2024-03-16 66 瀏覽
#齊柏林熱狗#Zeppelin#荃灣小店整體:好鬆軟嘅熱狗包🍞男士肯定都夠飽👍🏻👍🏻✨士林原味熱狗 (HKD$32)- 正常口味熱狗👍🏻- 少少辣😂✨田園風味熱狗 (HKD$38)- 好fresh 好多青瓜絲😂- 不過有d多沙律醬 有d膩🧐✨澳洲風情熱狗 (HKD$38)- 熱狗腸唔會太鹹👍🏻- 加埋d菠蘿煙肉好夾🤤- 小編推薦❗️❗️❗️✨加HK$15配兩款小食:牛油粟米杯+細薯條- 厚薯條好食🍟- 外賣返去凍左 小可惜😕
#齊柏林熱狗
#Zeppelin
#荃灣小店

整體:好鬆軟嘅熱狗包🍞男士肯定都夠飽👍🏻👍🏻

✨士林原味熱狗 (HKD$32)
- 正常口味熱狗👍🏻
- 少少辣😂

✨田園風味熱狗 (HKD$38)
- 好fresh 好多青瓜絲😂
- 不過有d多沙律醬 有d膩🧐

✨澳洲風情熱狗 (HKD$38)
- 熱狗腸唔會太鹹👍🏻
- 加埋d菠蘿煙肉好夾🤤
- 小編推薦❗️❗️❗️

✨加HK$15配兩款小食:牛油粟米杯+細薯條
- 厚薯條好食🍟
- 外賣返去凍左 小可惜😕
2023-12-05
5 分鐘 (外賣自取)
2023-03-16 547 瀏覽
我最近和女朋友到了這間齊柏林熱狗店,位置相當隱蔽。我點了芝味熱狗。熱狗的外層是鬆軟的麵包,內部則是香嫩的熱狗香腸,還有一層芝士醬,讓整個熱狗更加美味。我還點了芝士煙肉薯條和可樂,它們的味道也非常出色。我的女朋友點了火炙芝士辣肉醬熱狗,這款熱狗比我的芝味熱狗更加特別。它的外層是烤過的麵包,內部則是辣味香腸、芝士和辣肉醬。熱狗的口感非常豐富,讓人一試難忘。齊柏林熱狗店我會再去!
我最近和女朋友到了這間齊柏林熱狗店,位置相當隱蔽。

齊柏林熱狗店我會再去!
2023-03-12 302 瀏覽
齊柏林熱狗🌭Zeppelin Hot Dog, 因為老闆覺得熱狗外型似飛船再加上自己喜歡嘅樂隊名稱🎸而命名。由荃灣鱟地方後巷一間唔夠100呎嘅外賣店,做到依家全港有43間加盟店,真係唔簡單。因為住荃灣區嘅關係,由細已經幫襯過,見證住食物質素上嘅變化。身為婆仔嘅我👵會諗三四十蚊食一隻熱狗到底值唔值?我會用ikea 7️⃣蚊熱狗作比較(鬼叫荃灣有ikea咩),個好味程度😋可唔可以一隻抵七隻🌭🌭🌭🌭🌭🌭🌭答案係間唔中兩邊都食吓啦🤣點都要支持吓良心小店嘅💛其實比起以前由嘉頓供包👨🏻‍🍳到近年自設麵包工場🍞🥖個熱狗包係大個咗同進步咗嘅(其實香港超市同麵包店都極難買到大隻又靚仔嘅熱狗包),比起另一間熱狗專門店「德國熱狗」,齊柏林嘅包真係好食啲,德國熱狗嘅有啲太淋。近日就試咗齊柏林嘅4️⃣款熱狗🌭🌭🌭🌭排名第一位好味嘅係🦘澳式風情熱狗,其實同澳洲唔知有咩關係🤪好似話係一個澳洲客鍾意食嘅食譜📃靈感嚟自港式麵包舖嘅pizza🍕包,有千島醬🥒菠蘿🍍芝士🧀煙肉🥓加用豬肉🐖做嘅紐綸堡腸,係店內人氣之選。🍍清甜,配千島醬冇得輸,加上豬肉腸味比較濃,可能因為我本身都鍾意食港式pizza包,所以覺得好好味🤤第二位係美國洋蔥

近日就試咗齊柏林嘅4️⃣款熱狗🌭🌭🌭🌭

第二位係美國洋蔥圈熱狗🧅香港雖然好多美式快餐店,但好少提供炸洋蔥圈,有都要加錢或期間限定。我自己都幾鍾意食炸洋蔥圈,比起炸薯條🍟多咗份洋蔥獨有嘅香甜。熱狗用法蘭克福腸串住4個炸洋蔥圈,配BBQ醬🍖同芝士粉。麵衣脆令熱狗口感更豐富。

第三位係🔥火炙芝士辣肉醬熱狗,係齊柏林嘅創店熱狗,價錢都比其他熱狗貴少少。可能外賣嘅關係🧀芝士做唔到半溶拉絲嘅效果,芝士都冇咩味🌶辣肉醬就更加唔夠味。

第四位係士林原味熱狗,價錢較平,就係最經典嘅紅黃綠三色美式熱狗,呢度就再加埋BBQ醬。正常發揮。

🍟薯條有少少偏硬
🌽牛油粟米粒,🧈牛油好香、粟米好清甜,好食過麥當勞嘅100倍
2023-03-12
下午茶
  • 澳式風情熱狗
2022-04-03 503 瀏覽
齊柏林熱狗🌭️係薄有名氣的熱狗店,我就叫了最受歡迎的澳式風情熱狗,$38左右,很多醬,芝士和醬都流出來了,實在滿手都是!內有香腸和酸酸的味道,很開胃啊~~~~等候時間有待改善。
2022-03-10 262 瀏覽
最近好難買到新鮮薯仔🥔,未買到薯仔,食住薯餅,暫時充下饑都唔錯~🤣💛薯餅($10/2塊)Zeppelin Hot Dog嘅薯餅同熱狗一樣,都係即叫即炸,所以送到客人手上嘅時候一定仍然係熱辣辣🔥、好新鮮,而且係全日供應😍~薯餅炸到金黃色,非常香脆可口,咬落去仲食到啖啖嘅薯粒添🥔🤤薯餅原價$8/塊,最近做緊限時優惠$10/2塊😍,價錢幾吸引、幾抵食~如果下次唔想食熱狗🌭️,可以考慮下佢哋嘅薯餅😌

薯餅($10/2塊)
薯餅

如果下次唔想食熱狗🌭️,可以考慮下佢哋嘅薯餅😌
薯餅
2021-11-24 407 瀏覽
自從冇咗哈迪斯之後, 好耐冇食過類似快餐店嘅熱狗! 最近喺大窩口開咗一間連鎖店熱狗舖頭-Zeppelin Hot Dog。 今晚叫咗一個澳式風情熱狗 , 紐約辣味熱狗, 跟套餐加$12, 有薯條, 粟米, 薯餅或者冰菠蘿畀你揀, 仲配埋汽水! 呢個澳式風情熱狗$38, 裡面有芝士, 煙肉,菠蘿,千島醬,紐倫堡腸。 個包都鬆軟, 芝士唔夠多, 焗完有啲硬, 我預期係好滿嘅芝士, 好juice可以拉絲咁, 但冇囉!呢個係 紐約辣味熱狗$38 , 裡面有炒洋蔥,特製黃芥辣, 茄汁, 匈牙利腸。 薯條普通, 配千島汁加茄汁。 佢仲有其他小食,炸魚薯條$30, 芝士煙肉薯條$28, 芝士辣肉醬薯條$28, 芝士薯條$25, 下次有機會再試。

2021-11-03 218 瀏覽
有冇人鍾意食熱狗?今次窮遊大窩口,經過呢間賣熱狗嘅外賣店,熱狗種類飯多,又有唔同小食同埋嘢飲,加$12有兩款小食,絕對抵食!今次叫咗兩款熱狗🌭️+兩款小食,兩個人一齊食成為$82,夠晒飽肚😋1. 澳式風情熱狗$38 (左圖)2. 士林原味熱狗$32(右圖)食物質素:4/5外賣速度:等10分鐘左右乾淨指數:4/5服務:3.6/5會再回購?:yes外賣電話6225 6372#香港美食 #大窩口 #大窩口美食 #熱狗
有冇人鍾意食熱狗?
1. 澳式風情熱狗$38 (左圖)
2. 士林原味熱狗$32(右圖)
食物質素:4/5
外賣速度:等10分鐘左右
乾淨指數:4/5
服務:3.6/5
會再回購?:yes
外賣電話6225 6372
#香港美食 #大窩口 #大窩口美食 #熱狗
2021-10-28
10 分鐘 (外賣自取)
2021-11-03 48 瀏覽
Zeppelin Hot Dog1. 美國洋蔥圈熱狗🌭️$36夠晒邪惡,久唔久食吓好喇,好熱氣㗎!2. 田園風味熱狗 🌭️$34清新唔熱氣,大愛!裏面有蕃茄、洋蔥等新鮮蔬菜🥬非常fresh!+$12可揀2款小食/飲品我就加左薯餅同牛油粟米,每次食牛油粟米都會諗起小朋友嘅時候,周不時會喺商場買$5一杯嘅牛油粟米🌽係童年回憶啊!品牌故事:Zeppelin Hot Dog 係2015年年初成立, Zeppelin字面上譯係德國人的姓氏,創辦人認為熱狗外型貌似飛船,就用左呢個名。#香港美食 #大窩口 #大窩口美食 #熱狗
Zeppelin Hot Dog
1. 美國洋蔥圈熱狗🌭️$36
夠晒邪惡,久唔久食吓好喇,好熱氣㗎!
2. 田園風味熱狗 🌭️$34
+$12可揀2款小食/飲品
係童年回憶啊!
品牌故事:
#香港美食 #大窩口 #大窩口美食 #熱狗
2021-11-01
  • 田園風味熱狗
2021-09-25 204 瀏覽
平時都有食開齊柏林,但距離屋企最近嘅都要去咗葵涌廣場,有時買到返嚟都凍哂。終於….終於都開咗係屋企附近啦,買返嚟都仲係暖嫁,今次就一樣食返平時食嘅德國酸菜熱狗,再加配薯條同埋粟米杯。德國酸菜熱狗最鍾意有條甜酸瓜,另外嗰啲德國酸菜都好足料,配埋啲芥末醬食好開胃。牛油粟米杯就普普通通,唔太食到好多牛油味。薯條唔知係咪因為焗咗一陣,打開盒時已經淋晒,可能炸完已經擺咗一陣。點都好,眼見晚上七點未夠都要排隊,都好高興齊柏林終於係依區開鋪,為大家帶多個選擇。
牛油粟米杯就普普通通,唔太食到好多牛油味。
2021-09-09 127 瀏覽
▷ 火炙芝士辣肉醬熱狗 $38.4 ◁辣肉醬加埋芝士變得好惹味😋熱狗真係好粗身~加埋辣肉碎啖啖肉真係滿足到一班食肉獸👍🏻一啖連包食晒所有配料真係好滿足😍⁡▷ 澳洲風情熱狗 $36◁澳洲風情就好似食緊夏威夷𝗉𝗂𝗓𝗓𝖺咁~味道酸酸甜甜好開胃❤️不過要留意嘅係佢入面有菠蘿粒~介意嘅朋友仔試吓其他款啦~而👧🏻就超級唔介意😍仲好好味添!⁡ ▷ 炸魚薯條 $28◁炸魚手指+炸薯條配搭一定無錯😍外賣嘅話茄汁同沙律醬會用盒仔另上比你自己淋~雖然外賣有少少凍咗~但係好神奇嘅係外皮仲係好脆😁所以大家放心買啦~⁡
▷ 火炙芝士辣肉醬熱狗 $38.4 ◁

▷ 澳洲風情熱狗 $36◁

▷ 炸魚薯條 $28◁

2021-08-31 115 瀏覽
最近發現原來屋企附近開左間齊柏林,次次經過其他分店都大排長龍,今次可以係屋企坐住慢慢等。* (套餐) 澳式風情熱狗 + 2款自選小食 $59裹面配料有芝士、菠蘿、煙肉碎、紐倫堡腸、千島醬全部熱狗都即叫即製,鬆軟的熱狗包和腸用鐵板烘過,表面的芝士再用火槍燒,所以打開個盒已經好香。雖然有大量千島醬,但加上芝士同煙肉的咸味,酸酸甜甜,剛好中和油膩感,食落唔會好膩。小食要2份細薯條,店員會問清楚介唔介意放埋一個大盒,茄汁會吱在盒邊,唔會令口感加快變淋,食落仲保持到外脆內軟。如果芝士控可以額外加芝士,香好多之餘仲可以做到拉絲效果。

* (套餐) 澳式風情熱狗 + 2款自選小食 $59
裹面配料有芝士、菠蘿、煙肉碎、紐倫堡腸、千島醬

如果芝士控可以額外加芝士,香好多之餘仲可以做到拉絲效果。

2021-08-25 150 瀏覽
叫咗兩個包,加份芝士煙肉薯條。好味!芝味熱夠不嬲喺其他分店有食開,keep到。火炙芝士辣肉醬熱狗啲辣唔算好勁,但後勁凌厲。薯條嘅煙肉好足,一啲都唔孤寒。加盟店嚟講,能夠成功保持水準好緊要,因為始終唔係統一管理,有機會有參差不齊嘅情況。呢間做到 👍🏼出餐等咗15分鐘,發現原來可以一早喺「拎得」落單。呢間新店人手雖然少啲又慢啲,但佢請緊人,希望快啲做起!💪🏼始終呢區要揀良心小店💛真係唔易,仲要好味又唔太貴,又要夠方便,先可以密密食。

15 分鐘 (外賣自取)