2019-09-23
上個星期同朋友又去居酒屋食嘢,特別搵左呢一間見佢評價都幾好就黎試吓。呢度嘅裝修門面就非常之日式,而室內裝修就比較簡單,好有日本嘅簡約風味。首先我哋就叫咗個安格斯牛扒,叫咗五成熟啱啱好,肉質都好柔嫩,牛肉味好濃郁,加埋佢哋在一個好似辣椒油咁嘅嘢,但係唔係好 辣, 識落有啲酸酸地幾特別。跟住就叫咗個燒牛舌, 同埋雞心同埋配左啲牛蒡,檸檬同埋鹽俾你半住咁樣食。牛舌好肉質好柔嫩,牛味好濃,雞心就唔會燒到太乾太熟,肉質仲好都是好有彈性呢個大家可以試一試跟住叫咗個鵝肝多士,鵝肝火候控制得剛剛好,裏面好好多汁,外面煎到好香, 唔會將啲油脂煎到走晒, 入口即溶,口感實在一流呢個勉之雞肉棒就係手製嘅,肉質好結實,食到少少雞軟骨喺裏面,加埋半生熟雞蛋食或滑溜溜咁樣非常之絕配跟住就係呢個萵筍雞翼,熱辣辣嘅雞翼裏面包住好爽口嘅萵筍,剛剛好唔會令到裏面好乾呢個食法都幾新鮮,佢除咗雞翼嘅油膩感呢個燒生蠔雖然好細隻,但係就非常之新鮮,又係燒到剛剛好,真係唔可以唔讚師傅嘅手勢,因為有啲會整到唔夠熟,有啲就會整到太熟,而呢一度真係控制得非常之好燒雞肝,好軟熟,冇乜腥味同埋好鮮甜沖繩黑豚腸,其實唔係好大條,但係就同你同普
燒雞肝,好軟熟,冇乜腥味同埋好鮮甜
沖繩黑豚腸,其實唔係好大條,但係就同你同普通食開嘅香腸好唔同,裏面好多汁,個腸衣好脆,好似手做咁樣
最後係燒黑臀肉同埋燒白鱔,黑臀肉味道好濃郁有啲似食緊牛肉咁樣, 白膳就好新鮮,只係加咗少少鹽做調味,但係白膳本身已經好好味
整體嘅質素都係好高質,雖然價錢貴少少都值得嘅