唔想經常食連鎖店的日式火鍋,喺OpenRice搵到這間黑樺牛,琴日食完,我覺得任食火鍋質素真心值回票價!很讚👍🏻星期一至四,有八五折,最貴嗰個餐每人埋單@$416~ 跟餐會包好多嘢食新鮮嘅海鮮拼盤鮑魚元貝大大隻,青口好甜,蝦都肉質不錯,魷魚正常,係隻蠔蟶子好奀咗啲仲有一窩卜卜蜆係用沙白冇咩沙,唔算大粒,但湯底惹味!鬼馬油炸鬼 即食又得,打邊爐又得正!麻辣拼盤 好多種類可以選擇,個人鍾意食皮蛋!泰式串燒拼盤香葉包雞好食,串牛肉就好韌其他可以啦!燉湯 (店家話送完即止)我好鍾意飲湯,但呢個比較失望,好油。。。唔太喜歡!打邊爐湯底係藥膳雞鍋藥味唔係話好濃,清清淡淡都ok 下次試吓佢個主打北海道芝士豆乳鍋先嚟齊晒以上所有嘢之後我哋就講吓主角黑樺牛牛肉好似有四五款選擇我哋試咗四款牛小排肩胛梅花牛頸脊千本筋如果鍾意食油脂高 一定係霜降牛小排莫屬…以任食質素嚟講,我覺得真心高質!牛頸脊 比較少牛脂有啲咬口肩胛梅花 唔係好記得千本筋 食起上嚟真係有啲筋,原本唔知咩嚟,查吓佢原來係牛腱嘅中心位可以試吓嘅!仲有佢火鍋配料小食炸物等,都好多選擇,所有嘢都新鮮!朋友食咗個炸雲吞,話好食我鍾意佢有芝士車輪卷,唔

跟餐會包好多嘢食

新鮮嘅海鮮拼盤

仲有一窩卜卜蜆
係用沙白冇咩沙,唔算大粒,但湯底惹味!

鬼馬油炸鬼
即食又得,打邊爐又得正!

麻辣拼盤
好多種類可以選擇,個人鍾意食皮蛋!

泰式串燒拼盤
香葉包雞好食,串牛肉就好韌
其他可以啦!

燉湯 (店家話送完即止)
我好鍾意飲湯,但呢個比較失望,好油。。。唔太喜歡!

打邊爐湯底係
藥膳雞鍋
藥味唔係話好濃,清清淡淡都ok
下次試吓佢個主打北海道芝士豆乳鍋先

千本筋

牛頸脊 比較少牛脂有啲咬口
肩胛梅花 唔係好記得

可以試吓嘅!

我鍾意佢有芝士車輪卷,唔係度度有

總括嚟講我會再幫襯的!

2024-04-15
  • 海鮮拼盤
  • 特上霜降小排
  • 鬼馬油炸鬼
2024-04-08 209 瀏覽
一向最愛都係打邊爐🥰,一年四季都會食,最近#尖沙咀 有一間一直好高人氣嘅和牛火鍋放題😍😍😍,我更係去試下啦😋。今次就去左尖沙咀 《黑樺牛》食和牛火鍋放題。當日我哋就間左[A5帝王和牛海鮮🦞]放題套餐🧡,用餐時間係120分鐘。火鍋湯底有8款選擇,而我哋間左自家秘製關東風壽喜燒,味道清清地,唔會太咸。另外總共有109款火鍋配料😍,一定食到大滿足❤️🙌🏻。🥗頭盤小食:🔸鬼馬油炸鬼~油炸鬼炸得金黃香脆,加上蟹籽粒同沙律醬,簡直絕配👍🏻🔸口水汁麻辣拼盤~麻辣拼盤有魚皮、皮蛋、牛舌同牛展,辣辣地非常之開胃🔸正宗泰式串燒拼~串燒有牛、雞、同豬,肉質都多汁鮮嫩🥰🐚蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲~我間左BB辣,味道恰到好處啦,唔會太辣,卜卜蜆都好新鮮😋🦐海鮮蒸汽鍋 (🌟必食 )海鮮有海蝦🦐、青口、鮑魚、扇貝皇、聖子、蠔🦪同墨魚仔🐙。我覺得每款海鮮都好新鮮,用蒸氣嘅方式帶出海鮮嘅鮮甜👍🏻👍🏻。店員勁細心幫手將海鮮蓋好計時,仲會幫我們開埋殼🧡。廣島蠔大大隻又好新鮮,海蝦好彈牙,鮑魚好爽口😍😍😍,全部都好高水準。🐮黑樺牧場精選層架一共三層,頭層係期待已久嘅🌟黑樺和牛五花同精選和牛,牛味勁濃郁,肉質鮮嫩。第二層有雞肉同日本

🥗頭盤小食:
🔸鬼馬油炸鬼
~油炸鬼炸得金黃香脆,加上蟹籽粒同沙律醬,簡直絕配👍🏻
🔸口水汁麻辣拼盤
~麻辣拼盤有魚皮、皮蛋、牛舌同牛展,辣辣地非常之開胃
🔸正宗泰式串燒拼
~串燒有牛、雞、同豬,肉質都多汁鮮嫩🥰

🐚蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲
~我間左BB辣,味道恰到好處啦,唔會太辣,卜卜蜆都好新鮮😋

🦐海鮮蒸汽鍋 (🌟必食 )

🐮黑樺牧場精選層架
一共三層,頭層係期待已久嘅🌟黑樺和牛五花同精選和牛,牛味勁濃郁,肉質鮮嫩。第二層有雞肉同日本水豚五花,半肥半瘦,肉質爽滑,好爽口 😍。而
下層為手打黑鑽墨滑同黃金蝦滑,分別口感爽口彈牙,超新鮮🧡。

🎉另外必點一定係佢哋嘅和牛🥩,熊本黑樺和牛千本筋、牛頸脊、肩胛梅花、
特上霜降小排等等,呢幾款牛真係必叫,牛肉肉質超高質👍🏻,肉質嫩口唔會太韌,我好推薦大家必食🌟😋😋。

🍹飲品:
飲品方面有勁多飲品選擇,自己任間🙌🏻,包括可樂,雪碧同各款汽水,另外還有白桃烏龍茶、四季青春茶、梨山烏龍茶、茉莉薰花茶和四季青春茶等等。

🍧甜品:
有多款好味嘅雪糕啦,包括士多啤梨🍓、抹茶🍵、豆腐、雲呢拿味等,我地就間左抹茶同豆腐味,豆腐味必食,好好味,唔會太甜😋
2024-04-04 211 瀏覽
今晚來到尖沙咀堪富利士道的黑樺牛,這裡出名性價比高,全部都是和牛任食放題的自助吧,還有海鮮蒸鍋和雞煲,超班!前菜和小食食物種類非常多,絕對係高性價比之選。黑樺牛的頂級和牛,油花分布均勻,增加了牛的風味和口感。肉質鮮美柔嫩和細膩,結實彈牙有咬口,口感滑溜又夠嚼勁,油脂豐富,入口充滿油香,肉味濃郁,又多肉汁。肉沾上蛋液再滾熟,肉質柔軟。在滾水淥幾秒就食得 。打邊爐前先用平鍋上海鮮拼盤,大蝦肉質新鮮爽彈,廣島蠔非常肥美,蒸焗時間剛剛好,入口鮮嫩,北海道元目夠哂鮮甜,新鮮好味。仲有個花膠燉湯,飲完湯都可能食唔到和牛。另外還有幾款炸物小食、皮蛋牛展牛舌拼盤等,都啖啖惹味,一試難忘。
1K
2024-04-03 153 瀏覽
店名: 黑樺牛地址: 尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓尖沙咀A2出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今日同朋友嚟咗位於尖沙咀嘅黑樺牛打邊爐,因為朋友想食日本靚牛火鍋,決定嚟試吓🤪A5帝王和牛海鮮放題❤️❤️❤️❤️❤️$438每個人只係比$438就可以任食120分鐘A5和牛🐮🥩我哋揀咗黑松露野生竹笙松茸湯底,清清地好香,可以除去啲牛嘅油膩感👍🏻店員首先上咗串燒,有雞牛豬同埋荷葉包雞、手打蝦滑油炸鬼、同埋麻辣拼盤,裏面有皮蛋、牛𦟌、魚皮😚 十分惹味,尤其是荷葉包雞真係好好食😋🫶🏻然後就送咗魚肚紅棗杞子湯,十分濃郁而且feel到好足料🫣我同朋友都飲晒碗湯🤩仲有卜卜蜆粉絲煲,啲粉絲完全吸收晒啲蜆嘅鮮味😘淨係頭盤已經咁多嘢食,簡直係物超所值😛之後店員送上海鮮拼盤同埋精選層架,海鮮拼盤有蝦🦐、扇貝、蠔🦪、鮑魚等等😛 feel到好新鮮亦都好足料🥳而精選層架就有和牛雞同埋自家製嘅餃子🤪店員會幫你蒸熟啲海鮮,服務周到🫡🫶🏻邊爐放題款式好多下,總共有72款火鍋配料🙀有好多款菜、肉、小食、主食等等俾人選擇👍🏻尤其係日本A5和牛食到我哋舔舔脷🤣可以見到油脂分布好平均,肉質鮮嫩,拍得住去日本食
店名: 黑樺牛

地址: 尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
尖沙咀A2出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

A5帝王和牛海鮮放題❤️❤️❤️❤️❤️

邊爐放題款式好多下,總共有72款火鍋配料🙀有好多款菜、肉、小食、主食等等俾人選擇👍🏻尤其係日本A5和牛食到我哋舔舔脷🤣可以見到油脂分布好平均,肉質鮮嫩,拍得住去日本食和牛嘅質素🥩其中和牛三筋肉係嗰一日嘅限定,肉質係最好食😘

嘢飲方面都有好多唔同嘅選擇,有解油膩嘅茶、亦都有正常嘅汽水紙包飲品等等🧃🍵甜品方面就有雪糕🫶🏻我哋試咗佢嘅豆腐味雪糕,質地好Creamy🍦唔會太Heavy😸✌🏻
2024-03-29 152 瀏覽
記得幾年前食過黑樺牛,之前提議打邊爐食和牛為主,始終佢哋有自家牧場可以平靚正入和牛,但今次去book枱見佢哋而家主要做一個好豐富嘅和牛海鮮套餐,有海鮮蒸氣鍋同大量手工小食,當然唔少得最後A5和牛打邊爐😍A5帝王和牛海鮮 $438/位滋潤魚肚燉雞湯雞湯底好鮮甜,三款頭盤小食都係最後放題可點,但先以頭盤形式開開胃。鬼馬油炸鬼係蝦膠釀油炸鬼,新鮮炸起脆卜卜,口水汁麻辣拼盤有皮蛋、牛展、魚皮,自家製麻辣汁食到停唔到口。正宗泰式串燒拼盤有香葉炸雞、炸蝦餅等等,真係幾有泰式風味蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲可以揀BB辣,蜆肉細細粒但好鮮甜一粒沙都冇,等緊海鮮嘅時候有小食食住先好開心 海鮮蒸汽鍋會包括隨機七款海鮮,我哋當晚有紐西蘭青口、即捕本地海蝦、墨魚仔、青森縣產扇貝皇、即捕九孔鮑、大船渡岩蠔、即捕時令本地鮮蟹。店員會幫手放咗頭一輪海鮮,我哋可按照牆上建議秒數蒸海鮮,全部都好新鮮鮮甜,尤其是本地海蝦超彈牙,本地鮮蟹蟹膏都好甘甜,蟹肉好滑打邊爐我哋揀咗打卡一流嘅北海道豆乳玫瑰芝士,鹹鹹地芝士味好香。叫得$438餐當然要主打A5和牛!A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排、A5熊本黑樺和牛千本筋、A5 熊本黑樺和牛肩胛

A5帝王和牛海鮮 $438/位

打邊爐我哋揀咗打卡一流嘅北海道豆乳玫瑰芝士,鹹鹹地芝士味好香。叫得$438餐當然要主打A5和牛!A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排、A5熊本黑樺和牛千本筋、A5 熊本黑樺和牛肩胛梅花,三款都超級肥美

訂咗仲送牧場精選層架,雖然入面啲食物都係可以QR 自選落單🤣 但擺盤打卡更靚👍🏻☺️ 成個套餐好豐富,兩個鐘都未必夠用🤭
2024-03-25 134 瀏覽
呢度既任吃和牛套餐真係超抵,同朋友食飯緊係要食好d啦,今次揀左A5帝王和牛海鮮120分鐘套餐🦀呢個套餐可以蒸新鮮既海鮮,不過d海鮮都係廚師選取即日既海鮮比顧客😊所以每一日都會唔同,我今次既新鮮海鮮係帝王蟹,青口,生蠔,蝦🦐鮑魚同扇貝,全部d海鮮都勁新鮮,勁乾淨,可以食到咁正既海鮮真係超抵,仲飲左個蟲草豬肉紅棗湯同揀左個椰子雞鍋🍲料超足A5帝王和牛海鮮套餐 $438🌟牛肉有好多款式可以選擇,例如A4熊本日替和牛🥩黑樺和牛和尚頭,千本筋,五花肉,特上霜降牛小排,厚切/薄切牛舌,一送到黎就見到d和牛既紋理超分明又清晰,肥瘦適中,d和牛肉質係好嫩,越嚼越香,就算無任何配料都超好食😋🌟海鮮墨魚仔,魷魚,墨魚片🐙八爪魚仔,卜卜蜆,海蝦🦐呢d都係任食既,食落去好彈牙又鮮甜,全部都係勁新鮮既海鮮🌟豚肉日本佐賀名水豚五花,醉玫瑰佐賀名水豚五花🥩梅花肉等,由於五花肉既油脂比較多,係比較滑身d,唔會好柴🌟雞肉花雕醉雞件,火鍋雞件,生雞子🐓d雞肉既肉質係比較嫩d🌟手工鍋物黑鑽蝦滑,鮮蝦雲吞🥟牛根丸等呢d都係手打,係比較彈牙爽口,又真材實料🌟火鍋配料種類繁多有香辣胡椒豬肚丸,台灣鴨血,千葉腐皮,牛柏葉等🌟蔬菜雨

A5帝王和牛海鮮套餐 $438

🌟牛肉

🌟海鮮

🌟豚肉

🌟雞肉
花雕醉雞件,火鍋雞件,生雞子🐓d雞肉既肉質係比較嫩d

🌟手工鍋物

🌟火鍋配料
種類繁多有香辣胡椒豬肚丸,台灣鴨血,千葉腐皮,牛柏葉等

🌟蔬菜
雨衣金藍,萵筍,娃娃菜,皇帝菜等🥬全部都好新鮮

🌟主食
除左稻庭烏冬,米線🍜仲有蒟蒻麵,日本葛絲可以比較低卡路里,減肥人士真係放心食

🌟小食
鬼馬油炸鬼,越南米紙春卷,斑斕香葉炸雞🍗超多選擇

🌟飲品
汽水,茶都係任飲🧃

🌟雪糕
士多啤梨🍓芒果,雲呢拿,海鹽,豆腐,抹茶,飯後食一個真係爽
2024-03-22 125 瀏覽
係尖沙咀鬧市樓上竟然有咁高質嘅和牛放題🐂♨️而且地方寬敞,卡位坐得好舒服☺️選了「A5帝王和牛海鮮放題」 $438 套餐任食120分鐘。我哋揀咗北海道豆乳玫瑰芝士鍋🧀睇到啲豆乳芝士擺到一片片玫瑰花瓣似的🌹賣相很靚真有點驚訝🤭等待火煱湯底煮滾時,店員送上燉湯、3款小食和卜卜蜆粉絲煲,仲有海鮮蒸汽鍋,有8款海鮮好鮮味,特別喜歡日本直送岩蠔和扇貝皇😋😋店員服務好好,幫我哋開蠔殼,又溫馨提示和牛解凍需時最好預早叫定😘A5和牛由熊本黑樺牛牧場直送,我哋都試咗好多部位,最推介係特上霜降牛小排❄️牛肉雪花分布均勻,食落牛味濃郁、肉質嫩滑🤤肩胛梅花、千本筋、牛頸脊都唔錯呀👍我哋食了一碟又一碟,飽到捧住個肚,連雪糕都無食呀😝#黑樺牛 #A5和牛 #日本和牛 #任食和牛 #A5和牛火鍋放題 #和牛火鍋 #火鍋放題

燉湯和3款前菜
牛舌、萵筍、皇帝菜
  • 肩胛梅花
  • 特上霜降小排
2024-03-21 95 瀏覽
🍽️ 黑樺牛 📍尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓-今日同老公去打邊爐食好西!去咗一間朋友推薦嘅火鍋放題,叫咗佢哋嘅「A5和牛海鮮套餐」($438位),我哋預早訂座,仲送咗精選層架一個!💫頭盤小食🌸鬼馬油炸鬼油炸鬼入邊包住蝦滑,香脆又彈牙🫶🏻🫶🏻層次豐富👍🏻🌸口水汁麻辣拼盤拼盤有唔少嘢食,包括有爽脆魚皮、溏心皮蛋、牛𦟌、牛肚😍😍呢個口水汁真係MVP🤩🤩撈乜嘢都咁好食🌸正宗泰式串燒拼盤種類份量都好多,呢幾個頭盤令人好滿足呀😝😝😝💫黑樺老火燉湯-滋潤魚肚燉雞湯個湯超足料超濃郁😙😙每一啖都有入味嘅魚肚🫶🏻🫶🏻好有媽媽嘅感覺啊🥰🥰🥰💫蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲每隻蜆都脹卜卜,肉質鮮甜,而且好香蒜蓉辣椒味🌶️🌶️最驚喜嘅係粉絲同埋娃娃菜都吸晒蜆嘅鮮甜😝😝😝超好食呀!💫海鮮蒸氣鍋 (七款隨機海鮮)今日有本地海蝦、大船渡岩蠔、墨魚仔、蘇格蘭蟶子、青森縣產扇貝王、即捕九孔鮑、紐西蘭青口😍😍😍好高質呀!全部都鮮甜又彈牙👍🏻👍🏻👍🏻最鍾意就係蟶子啦!大大隻又厚肉💕💕而最開心嘅係,蒸氣鍋下邊係鰹魚大根昆布鍋湯底🤩🤩🤩即係話我地多左個湯底呀😙😙😙💫火鍋-自家秘製關東風壽喜燒壽喜燒嘅湯底香甜又濃郁,配菜同和牛嘅份量啱啱好😍
🍽️ 黑樺牛
📍尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓

💫頭盤小食
🌸鬼馬油炸鬼
油炸鬼入邊包住蝦滑,香脆又彈牙🫶🏻🫶🏻層次豐富👍🏻

🌸口水汁麻辣拼盤

🌸正宗泰式串燒拼盤
種類份量都好多,呢幾個頭盤令人好滿足呀😝😝😝

💫黑樺老火燉湯-滋潤魚肚燉雞湯

💫蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲

💫海鮮蒸氣鍋 (七款隨機海鮮)

💫火鍋-自家秘製關東風壽喜燒
壽喜燒嘅湯底香甜又濃郁,配菜同和牛嘅份量啱啱好😍😍😍打卡靚之餘又好好味喎🤌🏻🤌🏻🤌🏻和牛嫩滑就唔洗講啦,連啲菜都咁鮮甜多款式🫶🏻🫶🏻🫶🏻最鍾意嘅係吸晒味嘅煙靭粉絲🥰🥰🥰彈牙又好入味🤌🏻🤌🏻🤌🏻

欣賞緊壽喜燒既時候,精選層架就嚟啦🤩🤩🤩三層分別有A5和牛、豬肉、雞肉同埋白菜餃、韭菜餃、雲吞🔥🔥🔥量多又高質!
仲有109樣火鍋配料可以手機落單,不過我哋已經好飽啦🤣🤣🤣下次叫多啲朋友嚟一齊食就可以試埋啲配料啦💕💕

🌟上菜速度快,而且呢個套餐真係有好多高質嘢食!性價比真係好高呀!🤗🤗🤗

🌟餐廳有個好細心嘅位,就係蒸海鮮同埋煮牛肉都有建議時間,啱晒我呢啲唔識分生熟嘅巨嬰😝😝😝

🌟餐廳座位寬敞,坐得舒服👍🏻👍🏻👍🏻

🌟有得自助攞飲品、火鍋醬料同埋雪糕💕💕💕而且選擇都好多㗎🫰🏻🫰🏻

推薦指數:4/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #黑樺牛 #A5和牛 #日本和牛 #任食和牛 #A5和牛火鍋放題 #和牛火鍋 #火鍋放題
2024-03-02 222 瀏覽
海鮮全部係冰鮮,臭的,就算跟足佢時間蒸都難食。牛肉每碟得2至4塊,但每次落單平均等候時間要20分鐘,嚟到仲要係夾唔起,唔係好明點樣連肉連碟入去雪,雪完出嚟落單20分鐘後上台都仲要硬到痴碟夾唔起,太誇張,已經叫最貴果個套餐,難以想像如果叫低1、2級的套餐點入口。
海鮮全部係冰鮮,臭的,就算跟足佢時間蒸都難食。
2024-03-02
為什麼會「失望」? 為什麼會「心痛」? 在我們生活周遭裡,會令人失望的事情往往是,我們對他人/事物有了「錯誤的期待」。。。而今次呢個故事就發生係我身上,是咁的難得放假,去完按摩之後特別想食肉肉🥩😋,就特登過海嚟尖沙咀朝聖呢間黑樺牛 🐄 本身見佢有證書,而且網上有好多好評,所以對佢都有啲期望🥹佢個放題有兩個選擇💁🏻‍♀️一個係$438 食和牛一個係$338 食美國牛兩個放題都包雞煲、海鮮、火鍋及冇酒精飲品講真,如果你對肉質冇要求,只想選擇多就可以考慮吓,始終佢選擇係比連鎖嘅多一律以QR code落單我哋今次揀左食和牛🐄一坐低就上咗前菜及蟹籽油炸鬼前菜係麻辣汁牛舌、牛腱、皮蛋及魚皮質素中規中矩雞煲就比較鞋,唔建議叫🥲我哋今次叫咗壽喜燒湯底,壽喜燒個湯都幾濃郁,而且都附送好多蔬菜,值得一讚👍🥘海鮮一般般,唔太新鮮,蠔🦪比較鹹,蟶子有少少腥味,但係附送嘅就唔好太要求高啦🙆🏻‍♀️和牛嘅肉質就真係好失望,所有肉質都係好鞋身,而且都係未解凍就放出嚟,所以非常痴碟,要自行解凍,否則所有肉都會散晒😵‍💫雖然和牛選擇起碼有四五款,但只有一款牛小排係比較易入口,冇咁鞋身其餘嘅牛肉嘅質地真係似煲完湯嘅牛肉,而

而今次呢個故事就發生係我身上,是咁的

本身見佢有證書,而且網上有好多好評,所以對佢都有啲期望🥹

佢個放題有兩個選擇💁🏻‍♀️
一個係$438 食和牛
一個係$338 食美國牛
兩個放題都包雞煲、海鮮、火鍋及冇酒精飲品
一律以QR code落單

我哋今次揀左食和牛🐄

一坐低就上咗前菜及蟹籽油炸鬼
前菜係麻辣汁牛舌、牛腱、皮蛋及魚皮
質素中規中矩
雞煲就比較鞋,唔建議叫🥲

其餘嘅牛肉嘅質地真係似煲完湯嘅牛肉,而且一定要點醬料,否則非常臊🤢🤦🏻‍♀️
可能係因為我哋下午三點先用餐,所以只有我哋一台客,但係上菜都比較慢,食到最尾本身點咗兩碟牛小排,等咗15分鐘都未嚟我哋就賣單算。

「沒有期望,就不會失望」
#期望與落差🤦🏻‍♀️🤡

五花肉
2024-02-24
前菜及任飲花茶
鮮炸魚皮
*.+゜A5和牛放題天花板!人均482任食A5黑樺和牛、雪糕、佐賀豚、海鮮、日本蛋。+.*自從上次 Iby 到了A5和牛放題店,一直意猶未盡,想不到能在尖沙咀找到提供極高質素的A5和牛,還有美味雪糕的放題店!🥹😍⸜♡⸝ 黑樺牧場和牛火鍋放題 438ʜᴋᴅ/位A5 和牛質素 🌕🌕🌕🌕🌕性價比 🌕🌕🌕🌕🌕✩‧₊ 💬放題的食物份量極多且豐富,我們選擇了壽喜燒湯底後,他們會先送上壽喜燒鍋、蒸氣海鮮鍋、雞煲、兩款小食,及燉湯兩盅。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)壽喜燒鍋的蔬菜質素不錯,而海鮮亦非常新鮮:雖然生蠔及青口在蒸過後有點縮水,但鮮甜、有海水味,高質!☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆兩款小食包括麻辣豚肉及鬼馬油炸鬼,前者夠惹味,後者夠香脆,而這兩款小食都是可以無限追加的。之後店家就會提供QR Code讓我們開始放題的下單環節,外面還有自助飲品、雪糕、調料,及沙冰區,不得不說可樂非常夠凍!Iby 一口氣喝了四罐!ε-(´∀`; )此店提供A5和牛都極度高質!Iby跟家人尤其喜愛當中的「A5熊本黑樺和牛三筋肉」,每一片和牛都帶有豐富且均勻的油花,入口即溶之餘,牛味甜而不腥,肉質亦鮮嫩柔軟,其次是「A5

⸜♡⸝
黑樺牧場和牛火鍋放題 438ʜᴋᴅ/位
A5 和牛質素 🌕🌕🌕🌕🌕
性價比 🌕🌕🌕🌕🌕

✩‧₊ 💬
放題的食物份量極多且豐富,
我們選擇了壽喜燒湯底後,

壽喜燒鍋的蔬菜質素不錯,

其次是「A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排」、「A5熊本黑樺和牛五花肉」,及「A5熊本黑樺和牛千本筋」,

加上「鹹蛋黃」味極重的日本蛋,實在太幸福!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

此外,「黑樺牛」的服務品質也值得一讚。他們非常注重每一位顧客的需求,會提醒我們肉類解凍需時,要提早下單,確保每一道菜都能及時上桌,餐廳的服務人員友善且專業,不會催促客人又從未漏單(我們加單五次以上),讓人感到舒適和放鬆。(*≧ω≦)

最後到達甜品環節!今天沙冰暫停,我們就選擇一次過試齊「黑樺牛」的四款雪糕——海鹽、荔枝、豆腐,及士多啤梨味,都是香港製造,而Iby首推豆腐雪糕,此雪糕口感綿密細膩,帶有濃郁的豆香、奶味以及充足的空氣感,加上三款自選配料,非常美味!o(≧v≦)o

總括而言,「黑樺牛」是一家令人難以忘懷的餐廳(。・ω・。)無論是A5和牛的品質、海鮮的新鮮度、服務的周到與貼心,還是冰凍的可樂及餐後的豆腐雪糕,都讓人流連忘返。💖還有餐桌大小及廁所的整潔度都是加分店!大推!~\(≧▽≦)/~

𖤐ˊ˗
二人享用,人均482ʜᴋᴅ(連加一)。

𓈊ˊ˗
  • 千本筋
  • A5熊本黑樺和牛五花肉
  • A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排
2024-01-19 275 瀏覽
呢間餐廳真係好慢俾食,我地等咗好耐先有菜上嚟。仲唔係咁啦,啲牛肉竟然未解凍好,黐住碟度,真係好失望。希望餐廳可以改善服務速度同埋處理食材嘅質素,提供一個更好嘅用餐體驗啦。菜同牛肉上得太慢,令人等得有點不耐煩。而且,牛肉竟然還未解凍好,黏在碟上,讓人感到有些失望。希望餐廳能在服務和食材處理上提高,提供更好的用餐體驗。
2024-01-15 235 瀏覽
呢排天氣寒冷,當然同朋友去食打邊爐啦!所以食和牛火鍋放題、這裏牛肉好高質、係日本牧場直送香港的!頭盤小食有麻辣魚皮、牛肚、皮蛋同牛展 ,十分惹味!香惹味鬼馬油炸鬼、外皮脆囗的、入面釀入墨魚滑、我覺得幾好好味🩷海鮮拼盤蒸氣鍋:有蟹🦀、海蝦🦐、牡蠣🦪、紐西蘭青口、扇貝皇、聖子, 全部都好新鮮及鮮甜👍🏻火鍋:我哋揀咗北海道牛乳芝士湯底,玫瑰造型超級吸精🤩,而湯底好香滑、濃郁!另外可以用返蒸氣火鍋做埋湯底 、海鮮嘅精華非常鮮甜✨牛肉:特上霜降小排、和尚頭、牛三筋、牛肩胛梅花、玉子牛後腰、千本筋、牛頸脊….. 等等!全部牛肉好有水準,牛肉味濃、油花分布平均🩷個人比較喜歡特上霜降牛小排、油脂比例較多、入口即溶、好正😍還有其他食物佐賀名水豚梅花肉、自家製手打丸都及各式蔬菜!飲品有自家制冷泡茶、罐裝汽水;雪糕有幾款、有我鍾意食嘅榴槤雪糕😊
呢排天氣寒冷,當然同朋友去食打邊爐啦!
所以食和牛火鍋放題、這裏牛肉好高質、係日本牧場直送香港的!

還有其他食物佐賀名水豚梅花肉、自家製手打丸都及各式蔬菜!

2024-01-03 212 瀏覽
This shit is so ass! It is not worth $500. 牛肉没解冻 我一开始以为只是评论区个人问题 结果来了点的牛肉有好几盘都是冻久了 牛肉黑了。 然后就算解冻了 下锅 也没有觉得很好的和牛。还特意来想吃和牛 结果这么垃圾
2023-12-18 212 瀏覽
✨午市放題✨有頭盤小食,任食雞煲、牛肉火鍋配料,仲有海鮮蒸汽鍋。🧆頭盤小食:口水汁麻辣併盤(麻辣魚皮、皮蛋、牛展、牛肚)很開胃嘅頭盤,麻辣魚皮口感脆爽,辣辣地幾惹味。皮蛋滑溜,口感細膩。牛展牛肚彈牙。🫔鬼馬油炸鬼外層酥脆,入面有蝦肉,外脆內軟,口感豐富。🍲任食滋味雞煲可以無限追加雞件,有五種辣度選擇:BB辣、小辣、中辣、大辣和激辣。雞塊幾大塊,啖啖肉,夠滋味。🦐🦪🦞海鮮蒸汽鍋上枱個刻好有驚喜,海鮮份量不少,種類豐富。包括紐西蘭青口2隻、本地海蝦1隻、(*2位起可享用) 時令本地鮮蟹1隻、大船獲岩蠔1隻、青森縣產扇貝皇1隻。海產新鮮,口感彈牙鮮甜味十足。蒸完海鮮嘅湯底,可用嚟做火鍋湯底🍲。不過我同朋友想試吓店內其他特式湯底,所以加咗 $108 試豆乳玫瑰芝士鍋🥛🧀。湯底有香濃豆乳同芝士味,味道配搭得好夾。之後可任食美國特選牛板腱🥓及其他火鍋配料🥬🍅。亦可用$50優惠價叫"手切黑毛和牛封門柳"一碟。肉質嫩綿,牛味夠香,好食。

🧆頭盤小食:口水汁麻辣併盤(麻辣魚皮、皮蛋、牛展、牛肚)

🫔鬼馬油炸鬼
外層酥脆,入面有蝦肉,外脆內軟,口感豐富。

🍲任食滋味雞煲

🦐🦪🦞海鮮蒸汽鍋
上枱個刻好有驚喜,海鮮份量不少,種類豐富。
包括紐西蘭青口2隻、本地海蝦1隻、