2023-05-14 781 瀏覽
—搬咗去呢個鋪位咁耐都未去過假日1030去到已經9成滿每人最低消費一杯飲品/食品 較為合理Earl Grey Cream, Maple Syrup & Chocolate Ice Cream Waffle //伯爵茶忌廉, 楓糖漿配特濃朱古力雪糕窩夫(98)窩夫脆身有厚度 伯爵茶忌廉輕盈好香都Keep到水準喎 cake menu多咗好多選擇 有機會要再嚟試試—————————————————Accro Coffee元朗安寧路162號金城樓地下D號舖
搬咗去呢個鋪位咁耐都未去過
假日1030去到已經9成滿
每人最低消費一杯飲品/食品 較為合理
伯爵茶忌廉, 楓糖漿配特濃朱古力雪糕窩夫(98)
窩夫脆身有厚度 伯爵茶忌廉輕盈好香
都Keep到水準喎 cake menu多咗好多選擇
有機會要再嚟試試
—————————————————
Accro Coffee
元朗安寧路162號金城樓地下D號舖
諗起飲咖啡,就會諗起位於朗屏站附近既Accro Cafe — 出產過幾個冠軍咖啡師既冠軍咖啡店。有10幾頁既咖啡選擇(亦包括冠軍咖啡),諗好要咩咖啡之後,就可以揀手沖或者虹吸沖法。可以望住咖啡師沖出自己杯咖啡,滿是期待🥰另外,佢地有好多款既靚靚咖啡杯,黎幾次都冇撞款🤭有啲儀式感。—✦埋單:$188—✧全份伯爵忌廉窩夫✧ $98每次黎都叫呢個🤣離唔開佢,係好脆身既waffle,中間只有少少軟身,個伯爵cream好鬼香,waffle有4塊+勁多cream+朱古力雪糕,係勁滿足。.✧Hybrid Washed Colombia La Esperanza Sudan Rume✧(虹吸) $90✿薰衣草、櫻桃、香料、甘蔗糖✿

✦埋單:$188

✧全份伯爵忌廉窩夫✧ $98
✿薰衣草、櫻桃、香料、甘蔗糖✿
2023-04-09 728 瀏覽
見到網上推介 專登黎朝聖 一黎到coffee shop 裝修低調 帶有神秘感 而且人客比較多 需要喺外面留低姓名同電話號碼 available 就會有專人通知 等侯⌛️時間算快 一入到去比想像中闊落 屬於工業風設計 menu會展示當日available 嘅coffee 可以😌親自選擇咖啡豆Sidama Bensa G1 手沖(8/10)帶有酸味同果味嘅齋啡Colombia 🇨🇴 manos juntas micromill 手沖(9/10)口感豐富 不帶酸味另外仲order咗焙茶cheesecake 同芝麻豆腐mousse 🍰

Sidama Bensa G1 手沖(8/10)
帶有酸味同果味嘅齋啡

口感豐富 不帶酸味

2023-04-01 723 瀏覽
《Accro Coffee》😋 專登黎食第2次😛!伯爵茶忌廉窩夫 真係好正👍 咖啡店環境舒服,燈光較暗。係人氣精品咖啡店!🎀 窩夫Plan B 伯爵茶忌廉、楓糖漿配特濃朱古力雪糕 💰98(全份) > 呢個真係食到舔舔脷😋👍 第2次黎就係為左食呢款窩夫!窩夫外層香脆內軟,伯爵茶忌廉味道香濃,配上朱古力雪糕,一齊食超正😛 可嗌半份,但覺得會唔夠喉😂☕️ 橙皮 朱古力💰38 > 杯朱古力同橙的味道好夾。雖然呢度出名係精品咖啡,不過呢杯朱古力都不錯!☕️Latte 💰38 > 咖啡可選擇這些口味:焦糖/榛子/薄荷/橙皮/玫瑰/烤杏仁,不過朋友都係想試原味! CP值: 🌝🌝🌝🌝🌝味道:🌝🌝🌝🌝🌝環境:🌝🌝🌝🌝服務:🌝🌝🌝🌝
《Accro Coffee》😋

窩夫Plan B 伯爵茶忌廉、楓糖漿配特濃朱古力雪糕(全份)

橙皮 朱古力

環境:🌝🌝🌝🌝
服務:🌝🌝🌝🌝
橙皮 朱古力
Latte
  • 窩夫Plan B 伯爵茶忌廉、楓糖漿配特濃朱古力雪糕
  • 橙皮朱古力
2023-03-31 468 瀏覽
☕️人氣精品CAFE☕️簡介間cafe俾人一種好神秘既感覺,間cafe只有一條好細既窗,基本上係外面睇唔到入面係咩餐廳,間cafe主要係以飲精品咖啡為主,店內有好多款咖啡豆以供選擇,而沖調方法都可揀手沖或者虹吸。我就揀左手沖沖調。咁岩我坐左係bar枱附近,可以睇到咖啡師用專業既手法沖調每杯咖啡水洗哥倫比亞希望莊園Buenos Aires藝伎$90依杯Buenos Aires藝伎咖啡,飲落去有啲花香,仲有檸檬、蘋果、香草同紅茶嘅味道,唔會太苦,好易入口而口感仲好順滑。窩夫伯爵茶忌廉、楓樹漿配特濃朱古力雪糕$65(半份價錢只限平時供應)窩夫焗得好脆,配埋淡淡既伯爵茶既忌廉同朱古力味雪糕,同忌廉同雪糕既凍同濕中和返窩夫脆脆既外表,食落就岩岩好。
☕️人氣精品CAFE☕️

水洗哥倫比亞希望莊園Buenos Aires藝伎$90

2023-03-30
今天來到了一家位於朗屏的咖啡店,早上12點來都已經要在門外排隊等候了!我和友人共三人,在這兒品嘗到了一杯出色的Rose Latte。這家店的咖啡師的專業技能與對咖啡的熱情印象深刻。首先,這位咖啡師使用的咖啡豆質量非常高,豆子的香氣和味道都十分出色。在沖煮過程中,他使用了精密的量杯和專業的儀器,而且他沖咖啡的過程手藝純熟,每一個動作都充滿了藝術感。如果你也是咖啡愛好者,那麼這家咖啡店一定值得一試,我保證你會被他的咖啡所征服。

Rose  latte
Rose  latte
2023-03-18 379 瀏覽
咖啡選了虹吸,喜歡虹吸能帶出的均勻風味。這次,同樣地,沒有失望,前中後段的風味都可以一一感受到。咖啡在不同溫度喝,會喝到不同的風味,喝到最後,果實酸味開始出來。伯爵茶窩夫最高10分好味,茶味濃郁與雪糕商洽等宜。這杯好似cocktail的就是shakerato,這個在夏天的意大利酒吧中常見的咖啡特飲,而espresso加上少少糖以及冰塊,以手搖方法製成,未飲已感到陣陣涼意之外,咖啡的微酸以及凜冽的特濃咖啡的特式聚在一杯中,朋友感到十分驚喜咖啡好飲+環境舒服+高質食物,一定會再來
伯爵茶窩夫最高10分好味,茶味濃郁與雪糕商洽等宜。
咖啡好飲+環境舒服+高質食物,一定會再來
2022-08-30
外賣送餐
2023-03-09 428 瀏覽
到元朗想飲咖啡,這裏必是選擇之一,幾次假日也因人太多而直接放棄,平日就舒服多了;侍應推介這兩款 Washed Peru Cafe Del Valle Gr.1 及 Anaerobic Natural Colombia Microlot Huila Manos Juntas Micromill Red Bourbon,還說明用什麼方法沖泡更能有效提升滋味,專業就是不一樣!🤔環境比舊時店大了很多,但復古味道就沒有這樣濃;咖啡同樣出色,選擇也多,可按價錢及個人喜好而挑選。平日有空到元朗,不妨試試!🤗#WashedPeruCafeDelValleGr.1檀香、橙、綠茶、香料#AnaerobicNaturalColombiaMicrolotHuila ManosJuntasMicromillRedBourbon花香、熱帶果、橙、紅茶、朱古力#AccroCoffee地址: 元朗安寧路162號金城樓地下D號舖電話: 94301433

平日有空到元朗,不妨試試!🤗

#WashedPeruCafeDelValleGr.1
檀香、橙、綠茶、香料

花香、熱帶果、橙、紅茶、朱古力

#AccroCoffee
地址: 元朗安寧路162號金城樓地下D號舖
電話: 94301433
2023-03-07
$75 (其他)
  • 手沖咖啡
元朗大西北這地方,有間隱世咖啡店,於平日、假日朝聖的人龍不斷,為的是一杯「精品咖啡」。此咖啡店雲集「得獎虹吸咖啡師」獎項,咖啡愛好者必定一試!推開門,咖啡香味撲鼻,香味幾乎包圍整間店舖。他們的精品咖啡限量供應,因視乎店舖烘焙進度。從挑選咖啡豆、選用烘焙技巧及調製講究度,已看到他們對咖啡的「高質」要求,已值回票價 🎟️。****我最愛一早朝聖,因為唔洗等位。一邊看書,一邊品嚐精品咖啡及香草包,我們就是給自己抖抖氣,慢活生活,為自己快速充電,才有力氣繼續前進。
此咖啡店雲集「得獎虹吸咖啡師」獎項,咖啡愛好者必定一試!
****
我最愛一早朝聖,因為唔洗等位。

2023-01-08
2023-02-24 443 瀏覽
來過咁多次,今次終於試到期待已久的蘋果金寶 Apple Crumble。賣相一般但味道一流。脆脆的外表加像流心一樣的蘋果蓉,口感一流。配上雲尼拿雪糕一凍一熱咁食,絕配。希望可以多點時間供應。雞胸香草包$55 香草包焗得外皮脆内軟熟、食落有啖啖香草味。雞肉填滿整個包,配上芝士及醬汁好夾。分量大件,兩人分享一人一半好滿足。鮮果吉士醬窩夫$98 必點甜品,窩夫烘得時間剛剛好,脆身但唔硬,食落好重蛋香。鮮果都用上時令水果,全部都好新鮮爽甜,而且唔似預先切定。吉士醬甜度適中。當日的精選咖啡$50 (食物加點飲品減$5)係Brazil Capricornio,包括一小杯Single Expresso 及一小杯Milk Coffee。店員介紹可先飲Single Expresso,店道較為fruity,略帶酸味。再飲有靚靚拉花的 Milk coffee,好滑好香豆味。
Apple Crumble
鮮果吉士醬窩夫
2023-01-28
Apple Crumble
鮮果吉士醬窩夫
  • Apple crumble
  • 雞胸香草包
2023-02-18 300 瀏覽
呢間虹吸Cafe本身向元朗已經好受歡迎,想試都真係要排下。今次避開哂繁忙時間,終於可以慢慢品嚐下☺️Kenya AB plus Kiambu Gichuka ($70)(黑莓/堅果/香草/蜜糖)嚟呢間cafe必試虹吸咖啡,好鐘意睇佢嘅製作過程,感覺好治癒!話說咖啡真係好睇個人口味,Yummy就幾鐘意肯亞嘅豆。呢款虹吸咖啡有花香味同莓味但唔會酸,飲落好順口☕️ 相信呢款應該都好啱大眾口味伯爵茶忌廉楓糖漿 配 特濃朱古力雪糕($65/半份)Tea time口痕想食窩夫,好彩平日係有半份叫過下口癮。伯爵茶味好濃 窩夫即整夠哂脆配埋特濃朱古力雪糕,大滿足❤️

伯爵茶忌廉楓糖漿 配 特濃朱古力雪糕($65/半份)
Kenya AB plus Kiambu Gichuka
伯爵茶忌廉楓糖漿 配 特濃朱古力雪糕
Kenya AB plus Kiambu Gichuka
伯爵茶忌廉楓糖漿 配 特濃朱古力雪糕
2023-02-15 240 瀏覽
搵緊原定午餐餐廳嘅中途經過,朋友介紹咖啡店都幾出名。不過餐廳已經訂位,所以照原定計劃,但食完一個唔係太滿意嘅午餐,俾我哋有一個完美藉口即刻搵第二度再續😏咖啡店好多人排隊,幸運地早到一步,可以即刻入座,之後嘅客人要排隊啦~一入到去,咖啡店燈光暗暗,但又唔會令人好眼瞓,加上咖啡同窩夫嘅香味,簡直係絕配😍😍咖啡店氣氛平靜,環境唔會太嘈,都唔係靜到無得傾計,同朋友傾計唔會覺得有壓力。 成個環境令客人可以好放鬆,會覺得坐好耐都唔會悶,不過用餐限時90分鐘,慢慢嘆完杯咖啡、傾下計,都差唔多夠鐘。店鋪有咖啡豆買,咖啡迷一定唔好錯過!可以先叫一杯咖啡試真個味,岩飲先買。咖啡有分虹吸同手沖,如果坐喺吧台,望住虹吸機,感覺更療愉😌90+ Kambera Geisha ($95)Yirga Gedeo G1 ($70)Mocha ($39) 朋友們想買咖啡豆,於是叫咗兩杯特別咖啡。而我仲未飲到齋啡,所以只係叫咗一杯mocha ☕️不過咖啡實在太太太太太太太太酸,好濃,唔識欣賞😅由於唔岩口味,朋友剩咗半杯,飲唔到了。總結,都係飲返普通嘅mocha岩我啲😆全份窩夫配伯爵茶忌廉 ($98) 窩夫可以揀全份或者半份,
搵緊原定午餐餐廳嘅中途經過,朋友介紹咖啡店都幾出名。

店鋪有咖啡豆買,咖啡迷一定唔好錯過!
可以先叫一杯咖啡試真個味,岩飲先買。
咖啡有分虹吸同手沖,如果坐喺吧台,望住虹吸機,感覺更療愉😌

90+ Kambera Geisha ($95)
Yirga Gedeo G1 ($70)
Mocha ($39)

不過咖啡實在太太太太太太太太酸,好濃,唔識欣賞😅
由於唔岩口味,朋友剩咗半杯,飲唔到了。
總結,都係飲返普通嘅mocha岩我啲😆

全份窩夫配伯爵茶忌廉 ($98)

窩夫可以揀全份或者半份,一個人食都無問題,留意半份只限平日供應❗️
窩夫好香,外脆內軟😋忌廉好重伯爵茶味,窩夫夾埋朱古力雪糕同伯爵茶忌廉一齊食,好正‼️‼️‼️‼️‼️❤️❤️
好耐都無食過咁好食嘅窩夫🥺🥺🤤🤤
甜品除咗窩夫,仲有蛋糕,下次一定要再試下❤️

推薦哩間咖啡❗️咖啡店職員好有禮貌,而且對咖啡豆熟悉,可以講解唔同咖啡豆嘅分別。去開元朗的話,一定唔好錯過哩間咖啡店❤️
首選隱蔽得奬cafe☕☕Accro Coffee呢間係我經常去嘅cafe,都推介過好多朋友仔去,今次約呢個朋友仔未去過,就同佢去啦;每次同未去過嘅朋友去都話睇門口完全估唔到係一間cafe,因為佢個裝修真係好似日本個D咁,出面同入面係完全2個世界;門口位放咗好㚈佢地比賽得到嘅奬杯,一拉開門就係日式洋風咖啡室。位置唔係好多,經常要排隊等位,好彩今次等咗一陣就有位啦講返野食~🫖首先係必叫嘅伯爵茶窩夫,窩夫鬆脆,加上濃濃伯爵茶忌廉,再有朱古力雪糕,不得了,好食到一啖接一啖停唔到;佢有半份同全份揀,2個人就緊係揀全份啦😋😋🐔跟住就係雞胸肉香草包,佢可以揀雞胸肉,火腿,或者蕃茄,我地揀咗雞胸肉。入面有芝士,茄汁,沙律醬;包身脆脆煙韌,餡料配搭上好食唔漏,汁醬唔會落太多,正👍☕最後就係一人一杯嘅咖啡,我揀咗我最愛嘅flat white,奶味同咖啡比例啱啱好;提一提返佢地係自家烘焙咖啡豆🥰🥰🥤朋友仔就叫咗莫加沙冰,呢個真係不得了,佢成個沙冰都係咖啡味,就算放耐咗溶咗冰,個咖啡味依然無減,我下次都要飲呢個先😍😍😍今餐總結~環境⭐⭐⭐⭐⭐食物⭐⭐⭐⭐⭐性價比⭐⭐⭐⭐⭐total食咗270蚊,最愛嘅cafe
首選隱蔽得奬cafe☕☕Accro Coffee

講返野食~

今餐總結~
環境⭐⭐⭐⭐⭐
食物⭐⭐⭐⭐⭐
性價比⭐⭐⭐⭐⭐
total食咗270蚊,最愛嘅cafe~食物好食,咖啡好飲,環境一流~~大推大推❤️❤️

#foodie #food #foodstagram #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #hk #hkfood #yuenlong #yuenlongfood #cafe #accro #accrocoffee #coffee #waffle #香港美食 #元朗美食 #元朗 #元朗cafe #咖啡 #窩夫 #香草包 #誠實#食評 #誠實食評 #全自費非廣告
2022-12-08
  • 窩夫
2022-12-01 611 瀏覽
認識依間cafe係因為有日見到有電視節目介紹,所以黎到元朗就想試下啦💛個日平日我地12點到,好幸運地唔使等位,不過以我所知依家好多時都預左要排隊,所以大家記得預左排隊啦🤣🫠入到去見到menu有好多手沖咖啡,有部分更加係得獎咖啡~坦白講我唔太識飲咖啡評論唔到,不過建議對咖啡有研究既朋友仔可以黎一試☺️今次黎主要係想試佢個窩夫😍✨伯爵茶忌廉楓糖漿配特濃朱古力雪糕 佢個窩夫係世界級好食,係我係香港食過最好食既窩夫😍首先欣賞佢可以簡半份或者一份,岩返d細食既朋友試下~外脆內軟超好食😍✨意式香草包 我地簡左鴨胸肉,又係非常好食 濃濃既芝士味十分之香😍如果唔使排好耐一定會再黎試💛💛

今次黎主要係想試佢個窩夫😍
✨伯爵茶忌廉楓糖漿配特濃朱古力雪糕

佢個窩夫係世界級好食,係我係香港食過最好食既窩夫😍
首先欣賞佢可以簡半份或者一份,岩返d細食既朋友試下~
外脆內軟超好食😍

✨意式香草包

我地簡左鴨胸肉,又係非常好食
濃濃既芝士味十分之香😍
如果唔使排好耐一定會再黎試💛💛
2022-11-23 416 瀏覽
聽聞係世界級比賽得獎嘅隱世咖啡店👀趁平日夜晚比較清閒可以直入 當然要試一下😽.🐈.𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮咖啡愛好者之選 度過個Quality time☕️窩夫有驚喜 出色 怪唔得咁有人氣👍🏻.🐈.🌟Latte - $38精品咖啡多不勝數 眼花撩亂 最後都係揀左自己嘅𝘾𝙤𝙢𝙛𝙤𝙧𝙩 𝙯𝙤𝙣𝙚😂相信咖啡愛好者會更懂得欣賞呢啲得獎咖啡~.🌟窩夫 半份 - $65 (只供平日供應)口味可選:時令生果配吉士醬 / 伯爵茶忌廉 楓糖漿配特濃朱古力雪糕我選了後者~ 係我食過最好食嘅窩夫之一💗兩個人食啱啱好 外脆內軟 好正👍🏻 聽聞採用了新西蘭雪糕同日本蛋🤣.🌟雜莓慕斯蛋糕 - $40味道中上嘅慕斯蛋糕🍰相對窩夫較為普通 可以不試
聽聞係世界級比賽得獎嘅隱世咖啡店👀
🐈
🌟Latte - $38
精品咖啡多不勝數 眼花撩亂
最後都係揀左自己嘅𝘾𝙤𝙢𝙛𝙤𝙧𝙩 𝙯𝙤𝙣𝙚😂
相信咖啡愛好者會更懂得欣賞呢啲得獎咖啡~
🌟窩夫 半份 - $65 (只供平日供應)
我選了後者~ 係我食過最好食嘅窩夫之一💗
兩個人食啱啱好 外脆內軟 好正👍🏻