2020-10-04 7649 瀏覽
適逢大時大節先捨得嘆 finedining,留訂金 book 左兩位 window seat,備註左想佢地甜品碟上寫生日快樂,好滿意,因為要求既野餐廳都有做。當晚出發去餐廳既時侯係收工時間,而且又落勁大雨,所以交通好擠塞,我打電話返去餐廳講聲可能會遲到,而外國籍接線生好有禮貌話無問題。餐廳下面係零售賣茶葉,茶具之類,行上去餐廳既樓梯好靚,花草牆紙,接待員係岩岩聽電話既,超級熱情,安排入座之後叫我地 enjoy 個海景,Set Dinner 既主菜我想試威靈頓牛,兩位用,所以我地兩個都要加錢轉,$588 既 set dinner 每位加 $288 轉。跟既餐包外皮比較硬,入面就好軟。前菜加 $68 要左鵝肝跟一片多士,個鵝肝都算幾大塊,入口超級香,平日其實我唔鍾意食,因為好膩,但係呢度既鵝肝唔會,反而好香。另外一個前菜,我要左牛肉他他,賣相好好,輕輕將生蛋混合牛肉,再放上多士,一咬,完全無腥味,只覺得蛋漿同牛肉既味和平交纏,呢個份量令我每一口都非常珍惜。威靈頓牛真係好威威,有專員推車仔過黎,佢會放底整件威靈頓,畀我地欣賞同影相,然後佢會開始煮個汁,火吸引其他食客望。威靈頓牛會跟埋炸蒜豆角
適逢大時大節先捨得嘆 finedining,
留訂金 book 左兩位 window seat,
備註左想佢地甜品碟上寫生日快樂,
好滿意,因為要求既野餐廳都有做。

當晚出發去餐廳既時侯係收工時間,
而且又落勁大雨,所以交通好擠塞,
我打電話返去餐廳講聲可能會遲到,
而外國籍接線生好有禮貌話無問題。

餐廳下面係零售賣茶葉,茶具之類,
行上去餐廳既樓梯好靚,花草牆紙,
接待員係岩岩聽電話既,超級熱情,
安排入座之後叫我地 enjoy 個海景,
Set Dinner 既主菜我想試威靈頓牛,
兩位用,所以我地兩個都要加錢轉,
$588 既 set dinner 每位加 $288 轉。

跟既餐包外皮比較硬,入面就好軟。

前菜加 $68 要左鵝肝跟一片多士,
個鵝肝都算幾大塊,入口超級香,
平日其實我唔鍾意食,因為好膩,
但係呢度既鵝肝唔會,反而好香。

另外一個前菜,我要左牛肉他他,
賣相好好,輕輕將生蛋混合牛肉,
再放上多士,一咬,完全無腥味,
只覺得蛋漿同牛肉既味和平交纏,
呢個份量令我每一口都非常珍惜。

威靈頓牛真係好威威,有專員推車仔過黎,
佢會放底整件威靈頓,畀我地欣賞同影相,
然後佢會開始煮個汁,火吸引其他食客望。

威靈頓牛會跟埋炸蒜豆角同埋千層薯蓉,
我好鍾意個千層薯蓉,牛油香,薯仔淋。

講真,威靈頓牛個賣相真係幾靚,
佢入面既牛肉個熟度亦控制得好,
其實今次係我第一次食威靈頓牛,
但係我覺得佢唔太出色,一切開,
酥皮,中層,牛肉,就會散開曬,
我將佢地全部合返體,再放入口,
唔熱,無微溫,酥皮唔酥,軟曬,
牛肉無牛肉味,雖然肉質唔柴口,
我果刻會覺得食普通牛排仲好食,
可能係我唔識欣賞威靈頓既好味。

生日既話,餐廳原來會送一件甜品
然後係果份甜品既碟上寫生日快樂,
發現當晚在場九成人都係慶祝生日,
幾乎每檯都有上呢款甜品,好搞笑,
佢類似係泡芙咁,但味道就太過甜。
我份甜品 choco croissant pudding,
原來係類似麵包布甸,熱食既甜品
伴碟有少少燒過既香蕉同埋 cream,
我馬馬地呢款甜品,朱古力味唔濃。
反而左邊杯雪糕仲好食,莓味清新。

埋單人均一千鬆左右,
兩個前菜令人有驚喜,
服務個熱誠夠曬親切,
裝修同海景吸引醉人!
較失望威靈頓同甜品

2020-09-21
生日月第二餐,堂妹安排左呢間餐廳同我食飯!原本佢book左lunch點知搞錯左!只有tea錯有錯著,因為呢間出名真係食tea!原先諗住叫兩個下午茶set點知侍應好細心同我地講叫我地揀唔同嘅set,因為有個set係三文治同鬆餅可以無限添加就跟佢意思!首先嚟個頭盤,一個好似酸酸甜甜嘅肉,唔識形容,只係知開胃同好味就係呢個三文治有多款口味,每一款都好別緻!而且可以無限添加仲有港女最愛tea,老實講我麻麻甜點呢個黑松露龍蝦🦞蛋係無得輸,啖啖龍蝦肉加上滑流半熟嘅蛋,超好味最後當然介紹反個茶,堂妹揀左earl grey都係我至愛,但當然我揀呢個elderflower係有我獨愛佢嘅過人之處,濃後嘅接骨木花香配上綠茶簡直係完美嘅配撘,完全特顯到佢嘅芳香甜美!即刻落樓下買左一罐,提提大家如果餐廳食完嘢可以keep單落去買有95折我就係唔記得keep單
就係呢個

三文治有多款口味,每一款都好別緻!而且可以無限添加
仲有港女最愛tea,老實講我麻麻甜點
我就係唔記得keep單
2021-01-05 195 瀏覽
Had afternoon tea for 2 today, environment & food is decent but our experience isn’t lovely at all. The most disappointed area is the service attitude of the waiters. Apparently they are friendly & generous to non-cantonese customers. We sat between the tables with English speakers, the waiters (including the manager) kept checking if they are all good and if they need extra food etc. however, they didn’t do the same to us and another table with 2 HKers. When I need to order extra food, there wa

The most disappointed area is the service attitude of the waiters. Apparently they are friendly & generous to non-cantonese customers. We sat between the tables with English speakers, the waiters (including the manager) kept checking if they are all good and if they need extra food etc. however, they didn’t do the same to us and another table with 2 HKers. When I need to order extra food, there was NO staff around at all (PS. that 2 tables with English speakers were gone). Finally a staff at bar area went out to assist.

With a tea set of $588/head plus 10%, this is definitely at a high side but such a double standard of service, or lack of care for all customers would be something the management need to look into seriously.

I’m not going to differentiate the nationality or language, however service standard should be equal among all customers.

I will never go back and would not recommend to everyone. Sorry, speaking a same language doesn’t mean you can neglect.
2020-12-29 218 瀏覽
以Fortnum’s 於倫敦皮卡迪利總店的地址命名‘181’,將三個世紀的英國餐飲文化帶入香港。店舖地面一層售賣茶葉等製品,樓上一層為餐廳。經過以淡雅茶樹粉飾的牆壁,舉頭有一盞呈螺旋圓型的長吊燈,是一個朝聖打卡拍攝的好地方。由於香港店坐落於尖沙咀海旁,到達餐廳時被眼前香港島和維多利亞港的景色吸引。點了兩份三道菜式的午餐,食物賣相色彩吸引,菜式富英倫風味。餐廳有鋼琴師現場彈奏,在輕柔音樂下享受菜式,倍添美味。蘇格蘭蛋配黑布丁及英式酸辣醬:屬傳統英式菜,口感層次豐富,蛋黃有輕微流心。豌豆火腿湯:侍應在上菜時將湯倒進碗內。蟹肉及蕃茄扁意粉 :蕃茄味不算濃烈,蟹肉不多。翠玉瓜、紅菜頭及香辣扁豆沙律:簡單清爽的沙律。麵包牛油布甸伴燒杏子:杏與麵包布甸很搭配。菠蘿片、熱情果、辣椒糖漿及椰子雪葩:每球雪葩均有其生果味道。

豌豆火腿湯:侍應在上菜時將湯倒進碗內。
蟹肉及蕃茄扁意粉 :蕃茄味不算濃烈,蟹肉不多。
翠玉瓜、紅菜頭及香辣扁豆沙律:簡單清爽的沙律。
麵包牛油布甸伴燒杏子:杏與麵包布甸很搭配。
2020-12-20 480 瀏覽
今個週末我冇book到佢哋嘅下午茶時段,諗住Walk in試吓有冇機會,而佢哋嘅服務員態度非常有禮貌,同埋好helpful,可以即時幫我安排張枱,本身都諗住碰碰運氣!而佢哋都有三個選擇,當中包括afternoon tea, high tea 同素食,呢三款嘅Tea set。唔一定局限兩個人要叫同一款,你哋可以各自分開叫唔同既set,再一齊share!另外三文治同埋Scone係可以無限添加,茶你都可以試完之後叫另外一款,非常體貼!而high tea set我就叫咗佢哋嘅維多利亞龍蝦松露奄列,非常值得嗌,蛋好滑,松露味亦都好濃郁,另外入邊都有龍蝦肉!而甜點方面就一般,只能夠說沒有太大嘅驚喜。另外scone就好好食,佢另外亦都有四隻味俾你。食落去好鬆軟,配合埋佢哋嘅凝脂忌廉,好好味。如果你哋食唔晒都可以打包返去😋總括來講,食物方面就一般,但係服務同埋環境就非常值得嚟!打卡就非常之啱👍🏻 值唔值一嚟就自己衡量!

而甜點方面就一般,只能夠說沒有太大嘅驚喜。

2020-12-05 463 瀏覽
想食呢間好耐😍😍😍😍😍雖然價錢偏貴 但抵食!!!!!因為三文治同甜品可以無限refill!!!! 仲要茶都可以不斷試唔同款!! 簡直勁正 真係可以試足所有茶🤩食完個tea 其實已經等於食埋個dinner hahaha, 😍😍😍
曾經到英國旅遊,當然有到倫敦有百年歷史,英國皇室也用的英國茶葉店Fortmun & Mason廟聖。由於當年時間有限,只是匆匆忙忙在店舖買了earl grey tea做手信,老實說,earl grey tea係我飲過做好的。直到F&M在香港開店,我一早就想到此食飯。可是,hearsay 開業時booking 相當誇張,要2,3個月後先有reservation, 所以,一拖再拖先book位食飯。點知一試難忘,失望而回,冇下次。1) booking要落訂,no show要罰錢經open rice or phone call reservation, 要俾deposit or 留credit card hold deposit. if no show, 每位罰$488. 香港大部份5星級酒店部唔會咁la。2) 得1個殘厠洗手間,男女共用,唔夠衛生真係冇諗過一間知名品牌餐廳,得1個殘厠洗手間,要男女共用,洗手盆勁濕,唔夠衛生,似乎無人即時清潔。3) service has much room for improvement, 服務質素有待改善waiters係幾多,但反應慢,有客到先谂坐邊,然

1) booking要落訂,no show要罰錢

2) 得1個殘厠洗手間,男女共用,唔夠衛生

waiters係幾多,但反應慢,有客到先谂坐邊,然後將2張拍在一起,哎,俾個客見到,唔好law。連3星酒店服務也未達標,百年品牌餐廳,服務可以改善。

4) 食物質素一般,過$400set lunch, TST 大有選擇

一向都知歐洲餐法國菜意大利菜,甚至西班牙菜都比英國菜出式。除非你好鍾情英國食物,過$400set lunch, TST 酒店西餐日本菜,大有選擇。
2020-11-29 197 瀏覽
極令人失望嘅餐廳前菜都還可以但主菜真係.....- Beef tartare (6/10)賣相好靚,食落無味一般推薦- Foie gras (8/10)算係最好食嘅一個前菜價錢都合理- Wellington beef (7.5/10)個賣相幾吸引,而且會有個廚師喺度整醬都係一個賣點不過肉質就冇比我想像中好食但算係呢度最正常嘅主菜~- 蕃茄蟹肉扁意粉 (3/10)呢碟意粉真係嚇死人佢嘅味道唔係蕃茄味而係一陣腥味我知係海鮮但係真係好難擺入口- 龍蝦蛋麵 (6/10)稍為好味過蕃茄意粉麵質都特別起碼個味道可以擺入口,聞落去好香但食落去都係特別,唔係我杯茶🙈- steak (2/10)成舊牛全部都是根!點食呢?味道亦很一般🤦🏻‍♀️呢間餐廳bookmark咗好耐環境真係好靚,打卡一流但食物質素有待改善
極令人失望嘅餐廳

前菜都還可以
但主菜真係.....

- Beef tartare (6/10)
賣相好靚,食落無味
一般推薦

- Foie gras (8/10)
算係最好食嘅一個前菜
價錢都合理

- Wellington beef (7.5/10)
個賣相幾吸引,而且會有個廚師喺度整醬
都係一個賣點
不過肉質就冇比我想像中好食
但算係呢度最正常嘅主菜~

- 蕃茄蟹肉扁意粉 (3/10)
呢碟意粉真係嚇死人
佢嘅味道唔係蕃茄味而係一陣腥味
我知係海鮮但係真係好難擺入口

- 龍蝦蛋麵 (6/10)
稍為好味過蕃茄意粉
麵質都特別

- steak (2/10)
成舊牛全部都是根!點食呢?
味道亦很一般🤦🏻‍♀️

呢間餐廳bookmark咗好耐
環境真係好靚,打卡一流
但食物質素有待改善
2020-11-22 447 瀏覽
今次朋友生日 特別揀左呢間英女皇至愛既餐廳 仲安排左window seat 昏暗燈光下 望住維港海景 氣氛相當好 我地點左三款算係呢到比較signature dish Starter 牛肉他他 main course 白松露寬麵 + beef wellington Drinks No 7, No 5, jasmine dragon pearls將蛋汁滲入他他 口感非常滑溜加左香草 味道好香 好特別 店員亦有介紹 可以加喼汁同辣椒仔一齊食但個人覺得加左汁料蓋過原先獨特既香味 比較喜歡原汁原味咁食 值得再encore 食完前菜 接住上主菜Beef wellington 店員會先將威靈頓放係台上拉左餐車 逐款醬汁介紹 然後即席係我地面前烹煮 係一個幾特別既用餐體驗 然後店員會切好威靈頓牛牛分比我地另上左豆角同薯蓉 Beef wellington 燒得剛好 好juicy 特別烹調既醬汁先係精粹 加左紅酒調製 令肉質更加軟腍個個食完都比呢道菜滿分接住就上白松露寬麵店員亦會即時將白松露逐片逐片片到寬麵上 本身寬麵都掛滿好香既蘑菇汁 不過個人比較喜歡幼面既質感多啲 但整體尚算ok 最後因為友人生日
我地點左三款算係呢到比較signature dish

店員亦會即時將白松露逐片逐片片到寬麵上
本身寬麵都掛滿好香既蘑菇汁
不過個人比較喜歡幼面既質感多啲
但整體尚算ok

最後因為友人生日 餐廳特別送上寫日生日字句既brownie 我地亦另外點左兩款比較特別既雪糕 Elizabeth and Victoria
雪糕落左酒去調製 都幾特別 尚算ok
Brownie都幾好食 但略為偏甜

飲品方面jasmine 綠茶茶味非常香
Highly recommend
另外飲品就推介no 7 passion fruit and thyme
酸甜開胃, no 5 strawberry and orange 就一般般

整體既野食同服務都非常滿意
特別要讚揚一下負責我地枱既外籍職員
全程非常細心 見到我地既台燈無著會即時處理 上左飲品之後 特別安排一小瓶既acid 係用黎中和飲品既甜度 亦不定時會加水 及 茶既熱水 上甜品時亦會好細心幫我地清理台面 更換餐具 每道菜亦都會細心講解 亦會詢問我地對菜式既評價 非常貼心 讚讚讚

牛肉他他
牛肉他他
Jasmine  Dragon  Pearls
  • Jasmine  Dragon  pearls
2020-11-20 246 瀏覽
平時最怕去尖沙咀食飯 , 因為好難泊車 ,第一次黎K11musea, 泊車非常方便。食物頭盤 帶子同beef tartar, 好好味, 帶子煎得啱啱好, 配意大利雲吞, 口感好好醬汁味道配搭一流,中。由於生日黎, 可以order蛋糕寫字, 很細心。環境好有歐洲風味, 坐得都好舒服, 係應該有fine dining嘅水準, 如果要食環境同埋氣氛, 值得推薦

2020-11-03
今次晚餐是經Open Rice Book的,有一個小問題,根據OpenRice,餐廳有2小時的用餐時間,而我亦都收到F&M嘅確認電郵,用餐時間只有1.5小時,其實食3 course成千蚊一餐有乜可能用餐時間係1.5小時,好在餐廳當晚亦沒有限時,我係坐到自然離坐。餐廳位於K11 Musea停車位置旁邊,如坐車去的確好方便,我事前上餐廳的官方網頁見到星期一至五有Set Menu(包括 Beef Wellington),但去到餐廳,侍應沒有主動將Set Menu餐牌俾我哋睇,要我主動問,呢個有一點扣分,如果唔上網做search,就要食貴價單點。先黎個麵包未見過咁瘦嘅麵包,真心唔掂,好硬頭盤叫咗帶子同埋Beef tartar,跟Beef tartar嘅麵包終於正常返d兩個頭盤都好味,帶子煎得啱啱好,beef tartar落單時,侍應都好細心問我哋食唔食生雞蛋,呢點可以加分。主角Beef Wellington,侍應會喺旁邊當場調教個醬汁,同將Beef Wellington 切件,咁嘅話切出黎嘅肉汁就唔會將酥皮浸得太耐,值得加分。牛肉有牛味,而且Seasoning岩岩好,醬汁亦調校得非常好味,同埋

先黎個麵包

未見過咁瘦嘅麵包,真心唔掂,好硬

威靈頓牛柳

主角Beef Wellington,侍應會喺旁邊當場調教個醬汁,同將Beef Wellington 切件,咁嘅話切出黎嘅肉汁就唔會將酥皮浸得太耐,值得加分。牛肉有牛味,而且Seasoning岩岩好,醬汁亦調校得非常好味,同埋兩個配菜都好食!大推推!

本應對甜品都有少少期待,可惜兩個都一般,第一個是南瓜cheesecake,第二個是雪糕,cheesecake 唔知點解係香蕉蛋糕味,雪糕就係普通雪糕,無特別。

總結:人均加埋一約1100,set包一杯drink,可惜我book唔到卡位,我覺得我坐嘅位置唔算好舒服,有啲似坐嘅Pub食飯嘅感覺,建議如果大家去食,可以早一點book預留卡位,整體我覺得唔錯,雖然價錢唔算平,但Beef Wellington 絕對好食過 Gordon Ramsay 執左個間。
2020-10-16
  • 威靈頓牛柳
 隨著各大酒店均設Afternoon Tea 後,女生們每逢週末多了個好去處。固然,以想與三五知己坐下暢所欲言和滿足下女生獨有的「甜品胃」計,Afternoon Tea 是一流選擇,但酒店的Afternoon Tea 已試得七七八八?29+1後開始吃不完三層架上的甜點? 那你可一試181 Fortnum and Mason。   終於book 到!相信「難book」係大家對181 Fortnum and Mason的第一印象,值得繼續等嗎?小篇認為還是值得一試的。首先,一入店內,整體的裝潢、佈置,就連員工衣飾,整個氛圍仿如讓你置身英國;F&M自家製的茶具當然亦是令視覺感受生色不少的地方。單是地下上一樓的樓梯和精緻的餐具,未真正開動,卻已令相機「吃得」飽飽!打咭打咭! 餐牌方面,可先選主菜一個,再選三層架要甜點還是鹹點,而且可以refill!跟幾位閨蜜share,既可試甜點,亦可試鹹點,鹹甜交替,減輕甜膩的感覺。其中要refill cake of the day時,server會整個餐車推到你面前分好再端上。F&M的茶葉出名,所以任何茶品都相當香滑,這點不需懷疑,但要再enrich 餐飲

終於book 到!

餐牌方面,可先選主菜一個,再選三層架要甜點還是鹹點,而且可以refill!跟幾位閨蜜share,既可試甜點,亦可試鹹點,鹹甜交替,減輕甜膩的感覺。其中要refill cake of the day時,server會整個餐車推到你面前分好再端上。F&M的茶葉出名,所以任何茶品都相當香滑,這點不需懷疑,但要再enrich 餐飲過程?可加杯Champagne 或無酒精Sparkling Tea來和閨蜜踫個杯~

當然,如此豐富,令整個Afternoon Tea 偏貴,每人$588 (+10% service charges,不包括香檳和汽茶)。

後記:現場鋼琴演奏讓氣氛悠閑輕鬆,只是如181走高檔品味路線,何不換部steinway & sons 取代Yamaha 的upright ?

• Sparkling Tea
2020-10-26 514 瀏覽
朋友仔🥳生日,一早book咗呢間充滿🇬🇧英倫風嘅🌊海景🌃餐廳🍴慶祝!餐包🥖係呢間餐廳自家製嘅,用嘅都係佢自己嘅酵母菌去發酵,🤤食起上嚟特別鬆軟有麵包香👍。作為一間來自🇬🇧英國嘅餐廳,就連餐具🍴都係英國貨,好有 feel~🥰鐘意食🐂牛肉嘅我就揀咗呢個😍牛肉他他做前菜,係用英國 Glenarm Estate 嘅牛肉整嘅,牛肉味幾香濃,而且調味算係幾 balance,撈埋個生🥚蛋黃好香滑。侍應介紹我哋加少少喼汁,果然起咗啲提鮮嘅作用👍。另外我哋仲叫呢個香煎帶子配粟米墨汁意大利雲吞🤤,帶子煎到好香口,入面仲係半生嘅好鮮甜😋。粟米🌽墨汁🦑意大利雲吞用咗⚫️墨汁做雲吞皮,有墨汁風味又唔會食到個咀黑晒🥰,餡料用咗粟米🌽幾 refreshing 🤩!主菜🍽就揀咗呢度出晒名嘅💂‍♀️威靈頓牛柳🍖,未切🔪開前侍應會先原個上枱俾我哋欣賞吓、影吓相📸。之後會有專人👨‍🍳即席煮個醬汁,加咗酒去煮,仲着晒🔥火咁,未食已經覺得好吸引🤩!侍應👨‍🍳會係你面前🔪切開個威靈頓牛柳🍖,見到塊牛柳勁紅潤 juicy,而且十分大件,立刻🤤食指大動🤤!配菜有炸蒜🧄豆角,同埋千層薯🥔。塊威靈頓牛柳😍外層酥皮焗得好香而且好鬆化,中間蘑菇
配菜有炸蒜🧄豆角,同埋千層薯🥔。
塊威靈頓牛柳😍外層酥皮焗得好香而且好鬆化,中間蘑菇層唔會太厚而且菇🍄味清爽👍,主角牛柳十分嫩滑😋肉味香濃,又唔會太肥膩,加上少少🤏佢頭先煮咗嘅胡椒醬汁,口感豐盈味道好夾。
配菜中嘅🤩千層薯🥔係一層薯一層 cream & cheese 🧀 ,口感好豐盈香滑,好味到停唔到口😋!
依家南瓜🎃當造,所以甜品就揀咗🎃南瓜🧀芝士蛋糕🍰配薑味雲呢拿雪糕🍨。個南瓜🧀芝士蛋糕好有南瓜🎃味,但就搶去咗芝士🧀嘅香滑口感。薑味雲呢拿雪糕🍨有淡淡嘅薑味,因為個薑味恰到好處,有助提升雲呢拿嘅香味👍,唔會變咗薑味雪糕!
朋友仔🥳生日,餐廳💖送上呢個泡芙,我覺得隻碟🍽有花幾靚😍,外皮有淡淡嘅莓香,入面 fill 滿 whipping cream,幾香滑,不過就唔算好特別。

整體來講,呢度係一間無論裝修佈置定係🍽食物都充滿🇬🇧英倫風💂‍♀️嘅餐廳🍴,食物款式唔算太多,但今日試嗰幾款都幾好味,服務態度好👍又細心,而且威靈頓牛柳十分出色!所以就算只係嚟食😋威靈頓牛柳都值得來嘅!

PS: 我哋去果晚幾乎每一台都係來慶祝🥳生日嘅😂!
2020-10-11
  • 威靈頓牛柳
食物不錯,環境優雅、舒適。但這裡的服務🤦🏻‍♀️⋯我訂位的時候要求窗邊位置,服務員給我的回答是「I can put it on a request for you, but I can’t guarantee.」當天午餐前15分鐘我再打電話希望可以把窗邊位置定下來因為是給我好姐妹慶生,而且我訂位的時候也有告訴他們,但我得到的答案還是一樣的。好,那我提早先過去,還好有安排窗邊給我們。我朋友大概晚到了10分鐘,服務員過來問我「Is your friend here soon? Coz this table is reserved for another customer at 2pm.」不是「by request only」嗎?所以是可以定下來的嗎?這讓我挺不爽的。我的reservation是12noon,所以我們就只有2小時不到的用餐時間嗎?這家餐廳好歹是個國際品牌吧。不說我還以為是香港local的餐廳呢,還限時用餐👎🏻結果,果然2點不到就把帳單給我放桌上。好,我信用卡給他,然後繼續吃。我簽完單,雙手還在用刀叉,侍應硬要把卡和單塞我手上。他是看不到我在忙嗎?那我也只好跟他說「Can u just put it down pls?」🙄我的小紅書朋友們,要不要去,請自己衡量~
2020-10-14 645 瀏覽
近期熱門high tea之選: 英女王都愛; 六百零文,無限refill; 裝修精緻,打卡一流。但我個人更推介晚餐,點解哩?食個下午茶都600幾文嘅時候,晚餐一定唔平啦。。。(心諗)點知。。。用下午茶嘅價錢,你已經可以享受一個晚餐。。???當中已經包括頭盤,主菜,甜品,飲品。係咪好抵呢。。。仲要好好味wo。。。(呢個係其中一款主菜:龍蝦汁蛋麵)如果你鍾意食生嘢,一定要試牛肉他他,超級推介。不過如果你哋夠人多,我就會推介你哋另一個超正嘅選擇。。。。威靈頓牛肉。。。。酥皮焗得夠鬆香。牛肉夠腍有肉汁。即席現場烹調醬汁。真係色香味俱全,表演娛樂俱備。一次過滿足好多願望。

但我個人更推介晚餐,點解哩?
食個下午茶都600幾文嘅時候,晚餐一定唔平啦。。。(心諗)
點知。。。用下午茶嘅價錢,你已經可以享受一個晚餐。。???
。。。

(呢個係其中一款主菜:龍蝦汁蛋麵)
如果你鍾意食生嘢,一定要試牛肉他他
,超級推介。

酥皮焗得夠鬆香。
牛肉夠腍有肉汁。

即席現場烹調醬汁。

真係色香味俱全,表演娛樂俱備。

一次過滿足好多願望。