2021-10-12 44 瀏覽
🔻 16 Shell 天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖///🧃芫茜酥皮蝦比薩批(6吋) $130小妹雖然唔算芫荽控,但係都好鍾意芫荽,呢度有一整版芫荽Menu,今次就叫咗個Pizza試吓,蝦好大隻,烤得好香,芫荽混合左芝士,成個Pizza表面都覆蓋到有,啖啖都係芫荽芝士味!酥皮批更加不得了,超酥脆,仲有好香牛油味。/🧃黑蒜雞扒意粉 $170係店內嘅signature dish, 雞扒份量都幾多,一樣煎得好香,黑蒜意粉亦好惹味,呢個配搭冇得輸!/🧃homemade tiramisu $80超好味!咖啡味好香濃!必食推介!/🧃MojiCu $80Rum, Lime juice, Mint leaves, Cucumber, Syrup, Soda,想飲品清新啲嘅朋友可以試吓。/🧃Mango day $70Mango, Cucumber, Honey. Lime juice.Ginger ale,淡淡嘅芒果味,配上好sweet嘅蜜糖,清新得來又不失甜。/////

🔻 16 Shell
天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖
///
🧃芫茜酥皮蝦比薩批(6吋) $130

🧃黑蒜雞扒意粉 $170

🧃homemade tiramisu $80
超好味!咖啡味好香濃!必食推介!

🧃MojiCu $80

🧃Mango day $70

/////
2021-10-10 35 瀏覽
點樣食推介✨💛芫茜pizza💛💛炮台山黃店💛16 Shell 地址:天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖🍖芫茜酥皮蝦pizza 6 inch $130 (7.5/10)本身睇個樣唔算好多綠色,以為d芫茜味冇料到🤣🤣,點知食落口先feel到茜味都幾重,d茜味係撲鼻而來,酥皮餅底咬落口酥脆口感幾正,面頭d蝦同芝士都好足料,鍾意芫茜嘅朋友可以一試🍖黑松露雞肉意大利飯 $160 (7.5/10)店家將一大舊黑松露醬鋪係飯面,令到成個飯嘅黑松露味更加濃🤯,男朋友係黑松露控,佢食得勁開心😂,個risotto煮到軟硬適中,雞肉份量都好足,但如果可以醃鹹少少就好🤣🤣🍖黑炭黑蒜蓉包 $80 (7.8/10)我嗰晚超想食包😂,依個蒜蓉包差唔多係我一個人ko曬成碟,本身已經勁鍾意食法包依d外脆內軟嘅口感,店家仲搽左一層黑蒜醬係包面,食落甜甜地但又帶有少少黑蒜嘅酸味,好食!回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
點樣食推介✨

💛芫茜pizza💛
💛炮台山黃店💛

16 Shell
地址:天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖

🍖黑松露雞肉意大利飯 $160 (7.5/10)

🍖黑炭黑蒜蓉包 $80 (7.8/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

2021-10-07 36 瀏覽
16shell朋友係個芫荽控 🌿 🌿 🌿 今日佢話要帶我食好嘢都估到佢帶我食芫荽主題餐廳前菜叫咗個竹炭蒜蓉包 🍞 除咗蒜蓉味 🧄 仲有少少酸甜味非常開胃又唔算好膩擺耐左都仲係幾趣芫荽蜆意大利粉意大利粉入邊好多芫荽 🌿 味道又幾香冇難聞嘅味蜆肉都多冇沙又新鮮肉質鮮甜炸蒜雞扒意大利粉呢道菜好特別未見過將爆香咗個蒜頭加落意粉到配埋雞扒 🍗 10分香脆雞扒都鮮嫩多汁最後叫咗兩杯特色飲品2杯都藍色好靚一杯係咖啡梳打 自己將expresso shot加落去又靚又好飲另一杯mocktail充滿blue berries 果香味食完對芫荽改觀
16shell

又靚又好飲

另一杯mocktail
充滿blue berries 果香味

食完對芫荽改觀
呢間餐廳喺炮台山都開咗好多年,可以喺炮台山屹立不倒咁多年一定有佢嘅過人之處🙊 今日終於揾咗個機會同朋友試一試👏🏻 我記得呢間以前好出名食蒜頭嘅嘢🤔 依家佢居然推出一個芫茜menu☘️ 芫茜控必試呀😳!餐廳內環境昏暗,泛黃嘅燈光下令客人可以稍為放鬆一下😌 店內氣氛都好適合同朋友飲杯酒暢所欲言😛 建議嚟之前要book定位先,因為呢度真係越夜越多人,好快full🤣❤️ 黑炭黑蒜蓉包 $80嚟呢度點都要試吓佢哋嘅蒜蓉系列啦!🤭 好少見會用竹炭包去整蒜蓉包,竹炭同黑蒜都係養生嘅配搭⚫️ 蒜蓉包總共有4片,未食已經聞到香噴噴嘅蒜蓉味🧄 麵包外脆內軟,除咗食到香濃蒜蓉味外仲甜甜哋,蒜香滿滿滋味無窮!嚟呢度必叫😉❤️ 黑松露意大利燉飯配雞 $160Risotto 煮得啱啱好,口感粒粒煙韌creamy!面頭有一大pat黑松露醬,同啲risotto撈埋一齊時香氣四溢😳 佢嘅黑松露味亦都好突出好濃郁,係會令人一啖接一啖咁食唔停!❤️ 芫茜酥皮三文魚比薩批 6吋 $135首先,批底係用酥皮已經冇得輸,食落非常酥脆,牛油味重!🤤三文魚一啲都唔嚡,再鋪上芝士同芫茜,好惹味,芫茜味超香呀!😍 我覺得芝士好似抵銷咗啲草青味,所

❤️ 黑炭黑蒜蓉包 $80
黑炭黑蒜蓉包

❤️ 黑松露意大利燉飯配雞 $160
黑松露意大利燉飯配雞
黑松露意大利燉飯配雞

❤️ 芫茜酥皮三文魚比薩批 6吋 $135
芫茜酥皮三文魚比薩批
首先,批底係用酥皮已經冇得輸,食落非常酥脆,牛油味重!🤤三文魚一啲都唔嚡,再鋪上芝士同芫茜,好惹味,芫茜味超香呀!😍 我覺得芝士好似抵銷咗啲草青味,所以本身唔食芫茜嘅朋友可以比個機會,可能會顛覆咗你哋對芫茜嘅印象!🤫
pizza size有兩款size選擇有:6吋同8吋,我今次係揀6吋,兩個女人輕鬆食完,食完都唔覺得膩!👌🏻

❤️ Mango Day & Verdant Passion 各$70
Mango Day & Verdant Passion
另外叫咗兩杯mocktail💁🏻‍♀️ Mango Day 除咗有芒果之外,仲加咗青瓜同青檸汁,配搭都幾清新!🌱 Verdant Passion 味道都幾似mojito ,可能因為有薄荷葉同soda,佢亦有落青瓜、熱情果蓉、青檸去調配,酸酸哋幾開胃!兩款我比較鍾意Verdant Passion 多啲🍹

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
個人覺得呢間好值得推介👏🏻 我哋特登揀咗三種唔同嘅濃味菜式(黑蒜、黑松露同芫茜),每一道菜都充分突顯自己嘅味道而平衡感亦都做得唔錯,發揮得幾好!食完呢餐令我同朋友都好有驚喜!😆

補返Menu先👇🏻
2021-09-29
$283.5 (晚餐)
朋友係附近收工,帶咗我嚟呢條食街搵食🤩B̺͆l̺͆a̺͆c̺͆k̺͆ ̺͆G̺͆a̺͆r̺͆l̺͆i̺͆c̺͆ ̺͆B̺͆r̺͆e̺͆a̺͆d̺͆黑蒜蓉包外脆內軟,中間搽咗啲黑蒜蓉醬,甜甜地幾開胃C̺͆o̺͆r̺͆i̺͆a̺͆n̺͆d̺͆e̺͆r̺͆ ̺͆P̺͆i̺͆z̺͆z̺͆a̺͆ ̺͆w̺͆i̺͆t̺͆h̺͆ ̺͆S̺͆m̺͆o̺͆k̺͆e̺͆d̺͆ ̺͆S̺͆a̺͆l̺͆m̺͆o̺͆n̺͆ ̺͆(̺͆6̺͆-̺͆i̺͆n̺͆c̺͆h̺͆)̺͆第一次食到芫荽🍕 ,芫荽味唔會好重,🍕批係酥皮勁酥脆,三文魚肉同芫荽又幾夾,好香好好味😋真係有驚喜,芫荽控必試呀❣️C̺͆a̺͆r̺͆b̺͆ ̺͆m̺͆e̺͆a̺͆t̺͆ ̺͆p̺͆a̺͆s̺͆t̺͆a̺͆ ̺͆w̺͆i̺͆t̺͆h̺͆ ̺͆l̺͆e̺͆m̺͆o̺͆n̺͆ ̺͆s̺͆a̺͆u̺͆c̺͆e̺͆面頭有好多蟹肉同蟹籽,蟹肉脂豐甜美,蟹籽口感清脆,撈勻意粉一齊食,好美味✨W̺͆h̺͆i̺͆s̺͆k̺͆y̺͆ ̺͆S̺͆o̺͆u̺͆r̺͆係一款幾經典嘅cocktail ,酒精濃度唔算好高,非常易入口,味道帶點酸甜,好飲👍🏻l̺͆y̺͆c̺͆h̺͆e̺͆e̺͆ ̺͆p̺͆a̺͆r̺͆t̺͆y̺͆荔枝味好香,味道酸酸甜甜,入面有好多荔枝果肉,飲得又食得
朋友係附近收工,帶咗我嚟呢條食街搵食🤩

黑蒜蓉包外脆內軟,中間搽咗啲黑蒜蓉醬,甜甜地幾開胃

荔枝味好香,味道酸酸甜甜,入面有好多荔枝果肉,飲得又食得
2021-09-28 37 瀏覽
好耐無去16 shell,7點經過又有位就入座,btw呢條街多左好多餐廳。今次簡單晚餐,叫左夏威夷蒜油蝦飯,黃金軟殼蟹白汁意粉,蟹餅,Titamisu蝦飯好似係新菜式,我覺得幾好食,可以再油d同少d炸蒜。軟殼蟹意粉好食,唔算有驚喜,我幾鐘意個意粉汁底,一d都唔漏,唔係carbonara咁cream。本人喜歡crab cake所以無咩comment,中規中矩既。Tiramisu 唔太甜,都幾大份,2個人share ok,不過略嫌酒味重手d,岩鐘意酒既朋友。呢條街熱鬧左好多,多左好多餐廳,聽講對面日本料理唔錯,下次試。有提供bb櫈,亜仔可以坐高
蝦飯好似係新菜式,我覺得幾好食,可以再油d同少d炸蒜。
有提供bb櫈,亜仔可以坐高
Crab  cake
夏威夷蒜油蝦飯  蛋黃軟殼蟹白汁意粉
2021-09-24
Crab  cake
夏威夷蒜油蝦飯  蛋黃軟殼蟹白汁意粉
2021-09-25 69 瀏覽
在港島做完嘢,和另一半在16Shell撐枱腳。在Open Rice 聽見這裡很多人去,以為會好難book到枱,但點知即刻有位。大概七點前到達,但除了我們之外,只有兩張枱有人。心諗是否中伏了?但八點後,陸續有人客來,最後還全場滿座👍🏻。我們叫了他們被推介的黑蒜包。可惜當晚手殘,影到幅相很朦,超級抱歉!雖然黑蚊蚊,但味道非常滋味,還很鬆脆!初初以為有芫荽,但查詢後原來是只是蒜蓉和他們的秘醬。他們的田螺配薯蓉比想像中好吃。之前食啲田螺好似橡皮膠咁韌,今次是咀嚼得到的😄。薯蓉亦好香滑。這個蟹肉餅啖啖肉,本身是好味,值得推介的👍🏻。只是之前試了JW hotel(FishBar)的crab cakes之後,就有些比下去了。當然明白小店不能同五星酒店相比。暫時係我心目中的第二名。😄我們的二人枱為比較細,但勉強都夠用的。當晚環境氣氛都幾好,有人氣得來但不會覺得嘈。

田螺

蟹餅

黑蒜包
2021-08-23
田螺
蟹餅
黑蒜包
16 Shell 係我一位重口味朋友介紹話要黎試,我一坐低見到個芫荽餐牌就心心眼😍點知佢佢係唔食芫荽🙄佢係黎食蒜味🤣🤣咁唯有下次搵d 芫荽控陪我食番個芫荽宴😛😛🎈夏威夷蒜油蝦飯 $140個飯底已經調左味,有少少咸香味,就咁食已好好食,再加埋炸蒜真係好惹味😋另外餐廳好貼心,所有蝦都已經去殼處理,對於我呢d懶人黎講,真係好大既加分位😂😂🎈Olio Style無骨雞髀意粉 $150另一之選都係重口味系列,幼身扁意粉又會幾”痴”住d炸蒜,好香口😋 無骨雞髀大大件,啖啖肉👍🏻同埋要讚下d炸蒜炸得岩岩好,脆口又唔會過左火,因為只要稍為過左火就會好苦好難食🙈🙈🎈Tiramisu $80呢到既Home made Tiramisu會比出面食既酒味濃,同埋面層灑上咖啡粉,食完呢個甜品可以辟走晒d口臭😂😂😂🎈Mango day $70🎈Verdant Passion $70當青瓜遇上芒果同埋熱情果其實係好夾同埋好清新既組合,岩晒食重口味既野😂😂

🎈夏威夷蒜油蝦飯 $140

🎈Olio Style無骨雞髀意粉 $150

🎈Tiramisu $80

🎈Mango day $70
🎈Verdant Passion $70
2021-09-23
  • 夏威夷蒜油蝦飯
2021-09-24 39 瀏覽
由美國引入的夏威夷X意大利fusion菜西餐廳位於炮台山情調小店,菜式設計配搭大膽新穎以健康食材製成的黑炭蒜蓉包和Olio style意粉等等今日過左黎港島開飯,搵到呢間評價唔錯既西餐廳菜式都幾多選擇仲有特色,食落唔錯同大家介紹下安格斯牛肉配薯蓉  肉質鮮嫩,慢煮烹調鎖住了肉汁,食落味濃而口感柔軟忌廉蟹肉湯 睇佢平平無奇,原來暗藏蟹肉絲係湯之中啖啖忌廉湯都飲到蟹肉,相當鮮味又有忌廉湯既順滑口感竹炭多士係呢度既招牌 一份有3片厚切多士味道聞落有少少黑蒜既香氣, 脆到外脆內軟食完又唔會有大陣蒜味殘留係口腔 的確幾好食濃抹茶牛奶 飲品點了一杯抹茶熱飲,用3.6牛奶撞上日本京都抹茶茶濃奶滑,入口清香茶味又飲到鮮奶既香甜消費$300Shop B,Po Wing Building, 6-16 Shell Street
由美國引入的夏威夷X意大利fusion菜西餐廳
位於炮台山情調小店,菜式設計配搭大膽新穎
以健康食材製成的黑炭蒜蓉包和Olio style意粉等等
今日過左黎港島開飯,搵到呢間評價唔錯既西餐廳
菜式都幾多選擇仲有特色,食落唔錯同大家介紹下

安格斯牛肉配薯蓉
肉質鮮嫩,慢煮烹調鎖住了肉汁,食落味濃而口感柔軟

忌廉蟹肉湯 睇佢平平無奇,原來暗藏蟹肉絲係湯之中
啖啖忌廉湯都飲到蟹肉,相當鮮味又有忌廉湯既順滑口感
竹炭多士係呢度既招牌 一份有3片厚切多士
味道聞落有少少黑蒜既香氣, 脆到外脆內軟
食完又唔會有大陣蒜味殘留係口腔 的確幾好食

茶濃奶滑,入口清香茶味又飲到鮮奶既香甜

消費$300
2021-09-23 34 瀏覽
這間位於天后的黃店西餐廳,主打夏威夷意大利fusion,強調不添加味精及防腐劑,以健康食材製成的黑炭黑蒜蓉包和Olio style意粉。黑炭黑蒜蓉包 $80黑麻麻熱騰騰的竹炭麵包,外脆內軟,麵包面層塗上自家製健康黑蒜蓉醬,陣陣蒜香,微甜不辣,非常惹味。帶子黑松露意大利燉飯 $190帶子三粒大大粒,黑松露濃郁飄香,意大利燉飯粒粒分明,維持完整米粒形狀,中間仍帶點米心的口感,不失嚼勁。無骨雞脾香煎橄欖油大蒜意粉 $150蒜蓉山頭重重覆蓋整碟意粉,蒜香味非常濃烈,每條扁麵都掛滿蒜粒,加上咸魚仔的咸香,重口味人士至愛。鷄肉來至無骨雞脾啖啖肉,略嫌未夠煎香透。It is not Popcorn $110伏特加加上牛奶、榛子、焦糖,感到像一杯飲得的提拉米蘇,又像甜品又像酒,味道好特別,女士們推介。Mango day $70當芒果遇上青瓜,味道清新,消暑一流。

黑炭黑蒜蓉包 $80

帶子黑松露意大利燉飯 $190

無骨雞脾香煎橄欖油大蒜意粉 $150

It is not Popcorn $110

Mango day $70
當芒果遇上青瓜,味道清新,消暑一流。
2021-09-21 51 瀏覽
🍞黑炭黑蒜蓉包 $80 🍕芫茜酥皮蝦比薩批 (6吋) $135 🍛西班牙海鮮飯 $260 🍹It is not Popcorn $110 🍸Whisky Sour $80 首先上枱嘅係蒜蓉包,一共有六大片,麵包上嘅蒜蓉味幾重幾香,黑蒜養生唔錯。 個薄餅批特別在用酥皮製成,一層層好鬆軟,而且上面鋪滿芫荽同四隻大蝦,熱辣辣咁食夠晒滋味。 至於海鮮飯有蜆肉、青口、蝦,布滿喺risotto上面,仲有啲芫荽,鮮甜、清新、香口。 兩杯cocktails,雖然話不是Popcorn,但就充滿強烈嘅爆谷味,入面仲有調咗牛奶、榛子、焦糖同Vodka🥃。 另一杯酸酸甜甜,係混合咗檸檬汁同糖漿嘅Whisky, 杯口邊亦都圍咗糖霜係面🍬。 一嚟到就見到好多謝霆鋒嘅相🎞,都有啲明星坐鎮。 環境有少少懷舊歐陸色嘅感覺🏰,又用上紅磚,感覺寫意。餐廳名稱由來係直接取自街名16 Shell Street🐚。 📮Follow @fm.feed ➡ to discover more appetizing foods

🍞黑炭黑蒜蓉包 $80
🍕芫茜酥皮蝦比薩批 (6吋) $135
🍛西班牙海鮮飯 $260

🍹It is not Popcorn $110
🍸Whisky Sour $80

2021-08-24
2021-09-19 47 瀏覽
武漢肺炎搞到D 食肆夜晚好靜, 尤其是呢D 住宅區, 之前都食過幾次, 今次約D 港島FRIEND 食飯, 點少得提議呢間16 SHELL 呢?! 佢咁好食~ 我地一坐底, 就要填紙仔, 佢地D STAFF 都好好人, 好有禮貌, 填完會主動幫你拎返出去, 唔駛行嚟行去~ 第一時間我地就ORDER 黑蒜黑炭包, 呢度既名物喎,  一定要叫~ 但係個FRIEND 想有d汁嚟點, 就叫咗個白酒煮蜆, D 蜆好肥美呀~~ GOOD CHOICE! 好好食, 隻隻蜆都好飽滿~跟住我地叫咗芫茜酥皮三文魚PIZZA, 8 吋, 芫茜帶子意大利面, 同埋西班牙黑毛豬鞍, 全部都好好食~ 芫茜三文魚PIZZA 同個芫茜帶子PASTA 都好夠芫茜味, 正呀~ 個黑毛豬鞍都好淋, 好好味, 個薯蓉都好好食, 個FRIEND 平時都煮開嘢食, 但係佢話佢都整唔到咁好食~ 佢地都好滿意, 今餐冇介紹錯呀~ 我地三個人, 全部食晒, 食到好飽呀真係~ 好好食, 所以好滿足~ 因為晚市冇人等位, 我地都慢慢食, 慢慢傾, D 哥哥仔都唔會催我地走~ 不過到10 點就一定要走喇.... 鬼咩.... 因為武漢肺炎囉

我地三個人, 全部食晒, 食到好飽呀真係~ 好好食, 所以好滿足~ 因為晚市冇人等位, 我地都慢慢食, 慢慢傾, D 哥哥仔都唔會催我地走~ 不過到10 點就一定要走喇.... 鬼咩.... 因為武漢肺炎囉, 佢10 點會出嚟咬人, 所以咪要走囉.....
黑蒜黑炭包
芫茜酥皮三文魚比薩批 (8吋)
白酒煮蜆
芫茜帶子意大利麵
西班牙黑毛豬鞍
2021-08-30
黑蒜黑炭包
芫茜酥皮三文魚比薩批 (8吋)
白酒煮蜆
芫茜帶子意大利麵
西班牙黑毛豬鞍
  • 芫茜帶子意大利面
  • 芫茜酥皮三文魚PIZZA
2021-09-19 336 瀏覽
餐廳唔大, 昏暗既環境帶黎左cozy既感覺, 係呢啲環境食飯特別舒服😌芫茜酥皮三文魚比薩批🍕($135/$165)餐廳最近整左個芫茜Menu, 呢個用酥皮做餅底, 面頭舖左一層薄薄既芫茜蓉, 再加三文魚塊同埋芝士, 新鮮熱辣上菜, 帶住濃濃既芫茜香🌿 有時會好怕酥皮太油膩, 但係呢個配搭有助去除油膩感, 細細份, 食完唔會覺得濟👍🏽 少人既可以揀6” 多人既就揀8” 黑松露意大利飯配雞🇮🇹 ($160)滿滿既黑松露佈滿左係意大利飯度, 除左本身混左係飯度既之外, 面頭仲擺左一小撮既黑松露, 簡直係濃上加濃😍 飯既軟硬度適中, 雞肉都足料, 鐘意黑松露既絕對唔可以錯過☺️香煎橄欖油大蒜白酒汁帶子意粉🍝 ($180)三大粒豐滿既帶子煎到香香地, 食落淡淡肉, 再加埋用橄欖油, 洋蔥, 白酒同蒜茸炒到勁香既爽口意粉, 簡直係一流🍝Lychee Party🍹($70)飲品方面都好多選擇, 呢杯Lychee Party 絕對係童叟無欺, 除左一串兩粒既去核荔枝肉之外, 整杯既飲品都有碎左既荔枝肉, 係荔枝既清甜味👍🏽😌It is not popcorn🍿 ($110)呢杯Cocktail 幾得意,

芫茜酥皮三文魚比薩批🍕($135/$165)

黑松露意大利飯配雞🇮🇹 ($160)

香煎橄欖油大蒜白酒汁帶子意粉🍝 ($180)

Lychee Party🍹($70)

It is not popcorn🍿 ($110)
呢杯Cocktail 幾得意, 後尾問返先知原來係用餐廳既Tiramisu 做藍本, 飲落唔會太甜, 綿密既泡泡真係有啲食緊Tiramisu咁, 加埋下面少少vodka 酒味道更加似, 仲有幾粒脆脆既爆谷, 係一杯CP值高既cocktail🍸

呢度既食物全部都係用橄欖油去烹調, 絕對係健康之選🫒 食物既質素高, 而且配搭多, 可以配合到唔同人既口味👍🏽 小店service 好, 店嘛都好有禮貌, 絕對值得支持💛
2021-09-17
  • 香煎橄欖油大蒜白酒汁帶子意粉
  • 黑松露意大利飯配雞
  • 芫茜酥皮三文魚比薩批
  • Lychee Party
  • It is not popcorn
2021-09-17 38 瀏覽
收工之後,係清靜街口,隱匿藏著不少美味的餐廳~入去尼間餐廳,面積雖然唔大,但已經人員滿座~熱鬧氣氛撲面而來~Black Garlic Bread $80第一次嘗試黑炭蒜蓉包,有d似黑蒜個味道,蒜香味勁濃,而且帶甜味~係幾特別嘗試,份量足,一片一片食得好滋味~Clam Sauce $120普通款式卻有不一樣的記憶~海蜆鮮美有肉,海鮮味十足而且乾淨~扁意粉彈牙入味有嚼勁~上面仲有大量莞茜點綴,每一啖都充斥淡淡清新香味~Black Truffle Risotto*Chicken $160一端入來就聞到香氣撲鼻義大利飯香~濃郁飯夾雜著雞肉,鍾意義大利飯唔會太硬,又保留著本身個飯既特色,加上濃郁黑松露及莞茜加持,口感豐富十足Not Popcorn $110由焦糖,榛子,牛奶,voaka,暴谷調配入口creamy,而且有濃濃焦糖榛子牛奶味~係口中慢慢感受到淡淡voaka~好岩女仔飲,造型又靚~Hotty Pinky $70第一次嘗試辣味蘇打,揀左個普通辣,酸酸甜甜中帶點薄荷口味,隨著會感受到有辣味穿過你喉嚨,辣味會停係喉嚨,一開始會唔慣,飲多幾啖,辣味冇咁重,而比較順口~
收工之後,係清靜街口,隱匿藏著不少美味的餐廳~

Black Garlic Bread $80

Clam Sauce $120
普通款式卻有不一樣的記憶~

一端入來就聞到香氣撲鼻義大利飯香~

Not Popcorn $110
由焦糖,榛子,牛奶,voaka,暴谷調配

Hotty Pinky $70

2021-09-10 32 瀏覽
見到「16 Shell」嘅酥皮薄餅咁特別,自己都忍唔住去試下😜.黑炭黑蒜蓉包🥖麵包以黑炭同黑蒜焗製🖤外脆內軟😆黑蒜味濃且特別.意大利辣肉腸比薩批🍕酥皮批底酥脆,加上芝士🧀辣肉腸同辣椒等🌶香辣惹味又唔油膩🤤.Olio Style無骨雞脾意大利麵🍝意粉表面有大量炸蒜🧄再加入鹽醃咸漁仔烹煮🐟無骨雞脾肉煎至金黃🍗鮮嫩juicy,配埋炸蒜一齊更好味😋.Monday blue💙主要味道為藍莓同薄荷🫐🌿所以飲落好fresh💦.Mango Day🍹芒果加上蜜糖🥭🍯味道香甜
Mango Day🍹芒果加上蜜糖🥭🍯味道香甜
  • 黑炭黑蒜蓉包