2020-03-07
銅鑼灣揾食價錢真係一D都唔平,午飯時間路過勁多食店嘅登龍街,友人想食辣嘢,我又唔想食拉麵,見有大大間車仔麵喺度,價錢仲要咁親民,大家都一致同意入去食!午飯時間都有八成入座嘅餐廳,好想知道地道車仔麵點變成麵嘅至尊呢? 🍜🌶每款餸$10, 麵底$10, 一個4餸麵一共 $50, 以銅鑼灣黃金地段,價錢非常親民。厚切午餐肉,墨魚丸,咖喱魷魚,蘿蔔,幼麵底加招牌咖哩辣汁。 睇落餸嘅份量唔多,其實都好足份量,塊午餐肉係厚切~正!墨魚丸太硬麻麻!蘿蔔超。級。淋。用筷子都可以夾散,讚!咖哩魷魚汁還汁魷魚還魷魚唔夠入味,湯底同辣汁係碗麵嘅精髓所在!同埋我發緊夢冇寫要蔥店員有禮加返比我!🍜🌶友人點了5個餸 !豬紅,豬腸,紅腸,酸齋,魚皮餃,米粉底 $60. 酸齋好夠酸,豬紅有質感唔會太軟身,豬腸出奇地好味!仲有個湯底呀!好味!冇加辣嘅湯底又另一種香味!食後一個鐘都唔會覺得口渴!會再encore嘅車仔麵!鮮豆漿$12, 抵飲有豆味有甜味!
鮮豆漿$12, 抵飲有豆味有甜味!
4餸麵
5餸麵