約左朋友行完街就帶佢去呢度食下飯chill下,海邊好多唔同餐廳但呢間既食物質素同埋服務始終吸引到我繼續幫襯!American Beef Burger最傳統既burger而且店員仲會問你幾成熟,個人建議5成已經好夠,唔會太生而且肉汁多到一路食一路滿瀉! 薯條係粗身既,新鮮炸起一定好食! 另外仲有個小沙津可以俾你食食下清油膩!Grill Chicken Breast朋友減肥所以食呢個燒雞胸,睇樣都見到係肉汁豐富,同一般坊間既好唔同,一D都唔乾而且燒得好香又惹味,調味亦都岩岩好就算減肥都唔怕太heavy!另外仲可以揀醬汁,就算食到最後幾啖就仲係好juicy!最後仲有個Tiramisu送,因為今晚人多我地等得比較耐,再一次證明呢到真係好著重客人!

American Beef Burger

2021-05-09 42 瀏覽
母親節晚餐booked咗6:30pm入座。6:45pm下單等咗成個鐘都無任何食物。每次見㕑房攞嘢出嚟都係for takeaway,堂食一個餐都唔見到有。枱抬都等唔到嘢食。見經理追吓單,陣係講㕑房太多單攪唔掂。大佬你㕑房唔夠人就唔好接咁多外賣單。d細路老人家個個都餓到不得了。d單仲要亂晒,有d餐原來漏咗單,成個鐘先發現。廚房亂到咁,食物質素預測得到。餐飯食咗兩個半鐘,等咗兩個鐘,食咗半個鐘。應該無下次!
2021-05-08 57 瀏覽
-A Tavola Bar & Grill🍽-呢間bar位於將軍澳海旁附近食完野散個步都唔錯嫁🍻重點隔離有間Donki食完去唱首don don don donki又得🤣-🥢Crunchy Chicken Parmesan Salad $115呢個Crunchy chicken好有驚喜因為佢係用雞胸整但竟然個雞胸一D都唔乾柴仲要勁juicy同勁軟身👍加埋出面包層炸皮唔係話炸到勁硬勁脆個d而家酥脆既口感唔錯😋配埋salard即刻好健康🤣-🥢Beef Lasagna $135呢d真心推介👍小編一向對千層麵有D恐懼因為每次都勁多又勁膩通常食2啖就飽😂呢度佢層數就大約6層到但勝在個牛肉同蕃茄醬夠多令到唔會下下得層麵粉同芝士😉呢個好食😋-🥢Apple Crumble $58呢個見好多人推介就試下😂佢D麵包糠粒係幾好食加埋雪糕就絕配啦但係得蘋果有少少酸🤣正常甜品呢個就但算平既餐廳黎講😂
A Tavola Bar & Grill🍽

🥢Beef Lasagna $135

🥢Apple Crumble $58
2021-05-04
15 分鐘 (堂食)
  • 意式千層闊條麵
2021-05-06 46 瀏覽
lunch menu seems like good enough value but the kitchen is skimping on the product itself. ordered the fish and chips and basically got a battered fish finger instead. tiny fillet. chips were ok, soup also tasty.
2021-05-05 45 瀏覽
係將軍澳海旁開左好多間酒吧。 其中呢間係食物同飲品質素都唔錯。 每人一杯飲品加野食大約200 左右, 下就set lunch 都係百零蚊。係Openrice book仲有八五折。最近雞尾酒都做緊買一送一,今日試左呢到既雞尾酒菠蘿椰子雞尾酒(piña colada) , 好濃既椰子味, 同菠蘿汁酸酸甜甜味道平衡, 好飲。 Staff都好nice, 服務周度。
Staff都好nice, 服務周度。

菠蘿椰子雞尾酒
菠蘿椰子雞尾酒
2021-05-04 75 瀏覽
將軍澳呢條海濱可以話係數一數二舒服嘅地方 無論係單車踩板跑步散步就咁行街都係一流舒服最近附近就開咗好多間唔同嘅餐廳 今次就去咗附近呢間西餐廳 食晏晝 餐廳都幾開陽喺正Donki隔離 食完仲可以去隔離行街掃貨添 今次就要做個午餐setDaily salad chicken breast salad好彩今日嘅沙律係雞胸沙律啱晒我補充蛋白質😁8oz Ribeye 🥩$138 medium牛扒叫咗五成熟嚟到係用Grill 嘅整法 略帶少少燒味道 好處就係比較少油健康啲 唔好處就係咬落去牛扒可能需要比較用力咬 但係牛扒嘅味道都好足 油脂分佈都幾好 唔會太多脂肪同埋筋 牛扒選擇咗跟薯條 🍟 薯條係粗身嘅 所以外脆內軟 好食過快餐店好多 而且薯條唔會份量太多所以食落去啱啱好唔會太膩New york cheesecake 🍰$38食落去cream cheese味重 仲有唔少toppings 不過食完個牛扒餐再食就有啲Heavy😈😈總括嚟講呢間西餐廳價錢唔算貴而且環境好好服務亦都唔錯侍應好主動 呢個價錢買到咁樣嘅環境食物質素我覺得都係值 👍🏻 而且呢度有戶外戶外嘅座位所以就算帶住自己嘅寵物都可以嚟食晏晝

今次就要做個午餐set

好彩今日嘅沙律係雞胸沙律啱晒我補充蛋白質😁

8oz Ribeye 🥩$138 medium

New york cheesecake 🍰$38

總括嚟講呢間西餐廳價錢唔算貴而且環境好好服務亦都唔錯侍應好主動 呢個價錢買到咁樣嘅環境食物質素我覺得都係值 👍🏻 而且呢度有戶外戶外嘅座位所以就算帶住自己嘅寵物都可以嚟食晏晝夜晚

平時經過都見到唔少顧客喺度飲酒happy hours 遲啲放寬咗食肆 都會考慮嚟呢度飲返兩杯 chill chill
2021-05-04 1408 瀏覽
自從發現南澳開咗好多新餐廳,有好多間都想試。於是決定每個月最少試一間啦!今晚就揀咗呢間酒吧餐廳,喺酒吧仲未正式開返之前,都可以感受下酒吧嘅氣氛。餐廳喺海邊附近,有一種渡假嘅FEEL,同啲朋友坐喺室外吹吓水幾relax!今晚我揀咗坐室內,望下隔離枱,pizza好似好吸引,個薄批好似好正咁喎,先叫咗個Super Hawaiian 12”嘅薄批,Pizza 可選10”or 12”。即叫即整當然好味啦,材料勁多,食咗一塊已經溜溜地。再叫咗個Special Set Menu,有3個course + drink.前菜可選沙律,湯或洋蔥圈,我哋擇咗沙律,清清地,繼續食。主菜 - Baby Back Rid (BBQ醬燒豬仔骨半份),賣相唔錯,配上薯角👍🏻甜品 - Chocolate Brownie 朱古力布朗尼,甜度適中,超大件,一個食唔晒。飲品 - 可選汽水,茶,咖啡或加錢轉其他。另外order的mocktail - 因為唔知有咩材料,求其叫咗杯,還可以。整體幾好,食物份量偏多,叫多幾個朋友一齊會開心啲,可以食多啲,侍應們,大部分都係外籍人士,坐得舒適,上菜速度快,適合傾吓偈,飲返2杯。
自從發現南澳開咗好多新餐廳,有好多間都想試。
於是決定每個月最少試一間啦!

即叫即整當然好味啦,材料勁多,食咗一塊已經溜溜地。

前菜可選沙律,湯或洋蔥圈,我哋擇咗沙律,清清地,繼續食。

飲品 - 可選汽水,茶,咖啡或加錢轉其他。

2021-04-29
  • Pizza
2021-05-04 67 瀏覽
環境氣氛浪漫適合約會,還有室外的座位,對着公園感覺舒適休閒~服務態度很好,經理熱情👍🏻另收加一服務費#龍舌蘭雞肉漢堡 $130雞胸肉加入青檸、墨西哥龍舌蘭酒和香料醃製,再加上脆皮煙肉芝士,惹味香口且濃郁,好特別。軟熟的漢堡包底面也烤過,中間夾著爽口生菜、蛋黃醬配合香烤雞胸肉感覺健康。粗切薯條脆卜卜和爽口捲心菜沙律🥗很開胃,喜歡💕值得一試#公司薄餅 $130@10吋可以選厚薄餅皮,我選了薄餅,像餅乾一樣脆卜卜。材料非常充足:有火腿、不辣的辣香腸、煙肉、青椒🫑洋蔥🧅菠蘿等,口味偏向清淡健康#意大利咖啡蛋糕 #🍰 #提拉米蘇 #Tiramisu $55比想像中大個,有草莓和藍妹等伴碟。蛋糕忌廉很柔順軟熟~淡淡的咖啡味而且不會太甜(⁎ꏉ ◡ꏉ⁎)ノ 多人分享便不會太邪惡ʚ♥ɞ服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10L

環境氣氛浪漫適合約會,
還有室外的座位,對着公園感覺舒適休閒~
服務態度很好,經理熱情👍🏻另收加一服務費

#龍舌蘭雞肉漢堡 $130

L
2021-05-03
雞肉漢堡包
意大利咖啡蛋糕
個人很喜歡來monterey place 搵食, 哩個地方沿著海邊同綠化帶, 有點自成一角的感覺, 而且食完仲可以去Donki shopping, 好方便! 這裡有很多餐廳, 若性價比最高, 必屬哩間半露天酒吧餐廳佢地星期一至五晚在做 Exclusive special offer 既優惠! 揀選Main course 可包一杯啤酒同 12款前菜中的其中一款, 超有誠意!Main Course: Baby Back Ribs (Half) - $228這半份醬燒是腩邊骨部分, 肉質鮮嫩, 美味多汁及帶有非常香之骨味我更喜歡旁邊的薯皇, 香熱脆口, 比薯條更脆口亦有健康的沙律菜絲, 新鮮脆嫩 Starter: Calamari Fritti (FREE) 想不到套餐很有誠意, 酥炸魷魚竟然是12 款選擇之一, 而且份量都不小上碟的魷魚感覺不油膩又不會有過多炸粉, 中間的魷魚十分嫩滑, 值得一讚Blue Girl PINT (FREE)Pint 大概有500ml, 藍妹啤梨配炸物真的很夾Mardi Gras Pizza - 10” 我超喜歡這個10吋大的 Mardi Gras Pizza,

這裡有很多餐廳, 若性價比最高, 必屬哩間半露天酒吧餐廳

我更喜歡旁邊的薯皇, 香熱脆口, 比薯條更脆口
亦有健康的沙律菜絲, 新鮮脆嫩

Calamari Fritti

Blue Girl PINT (FREE)
Pint 大概有500ml, 藍妹啤梨配炸物真的很夾
Blue Girl PINT

Mardi Gras Pizza - 10”
我超喜歡這個10吋大的 Mardi Gras Pizza, 可以揀原批/ 薄批
酸忌廉及甜酸醬做base, 材料十分充足, 有蘑菇、雞肉、烤薯仔同菠菜, 而雞肉味道好似加入了印度的香草醃過, 味道遇平時的雞肉很不同, 但又不會太濃郁可以接受, 面再加了厚厚的水牛芝士, 大愛哦!

Chocolate Brownie
這個 Chocolate Brownie 比 Tiramisu 更有驚喜! 一口咬下就知很新鮮, 應該是即口做才有此口感, 仍帶點軟香沒有雪藏味, Brownie 有焗熱上碟, 中間香熱有果仁, 層次豐富

Homemade Tiramisu
想不到這裡的甜品很出色, Homemade Tiramisu 的切面見到很多layer, 應該是加入了幼滑入口即溶的馬斯卡邦尼芝士, 十分creamy淡香, 加上餅底因浸過咖啡的, 口感濕潤綿密而帶有Tiramisu 特有的風味!
Calamari Fritti
  • Mardi Gras Pizza
2021-05-01 60 瀏覽
今日同朋友決定放工去將軍澳海塝搵間餐廳chill一下,見到呢間氣氛幾好,而且都幾滿座,就直接入去~🔸A Tavola House Special Pizza可以揀10吋或12吋,我地兩個人就要10吋厚批,但其實個分量都好多同好足料,pizza係即叫即整,餅底好脆身,係幾惹味既~🔸Grilled Beef Fajitas佢係用鐵板上,可以keep住牛肉溫度,而且係個底到鋪左洋蔥同三色椒,令牛肉唔會overcook,另外配左tortillas包住食,tortillas微暖幾煙韌唔會好乾,幾有驚喜既一道菜🔸Cajun Spiced Fries 🔸 strawberry smoothiesCajun係由洋蔥、辣椒同芹菜組成,再加上sour cream同煙肉碎,真係好香口,會忍唔住係咁食

🔸A Tavola House Special Pizza

🔸Grilled Beef Fajitas

🔸Cajun Spiced Fries
🔸 strawberry smoothies

Walking along the harbor, here comes to the other side with this nice and chilled bar and grilled restaurant.The restaurant offers a wide range of food, some of them are in fusion dishes that sound very attractive. There are some set menus and many promotion on drinks such as happy hours period during the weekends.Mocktail drink: Seeing the bartender handshaking drinks, thus decide to order this refreshing and flavorful mocktail from the drink menu.  Smoked salmon Salad: Start out with some gree
Smoked salmon Salad: Start out with some greens before proceeding to heavier taste of food. Freshly made salad veggies with smoked salmon as the main source of protein, make a healthy and great combo.
Chicken Tikka Pizza: Pizza is served with 10” and 12” in size. The size is quite big to be shared among 3-4 people.
This pie crust is quite thick comparatively. Personally prefer thinner crust like crisps. Toppings come with various colors of bell peppers and chicken strips. Instead the chicken should be cut into smaller pieces, so the meat can be more evenly spread.
The menu states that the chicken is marinated with tikka spice but does not really taste like it. Would be much yummier if the chicken is more stronger taste.
將軍澳沿海旁的餐廳都十分歡迎寵物跟主人過來,這家也不例外,有些客人坐在外面位置,攜同寵物一起用膳。餐廳環境舒適,很有格調,讓人放下沉重的工作及生活壓力,跟朋友把酒暢談一番。餐廳供應薄餅、各款扒類、意粉及酒水,還有酒吧位置。龍舌蘭雞肉漢堡被那龍舌蘭的名字吸引著,雞肉肉厚滑嫩,卻嚐不出酒味,醃料的調味還加入了青檸,難怪帶點酸酸的味道。漢堡厚且大個,分開來吃應該較方便,還有蕃茄、生菜、芝士、牛油果醬等。配菜有卷心菜沙律及厚切薯條。薯條厚切,比起平日吃的更添口感。石板街朱古力蛋糕最後還是需要點甜才叫作圓滿。雲呢拿雪糕配上蛋糕,朱古力蛋糕面層有棉花糖、果仁及朱古力漿,所以那層偏甜。蛋糕硬身,不是鬆軟那些,像布朗尼的質感。
餐廳供應薄餅、各款扒類、意粉及酒水,還有酒吧位置。
龍舌蘭雞肉漢堡
石板街朱古力蛋糕
蛋糕硬身,不是鬆軟那些,像布朗尼的質感。
2021-04-27 52 瀏覽
A Tavola Bar & Grill 係一間好chill嘅西餐廳,近海同附近又係豪宅區,環境好舒適好休閒嘅感覺。餐廳背景音樂令人好放鬆😉 可以舒緩一下整天嘅工作壓力😌水牛雞翼 $98雞翼有6件,隻隻都大件多肉。打直放嘅擺盤非常吸引!醬汁咗分開上,本身嘅雞翼有點乾,淋上醬汁嘅雞翼,味道香辣可口。經典海鮮薄餅 $140薄餅request咗薄批,因為鐘意口感脆香嘅批😆 海鮮都好足料,有蜆肉魷魚等等嘅配料,仲有大量芝士,好正好香口😆Ginger beer $38好清爽😆又大杯勁抵飲!!

水牛雞翼 $98

經典海鮮薄餅 $140

Ginger beer $38
好清爽😆又大杯勁抵飲!!
2021-04-27 57 瀏覽
前幾日行將軍澳donki,經過見到隔離間西餐廳好chill,就同🐷🐷黎食晚餐了。餐廳有open area,入面嘅環境係華麗嘅西式佈置。平日晚上食客都差唔多坐滿,睇嚟生意唔錯😃 員工友善,熱心😃白酒新西蘭青口 $165青口已經切走咗一半殼,進食方便。表面有大量蒜溶辣椒仔,食落蒜味濃郁香辣可口。Size都算大,鮮味肥美。最底嘅白酒青口醬汁用嚟點法包食,幾好味😋BBQ醬燒豬仔骨(半份) $200 半份豬仔骨份量十足。BBQ醬淋滿豬仔骨表面,香氣十足😆 流晒口水🤤 豬仔骨肉肉質細嫩,骨肉容易分開,啖啖肉😋 配菜有香辣薯角同沙律,薯角脆口,沙律清新,好豐富。

白酒新西蘭青口 $165

BBQ醬燒豬仔骨(半份) $200

2021-04-27 44 瀏覽
又一飲酒吹水地方將軍澳海旁附近環境唔錯 地中海風情又有酒飲只可惜食食下飯遇上跳制停電為安全著想 廚師停手 所以原本叫落既主菜 BBQ醬燒豬仔骨 就無得食但幸運地 小食係跳制前上所以都可以小食 配白酒炸墨魚火喉可以既 粉都唔太厚醬汁可以任添! 抵讚! 白酒 - Louis Latour Ardeche Chardonnay (France)枝酒$320 中價位 可以接受開樽時段 就由我朋友表演因為佢有學過♥️
又一飲酒吹水地方
將軍澳海旁附近