2019-10-18 13 瀏覽
今日朋友生日! 我們往旺角點鍋食火鍋,我們選了喇沙海鮮湯底, 湯底辣度適中, 有啖啖椰香味, 裡面有蝦和青口, 食落新鮮彈牙,口感豐富;火鍋配料我們選了即炸手工響鈴卷, 芝士墨魚丸、黑椒牛丸、醬爆蟹籽丸、黑松露蝦蟹餃、芝士紫菜蝦蟹餃、龍蝦沙律丸、滑牛、翠玉瓜、避風塘炸鮮魚皮和炸午餐肉。即炸手工響鈴卷食落爽脆而不感到油膩, 芝士墨魚丸食落彈牙, 墨魚肉味道鮮甜;黑椒牛丸食落有肉味, 肉質鮮甜帶有少許胡椒香味;醬爆蟹籽丸味道香濃, 黑松露蝦蟹餃黑松露香濃, 蝦蟹餃食落彈牙, 皮薄餡靚;芝士紫菜蝦蟹餃芝士的香濃和紫菜的香脆十分配合, 口感豐富;龍蝦沙律丸食落彈牙惹味;滑牛肉味香濃, 食落爽口;翠玉瓜食落新鮮鮮甜;避風塘炸鮮魚皮炸得香脆乾身避風塘煮法食落惹味醒胃;最後炸午餐肉食落香脆惹味醒胃;飲品除可樂任飲外, 還有水果茶和蔗汁,餐廳座位舒適,闊落光猛, 用ipad落單感覺環保不浪費紙張,食物美味足料有特色,我和朋友食了一頓高質美味火鍋。
滑牛,黑椒牛丸,午餐肉和即炸手工響鈴卷
芝士墨魚丸
喇沙海鮮湯底
炸午餐肉
避風塘炸鮮魚皮
翠玉瓜
2019-10-15
2019-10-15 31 瀏覽
旺角 點鍋今日既旺角真係少左好多人,行開兆萬見到有新開咗間叫「點鍋」嘅火鍋放題店。餐廳除了有多款特式人氣湯底供應之外,新張期內惠顧,仲會有折扣優惠,當然又係帶女朋友食啦。每檯均奉送海鮮拼盤及頂級牛頸脊各一客,睇落都幾吸引。餐廳頗寬敞,環境光猛落大玻璃外牆座位舒適,有大量卡位。店裡的湯鍋選擇豐富,有成十多款,至於火鍋料方面,項目亦不少好多新料。至於自助飲品方面,選擇亦不少,除了罐裝汽水外,另外仲有餐廳自家製的涼茶、水果茶等。我哋揀咗蟲草花雞,湯底用料豐富,淮山好入味,味道非常清甜,帶藥膳味。海鮮拼盤:海鮮以乾冰墊底,盤上共有四款海鮮,貴妃蚌,海蝦,蜆,星斑魚片。星斑魚鮮甜肉厚,肉質細緻。虾都係爽口彈牙。台灣麻吉湯圓必食湯圓,入面花生超多流心感覺,出面好Q,好味金沙鹹蛋黃炸魚皮超級熱辣辣上菜,濃濃鹹蛋黃鹹香,食落香口。即炸午餐肉午餐肉切得非常厚,而且炸過放落對打邊爐更加好食椒鹽魷魚女朋友仲點左個小食,椒鹽味重,辣辣地好惹味總括來說,這火鍋店水準不錯,食物有質素選擇多,值得再食。推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
旺角 點鍋

台灣麻吉湯圓
必食湯圓,入面花生超多流心感覺,出面好Q,好味

金沙鹹蛋黃炸魚皮
超級熱辣辣上菜,濃濃鹹蛋黃鹹香,食落香口。

即炸午餐肉
午餐肉切得非常厚,而且炸過放落對打邊爐更加好食

椒鹽魷魚
女朋友仲點左個小食,椒鹽味重,辣辣地好惹味

總括來說,這火鍋店水準不錯,食物有質素選擇多,值得再食。

推介⭐️⭐⭐️⭐⭐

首先值得一提,哩度嘅服務態度超好,食得好舒服。十年無去過兆萬,果度嘅食物出名伏,見Openrice 個廣告寫得幾正,我地一行三人就去睇下,去到人極小,環境都幾舒適,醬料選擇好多,我試左個四川麻辣醬,好甜。。(希望點鍋有睇嘅話,下次唔好整咁甜,個醬就好正嘞),加50蚊點左個清酒卜卜蜆,有少少沙,但味道唔錯,食落好新鮮。送嘅海鮮拼盤,十分一般,六隻蝦有兩隻痴壳的,魚片唔錯,個蚌就差啲。牛脊片好食,配料選擇唔多,最推薦韮菜餃,最唔推薦星魚片。其中叫左炸魚皮,黑豕肉片,值得一試。如果以女仔食量,同食物選擇,質量,二百七蚊性價比唔算高。但如果一大班有男有女聚會傾計,就好推薦。會再同一班朋友去!
2019-10-14
  • 牛脊片
2019-10-09 41 瀏覽
晏收工唔知食咩好,朋友介紹呢間火鍋店,9點後入座有7折,$202/位(已包醬油費及加一服務費)。醬料選擇都唔少,最重要係有我最愛嘅芫茜!先送上海鮮拼盤同牛頸脊。呢度嘅海鮮拼盤包括多款時令海產。牛頸脊油脂充沛,淥起爽嫩香滑,很有質素。打邊爐我必點鮮腐竹,淥起滑一滑,吸收埋湯底精華,正。黑椒牛丸口感爽彈,肉味很香。2-4人最岩叫呢個蔬菜摩天輪,油麥菜新鮮清甜。煎炸食物都做得唔錯,蜜糖bbq雞翼金黃香脆,即炸手工紫菜響鈴炸得夠透,入口鬆化,金沙鹹蛋炸魚皮即炸即起,酥脆無比。

2-4人最岩叫呢個蔬菜摩天輪,油麥菜新鮮清甜。

煎炸食物都做得唔錯,蜜糖bbq雞翼金黃香脆,
2019-10-08 35 瀏覽
得知兆萬新開左點鍋火鍋放題,第一時間揾埋朋友黎試下。點鍋裝修雅緻,燈光明亮,座位大部分都是卡座,坐得舒適。用平板電腦落單好環保。混醬材料齊備,湯底都有多款,今次就試喇沙海鮮鍋。海鮮鍋好足料,海蝦、青口、花甲都新鮮,喇沙湯濃郁美味。每人一份海鮮拼盤,有海蝦、星斑片,貴妃蚌、蜆。材料新鮮,海蝦、貴妃蚌鮮甜,星斑片鮮嫩、蜆無沙。也是每人一份的頂級牛頸脊,牛味濃郁,口感豐富。任食黑毛豬腩片,脂肪分佈如大理石紋、油潤甘香、肉嫩多汁,任食放題中屬高質素。其他任食配料質素也很好,魚肚吸收喇沙湯汁,爽口又惹味!芝士紫菜蝦蟹餃、鮮蝦水餃、魚皮餃,皮滑餡料爽口。蝦丸是手打的,鮮味又彈牙。另蝦子蝦滑、鮮腐竹、午餐肉、脆皮芝士腸也不錯。爆濃蟹子丸,彈牙有口感,最後還有甜品送。點鍋還有小食供應,金沙鹹蛋雞翼(需另加費用),即叫即炸,外脆肉嫩,沾上的鹹蛋黃,味道鹹香惹味、炸午餐肉(任食)香脆可口。
得知兆萬新開左點鍋火鍋放題,第一時間揾埋朋友黎試下。
點鍋裝修雅緻,燈光明亮,座位大部分都是卡座,坐得舒適。
另蝦子蝦滑、鮮腐竹、午餐肉、脆皮芝士腸也不錯。
爆濃蟹子丸,彈牙有口感,最後還有甜品送。
2019-10-07 34 瀏覽
今日同朋友嚟到兆萬中心試下呢間新開無幾耐嘅火鍋店,店內坐位闊落,抽風系統良好,環境舒適。湯底有十幾款,蟲草花雞湯底帶點藥材味,加入紅棗杞子,感覺很養生。鮮茄牛濃湯香濃鮮味,淥牛肉就最夾。時令海鮮拼盤,賣相非常吸引,蝦肉新鮮有彈性。頂級牛頸肩肉,牛肉片油花密佈,入口肉味香濃。愛菇嘅朋友點曬雞髀菇、金針菇、新鮮冬菇、靈芝菇 ,來個菇的盛宴,夠曬滿足。一向對丸類無咩好感,但呢度嘅墨魚丸,雪白彈牙,鮮味自然, 食得過喎。埋單都係2百蚊多D,價錢都幾親民。

時令海鮮拼盤,賣相非常吸引,蝦肉新鮮有彈性。

頂級牛頸肩肉,牛肉片油花密佈,入口肉味香濃。

好友晚飯提議去食火鍋放題, 咁啱今日放工喺旺角, 去咗同事介紹嘅新開張《點鍋》。有別於兆萬唔同樓層嘅任食放題, 這裏裝修新束束, 好乾淨又夠光猛, 簡約嘅設計在「兆萬中心」芸芸放題店中 有種脫穎而出嘅感覺。點餐用平板電腦, 仲可以仔細到點半份,全份,丸類:兩粒,四,六粒。。👍任食套餐仲包括 各款汽水茶類任飲❤️ 正在做推廣新張期內八折優惠~這款韓國飲品青檸汁比較少見,好酸好鬼開胃。先選火鍋湯底,《豬骨濃湯》 超大件嘅豬筒骨, 超甜粟米 和白蘿蔔。 湯底頂級超甜濃郁, 唔會過份重嘅味道,更加有胡椒嘅香味, 非常真材實料!先送上一盤雜錦海鮮和安格斯牛頸脊。在乾冰煙霧中出場, 非常注目。斑片,海蝦,大蜆,貴妃蚌。 其中海蝦比較鮮甜, 整體也唔錯!星斑片魚味濃,高質厚切!安格斯牛頸脊很嫩滑, 脂肪紋分佈平均, 質數唔錯。午餐肉和鴨血都擺放得好精美~ 鴨血入味又夠滑!自家手製餃子 絕對係推介。這款芝士紫菜蝦蟹餃, 真材實料,餡料真係有絲絲嘅蟹肉, 不愧為超級推介項目!黑松露蝦蟹餃, 超惹味。肉類選擇其實唔多, 推介羊肉片, 唔會好羶而且幾嫩滑, 朋友encore 了兩次~滑牛好腍好滑。餐廳嘅招牌菜

這款韓國飲品青檸汁比較少見,好酸好鬼開胃。

唔會過份重嘅味道,更加有胡椒嘅香味, 非常真材實料!

先送上一盤雜錦海鮮和安格斯牛頸脊。

星斑片魚味濃,高質厚切!

安格斯牛頸脊
很嫩滑, 脂肪紋分佈平均, 質數唔錯。

午餐肉和鴨血都擺放得好精美~ 鴨血入味又夠滑!

自家手製餃子 絕對係推介。

黑松露蝦蟹餃, 超惹味。

滑牛好腍好滑。

餐廳嘅招牌菜還有牛利和金沙魚皮.。 牛脷切得薄薄的頗有咬口。 金沙魚皮即叫即炸, 薄薄地炸得香脆可口
, 沾上薄薄的鹹蛋黃, 鹹香惹味。
其他即叫即炸嘅仲有油炸鬼, 好厚好脆, 依家冇乜地方可以食到粥品配油炸鬼, 反而火鍋都有機會食到😋😋

炸響鈴也很酥脆,即叫即炸, 因為夠厚夠脆, 淥完口感依然脆。

蔬菜点了菠菜和油麥菜,都嫩綠青甜。
看看這棵油麥菜嘅頭也細心地介開, 非常貼心!

雪米糍有三款選擇, 打完邊爐食番粒甜甜地過下冷河唔錯。

服務唔錯, 食物出得超快好有效率, 空氣也很流通食完唔會有一陣火鍋味。 希望keep到水準下次再嚟光顧。

My families and I when to a restaurant called “Dim Woo” (點鍋) located in Shop 301, 3/F, CTMA Centre, 1 Sai Yeung Choi Street, Mong Kok旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301舖.The restaurant adopted a neat modern style with circular rings lighting on the ceiling,industrial metal shelves on the wall and bamboo curtain to separate the seatings!The hotpot buffet costs HKD$279/$249 each person depending which time slot you chose.There are around 10 flavours of hotpot soup bases to choose from.We chose the “Spicy and numbin
旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301舖.

There are around 10 flavours of hotpot soup bases to choose from.We chose the “Spicy and numbing soup base” (麻辣湯底)

Loadssssss of spices, chilli inside the soup.Sooooooo flavourful and rich!!!Tantalise your taste buds!!!Yummmmmm!!

“Seafood platter”
海鮮拼盤

Each table can enjoy this platter for free!!

It contains large grouper (龍躉片),sea prawns (海蝦),clams(蜆).

The prawns are superrrrrrr fresh, sweet, bouncy and springy!!!

The restaurant adopted electronic ordering system!Customers can order from the tablet!

Arrays of proteins(Spanish pork 西班牙黑毛豬), US beef, grouper(斑片),fish maw(魚肚),beef brisket(牛腩)homemade dumplings and fish balls...etc!

“Homemade shrimp dumplings”
鮮蝦水餃

Incredibly tasty!!! Must order item!! With crunchy diced water chestnut inside!!

We ordered twice

“Squid”
水魷

Very springy, bouncy!! Tasty!!

“Deep fried pig skin”
豬皮

Like the sponge soaks up all the flavour of the soup!!

南乳炸雞
HKD$38

Crunchy, crispy golden crust with moist, juicy , succulent tender meat inside!!!

Made to order!!

Highly recommended!!!

Ice cream is provided on an unlimited basis and drink is free flow!!

The ingredient of this restaurant is fresh and high quality when compare with other similar restaurants in the same district!! Can revisit!!

The long hair young lady receptionist is very polite,helpful and diligent!!Good attitude!!

• sea prawns 海蝦
  • “Spicy and numbing soup base” 麻辣湯底
  • “Homemade shrimp dumplings” 鮮蝦水餃
  • “Squid” 水魷
  • “Deep fried fermented red beancurd chicken wings” 南乳炸雞翼
2019-10-02 35 瀏覽
朋友介紹旺角打邊爐,就帶我黎左兆萬廣場 扶手電梯直上三樓,十分方便,一入到去,一進門口,裝修以白色為主調,設計簡撲,干淨企理,環境都幾大,有好多卡位 坐底之後,當然先點個湯底先啦,最後簡左個酸菜白肉湯底,湯底材料十分足,酸酸甜甜,十分適合打邊爐 呢度每台客人都會送一盤海鮮拼盤 ,影相打卡一流,亦都好新鮮之後用佢地既平板電腦去點菜,十分清晰方便佢地呢度有好多,食物都係自家制,就連餃子🥟都有五六種,推薦大家試下,黑松露蝦蟹餃,金沙咸蛋炸魚皮,各式手打魚丸,另外蔬菜🥬都好令 好鮮甜,最後當然唔少得近排好興嘅湯圓今次食呢間火鍋店感覺唔錯,坐窗口位可以望到樓下嘅街景,位置就腳,食物嘅質素真係唔差,下次可以再來

呢度每台客人都會送一盤海鮮拼盤 ,影相打卡一流,亦都好新鮮
之後用佢地既平板電腦去點菜,十分清晰方便

2019-10-02 53 瀏覽
兆萬又有新野食,新開左間打邊爐,地方都幾大。餐廳火鍋醬汁都幾多選擇,比起一般打邊爐更加多。揀咗鴛鴦湯底:胡椒豬肚湯及蟲草花雞湯。湯底非常足料,味道又夠,蟲草花雞,雞夠嫩滑,忍唔住食埋。而且仲有好多配料,湯底正!預先會有一個海鮮拼盤及肥牛。海鮮味道都唔錯,尚算新鮮。另外叫咗黑豚肉、羊肉,黑豚肉好食,推介!羊肉味唔算濃,容易入口。叫咗響鈴、豆腐、餃、山根、豆腐、淮山、炸午餐肉都唔錯。當然見到鹹蛋炸魚皮就是必叫。餐廳飲品任飲,最後仲有流心糯米糍作甜品。

揀咗鴛鴦湯底:胡椒豬肚湯及蟲草花雞湯。
預先會有一個海鮮拼盤及肥牛。海鮮味道都唔錯,尚算新鮮。

另外叫咗黑豚肉、羊肉,黑豚肉好食,推介!

餐廳飲品任飲,最後仲有流心糯米糍作甜品
2019-10-01 1484 瀏覽
香港人冬天打邊爐,夏天又打邊爐,就好像有種魔咒般,總會忽然忍不住想食。其實筆者同大家一樣,對打邊爐亦情有獨鍾。早前瀏覽網站,留意到旺角兆萬新開咗間叫「點鍋」嘅火鍋放題店。餐廳除了有多款特式人氣湯底供應之外,新張期內惠顧,仲會有折扣優惠。另外每檯均奉送海鮮拼盤及頂級牛頸脊各一客,睇落都幾吸引,所以趁假期前夕,決定兩口子來撐檯腳。餐廳頗寬敞,而且裝修比一般放題店有心思,環境光猛舒適,除了有大量卡位外,店內還設有一列長長的沙發座,挺適合一大班朋友來聚餐。入座後先點湯底,嘩!店裡的湯鍋,選擇果然豐富,有成十多款,而且湯底都幾特別,如喇沙海鮮、杏汁木瓜雞腳、黑松露雜菌鍋等。至於火鍋料方面,項目亦不少,有精選肉類、手打丸類、自家製餃類、海鮮類、自家製油炸、配料、豆腐製品類、粉麵類、蔬菜、菇菌類、小食及福袋等。我哋揀咗蟲草花雞,趁湯底未上,先外出混醬,單是醬油配料就已經有成 10 幾款,陣容鼎盛。至於自助飲品方面,選擇亦不少,除了罐裝汽水之外,另外仲有餐廳自家製的洛神花、水果茶等。返回座位後,蟲草花雞湯底同贈送的海鮮拼盤及頂級牛頸脊都已經送上。湯底用料豐富,內有蟲草花、雞件、淮山、黨參、芹菜、紅棗等
返回座位後,蟲草花雞湯底同贈送的海鮮拼盤及頂級牛頸脊都已經送上。湯底用料豐富,內有蟲草花、雞件、淮山、黨參、芹菜、紅棗等,味道非常清甜,帶淡淡菇菌香。
海鮮拼盤:海鮮以乾冰墊底,上檯時仙氣十足,盤上共有四款海鮮,貴妃蚌既爽滑又有嚼頭;海蝦爽口彈牙、蜆隻很乾淨,食落無沙,入口清甜爆汁。星斑魚片鮮甜肉厚,肉質細緻,灼一灼就即刻食得。
另外頂級牛頸脊味道亦不俗,牛肉油花極多,只需涮一涮,涮至變色便可。牛肉入口即化,肉質細嫩軟腍,充滿脂香。
至於其他火鍋配料方面,我哋就揀咗黑毛豬腩片、梅菜豬肉丸、蝦丸、鮮蝦水餃、松露蝦蟹餃、酥炸油炸鬼、炸午餐肉、滑牛片、星斑片、脆骨腩、即炸手工紫菜響鈴卷、金沙鹹蛋炸魚皮、蓮藕片、台灣香菇丸、鮮冬菇、生根、菠菜、台灣麻吉湯圓等。豬腩片肉味非常濃郁、水餃皮薄饀靚又多料,粒粒都有番咁上下份量。
魚皮新鮮即炸,每一片都均勻地沾滿鹹蛋黃,食落又薄又香脆,而且調味亦剛好,不會死鹹。另外台灣麻吉湯圓亦非常值得推介,湯圓皮頗為煙韌,花生餡混入了花生碎及糖粒,咬落微微脆,香滑起沙,口感十分豐富。

總括來說,這火鍋店水準不俗,店員態度好之餘,食物亦有質素,而且火鍋料選擇勁多,值得向其他友人推薦。
2019-09-30
2019-09-29 57 瀏覽
今晚同朋友慶祝生日而且行開旺角, 因為佢最鍾意食火鍋又喜歡環境坐得舒適,於是我就帶咗去一間比較乾淨企理嘅打邊爐專門店度食。 環境整整齊齊配料亦都乾乾淨淨,又有多款式酱料揀同埋飲品以供選擇。湯底我哋叫咗蟲草雞鍋同埋喇沙海鮮湯底, 而我比較鍾意就係喇沙海鮮湯底, 因為其實個湯底我個人覺得幾似新加坡啲喇沙,同埋湯底啲海鮮也很豐富,有大蝦,青口及魚塊等。 而且味濃亦不會太辣,啱我口味。海鮮拼盤: 呢個係我地一坐低店員即刻送上 , 好有驚喜 ,裏面有大蝦、帶子、斑塊以及蜆等。 個大蝦其實唔需要煮咁耐 ,同埋我通常食海鮮都唔會點酱油, 才试到食物的鮮味,我覺得這店的海鮮食材十分新鮮而且鮮甜。 星班片:其實呢一間火鍋店我最欣賞嘅就係佢啲星班片,雖然我唔知係咩星班,但魚嘅鮮味係哂到,建議用一啲比較清嘅湯去配這個魚,因為咁你可以食到佢個鮮味,同埋肉質彈牙。所以叫雙拼鍋底係明智之選。黑毛豬腩片: 黑毛豬腩片係我另一個至愛, 因為佢雖然要煮耐少少,即使我overcook咗少少,但其實佢都唔UN, 同埋你亦食到有少少半肥瘦,所以我覺得呢個豬有肉汁亦有肉質。金沙鹹蛋炸魚皮: 呢個炸魚皮 ,我覺得一定要擺喺喇沙湯

金沙鹹蛋炸魚皮: 呢個炸魚皮 ,我覺得一定要擺喺喇沙湯或 比較辣味重嘅湯底 度煮 ,自己覺得比較有新加坡風味, 而且佢個魚皮食落去都脆卜卜。 呢個我自己都幾recommend大家去食。

黑松露蝦蟹餃: 這個餃我自己覺得比較有特色,因為佢有黑松露嘅香味, 真係食到入面有黑松露 ,黑松露遍佈整個 餃,而且佢入面啲餡料亦都鮮甜爽口 ,所以其實呢個用清湯煮已非常足夠,可以食到入面餡料嘅鮮味。

順帶一提佢呢度啲水餃其實不俗,我食到忍吾住口。

其實我哋亦都嗌咗好多海鮮包括帶子、蝦、石斑片、 羊肉片等... 我都最後介紹下個新竹米粉, 因為其他火鍋店都好少有呢隻米粉,我鍾意呢隻米粉係因為佢比較幼身同埋食粉時飲埋個湯底我覺得係一種享受。

基本上全晚 ,我同我朋友都覺得好享受。朋友生日十分盡興,覺得食材、醬料算係足夠同豐富,又有多款饮品自助選擇,如果行過旺角嘅朋友又想食火鍋任飲任食,可以嚟試一試。

2019-09-29 35 瀏覽
旺角兆萬廣場 有新野食正正樓下好多人 完全睇吾到有咩好食 好彩有間招牌明顯 寫住任飲任食 兩小時 岩曬行街人仕 食住咁休息一下3/F直上扶手電梯就到入座前會先比張紙你填寫喜歡咩湯底 其他都係用iPad 點餐 真係好岩我地 完全吾需要行出行入叫左酸菜白肉鍋 湯底清甜有味 不錯選擇 酸酸地 更開胃 開心的是 我地準備點餐時 好快已經有服務人員 送上肥牛一碟 和海鮮拼盤 非常驚喜 而且 肉質新鮮 入口鬆軟 雪花牛 靚質肥牛落單簡易 直得一贊 佢地水餃 雲吞 好味 基本係食完再食 細細啖 好滑溜 皮夠薄打邊爐 必點之一 呢個響鈴 有包紫菜 平常好少會有 同埋新鮮炸 好脆卜卜 新開張 都有返8 折優惠 非常抵食 👍🏻👍🏻👍🏻食物質素高 抵食 夠飽 睇得出 師父用心
旺角兆萬廣場 有新野食

非常抵食 👍🏻👍🏻👍🏻
食物質素高 抵食 夠飽
睇得出 師父用心

2019-09-28 27 瀏覽
而家好多食店都開係同一棟大廈內,就係旺角兆萬商場都有好多選擇,同二哥去咗三樓新開嘅食店,叫(點煱)係任飲任食火煱,侍應推介可以食鹹酸菜胡椒豬肚湯做湯底,送一個海鮮拼盤加一碟頂級牛頸脊,海鮮拼盤包括有海蝦,星班片, 蜆同蚌,海蝦大隻又鮮甜,星班片大塊又厚肉,配個自制醬汁更加好味,其他配料有滑牛片,墨魚丸,豬頸肉,牛脷,蝦丸,脆骨腩,唐生菜,即炸手工嚮玲卷,蝦子蝦滑,雞件,蟹子墨魚滑,雞件同豬頸肉可以早放落去淥耐啲,墨魚丸同蝦丸都好彈牙,即炸手工嚮玲好脆,浸湯都好食,飲品都有好多選擇,最後係將啲生菜放落去索啲湯汁更加好食。

係任飲任食火煱,侍應推介可以食鹹酸菜胡椒豬肚湯做湯底

配個自制醬汁更加好味

,其他配料有滑牛片

,墨魚丸,豬頸肉

,牛脷,

蝦丸,脆骨腩,唐生菜

,即炸手工嚮玲卷,

蝦子蝦滑

兆萬開左間新火鍋,座位好闊落,裝修好光猛,視覺感受呢到好大。$279/位 邊爐任飲任食。 火鍋湯底叫左喇沙海鮮鍋,因為其他地方好少見到有喇沙鍋,呢個鍋唔洗另外加錢 我覺得呢個鍋真係太抵食。上鍋時候見到好似冇乜料咁,點知撈下撈下,撈左7/8隻鮮蝦,大量蜆,大量青口。我地只有二人都甘足料個湯底同埋呢D材料任配料好似係冇,味道方面帶微辣唔錯,所以我下次都會ENCORE喇沙鍋。另外每一枱會上一碟牛頸脊同海鮮拼盤,牛肉幾高質好好食,海鮮就普通。呢到食材好多款, 而且每款份量唔多, 好岩2人行去食。連咸蛋炸魚皮同紫菜響寧都係任食。炸魚皮係即叫即炸,仲可以就甘樣食,除左火鍋食材仲有加錢小食叫,款式都算多樣。最後仲有雪米糍食,真係棒住個肚走。整體 8/10
$279/位 邊爐任飲任食。

呢到食材好多款, 而且每款份量唔多, 好岩2人行去食。

最後仲有雪米糍食,真係棒住個肚走。

整體 8/10