Abbraccio

2024-08-19 960 瀏覽
好耐無去中環覓食。近排多數係元朗覓食。因老婆想去中環按摩。所以今晚好理所當然在中環找吃。Gamberi pizza:意大利水牛芝士、大蝦、手工蕃茄醬、布拉塔芝士:完美結合了新鮮的食材與傳統的意大利風味。意大利水牛芝士的濃郁奶香與手工蕃茄醬的酸甜相得益彰,為披薩打下了美味的基礎。大蝦的鮮嫩與彈性,為整道菜增添了海鮮的鮮味,讓人一口接一口。布拉塔芝士的絲滑口感更是為披薩增添了奢華感,讓每一口都充滿驚喜。這道披薩不僅美味,還展現了意大利料理的精髓。自家製安格斯牛肉丸意大利麵:安格斯牛肉球、意大利麵、意大利蕃茄醬、巴馬神芝士:令人垂涎欲滴。安格斯牛肉球外焦內嫩,肉質鮮美,搭配彈牙的意大利麵,口感絕佳。意大利蕃茄醬的酸甜平衡了牛肉的油脂,增添了豐富的風味。最後撒上的巴馬神芝士,融化後更是為整道菜增添了濃郁的奶香,讓每一口都充滿層次感。這道菜不僅美味,還讓人感受到自家製作的用心,絕對是意大利料理的完美代表。雞肉沙律 Insalata di pollo:意大利香醋、蕃茄、香料洋蔥、雞肉、24個月格拉納帕達諾芝士:嫩滑的雞肉與新鮮的蕃茄相得益彰,意大利香醋的酸香為整道菜增添了清新感。香料洋蔥的微辣與芝

雞肉沙律 Insalata di pollo:意大利香醋、蕃茄、香料洋蔥、雞肉、24個月格拉納帕達諾芝士:嫩滑的雞肉與新鮮的蕃茄相得益彰,意大利香醋的酸香為整道菜增添了清新感。香料洋蔥的微辣與芝士的濃郁相互平衡,24個月的格拉納帕達諾芝士更是提升了整體風味,帶來豐富的奶香與鹹香。每一口都充滿層次感,既健康又美味,適合炎熱的夏日享用,讓人感受到意大利料理的獨特魅力。
2024-08-16
中環上樓餐廳,永遠都卧虎藏龍,今日介紹一間環境靚,食物份量滿足,精美又好吃的意大利餐廳,尤其必試自家製薄餅,手工即叫即做!🏠餐廳: #Abbraccio (中環)📍地址: 中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓Dinner Set 3 courses $398 !價錢對比質素真係性價比高,尤其是食到咁高質意大利菜。前菜Polpetioni意大利肉丸,充滿蕃茄醬汁、碎粒,每口肉丸都做用安格斯牛肉,肉味牛香非常香濃,又帶有彈性!Insalata di Pollo意大利沙律菜配搭雞胸、蕃茄、芝士、洋葱等等食材調味,攪拌一同食非常健康又美味!主食Margherita DOP芝士非常濃郁Pizza,人手即叫即製,廚窗看到廚師搓粉打餅再焗,真係非常新鮮吸引!Salmone e Panna醬汁滿滿又邪惡三文魚意粉,再慢慢滲透白酒香溢,用料十足。甜品Tiramisu Classico經典Tiramisu咖啡味出眾,非常Creamy質感!Cannolli一種意大利地區獨有甜品,香港好少會食到,外脆煎餅包餡濃郁香甜奶油,口感甜蜜香濃。整體食物質素都非常高質,而且仲有一個打卡平台對著大館、半山景色,感覺真係

🏠餐廳: #Abbraccio (中環)
📍地址: 中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓

前菜

Polpetioni

Insalata di Pollo

主食

Margherita DOP

Salmone e Panna
醬汁滿滿又邪惡三文魚意粉,再慢慢滲透白酒香溢,用料十足。

甜品

Tiramisu Classico
經典Tiramisu咖啡味出眾,非常Creamy質感!

Cannolli

整體食物質素都非常高質,而且仲有一個打卡平台對著大館、半山景色,感覺真係一個好舒服好適合傾計好地方。

2024-05-12 2993 瀏覽
位於中華雲咸街的意大利餐廳「Abbraccio」,一走進餐廳意大利的感覺立即湧現,裝潢就是歐陸式設計,設有戶外座位,望住大館嘅街景,仲有樂手在表演,感覺悠閒,一邊傾計、一邊飲酒和品嚐意大利正宗美食,非常悠然自得!這裏主打拿坡里傳統的手工薄餅,全部薄餅即叫即做,餅邊香脆有炭香,中心則軟熟可口,讓人饞涎欲滴,除此之外更有多款手工意大利粉、意式甜品、多款美酒…..🐮▪️Polpetoni $198House-made Angus Beef meatballs, Italian tomato sauce, Parmesan cheese傳統意式肉丸,用自家製安格斯牛肉肉丸加入意大利番茄醬、巴馬臣芝士及各種香料,牛味特濃而且相當Juicy🍕 ▪️Gamberi $218 Mozzarella di bufala Campana DOP, Prawns, Artisan Tomato Sauce, Burrata餅底美味得完全沒有任何可以挑剔嘅地方,餅邊香脆有炭香,中心則濕潤軟熟可口,傳統拿坡里薄餅的美味,餡料鋪滿了手工番茄醬、水牛馬蘇里拉芝士、大蝦、布拉塔芝士、橄欖油,沒有太多的調味料,就是食到食材

🐮▪️Polpetoni $198

🍕 ▪️Gamberi $218
餅底美味得完全沒有任何可以挑剔嘅地方,餅邊香脆有炭香,中心則濕潤軟熟可口,傳統拿坡里薄餅的美味,餡料鋪滿了手工番茄醬、水牛馬蘇里拉芝士、大蝦、布拉塔芝士、橄欖油,沒有太多的調味料,就是食到食材鮮味

🍝▪️Frutti di Mare $218
Spaghetti, Seafood medley, White Wine, chili flakes
用白酒和橄欖油炒香的意大利粉,口感煙韌彈牙,味道清新,配上多種海鮮,青口、大蜆、魷魚、大蝦、帶子,材料新鮮可口,令意粉增添海鮮的鮮味

🇮🇹▪️Tiramisu Classico $118
經典的tiramisu,面層鋪上大量可可粉,口感綿滑濕潤,濃濃的忌廉芝士和咖啡洒香,非常正宗意大利口味,最原始的風味

🍨▪️Affogato $88
Ice cream, espresso
源自意大利,原料為放在杯底的意式雪糕,淋上一小杯剛煮好的濃縮咖啡(Espresso),讓濃咖啡倒入後不會立即融化雪糕,可以品嚐到其冰火交融,苦甜平衡既味道

🥂▪️Rendez Vous, Sauvignon Blanc AOP,
France $ 88
食pizza和海鮮意粉嘅最佳拍檔飲品,就是我們最愛的白酒,充滿果香酸度高,容易入口,而且夠冰凍非常適合炎炎夏日

• Caffè Affogato
  • Gamberi
2024-04-22 1790 瀏覽
呢間係🚇中環勁chill,主打手工🍕pizza嘅意大利🇮🇹酒吧餐廳🍴室內🍽️用餐區全部係大🛋️梳化位,舒適闊落🥰,不過最正嘅都係佢哋個露台可以望住大館歷史建築🏛️嘅靚景!露台戶外用餐🍴區好大,夜晚望住大館🏛️嘅歷史建築群,景致👍一流氣氛浪漫。佢哋逢🗓️星期四、五同埋六🌃夜晚仲有 live music 🎙️表演添。Piedmontese Carne Cruda $228 🇺🇲安格斯牛肉🐂他他入面有🤏少少柑橘香同埋松子仁,配埋🧀Parmigiano芝士脆皮同埋餅皮🫓一齊食十分芝味。Salmone e Panna $218 煙燻🐟三文魚通粉用咗🥂白酒同埋白蘭地🥃去煮嘅白汁製作🤤而成,味道香濃層次豐富👍好好味。Tonno $208 手工製作嘅傳統🇫🇷意式薄餅即叫即製🍕夠曬新鮮,吞拿魚🐟味十分香濃而且入面充滿🧀芝士,加上蕃茄🍅同埋洋蔥🧅嘅香味,十分之啱我😋口味!

Friday night想搵間餐廳坐低慢慢食,同朋友傾吓偈,chill吓relax吓,上網就搵到呢間充滿浪漫情調又有靚景欣賞嘅意大利餐廳🇮🇹 Abbraccio✨Dinner set可於A la Carte menu任揀開胃小食/前菜➕Pizza/意粉➕甜品,一個價錢有齊三款選擇,好抵食👍🏻👍🏻🔹CapreseCherry Tomatoes, Buffala mozzarella, basil大大球新鮮Buffala mozzarella,口感細膩,散發淡淡乳香,佐以橄欖油、羅勒葉,簡單味美、甘甜又輕香,每啖都好fresh!伴碟仲有香甜爆汁車厘茄🍅🔹 TonnoMozzarella di buffala Campana DOP, Artisan Tomato sauce, tuna, onion, fresh oregano薄餅餅底鬆軟可口,批邊鬆脆帶有炭香~鋪滿大量綿密吞拿魚、蕃茄、香草、洋蔥等,口感豐富🍕🔹Tiramisu ClassicoMascarpone, Cacao, Savoiardi, espresso 香甜幼滑嘅Tiramisu 層次分明,咖啡味及酒味相當平衡,加入香

🔹Caprese

🔹 Tonno

🔹Tiramisu Classico

香甜幼滑嘅Tiramisu 層次分明,咖啡味及酒味相當平衡,加入香甜味突出嘅Mascarpone cheese,啖啖醇厚綿密😋

🔹Bolognese
Spaguetti, Slow-cooked beef ragu, Grana Padano

另外單點咗個Bolognese,意粉煮得岩岩好,口感彈牙滑溜,好al dente~牛肉經慢煮後特別軟滑juicy,再加入Grana Padano就更滋味🍝

Abbraccio✨
📍中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓
2024-03-18
5天前 0 瀏覽
放假同朋友去中環大館,係附近搵食發現呢間意大利餐廳有set lunch 4道菜,仲要景觀唔錯,打卡真係一流😝🌟沙律、餐湯、pizza/pasta 、甜品、drink 🌟一坐低就叫咗杯咖啡☕️欣賞一下美景,認真寫意是日餐湯係蕃茄湯,新鮮嘅茄打爛而熬制,味道鮮甜,口感creamy ,陣陣蕃茄嘅香氣👍四式芝士薄餅完美融合,拉絲口感的薄餅,煙燻芝士尤香,餅底香脆,望住眼前嘅靚景,滿滿嘅意式風情口味。Pollo e Fungi 好食嘅白汁蘑菇雞肉長通粉,關鍵之處莫過於醬汁嘅控制,同埋Q彈嘅長通粉。呢度菜式非常好食,廚師控制得非常好,白汁味道夠濃,芝士味又重又香而且掛汁,通粉又夠彈牙。Coffee Affogato呢個甜品簡直係我嘅最愛,係雲呢拿雪糕加香濃嘅濃縮咖啡。呢個lunch set 有包呢個甜品,真係值回票價😍

一坐低就叫咗杯咖啡☕️欣賞一下美景,認真寫意

Pollo e Fungi

Coffee Affogato

🤭在中環的繁華地帶,Abbraccio 提供了一個獨特的晚餐體驗,讓我們沉浸在地道意大利風味中。餐廳的晚市套餐以每位 $398 的價格,包含3道菜的選擇,讓人期待。🥗套餐的第一道選擇是意大利水牛芝士沙律(Caprese),新鮮的水牛芝士搭配甜美的車厘茄和香氣四溢的羅勒,讓人一口咬下去,彷彿置身於意大利的陽光下。🍕接下來的主菜可以選擇披薩或意大利麵,而我選了瑪格麗特披薩(Margherita DOP)。這道披薩的手工蕃茄醬和新鮮的水牛芝士完美結合,濃郁滋味。🍝除套餐外我們另外加點了三文魚忌廉直通粉(Salmone e Panna),奶香濃郁的忌廉搭配煙三文魚,讓人回味無窮。☕️最後有道是甜品經典提拉米蘇(Tiramisu Classico),馬斯卡彭芝士的細膩口感與濃縮咖啡的香氣交織,讓人心滿意足。🏖️餐廳的露台用餐區寬敞舒適,還能欣賞中環的美景,特別是在每週四、五和六會有現場音樂表演中,氣氛更加熱鬧。

這道披薩的手工蕃茄醬和新鮮的水牛芝士完美結合,濃郁滋味。

🏖️餐廳的露台用餐區寬敞舒適,還能欣賞中環的美景,
特別是在每週四、五和六會有現場音樂表演中,氣氛更加熱鬧。

• Salmone e Panna
最近工作好繁忙,連最愛的美食也要暫時放棄,好不容易撐到星期六,放工後要相約朋友品嚐一個美味的lunch慰勞自己。我們來到中環的一間意大利餐廳Abbraccio,午餐每人才二百多元,感覺食物都幾正宗,而且對著大館,也很適合打卡,店員更主動幫我們拍照,值得一讚。四道菜lunch set$228/pp餐湯 + 沙律首先上的是蕃茄湯,橙紅色的湯有上一些忌廉,味道濃郁酸香開胃。沙律包含新鮮翠綠的菜葉外,還有青瓜、心內美和番茄仔,口感清爽。Tonno Pizze 主菜可選pizza或意粉,我們選各一來分享。吞拿魚披薩,7吋的大小二人吃剛好。餅皮邊緣金黃香脆,口感十足,上面的有很多的吞拿魚搭配新鮮的番茄和意大利水牛芝士,芝士半融的狀態讓披薩更添濃郁滋味,整體味道豐富,配搭平衡。Polpettoni Pasta意大利麵選了Polpettoni Pasta,意大利麵條較粗,口感軟腍,吸附著濃厚的蕃茄醬,自家製的安格斯牛肉丸比想像中大粒,質感密實,咬下去能感受到肉汁的鮮美,整體味道濃郁。Caffe Affogato最後是affogato,雪糕搭配特濃咖啡。雖然我平時不喝咖啡,但這道甜品的香濃味道真的吸引。

四道菜lunch set$228/pp
餐湯 + 沙律

Tonno Pizze

Polpettoni Pasta

Caffe Affogato
最後是affogato,雪糕搭配特濃咖啡。雖然我平時不喝咖啡,但這道甜品的香濃味道真的吸引。濃郁的咖啡香與滑溜的雲尼拿雪糕相遇,帶來了一種奇妙的口感對比,讓人讚嘆,可能愛上Affogato。

Mini Tiramisu (+$20)
另一個set甜品我們選擇加$20試tiramisu,吃意大利菜不得不試tiramisu,這道甜品的mascarpone cheese口感滑順,底下蛋糕層有一定濕潤及濃郁的咖啡酒香,感覺正宗。

總括來說,Abbraccio 的意大利午餐性價比高,還能品嚐到意大利風味,還可看著大館進餐,好relax開心!
2024-09-12 0 瀏覽
這家位於大館對面的意大利餐廳,好評超多!在可以品嚐經典菜式,每一道都讓人驚艷!DINNER SET 晚市套餐 3-Course 三道菜-$398 per person 每位,性價比超高! ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉Vitello Tonnato 吞拿魚醬牛仔肉$198Mix gardenVeal, tuna sauce, capers, Parmigiano Reggiano 24M shaves牛仔肉、吞拿魚醬、水瓜柳、帕用馬芝士以薄切的牛仔肉為主,搭配濃郁的吞拿魚醬和水瓜柳,口感豐富且層次分明!帕馬芝士口感細膩,讓整道菜散發出一股優雅的意大利風情!🔹◉Polpettoni 自家製安格斯牛肉丸$198House-made Angus Beef meatballs, Italian tomato sauce. Parmesan cheese安格斯牛肉丸,意大利蛋茄醬,巴馬亞芝士口感非常柔軟,肉質鮮嫩,搭配意大利蛋茄醬,讓人一口接一口!醬汁的酸甜好夠balance,牛肉丸味濃。巴馬亞芝士更是提升了風味!🔹◉ Salmone e Panna 三文

🔹◉Vitello Tonnato 吞拿魚醬牛仔肉$198
Mix garden
牛仔肉、吞拿魚醬、水瓜柳、帕用馬芝士

🔹◉Polpettoni 自家製安格斯牛肉丸$198
安格斯牛肉丸,意大利蛋茄醬,巴馬亞芝士

🔹◉ Salmone e Panna 三文魚忌廉直通粉$218
自通粉,忌廉、白酒、煙三文魚•白蘭地
這道直通粉的口感滑順,配上香濃的忌廉和白酒醬汁,煙三文魚的味道交織,難以抗拒!

🔹◉ Tonno 吞拿魚pizza $208
意大利水牛芝士、番茄醬、吞拿魚、洋蔥
吞拿魚的鮮味搭配洋蔥的香氣和平衡的香草,餅底厚薄適中!

🔹◉ Gelatto 意大利雪糕(2 scoops 兩珠)$88
乳酪berry 朱古力口味
這兩種口味的搭配恰到好處,有乳酪的濃郁與果香,朱古力🍫味道都好濃郁!

🔹◉ Cannolli 西西里煎餅捲 $128
外皮酥脆,內餡豐滿的甜 ricotta 乳酪搭配了糖漬橙和黑巧克力的完美融合,回味無窮!

久違的拍拖日~~~🌸今晚同男朋友黎左中環呢間意大利餐廳食飯揀左坐室外~對面就係大館氣氛一流😙😙😙情調十足💕本身諗住散叫salad 牛扒同意粉然後見到4 course dinner 頭盤+ 意粉 + 牛排 + 甜品 4樣野加埋先 $498好抵😍😍😍 份量都好多🌸前菜 帕爾馬醃鴨胸鹹鹹香香 配搭埋Parmesan 芝士 口感層次豐富 非常開胃🌸海鮮意大利粉有青口,蜆肉大蝦,墨魚和帶子,青口鮮甜肥美,大蝦爽口彈牙。🌸牛柳五成熟牛柳烤得岩岩好,肉質鮮嫩多汁,有炭燒香味簡簡單單配海鹽已經好好食🌸Tiramisu口感濕潤,濃郁既咖啡香味讓人回味無窮食完滿足感🆙📍Abbraccio (中環)中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓@abbracciohk
久違的拍拖日~~~🌸

🌸前菜 帕爾馬醃鴨胸
鹹鹹香香 配搭埋Parmesan 芝士
口感層次豐富 非常開胃

🌸海鮮意大利粉
有青口,蜆肉大蝦,墨魚和帶子,青口鮮甜肥美,大蝦爽口彈牙。

🌸牛柳五成熟
牛柳烤得岩岩好,肉質鮮嫩多汁,有炭燒香味
簡簡單單配海鹽已經好好食

🌸Tiramisu
口感濕潤,濃郁既咖啡香味讓人回味無窮
食完滿足感🆙

📍Abbraccio (中環)
中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓
@abbracciohk
2024-09-06 0 瀏覽
放工約了朋友聚聚估唔到佢揀既餐廳都幾有氣氛原本星期四,五,六 有live band 表演今日miss左了,下次一定要睇埋!分左室外室內的座位因為天氣有點熱,我地揀左室內如果唔係室外氣氛真是一流!是中環大館的景緻,感覺靜靜地好浪漫。朋友話一定要試佢個手工pizza煙靭的口感跟外面餐廳的差好遠餐牌內每一項都很吸引可惜我們還有下一場飯局所以今次只點了兩款主食。Quattro Formaggi遠距離已經聞到香氣撲鼻,用上多款品種芝士,mix埋一齊完全沒有違和感,pizza皮層次突出,軟軟的口感,果然新鮮手造的確實不同!Lamb Chops點了7成熟,三支羊架每支都很厚身,熟度正確,咬下去啖啖肉汁,表面烤到少少脆身,加了特製香料辟了羊羶味,口感不錯。
放工約了朋友聚聚
估唔到佢揀既餐廳都幾有氣氛
原本星期四,五,六 有live band 表演
今日miss左了,下次一定要睇埋!
分左室外室內的座位
因為天氣有點熱,我地揀左室內
如果唔係室外氣氛真是一流!
是中環大館的景緻,感覺靜靜地
好浪漫。

朋友話一定要試佢個手工pizza
煙靭的口感跟外面餐廳的差好遠
餐牌內每一項都很吸引
可惜我們還有下一場飯局
所以今次只點了兩款主食。

Quattro Formaggi

Lamb Chops
點了7成熟,三支羊架
2024-09-06 0 瀏覽
放假又同老公去拍拖,今日過左海去中環扮下遊客今日天氣幾好,無落雨又吾晒,去左Abbraccio 食個 lunch Abbraccio 最好係有個大露天平台,環境好開揚,不過天氣都仲好熱,都係坐係室內今日點左2個lunch set 4course + 飲品有蕃茄湯,沙律主菜Pizza :番茄、意大利水牛芝士、初榨橄欖油Pizza 即整,熱辣辣,芝士半溶狀態,好好味意粉: 意大利麵,自家製安格斯牛肉丸、啟大利蕃茄篩、巴馬臣芝士牛肉丸好大粉,似點心牛肉球咁大粉,岩岩熟,肉粉粉嫩嫩,牛肉味又濃,有質素甜品雪糕配特濃咖啡有驚喜,咖啡既香濃配creamy 雪糕真係好夾,又香又滑
放假又同老公去拍拖,今日過左海去中環扮下遊客

今日點左2個lunch set
4course + 飲品
有蕃茄湯,沙律

主菜
Pizza :番茄、意大利水牛芝士、初榨橄欖油
Pizza 即整,熱辣辣,芝士半溶狀態,好好味

甜品
雪糕配特濃咖啡
有驚喜,咖啡既香濃配creamy 雪糕真係好夾,又香又滑
2024-09-06 0 瀏覽
呢間靚靚嘅西餐廳,佢嘅露台好正,可以望到大館,真係一個好靚嘅景點。坐喺露台上,吹住啲輕輕嘅海風,飲住杯酒,感覺真係好放鬆。薄切八爪魚冷盤,真係唔可以唔食!呢個冷盤嘅八爪魚切得好薄,食落去鮮嫩可口,仲有啲橄欖油同埋檸檬汁,令到味道更加清新,搭配埋啲生菜,真係食得人心情好。之後,有道阿拉比亞塔醬直通粉。餐廳用嘅係手工番茄醬,味道濃郁,仲有白酒同鮮辣椒,食落去有啲微辣,辣得啱啱好,唔會太過,但又可以感受到辣味嘅存在。再加上黑胡椒,令到整體味道更加豐富!必試嘅就係Nduja di Manzo(Spicy) pizza。呢個pizza用嘅係一種辛辣嘅牛肉,味道非常出色,香氣四溢。餅底薄脆,配上咁多辣味,真係令人食到口水直流。每一啖都帶住咁濃郁嘅肉香,配合埋啲芝士,簡直係無敵!喺呢間餐廳,唔止啲食物好味,環境都非常好。你可以一邊享受美食,一邊欣賞到中環嘅美景,真係一個完美嘅地方~

薄切八爪魚冷盤,真係唔可以唔食!

2024-09-01 103 瀏覽
户外環境一致能遠眺中環街景無論室內與室外熱鬧氛圍和情調的確吸引,餐廳環境富有歐陸式元素裝潢設計邊歎美食邊閒談滿足一夜正宗手工薄餅軟硬炭香質感,沿餅邊面層視覺滿足,豐富餡料細膩鋪滿鬆軟可口「Gamberi」高質水牛芝士混和奶香,海鮮大蝦香滑質地而不膩人,咀嚼時含蕃茄醬拌出每塊好滋味「三文魚意大利飯」入口煙韌濃郁煮出軟硬適中,口感軟滑和變化生熟程度剛好,配上嫩滑三文魚好夾魚香味脂色香味俱全「芝士拼盤」美味多樣均有獨特吃法增添口味之餘,單是酷愛芝士根據質地 : 軟、半硬、軟熟成味道由淡至濃

户外環境一致能遠眺中環街景
無論室內與室外

「三文魚意大利飯」

「芝士拼盤」

2024-08-29
2024-08-29 95 瀏覽
This Italian restaurant Abbraccio is our third time to visit, still our to-go choice!Piovra
A refreshing and light dish, tender octopus with rocket. Parmigiano Reggiano and crisp radish creates a harmonious blend of flavors and textures. The bright citrus dressing ties everything together beautifully, making it a standout appetiserSalmone Nero
The artisan tomato sauce and buffalo mozzarella create a rich base, the fresh rocket and smoked black caviar add a sophisticated finishCarré di Agnello
Th

Piovra

Salmone Nero

Carré di Agnello
These grilled lamb chops are cooked to perfectly Medium - the sweet potato purée provides a smooth and sweet contrast, while the gremolata adds a zesty and aromatic touch. This dish is a perfect balance of savory and sweet!

Tiramisu Classico
For dessert, the Tiramisu is a little bit too sweet but still a delightful end to the meal. The creamy mascarpone, rich cacao, and espresso-soaked Savoiardi come together to create a timeless and indulgent treat

Abbraccio offers a variety of well-crafted dishes that showcase both creativity and tradition. Each plate is thoughtfully prepared, making it a nice spot for chill night out!
  • Caffè Affogato
  • Tiramisu Classico