午餐黎到apm foodcourt,見到我最愛既明太子就心郁郁!其他組合都幾抵,麥子飯好似好健康!幾張抬,應該唔預好多人堂食,可能預人叫外賣多旁邊有d飯團可以揀,打工仔想平平地搞掂一餐都ok,飯團十零蚊,唔夠再嗌多個!要等單叫,等呀等呀等,終於到我好豐盛咁樣,可惜期待值太高有少少失望,玉子燒好油,唔知係明太子油定係點,朋友話上次叫原味唔油既!雞蔬菜豆腐普通質量,沒有什麼好吃,不熱,菜不是很新鮮,最好吃是個飯😹

幾張抬,應該唔預好多人堂食,可能預人叫外賣多

要等單叫,等呀等呀等,終於到我

2017-08-30 253 瀏覽
今日同朋友去左一田試玉子燒,12點半左右到,已經滿坐。落左單要等20分鐘先有野食~玉子燒份量都幾多,自己食嘅話都食唔晒。玉子燒切到大細不均咁。咬落口好好味,好juicy,冇煮得太熟。明太子都好多,微辣。跟餐有飯同湯~總結黎講都幾值得試☺️
明太子都好多,微辣。跟餐有飯同湯~
總結黎講都幾值得試☺️
玉子燒明太子
玉子燒明太子
2017-08-29 230 瀏覽
今次係一田開餐!今日係正式開業!日本正宗師傳仲會不定時現場即點即制🙈店家坐位大概有8人左右,企係到食都得😗想食留意返 1️⃣芝士火腿/明太子/櫻花蝦玉子燒 $59 評分: 7.5/10 用左日本雞蛋,鰹魚汁,日本國產米,日本大麥米黎製造玉子燒🤤款式口味都幾多!今次試左幾款,櫻花蝦幾正🍤鹹香更突出玉子既甜味🧀芝士火腿既芝士都幾重,少少膩💥明太子份量都幾多,鹹香幾出 *另可加$8至$25就可以配套餐架,有飯有湯同餸 2️⃣金澤百萬石卷蛋糕 $25 評分: 6.5/10 蛋糕幾鬆軟,cream都幾香同滑,但我中意奶味重d 3️⃣日本MOCHIMOCHI銅鑼燒 $15 評分: 7/10 忌廉芝士,抹茶紅豆忌廉,草莓等😜外層少煙韌,抹茶紅豆忌廉既抹茶味幾出,夠滑,唔太甜,若餡量多番d就更好 4️⃣柚子汽水/鹽味汽水 $26 味道都唔錯,柚子味幾fresh,另外鹽味唔算重,但少少既鹹味幾得意

2017-08-21 225 瀏覽
麥玉子✨Apm一田新寵😚玉子燒芝士栗米hkd59💸老實講,索價真係有啲貴..而且味道都唔值😞雖則真係好大一份,不過期望愈大失望越大😰佢食落起味道有啲似韓國既雞蛋卷,偏甜😀入面啲芝士栗米都算多既~啲蛋都好滑,好食既,但如果佢可以加啲紫菜/茄汁/沙律醬會更好😂因爲就咁一份蛋咩醬料係到都好乾...真係除左左甜味就乜都食唔到啦☹️你話30蚊都可以接受到,59呢個價錢就真係誇張左小小😐試過就算嚕~
麥玉子✨

Apm一田新寵😚

玉子燒芝士栗米hkd59💸

試過就算嚕~
2017-08-20 215 瀏覽
之前行過一田,見到有間新開既麦玉子。玉子外貌十分吸引,今日收工終於有機會試下第一日開張果日,老闆話佢地既材料黎自日本,即叫即整,搞到我好期待,不過最後食到既時候,有dd失望。玉子有好幾種味道,煙肉馬鈴薯,芝士火腿,葱蝦柳,櫻花蝦等。我地兩個人叫左一客明太子玉子,等左大概10分鐘就有得食。外表100分呀!食落去個味道好得意,個蛋卷甜甜地,個d明太子就咸咸地,個玉子好厚,好多層,落足料。今日師傅好大方,落左好多鹽,咸左d。另外,留意個盤係反光,好多油,呢度扣左唔少分,希望下次師傅唔會咁慷慨。我地兩個share 一個都覺得有d濟,可能加20蚊配個餐會好d,多d野食下無咁單調。如果個玉子無咁咸同無咁油就perfect喇,但我會再黎挑戰第二隻味架!希望到時有改善。

明太子玉子

外表100分呀!

明太子玉子

2017-08-20
10 分鐘 (堂食)
2017-08-17 239 瀏覽
今日晏晝去左apm食呢間周圍都大推既玉子燒店,但去到得大約8個位,以為一定要坐佢附近既位置,原來又唔係,等左一陣好彩有兩個人走,前面己經好多人買左,收銀姐姐話而家落單要等8個字,即刻o哂,諗住買外賣返公司食,但得舊玉子燒可以拎走,個套餐唔拎得走,唔甘心就咁走,唯有照等,最後都係等左半個鐘多d,仲趕得切既,但食得快到想嘔而且佢張枱設計根本係一人座位黎,張枱都擺唔落咁多野,但野食我覺得都幾好味,但無d人吹到咁勁,個收銀姐姐都幾好人,係咁話唔好意思
明太子玉子燒,馬鈴薯玉子燒,套餐c同d,士多啤梨同抹茶紅豆銅鑼燒
明太子,馬鈴薯
明太子,馬鈴薯
  • 明太子玉子燒
2017-08-15 179 瀏覽
本身諗住去朝聖試下玉子,點知有驚喜既竟然係銅鑼燒一打開就有好香既熱香餅味,食落もちもち口感加cream, 非常正,cream cheese 味就相對無咁甜整體感覺同一般銅鑼燒既鬆軟口感唔一樣,非常有驚喜
本身諗住去朝聖試下玉子,點知有驚喜既竟然係銅鑼燒

一打開就有好香既熱香餅味,

整體感覺同一般銅鑼燒既鬆軟口感唔一樣,非常有驚喜
銅鑼燒
外賣自取
銅鑼燒
2017-08-12 146 瀏覽
新開張,玉子燒又好似好正,心諗住一定要試下,早一晚太肚餓又多人排,店員話最小要等半個鐘,唯有打消念頭。今日下午見有時間去排。都係一樣話要等半小時,好我等,行左一陣超市返去坐底,望左佢地出單好耐,好細間既地方企了六個員工,2個爐,原來得1個人識整,4個企係度出菜叫飛嗯......終於到我啦,店員提我個盤比較滑要小心,嘩,係超滑,的碗好似溜冰咁,嚇死我。可能真係大期望,一見到個賣相已經好失望散既喂,好試埋味先....嗯...食埋啖飯,無驚喜。 飲兩啖湯,好咸。我食多2塊蛋已經唔想再食.....因為表面咸既,里面無咩味,係碗白飯幾好味。

。可能真係大期望,一見到個賣相已經好失望

2017-08-12
30 分鐘 (堂食)
2017-08-11 131 瀏覽
新店開場,必去看看。早前已在第一店黃埔店試過,女兒已讚不絕口,今次再來位於APM既一田超市內-麥玉子。傳媒效應,人流甚多,堂食位置已坐滿。點了一份原味玉子燒,加個忌廉卷蛋。玉子燒即叫即做,蛋味豐富,食起上來有陣日本的風味。而最愛的,便是令人一試難忘的忌廉卷蛋,蛋糕皮包住如雪糕般凍凍的芝士,實想再吃..............
忌廉卷蛋
原味玉子燒
2017-08-10
10 分鐘 (堂食)
忌廉卷蛋
原味玉子燒
2017-08-10 2105 瀏覽
在 一田 超市行逛 , 發現有新店鋪開張 .... 麥玉子 Mugi Tamago 所售賣的玉子燒是採用北海道產雞蛋及日本四國〈土佐清水市〉特製鰹魚汁燒製而成, 師傅是來自京都,有十多年烹燒 玉子燒 的經驗 ~Menu ~店裏有售的玉子燒會有6個基本款+1個APM限定款的囗味:原味、明太子、芝士火腿、芝士粟米、櫻花蝦、葱蟹柳、APM限定的日本煙肉馬鈴薯~ 明太子玉子燒 $ 59 : 玉子燒是燒得鬆軟,外層微焦而内裏是滑軟,吃落有鰹魚汁的鮮甜,明太子餡的鹹辣更與玉子燒的味道搭配得恰到好處 ~店內正進行新店優惠:由即日至8月21日,凡惠顧滿港幣60元即送一個銅鑼燒 ~本篇完 ~
在 一田 超市行逛 , 發現有新店鋪開張 ....

Menu ~

本篇完 ~