪️ 燒雞軟骨(6.5/10)💲36入口係好爽口脆身,不過無咩調味既🤥▪️ 牛腹肉(7.5/10)💲78肉質嫩身保持到肉汁,同埋牛味香濃▪️ 燒蕃薯配蜂蜜牛油(7.5/10)💲48蜂蜜味同埋牛油味兩者都好香濃,同燒得岩岩好帶點粉糯既蕃薯幾夾🍠▪️ 豚骨肉山葵燒(5.5/10)💲68豚骨肉質好軟腍,但似煲完湯嘅豬肉,係淡而無味嘅感覺,皆因山葵係就咁一堆擺面,可惜就算加左味道唔係太夾😬▪️ 三文魚三文魚子燒飯團(7/10)💲78飯團面層係脆身既飯焦,會有陣陣焦香,醬油味再濃少少就更好了🤫頂部有啲三文魚籽同埋三文魚碎,不過配料唔多鹹香唔算好重▪️ 雞湯卡邦尼伴烏冬(7.5/10)💲88身邊朋友們都係專業手模,我自愧不如呢🥹🫶🏻卡邦尼味道非常濃郁,有唔少芝士碎、煙肉條、蛋漿,當中黑椒味尤其突出,中段會開始覺得鹹膩,不過烏冬保持滑溜煙韌,而且非常掛汁,份量亦幾多,最後都食唔曬🤭🔎 整體評分(7/10)

▪️ 免治雞肉串(7/10)💲36
免治雞肉串

▪️ 燒雞軟骨(6.5/10)💲36

燒雞軟骨  +  牛腹肉

入口係好爽口脆身,不過無咩調味既🤥

▪️ 牛腹肉(7.5/10)💲78

肉質嫩身保持到肉汁,同埋牛味香濃

▪️ 燒蕃薯配蜂蜜牛油(7.5/10)💲48

燒蕃薯配蜂蜜牛油

▪️ 豚骨肉山葵燒(5.5/10)💲68
豚骨肉山葵燒  +  三文魚三文魚子燒飯團

▪️ 三文魚三文魚子燒飯團(7/10)💲78

▪️ 雞湯卡邦尼伴烏冬(7.5/10)💲88

雞湯卡邦尼伴烏冬

🔎 整體評分(7/10)
免治雞肉串
燒蕃薯配蜂蜜牛油
雞湯卡邦尼伴烏冬
早排經朋友介紹嚟咗呢間居酒屋食晚飯,食咗幾道菜已經愛上咗呢間餐廳,想講啲嘢食勁好食,我哋一行4人愈食愈嗌得多,成餐食得勁滿足!😛除咗食物質素好、店員都好nice!另外環境都乾淨企理,細細間餐廳唔會好嘈,好適合朋友聚舊傾計用,成個用餐體驗都係100分🥰呢個係我最鍾意嘅海膽汁燒蠔,個海膽汁超惹味,配落炸到外脆內軟嘅蠔食勁match!底下仲有啲菠菜索晒啲海膽汁,勁好食😭明太子愛好者一定食呢個飯團😋超好味!呢個帆立貝又係好正!上碟勁打卡able,仲要勁好食,入晒味😭勁鍾意呢個味噌燒牛腸❤️其實我第一次食牛腸,估唔到佢咁煙韌,質感好得意,嚟到一定要試呀!想講呢間餐廳真係我近期最愛,食完係咁同朋友講要快啲再嚟食🤣🤣

明太子燒飯團

明太子愛好者一定食呢個飯團😋超好味!

2022-07-24
明太子燒飯團