2024-02-07
🇭🇰龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道有呢間主打懷舊嘅火鍋雞煲,無論係裝修、餐具定係播放音樂,都非常有7 80年代嘅感覺~🐓招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)嚟到龍鳳梗係要試吓佢嘅招牌雞煲啦!呢個雞煲全部都係雞翼,餐廳先將雞翼去骨,再饟入墨魚滑、甘筍、紅蘿蔔等,啖啖肉之餘,食到少少爽口嘅口感!雞煲炒嘅醬汁都非常惹味,不過就稍為有少少鹹,一定要配埋冰爽嘅凍飲😉食完雞煲後,可以揀加豬骨湯或者雞湯,就可以打邊爐嚕~😋🥩龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)佢哋招牌嘅牛肉拼盤包括:牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒及雪花肥牛~每樣都有至少六片,我哋兩個人食到好飽,好夠喉!!🥟即制回味五香肉丁餃餃子就食得多,五香肉丁鹹嘅都係第一次試🫢雖然佢寫住係辣嘅,但係唔食得辣嘅我都覺得冇問題~🥬龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤打邊爐點少得食菜呢,呢個雜菜拼盤超級豐富,包括油麥菜、唐生菜、娃娃菜、金菇、粟米、白蘿蔔、木耳、蓮藕等,基本上想食咩都有,喺呢餐咁Heavy嘅雞煲火鍋度食啲健康啲嘅嘢🤣🦐蟹子蝦滑蝦滑都算係打邊爐必食啊!蝦滑好新鮮,口感爽口彈牙~🍻自家製陳年鹹檸七自家製嘅意思係除咗七喜之外,仲可以揀可樂或者Zero~但要飲
🐓招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)
食完雞煲後,可以揀加豬骨湯或者雞湯,就可以打邊爐嚕~😋
🥩龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
🥟即制回味五香肉丁餃
🥬龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤
🦐蟹子蝦滑
蝦滑都算係打邊爐必食啊!蝦滑好新鮮,口感爽口彈牙~
🍻自家製陳年鹹檸七
自家製嘅意思係除咗七喜之外,仲可以揀可樂或者Zero~但要飲正宗鹹檸七梗係揀咗七喜🤣最特別就係用呢個紅色膠杯,超懷舊!
📍尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓