2019-04-27
【潮食素菜】#原個南瓜盅大麥飯🎃南瓜盅一上枱已經好吸引,綠綠橙橙嘅日本南瓜,配炸天使麵做裝飾,已經引到我相機不停食。內涵更加不得了,用大大粒嘅洋薏米代替飯,有彈性加強口感!用本地南瓜加忌廉煮嘅source ,非常香甜又唔膩,配埋喺個盅度刮出黎嘅南瓜,又有另一番口感同味道。好食到拆咗個南瓜盅🤣#牛油果羽衣甘藍沙律🥗兩樣superfood而成嘅沙律點可以錯過?新鮮嘅羽衣甘藍爽脆,牛油果好滑,份量足夠嘅各類堅果,配上酸酸甜甜嘅醋,開胃😋#素雞槌🍗我地以為會好普通,好似其他素食店用黃豆等整到肉嘅質感。但,估錯曬!100%用腐皮腐竹整架,非常驚喜✨#泡菜素煙肉卡邦尼意粉🍝爸爸一食就讚好,泡菜味十足,少少辣,好開胃。碟仔細細但裝咗好多!美中不足係個樣未夠吸引,加d顏色更好😜#TeaMocktail🍸🍹用茶配水果做飲品,飲多兩杯頂媽媽酒癮😜 我飲 #荔枝西柚紅茶 ,black tea 同荔枝好夾,冇澀味,好好飲呀!💰 抵!以上大約$430,飽到食唔曬,打包咗滿滿一個食物盒,第2日做午餐😳📍2DP 尖沙咀厚福街#原本諗住寫少少#愈回味就唔小心寫咁多#下次去食甜品#做咗爸媽二人世界時間好寶貴#不要劣食
#原個南瓜盅大麥飯🎃
#牛油果羽衣甘藍沙律🥗
#素雞槌🍗
用腐皮腐竹整架,非常驚喜✨
#泡菜素煙肉卡邦尼意粉🍝
#TeaMocktail🍸🍹