2021-07-23 57 瀏覽
“芫茜海蜆意大利麵”($130)“夏威夷蒜油蝦飯”($135)“黑炭黑蒜蓉包”($80)“Monday Blue”($70)“Lychee Party”($70)天后近住炮台山一帶其實有唔少餐廳今次就嚟咗呢間站名同門牌一樣嘅16 Shell🤣舖頭雖然唔算好大但氣氛環境都令人坐得舒服😝芫荽黨黨員絕對唔可以錯過餐廳新出嘅芫荽menu😆入面有5款意粉🍝+2款pizza🍕我地叫咗當中嘅芫茜海蜆意大利麵💚不得了個芫茜味勁香但又唔會太over😍啲蜆份量都好多,而且食得出幾新鮮😚全部材料都配搭得啱啱好😍 另一個主食叫咗夏威夷蒜油蝦飯🧄🦐店員介紹話呢個recipe係佢地獨有架🤩啲蒜蓉完美地同飯粒融合埋一齊超香🤤食哂都唔會覺得膩☺配上超香脆嘅蝦真心正🤤另外仲叫咗個好特別嘅黑炭黑蒜蓉包🖤一份有成6大片🤩黑蒜蓉包同普通蒜蓉包都幾唔同除咗好香嘅蒜味之外仲帶點甜味,幾特別🥰飲品方面要咗2杯Mocktail🍹分別係Monday Blue💙同Lychee Party💛Monday Blue有藍莓🫐,蜜糖🍯,檸檬汁🍋,薄荷葉同梳打Lychee Party就用咗荔枝,薄荷葉,青檸汁,Gingerale2杯都落咗大量果肉
“芫茜海蜆意大利麵”($130)
“夏威夷蒜油蝦飯”($135)
“黑炭黑蒜蓉包”($80)
“Monday Blue”($70)
“Lychee Party”($70)

天后近住炮台山一帶其實有唔少餐廳
今次就嚟咗呢間站名同門牌一樣嘅16 Shell🤣
舖頭雖然唔算好大但氣氛環境都令人坐得舒服😝

芫荽黨黨員絕對唔可以錯過餐廳新出嘅芫荽menu😆
入面有5款意粉🍝+2款pizza🍕
我地叫咗當中嘅芫茜海蜆意大利麵💚
不得了個芫茜味勁香但又唔會太over😍
啲蜆份量都好多,而且食得出幾新鮮😚
全部材料都配搭得啱啱好😍

配上超香脆嘅蝦真心正🤤

另外仲叫咗個好特別嘅黑炭黑蒜蓉包🖤
一份有成6大片🤩
黑蒜蓉包同普通蒜蓉包都幾唔同
除咗好香嘅蒜味之外仲帶點甜味,幾特別🥰

飲品方面要咗2杯Mocktail🍹
分別係Monday Blue💙同Lychee Party💛
2杯都落咗大量果肉超足料😍
而且超級大杯🤣飲哂真係超飽😆
2021-07-23 200 瀏覽
前幾日同朋友去炮台山食晚飯,嚟到呢一間小店,估唔到菜式意外地好味😋!小店位於蜆殼街,附近環境都幾舒服😌,唔會太擠迫,由炮台山地鐵步行約5分鐘就到,夠哂方便!「黑炭黑蒜蓉包」作為前菜,表現唔錯👍🏻,味道特別!麵包🥯烘得好香脆,麵包上面塗上餐廳特製✨黑蒜醬,味道不但唔臭,食落有點甜甜酸酸,相當特別!我地叫左兩款主菜。「夏威夷蒜油蝦飯」係餐廳獨賣菜式,係由夏威夷🇺🇸地道蒜油蝦飯改良而成!蝦🦐飯用左橄欄油、蒜末炒香。比原版無咁油膩,蒜香味香濃,米飯粒粒分明,味道好柔和,而蝦烤到好香脆,幾好味😋!另一款係「芫萎☘️無骨雞髀🍗意大利麵」。意粉係落左芫萎醬,但味道唔太濃唔臭,味道清新,而雞髀肉煎到好脆口多汁👍🏻!食完主菜,我哋就叫咗一個Tiramisu,我覺得比坊間做得出色!呢個Tiramisu 冧酒同expresso夠哂突出,味道唔會過甜,我覺得整得好好味😋!飲品方面,我哋又叫咗兩杯竹mocktail,橙色嘅「Mango day」係用左芒果🥭、青瓜、青檸汁調配,所以飲落好清爽,啱晒夏天飲!平時少飲酒嘅朋友可以試吓呢杯「I am not Popcorn」,用上牛奶🥛、榛子酒同爆谷,飲落甜甜地,容易入口

食完主菜,我哋就叫咗一個Tiramisu,我覺得比坊間做得出色!呢個Tiramisu 冧酒同expresso夠哂突出,味道唔會過甜,我覺得整得好好味😋!飲品方面,我哋又叫咗兩杯竹mocktail,橙色嘅「Mango day」係用左芒果🥭、青瓜、青檸汁調配,所以飲落好清爽,啱晒夏天飲!平時少飲酒嘅朋友可以試吓呢杯「I am not Popcorn」,用上牛奶🥛、榛子酒同爆谷,飲落甜甜地,容易入口!

呢間餐廳環境舒服,調適合同朋友嚟傾偈、聚會。而食物嘅味道唔錯,好有心思😃,所以我都推薦大家係附近的話,要嚟試下~
夏威夷蒜油蝦飯
芫萎無骨雞髀意大利麵
It  is  not  popcorn
Mango  Day
2021-07-19 66 瀏覽
16 Shell📍天后💛芫荽海蜆意大利麵 $130意粉食落芫荽同埋蜆嘅味係三比七。但係以芫荽料理黎講,蜆嘅味同芫荽味好唔夾,可以話蜆嘅腥味蓋過左芫荽嘅香味。個人覺得如果用雞肉或者豬肉去代替海鮮會比較好。芫荽酥皮蝦比薩批(6吋) $130成個Pizza食落微溫,應該係一早整好,然後再返焗嘅。芫荽味唔係好香濃,酥皮亦都食唔出一層層脆嘅感覺。另外Pizza來講,我覺得應該掹走個蝦尾先上碟對客人黎講會方便啲。黑炭黑蒜蓉包 $80一食落口就有陣頗為濃烈嘅燶味,雖然個包中間有啲甜味,但係總括而言味蕾都會俾個苦味籠罩住。我會話可以直接skip咗佢。Popcorn (Cocktail) $110飲落去個味道有啲似Tiramisu,酒味較濃,表現正正常常。Mango Day (Mocktail) $70Mocktail飲落個味道好單調,純粹係一杯加咗芒果糖漿嘅有汽水。雖然表面有啲青瓜同埋香草做點綴,但係味覺效果其實冇乜。
16 Shell📍天后💛

芫荽海蜆意大利麵 $130

芫荽酥皮蝦比薩批(6吋) $130

黑炭黑蒜蓉包 $80

Popcorn (Cocktail) $110

Mango Day (Mocktail) $70
2021-07-18 34 瀏覽
By chance, we entered this Italian restaurant. I like the simple and laid back atmosphere here. At first, we ordered happy hour drinks. My friend liked the sweety and caremel flavor popcorn drink and I like whiskey sour. It's refreshing and tangy. The drinks were colourful and eye-catching😜On food, the black garlic bread was quite nice. We saw lots customers ordered that too. It's a remarkable dish as the flavor was quite unique and definitely my favorite dish. The coriander pizza and the corian

The coriander pizza and the coriander pasta with fresh clam, I really like the creativity on bringing an airy and light bread to the pizza dish.

Nice food, nice place, nice people, would definitely come again. 😊
2021-07-14 54 瀏覽
🍝16 shell 🎗️Woow再次吃到高質的小店,真的要我跑到港島區,如果食物不夠好吃或是有特點...我會氣~ 🦐夏威夷蒜蓉大蝦飯哇塞!!這個有機會來必須試,首先超濃郁的蒜香,雖然說已經是改良版,吃下去就很知道很邪惡,牛油應該下了不少,但好吃是大前題🤣驚喜是蝦子居然是撥好的!!!我很怕去餐廳要吃這種,因為..用手會髒用嘴又會刺到。然後蝦子肉質扎實鮮美,直接叉吃起來就吃就是爽~🍝🍀芫茜大蜆意大利粉這個也是有小驚喜,蜆很鮮甜不是用冷凍貨,然後是用芫茜醬去拌,身為茜友的我覺得很好吃🍕🍀芫茜煙三文魚Pizza對,又是芫茜~~這個樣是用酥皮,6吋兩個人吃都不會膩,茜味不會過濃到搶光三文魚跟酥皮的香。🍸It is not popcorn這分明就是用喝的甜點,上面是應該是Creamcheese然後加Bailey's,酒精濃度沒有很高,超級喜歡~~~!!💕🍰自家制Tiramisu欣賞這種小店寧願提供比較少款式甜點也選擇自家制的,看到這種我都會必點,因為通常都好吃💲Hkd 約350@人🏡香港天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖☎️39545918(建議定座,因為我星期一去都滿座了)
🍝16 shell 🎗️

🍰自家制Tiramisu

💲Hkd 約350@人
🏡香港天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖
☎️39545918
(建議定座,因為我星期一去都滿座了)
2021-07-14 42 瀏覽
湯嘅份量只係緊緊鋪咗個碗底,又唔可以話唔好飲,不過真係唔使少得咁可憐。兩杯凍飲,緊緊係個杯嘅一半多少少,預留好多空間俾你加糖加奶。每個餐都$100上下,係咪應該可以比得份量足夠少少。補充番,主菜係OK。
2021-07-13 458 瀏覽
朋友帶咗我去一間酒吧餐廳,仲話唔少人都低估咗佢嘅水準。餐廳主打夏威夷X意大利fusion,有唔少創新菜式,特別係2 款意粉嘅味道令我幾回味。 🍝芫荽海蜆意大利麵$130芫荽控嘅福利,每啖意粉都佈滿西式芫荽蓉,今次少有地好快食晒意粉剩返配料,仲想再添加意粉。海蜆無乜沙,幾鮮味,亦有連殼,份量唔少。🍕芫荽酥皮三文魚比薩批$135 六吋以酥皮做餅底,幾特別,少有夾雜芫荽同三文魚,估唔到都幾夾。 🍝香煎橄欖油大蒜鹽醃鹹魚仔雞扒意大利麵雞扒幾嫩滑,意粉軟硬適中。鹹魚味嘅大蒜幾香口,亦唔太鹹,為整體加咗唔少分。 外表平凡但味道卻難以忘記。🥭Mango day $70Mango, cucumber, honey, lime juice, ginger ale非常清新消暑,賣相似去咗熱帶林咁,飲落酸酸甜甜,幾開胃。🥒Verdant Passion $70Cucumber, passion fruit , mint leaves, lime juice, soda 有氣嘅Mocktail ,開頭飲會帶微酸同薄荷, 飲到底青瓜嘅清新口味較突出。

🍝芫荽海蜆意大利麵$130

🍕芫荽酥皮三文魚比薩批$135 六吋
以酥皮做餅底,幾特別,少有夾雜芫荽同三文魚,估唔到都幾夾。

🍝香煎橄欖油大蒜鹽醃鹹魚仔雞扒意大利麵

🥭Mango day $70
非常清新消暑,賣相似去咗熱帶林咁,飲落酸酸甜甜,幾開胃。
芫荽海蜆意大利麵

🥒Verdant Passion $70
芫荽海蜆意大利麵
@kan.teen如果有睇過我YouTube 應該知我拍過一條芫荽挑戰片🤮我最怕就係食芫荽😂😂不過朋友係芫荽控 所以今次陪佢去啦🥶呢個post 係分享比中意芫荽嘅大家~~👅Coriander Pasta with Clams $130朋友最愛嘅 而我最討厭嘅:芫荽。不過(專業)嘅我 係有食到少少嘅🥶好重芫荽味啊大佬!!係芫荽醬撈意粉🍝🤢所以好濃味~每扁意粉一條都充滿芫荽香(臭)有好多蜆👍🏻足料 賣相都唔錯朋友表示:好_香芫荽味啊🥬.👅Coriander Pizza with Shrimp $130呢個都🤣🤣好重芫荽味係塗左芫荽醬係pizza表面 係翠綠嘅顏色啊🤢!!Pizza皮似印度薄餅嗰種🍕好酥脆啲蝦有彈性其實成個配搭係幾好嘅如果鍾意食芫荽嘅人 應該會覺得幾新鮮👁.👅Oli Style $150覺得放總塊雞扒係啲意粉隔離唔係咁美觀同埋好似有種廉價嘅感覺 如果換個擺盤可能會好啲😆味道方面,好多蒜 啱好重口味人士🧄食落幾香口唔食芫荽嘅我 呢碟好啱我😂😂.👅Black Garlic Bread $80黑蒜包 好脆 蒜味濃🧄.👅It’s not popcorn $110上面係popcorn好
@kan.teen

朋友最愛嘅 而我最討厭嘅:芫荽。
不過(專業)嘅我 係有食到少少嘅🥶
好重芫荽味啊大佬!!
係芫荽醬撈意粉🍝🤢所以好濃味~
每扁意粉一條都充滿芫荽香(臭)
有好多蜆👍🏻足料 賣相都唔錯
朋友表示:好_香芫荽味啊🥬
呢個都🤣🤣好重芫荽味
係塗左芫荽醬係pizza表面 係翠綠嘅顏色啊🤢!!
Pizza皮似印度薄餅嗰種🍕好酥脆

黑蒜包 好脆 蒜味濃🧄
👅It’s not popcorn $110
上面係popcorn好淋 痴牙🤣
我覺得呢杯係:飲得嘅tiramisu🤎
質地都有啲似😆好soft~
最唔同就係酒味濃好多🍸
👅lychee party $70
好香荔枝味 飲落清甜 有汽嘅
我幾中意呢杯💕
2021-07-07 55 瀏覽
呢間黃店意大利餐廳真係值得去懲罰佢💛🍝海膽意大利粉👉🏻超好味!好多海膽!每舊海膽都好大舊,好creamy!真係可以一口一大舊咁食,個口充滿著海膽😍😍!真係回味無窮!🦀鹹蛋忌廉軟殼蟹意大利粉👉🏻大大隻嘅軟殼蟹好鬆脆又有鹹蛋黃香味,好好味!😋😋🧄黑蒜包:個包一黎到見到好特別,成個都係黑色😂不過好香黑蒜味,甜甜地。因為太多海膽既關係🤣,所以放咗舊海膽連埋個黑蒜包一齊食,超好味!😍
呢間黃店意大利餐廳真係值得去懲罰佢💛

2021-07-05 59 瀏覽
- 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝘁 -環境 : 8.3/10服務: 8.3/10味道: 9.2/10影相: 8.9/10性價比 : 8.6/10回頭率 : 8.6/10➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖好耐冇去「16 Shell」撐台腳🙈今日就決定去重遊舊地🙆‍♀️估吾到,水準依家Keep得住😎.©黑炭黑蒜蓉包 $80全黑蒜蓉包,真係夠哂型格😈黑炭法包表面塗上黑蒜蓉口感非常鬆脆,微微嘅炭香入口中間略為濕潤,陣陣蒜香帶點甜,值得一試🙆‍♀️.©芫茜酥皮蝦比薩批 $130酥皮Pizza係「16 Shell」人氣必點款式之一今次揀左最新推出嘅芫茜系列!芫茜 X 酥皮 X 蝦 一次過食哂我中意嘅野🤣Pizza係酥皮底中間鋪左一層芫茜,香菇,加上幾隻大蝦口感鬆化脆香,比一般Pizza口感更佳👍.©Olio style pasta $150有D似避風塘嘅concept🙆‍♀️大量蒜粒混合住鹽醃咸漁仔炸香再拌住意粉一齊食入口鬆鬆脆脆又帶點鹹香惹味程度達至90分,若如加埋香辣元素,咁就100分Lu🤣而無骨雞肶啖啖肉之餘入口嫩滑富肉汁而外皮又Keep到脆口架🥰.©蒜蓉香椒白酒牛油煮蜆 $130隻隻蜆都有肉,仲好肥

- 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝘁 -
回頭率 : 8.6/10
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
好耐冇去「16 Shell」撐台腳🙈
今日就決定去重遊舊地🙆‍♀️
估吾到,水準依家Keep得住😎

©黑炭黑蒜蓉包 $80
全黑蒜蓉包,真係夠哂型格😈
黑炭法包表面塗上黑蒜蓉
口感非常鬆脆,微微嘅炭香入口
中間略為濕潤,陣陣蒜香帶點甜,值得一試🙆‍♀️

©芫茜酥皮蝦比薩批 $130
酥皮Pizza係「16 Shell」人氣必點款式之一
今次揀左最新推出嘅芫茜系列!
芫茜 X 酥皮 X 蝦 一次過食哂我中意嘅野🤣
Pizza係酥皮底
中間鋪左一層芫茜,香菇,加上幾隻大蝦
口感鬆化脆香,比一般Pizza口感更佳👍

©Olio style pasta $150
而無骨雞肶啖啖肉之餘
入口嫩滑富肉汁
而外皮又Keep到脆口架🥰

©蒜蓉香椒白酒牛油煮蜆 $130
隻隻蜆都有肉,仲好肥美添~
白酒同蒜蓉帶出蜆肉嘅鮮香
再唧D檸檬落去,增加食慾更帶出清新味道😋

©Hotty Pinky。Verdant Passion $70
Verdant入左cucumber 入去
所以味道比較清新,酸酸地又好開胃~
Pinky相對上會甜D,雖然吾係好Feel到辣味
但酸酸甜甜嘅味道,我更加喜歡D🤣
2021-07-03
2021-07-03 173 瀏覽
早前喺其他飲食page見過呢間餐廳嘅介紹早已bookmark咗,咁啱荽友得知餐廳最近推出芫荽tasting menu就馬上相約去擦番餐😋~✨白酒橄欖牛油煮蜆 蜆肉鮮甜可口,彈牙有嚼勁,我哋一路傾一路𡁻極速KO晒成碟,兩個人食份量都好足夠~✨黑炭黑蒜蓉包雖然賣相一般但食落相當有驚喜! 麵包外脆內軟,最鍾意表面嗰層黑蒜醬! 酸酸甜甜好醒胃,黑蒜乃健康之物就眾所皆知,絕對值得一試!💚芫荽鱸魚意大利麵🍀鱸魚肉質嫩滑,意粉加入濃厚芫荽醬,重點係每條意粉都好掛醬🤩,意粉口感軟硬適中,正!💚芫荽酥皮三文魚比薩批🍕不得不推介呢款pizza,用酥皮做pizza坊間少見,牛油味好香,批中加入滿滿芫荽,每一口都食到芫荽香,荽友驚歎連連,頻呼好味! 加埋芝士同蘑菇,口感層次豐富,冇得輸呀😋!✨Tiramisu 身為甜品迷嘅我知道Tiramisu係皇牌,又聽聞之前團購好受歡迎,即刻點款試試~蛋糕做得夠挺身,質感軟滑,加上淡淡酒香+濃郁咖啡香好好味呀! 只係略嫌水果酸咗少少啫~最後發現原來老闆都係芫荽迷,所以一直努力鑽研坊間少見,又會為大家帶來新鮮感嘅芫荽菜式! 好令人期待佢嘅新作呢😁!

✨白酒橄欖牛油煮蜆

白酒橄欖牛油煮蜆
芫荽鱸魚意大利麵
  • 焦糖燉蛋
2021-07-03 77 瀏覽
武漢肺炎爆少咗,食得好食喇~ 今日嚟咗天后呢邊食lunch~呢間16 shell之前食過幾次,真係好好食,尤其是佢個黑蒜包,同d friend食完之後,佢地都念念不忘。。。。 今次響呢邊食lunch, 唔駛諗就緊係食返呢間啦~ 冇得輸呀!!!我地一行人,4大兩細,分枱坐。。。。 鬼咩,武漢肺炎麻鬼煩, 搞到食飯都要隔住坐, 唔通叫兩個B自己坐一枱咩。。。。。 我地今次有幾個大食嘅, 乜都食,我地叫咗4 個lunch share~ 叫咗芫茜海蜆意大利麵, 芫茜酥皮蝦比薩批,西班牙黑毛豬鞍配炸薯蓉,西班牙海鮮飯。 當然,要加黑炭黑蒜包啦. 首先嚟嘅就係餐湯, 呢日係忌廉蟹肉湯,真係食到有唔少蟹肉, 正 個黑炭黑蒜包,冇得講啦, 正到痴線,真係必叫!!!之後嚟個芫茜酥皮蝦比薩批,滿滿嘅芫茜蓉鋪晒響面,大大隻蝦,真係好食, 芫茜味都有, 唔會搶咗d蝦味, 一個字:"好食"!!個芫茜海蜆意大利面又好足料,好多蜆,意粉andante, 煮得啱啱好, d蜆又好味,冇沙 黑毛豬鞍超濃肉味,咁厚都煎得咁淋, 外脆內軟, 好掂!!! 個薯蓉都好好食, 好食過金拱門多多聲,冇得頂!! ! 個西班牙海鮮飯都好

今次響呢邊食lunch, 唔駛諗就緊係食返呢間啦~
冇得輸呀!!!

個黑炭黑蒜包,冇得講啦, 正到痴線,真係必叫!!!

黑毛豬鞍超濃肉味,咁厚都煎得咁淋, 外脆內軟, 好掂!!! 個薯蓉都好好食, 好食過金拱門多多聲,冇得頂!! ! 個西班牙海鮮飯都好好食, 好多海鮮, 大大隻, 好好味,我地食落一d都唔覺得辣,但係d b食到有少少辣, 所以我地d大人可以食晒

呢間餐廳真係好食,service又好, 主動話我地知有bb凳,我地仲諗住呢d小店未必有, 都冇問佢地添~ 哥哥仔好細心呀~
抵讚!
roasted tea latte
BB奶
  • 黑炭蒜蓉包
2021-07-01 44 瀏覽
中午特意選擇天后的意大利菜,看到這麼多的好評就進去試試了。叫了兩個set lunch 加了蒜蓉包,tiramisu ,叫了兩杯特飲。1.一杯dirty一杯青瓜咖啡梳打,dirty正常,梳打比較特別,用咗青瓜蓉同double espresso 加梳打,青瓜味覆蓋了苦澀味而且不太甜感覺清新。2.海鮮忌廉湯,每一啖都吃到海鮮,整體不錯。3.夏威夷蒜油蝦飯,很香的蒜蓉味,蝦比較乾,大蝦較爽口。4.黑炭蒜蓉包,非常香口,也很入味,加10元一片ok! 80元五片就有點貴了。5.西班牙海鮮飯,蜆全都是沙,令到全個飯每一啖都是沙!叫他換過一個,換完沒事,蜆無沙,蝦爽口彈牙,飯也吸收了湯汁的味,挽回一局。6.tiramisu 蛋糕較多,比起一般tiramisu 來說,不會死甜。整體環境同服務都ok值得一試
中午特意選擇天后的意大利菜,看到這麼多的好評就進去試試了。
2.海鮮忌廉湯,每一啖都吃到海鮮,整體不錯。
3.夏威夷蒜油蝦飯,很香的蒜蓉味,蝦比較乾,大蝦較爽口。
整體環境同服務都ok值得一試
2021-07-01 39 瀏覽
琴晚去咗一間高質西式餐廳16 shell食晚餐。餐廳環境暗色調裝修,幾型格。菜式選擇多又幾特別,背景音樂好有feel,好享受嘅一餐晚餐😃 Black Garlic Bread $80首先係黑蒜法包前菜,一上枱已經聞到勁香嘅黑蒜味,而法外邊皮脆內裏香軟,好好味😋Coriander Pasta with Mussels $180呢個係芫荽青口意粉,芫荽醬汁好香濃,每一條意粉都沾上,幼身麵條質感幾正。青口新鮮,份量幾多。Hawaii Garlic Shrimp Rice $135呢碟係佢哋招牌嘅夏威夷蒜蓉蝦飯,幾值得推介。首先有隻大蝦外圍全部沾上蒜蓉,大蝦食落蒜味十足又彈牙。另外仲有幾隻剝左殼嘅蝦,份量幾足。而個飯質地粒粒分明,好香蒜味。Tiramisu $80最後有個homemade Tiramisu,蛋糕質地濕軟,有點酒味,唔會太甜,cocoa powder沾滿蛋糕外圍,食落層次豐富👍🏻👍🏻👍🏻Mango day $70好似係用芒果青瓜等水果整出黎嘅梳打,飲落都幾清新又解渴。Whiskey sour $80叫咗杯Whiskey比男朋友,酒精濃度唔算太高,冰涼好fresh。

Black Garlic Bread $80

Tiramisu $80

Mango day $70
好似係用芒果青瓜等水果整出黎嘅梳打,飲落都幾清新又解渴。

Whiskey sour $80

2021-07-01 38 瀏覽
我哋嗌咗芫茜帶子意大利麵($200)、芫茜酥皮蝦Pizza (6吋)($130)、黑炭黑蒜蓉包($80)首先講咗黑炭黑蒜蓉包先啦第一啖食落去係有少少苦澀味嘅不過中間會搽咗啲黑蒜🌟🌟所以可以中和咗少少嗰個苦澀味跟住就講吓嗰個芫荽帶子意大利麵食落去係好重芫荽味嘅🤪🤪(雖然我唔係一個好鍾意食芫荽嘅人,但係我覺得呢個味道都幾易入口)而且嗰個帶子亦都煎得好香👍👍食落去都好腍之後就係我最期待嘅芫茜酥皮蝦Pizza首先覺得好驚喜嘅係好少見到有舖頭會用酥皮嚟做批底😱😱食落去都好酥脆(但係就會食得比較論盡,因為一咬落去所有酥皮都會甩曬出嚟😅😅)而且嗰個蝦食落去都好新鮮😆😆唔會同芫荽嘅味道好唔Match反而會有一種煥然一新嘅感覺嘢飲方面我就揀咗要IT IS NOT POPCORN($110)好少見有呢個配搭‼️‼️聞落去好濃焦糖香味飲落去先甜後澀🥰🥰焦糖同爆谷嘅甜味中和咗Vodka嘅澀味我朋友就嗌咗Mango Day ($70)呢杯Mocktail味道偏甜😲😲如果鍾意飲甜啲嘅人不妨試吓呢杯

首先講咗黑炭黑蒜蓉包先啦

好少見有呢個配搭‼️‼️
聞落去好濃焦糖香味
飲落去先甜後澀🥰🥰
焦糖同爆谷嘅甜味中和咗Vodka嘅澀味
我朋友就嗌咗Mango Day ($70)
呢杯Mocktail味道偏甜😲😲
如果鍾意飲甜啲嘅人不妨試吓呢杯