2020-10-23
為慶祝母親六十大壽在疫情之下,雖然有特定限聚措施下,一家人都希望外出用膳慶祝一番,所以透過OPENRICE 預定 7位 晚上八點用餐。但下午收到員工通知需要八時十五分才能交枱,我們也體諒,也按正常時間在外等候,但時間一分一秒過去,直到八點二十分,才安排4位先入內坐低等候,另外三位需要等另一台客人埋單先可以入黎坐低。 但當時另一邊有足夠位置一次過安頓好我們,由於應付兩台等待既客人,所以按照服務員去分配,即使別人還未到齊都可以霸住座位,而放棄我地準時到達既客人。唔緊要!!!!!1. 一家人整整齊齊坐得低既時間-------已經係八點半 (BOOK完但要等三十分鐘,係咩玩法?仲要比番句說話你聽,之後冇人黎,你可以慢慢坐)2.想用IPAD落單叫住啲野食先-----SORRY 等一等,未幫你開點菜功能 ( OK~FINE) 3.4個人坐低-----得三份餐具----侍應先生仲可以問你,係咪四位第一次黎。。。(what ?其實我就7位,不過有3位仲係出面食緊西北風) 4.7個人食飯但中間放左個實色隔板,但奇怪隔離5個人食飯 中間果塊係透明 。 經過查詢後,店員解釋隔離客人之前黎過,所以特別
經過查詢後,店員解釋隔離客人之前黎過,所以特別要求坐果個位同間隔板需要透明。而且有顧客投訴過用透明間隔板食飯會冇私穩,如果你
需要,可以下次request,但今次唔可以撕比你,而全間餐廳只可以有一塊透明亞加力板(真心唔明有幾難處理,難道要黎過奶過野,下次先做到嗎,明明間隔板撕開保護貼,就係透明,呢個要求係咁難解決咩???
一間人均四五百蚊既餐廳同你計較兩塊原本係廢紙既保護貼,就係咁成餐飯,我地對住塊隔板食左餐飯!!!!!! 可以接受嗎? SORRY 唔會有下次,一定唔會再黎!!!!!!!
總括而言,食物有質素對得住價錢,服務員用心介紹食物都值得一讚,但做事死板,欠缺靈活變通,令人十分失望,亦都冇必要再比錢買難受!不會再幫襯!
題外話/補充資料:
解釋唔合理,處理問題未見專業,做事死板,欠缺經驗的服務人員