龍鳳呈祥火鍋雞煲

Lung Fung Chickenspot
餐廳: 龍鳳呈祥火鍋雞煲
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
國泰會員於夥伴餐廳消費可賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次可賺取「亞洲萬里通」里數之消費額上限為港幣10,000元。
  • 會員於國泰夥伴餐廳用膳,結賬時出示國泰會員二維碼,每消費港幣4元可賺取1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®客戶憑卡消費可享每港幣4元賺取2里數,包括合作夥伴餐廳合資格消費之餐膳里賞(每港幣4元賺取1里數)及基本餐飲類別之合資格簽賬獎賞(每港幣4元賺取1里數)。
  • 賺取之「亞洲萬里通」里數將根據餐飲與膳食消費,包括服務費、稅項及小費的總和而計算。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別「賺里餐廳」查詢。
  • 賺取的「亞洲萬里通」里數將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他國泰條款及細則約束。
2天前 0 瀏覽
Bookmark咗哩間雞煲好耐,今日啱啱好行尖沙咀,即刻試試。餐廳裝修得好復古風,好似返到80年代嘅香港,好得意。自家制陳年鹹檸七,香港特色飲品。陳年鹹檸好大一粒,需要自己搗碎,味道才會出來。加入可樂,飲落酸中帶點鹹香,唔錯。店家提供數款小料同秘制豉油,用來搭配雞煲一流。秘制黃蜆惹味辣雞煲,雞煲送上來仲要焗返少少。雞肉軟嫩醬香味十足,叫咗BB辣,食落唔會好辣。黃蜆嗦曬醬汁味道,隻隻食落都好鮮甜,同埋冇沙。鵝腸,FD嘅最愛,鵝腸煮耐少少都唔怕,食落好彈牙脆口。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細),哩個拼盤有6款牛肉,其中一口牛肉粒,牛胸口同手切牛肉最為出色。牛胸口食落奶香味好重,口感Q彈爽口。手切牛肉雪花分明,微燙已經可以食。入口牛肉軟嫩,牛味好香。即制回味五香肉丁餃(6粒),好特別嘅餃子。皮偏緊實果款,餡料可以食出五香肉丁香味,好味。龍鳳呈祥(豐盛)雜菜拼盤,拼盤唔單種類豐富,店家仲把蘿蔔切成心型,好有心。蔬菜全部好新鮮,放落湯底食落更加鮮甜。

店家提供數款小料同秘制豉油,用來搭配雞煲一流

秘制黃蜆惹味辣雞煲雞煲送上來仲要焗返少少。雞肉軟嫩醬香味十足,叫咗BB辣,食落唔會好辣。黃蜆嗦曬醬汁味道,隻隻食落都好鮮甜,同埋冇沙

鵝腸,FD嘅最愛,鵝腸煮耐少少都唔怕,食落好彈牙脆口

3天前
  • 秘制黃蜆惹味辣雞煲
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
2024-04-15 864 瀏覽
。秘製鹹蛋黃醬雞煲半隻$268鍾意食鹹蛋黃嘅朋友,千祈唔好錯過!呢度係我第一次見到有鹹蛋黃味嘅雞煲!不單止新奇有創意,而且非常有料到!鹹蛋黃味真係超級重!而且浸晒落啲雞度,真係非常香!極力推薦!。龍鳳呈祥牛肉拼盤細$388有冇人同我一樣有選擇困難症雖然我哋都好鍾意食牛肉,但係真係唔知道食邊個部份好。而且又想樣樣都要試啲,呢度就推出咗龍鳳呈祥牛肉拼盤,簡直係選擇困難症嘅福音!牛肉鮮嫩,口感非常好,而且全部都係非常新鮮㗎!食肉愛好者,不妨過嚟試吓!。日本廣島蠔$98。打邊爐又點可以冇海鮮呢?我哋就叫咗呢度嘅日本廣島蠔,真係隻隻都非常新鮮!入去稍微浸幾分鐘就會變成一道美味佳餚!又大隻又多汁,仲非常之肥添!。即製回味五香肉丁餃六隻$78五香肉丁餃,真係呢度嘅一大特色!除咗五香肉丁味之外,呢度仲推出咗沙嗲牛肉餃子,真係非常之有創意!食落去真係令人聯想到唔香肉丁!口感同埋味道都好有質素!回味五味交集嘅童年!🫶🏻。龍鳳呈祥雜菜拼盤$138大家千祈唔好睇小呢個雜菜拼盤!除咗超級大份之外仲好有心思!嗰度有好靚嘅心形白蘿蔔,整到好似波板糖咁真係非常浪漫,仲有超級多我哋鍾意食嘅娃娃菜,同埋超級甜嘅粟米!。自

。秘製鹹蛋黃醬雞煲半隻$268

。龍鳳呈祥牛肉拼盤細$388

。日本廣島蠔$98。

。即製回味五香肉丁餃六隻$78

。龍鳳呈祥雜菜拼盤$138

。自家製陳年鹹檸七 $38
基本上係我每次嚟到都一定要嗌飲品!呢度嘅鹹檸七真係非常之有料,個餡係佢哋自家特製,大家絕對可以放心,健康又好味!配上三款可以選擇嘅飲品七喜可樂同埋建議可樂啱晒唔同人嘅口味!食完熱氣嘢嚟返杯涼浸浸,真係爽到冇朋友!
🥚秘製鹹蛋黃醬雞煲 半隻本身雞煲已經好惹味,相當足料之餘雞肉比我想像中鮮嫩彈牙,兩個人食半隻雞份量剛剛好!秘製鹹蛋黃醬鹹香加蛋香十足,金黃色非常濃郁但配搭雞煲又唔會太濃味,之後加上上湯作火鍋,更有粒粒蛋黃,口感不錯!🥩 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)肉拼盤有牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛金錢展、牛肉粒及雪花肥牛。牛肉味香濃無雪味,而牛肉粒粒打邊爐原來都好OK,比牛肉片更保持肉味及嫩口,而牛胸油爽口零肥膩感,需要看似非常邪惡,但肉質有彈力又煙靭!🥟 即制回味五香肉丁餃(6粒)即制餃皮偏向厚,但勝在相當爽滑有口感!五香肉丁餡料紮實,食到粒粒肉丁,味道創新。🦐 龍鳳呈祥手打鮮蝦丸(6粒)鮮蝦丸彈牙,新鮮製有鮮味又爽滑,加上粒粒蟹籽增添口感。🥬龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤蔬菜拼盤非常「墜手」,滿滿拼砌一整盤新鮮蔬菜,仲有蕃茄、粟米、蓮藕、雲耳、白蘿蔔等等,而且仲有擺盤,打卡夠colorful。🍋自家製陳年鹹檸七打邊爐少不免會”熱氣”,飲番杯鹹檸七解渴又清熱。鹹檸原粒送上,想幾鹹可以自己調教,鍾意佢用上懷舊膠杯,玩味十足。

🦐 龍鳳呈祥手打鮮蝦丸(6粒)
鮮蝦丸彈牙,新鮮製有鮮味又爽滑,加上粒粒蟹籽增添口感。

• 自家製陳年鹹檸七
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
今晚來到這間火鍋店,頓時有走進時光隧道重返昔日的香港般,裝潢佈置以七八十年代的香港做主題,難得一見的舊式酒樓大龍鳳雕飾、格仔瓷磚牆及公雞陶瓷碗等,完全是童年回憶返晒嚟!私心重點一讚的是,播放的懷舊歌曲首首都識唱,還要播了好幾首王傑及Danny的金曲,我最鍾意聽。火焰原隻鳳梨雞煲 $288說回食物,雞煲口味都幾多,除招牌無骨鳳翼釀雞煲外,還有秘製榴槤雞煲、秘製鹹蛋黃醬雞煲、龍鳳呈祥雙雞煲(即田雞加三黃雞)等,我們點了個打卡一流的火焰原隻鳳梨雞煲。整個原隻菠蘿於鍋內,店員幫我們倒酒後再點火,待火焰熄滅後將菠蘿果肉及雞件一齊撈勻,雞肉好惹味又肉嫩,菠蘿被火燒後又煮得暖暖的,入口軟淋淋又香甜。其實食完雞煲都已經半飽,可叫店員加湯(可選雞湯或豬骨湯)開始打邊爐。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338這個拼盤有齊牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒及雪花肥牛,每款大概6片/粒,質素不錯,個人認為最好味的是雪花肥牛,油花靚牛味濃;另外白色的牛胸油亦都好特別,不要以為它是牛的脂肪,其實是牛胸處類似筋膜類的肌肉,煮熟後口感爽口,一點都不油。即制回味五香肉丁餃(6粒) $78丸餃類其實都多選擇,點了份五香肉

火焰原隻鳳梨雞煲 $288

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338

即制回味五香肉丁餃(6粒) $78
丸餃類其實都多選擇,點了份五香肉丁餃,不算太大粒,但皮薄餡多,五香肉丁的味道好突出,雖然標榜是辣味,但其實入口不辣,帶點鹹香。

鬼馬油炸鬼 $68
見到名字咁得意就叫來試試,原來是油炸鬼上面釀了墨魚滑及飛魚子,不過煮的時間真的要好好把握,因為油炸鬼其實都好快索湯汁變軟。

豐盛雜菜拼盤 $128
雜菜份量好多亦都好新鮮,有粟米、蓮藕、黑木耳、金菇、筍、唐生菜、油麥菜、娃娃菜,以及好有心思切成心形的蕃茄和白蘿蔔。

Hoegaarden生啤(500ML) $88
啤酒有好幾款選擇,我選了Hoegaarden,超級大杯,正!

自家製陳年鹹檸七 $38
友人飲鹹檸七,最特別是用七十年代的紅色漱口膠盅裝著來飲,幾過癮。陳年鹹檸配合七喜,酸鹹甜的味道都有,清新又爽口。
2024-02-19
全店以香港🇭🇰𝟕𝟎至𝟖𝟎年代為設計主題牆身佈置 • 餐枱 • 櫈 • 餐具 • 擺設...都充滿香港懷舊風格✨好多位都好岩打卡📸 門口霓虹燈牌 • 龍鳳聯婚擺酒背景👩🏻‍❤️‍👨🏻 • 舊式鐵閘 • 乒乓波枱🏓...仲播住懷舊金曲🎶,即使唔係依個年代出世既我,都覺得好好𝐅𝐞𝐞𝐥😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪期間限定 • 秘製榴槤雞煲(可揀唔辣,辣🌶 : 分左𝟒款辣度)捉緊榴槤季節💛,配惹味雞煲🐔正正中間有新鮮榴槤肉 • 榴槤醬汁鋪係雞件上。滾起後🔥,店員會幫我地撈勻🥄榴槤味道越滾越出,湯底醬汁好惹味,比較稠身,夠包住每舊雞件😜.▪牛肉拼盤(細) 一次滿足唔同口感 / 油份既牛牛🐃手切牛肉 • 雪花肥牛 • 牛柳粒 • 牛展 • 牛舌 • 牛胸尖最鍾意油脂分布均匀既雪花肥牛🥩 • 爽脆夠油香牛胸尖🤍.▪回味五香肉丁餃外皮薄🥟內餡唔係全五香肉丁,係肉餡中再混入五香肉丁,食落唔會好辣🧡.▪豐盛雜菜拼盤懷舊囍字杯裝住多款蔬菜,夠𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈又夠營養。白蘿蔔係心形🤍(最靚),仲有粟米🌽 • 蕃茄🍅 • 蓮藕 • 菜🥦 • 金菇 • 淮山.
全店以香港🇭🇰𝟕𝟎至𝟖𝟎年代為設計主題

▪期間限定 • 秘製榴槤雞煲
(可揀唔辣,辣🌶 : 分左𝟒款辣度)
捉緊榴槤季節💛,配惹味雞煲🐔
正正中間有新鮮榴槤肉 • 榴槤醬汁鋪係雞件上。
滾起後🔥,店員會幫我地撈勻🥄
秘製榴槤雞煲

▪牛肉拼盤(細)
最鍾意油脂分布均匀既雪花肥牛🥩 • 爽脆夠油香牛胸尖🤍

▪回味五香肉丁餃

▪豐盛雜菜拼盤
懷舊囍字杯裝住多款蔬菜,夠𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈又夠營養。
白蘿蔔係心形🤍(最靚),仲有粟米🌽 • 蕃茄🍅 • 蓮藕 • 菜🥦 • 金菇 • 淮山...

▪日本廣島蠔
蠔肉飽滿脹卜卜,蠔味濃又鮮甜🦪

▪鹹檸七 (可揀七喜 / 可樂 / 𝐙𝐞𝐫𝐨)
汽水夠𝐠𝐮𝐫🫧,同時清熱下火😌

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺自己用電話嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📲
4天前 0 瀏覽
見老細工作咁辛苦…今日帶佢去食返餐好嘅!!雞煲加打邊爐係唔錯嘅選擇~呢間之前同朋友嚟過,勁多打卡位!!最重要嘅係全場播放懷舊金曲~簡直係我哋嘅經典年代~全晚張國榮、林憶蓮、葉蒨文、…真係「好歌獻給你」呀,聽出耳油!!唔好講嘢~揀咗個雞煲先🐔🍲!!原來選擇都幾多,有榴槤雞煲、蛋黃醬雞煲…今日揀咗個「日本廣島蠔雞煲」~啲蠔好新鮮,好甜!仲有店員幫你整理~好講究㗎…幫你炒雞煲之前,佢會夾起啲蠔🦪費事剷到爛曬~味道調得啱啱好😋👌🏻而且兩個人食份量都幾多👍🏻😅打邊爐梗係要食靚牛肉啦!!🐮揀咗個龍鳳呈祥牛肉拼盤,入面有牛展、牛肉粒、牛舌,仲有牛胸油~真係咩口感…咩味道都有!!啲肉都幾新鮮,好濃嘅牛味,質素唔錯!!荔枝蝦球🦐:外表真係好似一粒荔枝,蝦球啖啖蝦肉~唔係好爽口嗰種,但係你食得出真材實料!!五香肉丁餃子:真係未食過用五香肉丁做餡,但係佢又唔會好濃味,好辣~要一讚啲餃子皮好滑…好彈牙…餃子好食!!🥟食完雞煲加嘅湯都有得揀,一係雞湯、一係豬骨湯~我哋揀咗豬骨湯,所以都幾濃味~基本上所有嘢都好新鮮!份量都好足夠…其實我哋兩個人真係食唔曬~😅😅😋

2024-07-16
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
餐廳名稱一聽就覺得好懷舊,因為係以前結婚嘅祝福用語。而「懷舊」二字貫穿晒成間餐廳嘅裝修和用餐意念,帶食客穿越時光隧道,返到去七、八十年代嘅舊香港。最吸睛嘅當然係餐廳神還原舊時酒樓擺酒嘅龍鳳紅幕,其他佈置都驚喜處處,嚟呢度打卡唔會令人失望!呢度嘅特色雞煲美味程度同樣令人食過返尋味,食完再打邊爐亦係港人至愛,最近餐廳仲推出埋榴槤雞煲添!✔️秘製鹹蛋黃醬雞煲(半隻、小辣、走芫茜)$268呢個雞煲由用料到醬汁都驚艷到我!雞煲由服務員放上枱嘅一刻,其實已經預先用醬料煮過,上面有一堆鹹蛋黃蓉。服務員再喺我哋面前將雞件、鹹蛋黃蓉在撈勻,蓋上蓋子,等幾分鐘就食得。甜甜哋、鹹鹹哋、辣辣哋嘅秘製醬汁加上鹹蛋黃蓉,多咗一股鹹香味,而且醬汁份量足以裹滿雞件和菇片、腐竹,令人食得好滋味!✔️龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388牛肉拼盤解決咗選擇困難嘅煩惱,一碟精美嘅拼盤包括咗牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛等等唔同牛嘅部位,自己就最鍾意手切牛肉,質感比較腍。✔️即制回味五香肉丁餃(6粒)$78五香肉丁配麵食嘅食法常見,呢度將五香肉丁放入餃子皮中製成餃子,又係一種新食法。肉餡混和嘅五香粉味道突出,肉質結

✔️秘製鹹蛋黃醬雞煲(半隻、小辣、走芫茜)$268
呢個雞煲由用料到醬汁都驚艷到我!雞煲服務員放上枱嘅一刻,其實已經預先用醬料煮過,上面有一堆鹹蛋黃蓉。服務員再喺我哋面前將雞件、鹹蛋黃蓉在撈勻,蓋上蓋子,等幾分鐘就食得。甜甜哋、鹹鹹哋、辣辣哋嘅秘製醬汁加上鹹蛋黃蓉,多咗一股鹹香味,而且醬汁份量足以裹滿雞件和菇片、腐竹,令人食得好滋味!

✔️龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388

✔️即制回味五香肉丁餃(6粒)$78
五香肉丁配麵食嘅食法常見,呢度將五香肉丁放入餃子皮中製成餃子,又係一種新食法。肉餡混和嘅五香粉味道突出,肉質結實。

✔️龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤$138
裝雜菜嘅大盅好似多啦A夢法寶袋咁,入面嘅蔬菜好似無窮無盡咁,點食都仲有。娃娃菜、油麥菜、木耳、金菇、粟米、蕃茄,仲有切成心形嘅蘿蔔片!

✔️即炸響鈴$68
邪惡即炸響鈴外表脆卜卜,浸落滾湯幾秒後夾出,腍中帶脆嘅感覺係最好味嘅!

✔️自家製陳年鹹檸七$38/杯
貫徹「懷舊」主題,餐廳用幾十年前家傳戶曉嘅膠口盅,代替玻璃杯裝飲品,係幾有創意!杯中有個大鹹檸檬,而且已經𠝹咗「十」字,唔使好用力篤,檸檬味已經出晒嚟。

✔️醬介$26/位
2024-07-11 0 瀏覽
打邊爐無分季節同朋友嚟尖沙咀呢間主打雞煲火鍋店裝潢.擺設 同 餐具 都充滿著70年代的懷舊風味✨雞煲醬炒黃蜆煲因為今日想食牛所以揀黃蜆煲加入雞煲醬汁.有唔同辣度選擇蜆肉新鮮飽滿.份量足✨龍鳳呈祥牛肉拼盤一次過品嚐不同部位嘅肉質▫️雪花肥牛▫️牛舌片▫️牛胸油▫️和牛金錢展▫️牛肉粒▫️手切牛肉口感軟腍.肉味濃郁✨回味五香肉丁餃餃皮唔會太厚,餡料豐富✨龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃原隻鮮蝦.口感爽彈與別不同嘅配搭✨豐盛雜菜拼盤多款不同蔬菜份量滿滿.的確好豐盛✨鹹檸樂可樂倒入超懷舊嘅紅膠杯加入原個鹹青檸冰凍又降溫充滿兒時回憶

打邊爐無分季節

▫️牛肉粒
▫️手切牛肉

口感軟腍.肉味濃郁

✨回味五香肉丁餃
餃皮唔會太厚,餡料豐富

✨龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃

冰凍又降溫

充滿兒時回憶
2024-07-08
2024-07-10 0 瀏覽
呢間火鍋店懷舊氣氛,以70年代80年代的裝修,亦有播住啲懷舊金曲😎最signature的就是各款口味雞煲! 🐔期間限定 秘製榴槤雞煲 $268
榴槤當造的季節!榴槤肉好香甜,將榴槤撈勻,融入雞肉再,逼出榴槤味,香噴噴!榴槤味融入去雞肉,好夾呀!配料洋蔥、支竹等好豐富

🐮龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388 打邊爐就梗係要食牛,拼盤選擇豐富,包括牛舌、手切肥牛、牛腹油、牛柳粒等,牛肉新鮮牛肉味好濃郁,牛舌幾正!

🥟即製回味五香肉丁餃(6隻) $78
有五香肉丁既餃比較少見,想不到味道都比較平衡,少辣,皮薄但餡多

🥬龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138雜菜拼盤好精緻、又豐富,蘿蔔仲切成心心形,有蕃茄、蓮藕、生菜、淮山非常豐富!又營養!

🍋自家製陳年鹹檸七 $38

🥬龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138

🍋自家製陳年鹹檸七 $38
賣相好可愛 😍入邊有鹹檸,配埋雪碧
2024-07-09 0 瀏覽
星期二有朋友請食飯We went to this 龍鳳呈祥火鍋雞煲 in tstThe environment and atmosphere was amazing, think of the famous movie 九龍城寨 recently And even for the song list and the decorations in detailed.We ordered an廣島蠔雞煲Which the sou base tastes good and rich. Ingredients are generous that wecan’t even finish the chicken The drink was also stylish We ordered the special 鹹檸七, the container was cool and..Very old school … 🫣

星期二有朋友請食飯

We ordered an廣島蠔雞煲
can’t even finish the chicken

The drink was also stylish
Very old school … 🫣

2024-06-11
這間以70-80年代港式懷舊為主題的雞煲火鍋店,甫進店已看到舊式霓虹燈牌「龍鳳呈祥」,令人有如瞬間回到昔日的香港。店內有大量懷舊打卡位,例如當作餐桌的乒乓球枱、復刻版熱水壺,模仿舊日婚宴場景的龍鳳雕像擺設等,加上無間斷播著的經典廣東歌,為整個用餐體驗加添懷舊氣氛。另設有多間私人房間,適合一大班朋友或與家人聚會。❥ 火焰原隻鳳梨雞煲 ($288/半隻)🍍餐廳主打多款惹味特色雞煲,選了這款視覺效果一流的火焰雞煲,店員先倒酒進煲內再點火,一股酒香及菠蘿果香氣慢慢溢出。雞件香滑肉嫩,配菜除了香甜多汁的鳳梨,還有筍、菇類、枝竹等。自家秘製的雞煲醬汁鹹鮮惹味,吃到差不多就可以加入雞湯,準備打邊爐了。❥ 龍鳳呈祥牛肉拼盤 (細) ($388) 🥩牛魔王必點,拼盤齊集牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒、雪花肥牛,可以一次過吃盡多個牛部位。整體牛肉色澤鮮艷,肉質鮮嫩多汁,尤其喜歡牛胸油,爽脆又脂香十足。❥ 日本廣島蠔 ($98)🦪一客四大隻,全部新鮮肥美肉質鮮甜飽滿,口感彈滑。❥ 回味五香肉丁餃 ($78/6粒) 🥟五香肉丁餡料充滿港式風味,餃子外皮帶點厚度,涮過後不易露餡散開,若餡料再擠滿一點口

❥ 火焰原隻鳳梨雞煲 ($288/半隻)🍍

❥ 龍鳳呈祥牛肉拼盤 (細) ($388) 🥩

❥ 日本廣島蠔 ($98)🦪
一客四大隻,全部新鮮肥美肉質鮮甜飽滿,口感彈滑。

❥ 回味五香肉丁餃 ($78/6粒) 🥟
五香肉丁餡料充滿港式風味,餃子外皮帶點厚度,涮過後不易露餡散開,若餡料再擠滿一點口感會更豐富。

❥ 豐盛雜菜拼盤 ($138)🥬
雜菜整齊排列於一個大懷舊搪瓷杯內,種類眾多包括油麥菜、娃娃菜、白蘿蔔、蕃茄、粟米、淮山、金菇等,新鮮度高。

❥ 鹹檸七 ($38)🍋
用舊式紅A漱口杯盛載,充滿玩味感。杯內放了原隻鹹檸檬,混合汽水清爽解渴。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿龍鳳呈祥火鍋雞煲 @lungfung_chickenspot
𖤣𖤥尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡