2020-10-21
朋友生日想食燒肉,本身黃店燒肉選擇都唔係太多,最後我揀左616燒肉酒場。經openrice訂座,店員早一日會打電話確認出席。帶生日蛋糕要收切餅費$100,貴唔貴就見仁見智,我覺得可以接受的。本來預約左7:30pm,當日5點餐廳打俾我要改8pm,因爲客人幾full☹️好彩附近有酒吧,趁住呢半個鐘空檔啤一啤先😂由於第一次黎616燒肉,店員細心介紹食物。建議我地可以先叫牛肉拼盤,每款食完覺得好味再encore。不過咁樣叫法唔抵,我地都係單點算。而食物質素證明,唔需要試食拼盤,因爲普遍都麻麻地😥 1份牛$98,得6片,每片都好細塊😕如果淨係份量少都唔緊要,重點係牛味欠奉,呢個價錢絕對失望☹️我自己慣左燒烤的最後一定要叫飯😂開頭朋友仲反對,到最後好彩有叫飯,唔係食唔飽😂不過炒飯質素一般般,冇鐵板燒omakase的炒飯咁正。唔好食,加唔抵食,今次慳返文筆唔逐一介紹啦☹️下次轉場支持其他黃燒肉💛