這間馬來西亞餐廳以南洋70年代的裝修風格,推門入去就好似進入咗另一個時空一樣,懷舊南洋風味十足,簡單舒適又整潔🔮怡保芽菜雞黃薑飯特登加$6叫咗雞髀位,雞肉十分嫩滑,連雞皮位也是嫩彈牙的,雞味十足,蘸一下自家製的乾蔥辣豉油,更加提味;米飯以雞湯,黃薑和香茅等來煲煮,色澤均勻,入口甘香🔮椰香咖央多士加半熟蛋這道菜可以話係地道的南洋國民早餐,烘底多士裏面夾住牛油和咖央醬,南洋的獨特食法就是配以一個半生熟蛋來食,將蛋黃打勻,多士食時蘸一下蛋黃,看似簡單的多士,味道和口感很有層次,多士烘到肥卜卜,入口香脆,繼而是軟綿綿的牛油和咖央醬,鹹甜鹹甜的味道互相平衡,仲微微有一種蛋香,超正呀!🔮我知你啦薄餅 (半份)薄餅伴隨的有兩款咖喱汁,一款是蛋黃奶油咖喱,味道偏甜,而另一款的是印度香料咖喱,味道偏辣和惹味,我就比較喜歡後者啦。🔮馬來沙嗲串燒 自家調配的沙嗲醬,味道偏甜,不過辣味是會後來居上的舌頭中滲出來,味道獨特又惹味,而且沙嗲醬有不少的花生粒,增加口感。我哋揀咗牛豬雞各一串:牛肉質地有點兒Overcooked,不過牛味依然十足;以雞腿肉做烤串,肉質嫩滑Juicy,而且醃味十足,其實唔蘸醬都已經好夠味

🔮怡保芽菜雞黃薑飯

🔮椰香咖央多士加半熟蛋

🔮我知你啦薄餅 (半份)

🔮馬來沙嗲串燒
我哋揀咗牛豬雞各一串:牛肉質地有點兒Overcooked,不過牛味依然十足;以雞腿肉做烤串,肉質嫩滑Juicy,而且醃味十足,其實唔蘸醬都已經好夠味道;豬肉串食落有驚喜,燒烤的火候剛剛好,入口肉質軟腍,有肉汁得來又惹味👍

🔮娘惹喇沙滲滲麵
食馬來西亞嘢又點可以唔叫喇沙呢. 整碗分量十足,配料亦相當豐富, 有蝦,蜆,豆卜,魚片,和大量青菜,整碗喇沙的確視覺上色彩繽紛,頓時食慾增加,先來一啖湯,濃香的椰奶味,先甜後微辣,又有蝦鮮味,確實不錯呢!

🔮峇拉煎雞配三巴椰漿飯
我對於馬來西亞嘅椰漿飯,確實情有獨鍾,見到青BB嘅椰漿飯就會好開心😀 入口有微微的夜香味不至於很濃郁,不過這樣配上香辣的叁巴醬甜甜辣辣,更香口;雞件外皮煎炸得十分酥脆,肉質軟軟又有肉汁,旁邊還有烚蛋,花生,魚乾仔作配料,這份Nasi Lemak的份量真的不少啊

🔮冬瓜龍眼茶
食完咁多香口嘢,當然要來個冬瓜龍眼茶清清甜甜,下下火啦!

🔮馬來西亞拉茶
偏甜了點,不過茶味濃郁入口十分順滑

餐廳的下午茶餐確實真的很實惠,份量十足之餘,套餐連飲品都係幾十蚊,就可以食到一些地球的馬來西亞風味,都說大角咀成日都臥虎藏龍㗎啦
我知你啦薄餅
椰香咖央多士加半熟蛋
峇拉煎雞配三巴椰漿飯
我知你啦薄餅
椰香咖央多士加半熟蛋
峇拉煎雞配三巴椰漿飯
  • 冬瓜龍眼茶
2023-10-08 52 瀏覽
哩間大角咀馬拉餐室招牌有d熟口熟面,見到就好想食咖央多,仲有我最愛既任添肉骨茶😋有套餐供應。南洋燒麵包必點☑️既然都係邪惡,索性加埋鮮牛油🧈外脆內軟,咖央同牛油入口即溶,極致美味😈一字骨肉骨茶用沙鍋熱住,馬拉口味藥材味濃,一字骨炆煮得算腍亦入味,一定要點埋佢既黑醬油mix辣椒🌶️怡保芽菜雞+黄油飯無骨雞啖啖肉幾嫩滑,皮位連住薄薄脂肪。怡保芽菜比平時食既芽菜爽脆多汁。娘惹叻沙D料多到睇唔到d麵,蝦🦐魚片,滷蛋加埋個大麵底,份量好大🤣湯底濃稠微辣帶點椰香味。冬瓜龍眼茶清甜滋潤,仲有美祿恐龍🦕面頭勁多粉先正😋

有套餐供應。

怡保芽菜雞+黄油飯

娘惹叻沙

冬瓜龍眼茶清甜滋潤,仲有美祿恐龍🦕面頭勁多粉先正😋

老友搬屋搬咗去大角咀 過去搵佢食飯唔行唔知原來大角咀咁民生咁多餐廳!就睇門面 贏曬成條街啦 最吸晴係佢🍽️細滲 ($88)肉骨茶佢有好多配料選擇 可以淨係要一字骨 可以淨係豬肚 價錢因應選擇而定 細滲就係咩都有D肉骨茶係正宗嘅馬來西亞肉骨茶 湯色較濃味道偏重藥材味 而且肉骨茶係免費添飲👍🏻我飲咗3碗🤭🍽️炸饅頭 ($22)係我鐘意嘅炸饅頭🤩又係我嘅童年回憶見到有一定叫返份 普通嘢都可以好好味😋🍽️秘醬炒椰菜 ($58)呢個味道唔會好似泰國炒菜咁重味道 清清地 炒得亦唔會太乾+20可以轉炒椰菜苗 應該要試呢個唔係度度都有椰菜苗! 🍽️馬來辣椒板面 ($58)幾大碗 有D肉碎、辣椒、花生、溫泉蛋撈埋食夠曬味 辣椒唔會太勁食唔到🍹桔仔話梅水 ($25)🍹冬瓜龍眼茶 ($25)我見隔離檯叫咗杯凍檸茶 我見個茶底都好濃 超級大杯!原來+$10可以升級雙倍份量呢餐TOTAL食咗$276呢個價錢真係好親民抵食!
老友搬屋搬咗去大角咀 過去搵佢食飯
唔行唔知原來大角咀咁民生咁多餐廳!
就睇門面 贏曬成條街啦 最吸晴係佢

🍽️細滲 ($88)
肉骨茶佢有好多配料選擇 可以淨係要一字骨 可以淨係豬肚
價錢因應選擇而定 細滲就係咩都有D
肉骨茶係正宗嘅馬來西亞肉骨茶 湯色較濃味道偏重藥材味
而且肉骨茶係免費添飲👍🏻我飲咗3碗🤭
細滲

🍽️炸饅頭 ($22)
係我鐘意嘅炸饅頭🤩又係我嘅童年回憶
見到有一定叫返份 普通嘢都可以好好味😋
炸饅頭

🍽️秘醬炒椰菜 ($58)
呢個味道唔會好似泰國炒菜咁重味道
清清地 炒得亦唔會太乾
+20可以轉炒椰菜苗 應該要試呢個唔係度度都有椰菜苗!

🍽️馬來辣椒板面 ($58)
幾大碗 有D肉碎、辣椒、花生、溫泉蛋
撈埋食夠曬味 辣椒唔會太勁食唔到

🍹桔仔話梅水 ($25)
🍹冬瓜龍眼茶 ($25)

呢餐TOTAL食咗$276
呢個價錢真係好親民抵食!
2023-09-21
細滲
炸饅頭
2023-09-26 37 瀏覽
喺附近有好多食肆,我就特登揀咗呢間食晏,因為香港好少食到比較正宗嘅馬來嘢,果然呢冇令我失望!我點咗碗福建蝦麵,裏面除咗有蝦,仲有魚蛋啦,魚片啦,有一嚿燒肉啦,芽菜啦,比我想像中多咗好多嘢!價錢又實惠個湯又好飲!It’s a very good place for Malaysian food, I was wondering what they call mice rice noodles 老鼠粉😅😅. You may try it on your own.I like the fujian noodles with shrimp soup!The soup taste really good, besides the shrimp there are some other stuff like fishball, fishcake. I like it because there are a lot of different varieties.

福建蝦麵
2023-09-18
福建蝦麵
2023-09-23 45 瀏覽
想飲d湯水滋補下,見到大角咀附近有肉骨茶而且d評語都唔差,堂食仲可以添飲添不過實在太忙,唯有用外賣平台叫啦,有免運費同堂食差唔多價錢,都ok我見佢有分大滲,細滲 仲有唔同骨揀我今叫左有特價既一字骨$70 連飲品同飯麥金的肉骨茶使用甘草、當歸、桂皮、玉竹、黨参、川芎、杞子及紅棗等多種中藥材熬製多時而成,用心熬製而且配料十足,非坊間一般肉骨茶的簡單工序可比。見到都幾多藥材咁 一打開都幾重藥材味呀,飲落去飲到肉同藥材既香味 甘而不苦一字骨都容易食,有5-6條骨 飲完暖笠笠有機會要再去堂食幫襯下麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
想飲d湯水滋補下,見到大角咀附近有肉骨茶
而且d評語都唔差,堂食仲可以添飲添
我見佢有分大滲,細滲 仲有唔同骨揀
我今叫左有特價既一字骨$70 連飲品同飯

一字骨都容易食,有5-6條骨 飲完暖笠笠
有機會要再去堂食幫襯下

麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)
外賣送餐
2023-09-10 103 瀏覽
諗住去開大角咀見到呢間諗起蘇媽,咪入去試吓,點知難食到一個點,仲要錯完又錯,落錯單仲要話你錯態度差嬲爆😡首先講態度~呢度係掃code自己落單,落完一轉後想加單,點掃都掃唔到,就叫個女仔幫我落單,因為唔清楚想叫個多士全名,就同佢講想要個黑黑地燒個多士入面有鮮油個款,我問知唔知邊款,因為佢有兩款,咁佢話得啦知有牛油🧈,咁我當你知,點知另一個人拎來既時候係另一款普通咖央多士另+錢加鮮牛油,咁我話我唔係叫呢款,個女人拎番去吧枱問,就聽到入面個女人好惡死咁講佢自己落單架嘛,跟住就拎番來比我,我跟住講算你照放低,我唔想搞到人哋另一個員工,但我都有講單唔係我自己落係你另一個同事落,真心大家誤會落錯單唔緊要,大家好聲好氣我都唔想浪費,又或者最衰係自己好應該拎餐牌同佢講,但唔洗咁既態度囉~第二講食物,完全難食,馬來西亞菜?1~一字骨肉骨茶完全飲唔到你個肉骨茶有味,一字骨真係骨無咩肉,條骨都一啲味都無2~馬來沙嗲醬肥牛撈出前一丁個碟麵勁多水,好明顯煮完未整好啲水就落碟,普通都不得了3~檳城炸滷肉卷(5條)首先餐牌寫住5條,上枱得4條,即問,跟住拎番一條較細條燶燶地既加番落去味道?我哋食完都唔知食咗啲咩落口

第二講食物,完全難食,馬來西亞菜?
1~一字骨肉骨茶
2~馬來沙嗲醬肥牛撈出前一丁
個碟麵勁多水,好明顯煮完未整好啲水就落碟,普通都不得了
3~檳城炸滷肉卷(5條)
味道?我哋食完都唔知食咗啲咩落口,無咩唔知係咩
4~本身係要叫燒麵包
來左既咖央多士+鮮牛油
無咩特別,唔覺所謂既椰香咖央既味

總括來講好中伏,食評講到有幾好食,平時食開另一間馬來西亞菜真係差得完,起碼人地個肉骨茶真係坐低起碼飲兩碗,呢度個個簡直飲左幾啖就唔想再飲,唔會再去

一字骨肉骨茶
馬來沙嗲醬肥牛撈出前一丁
檳城炸滷肉卷(5條)
椰香咖央多士+錢+鮮牛油
2023-09-10 55 瀏覽
麥金麥金馬來西亞餐廳是一家值得推薦的餐廳。他們的喇沙是絕對不能錯過的美食之一。喇沙的湯底濃郁迷人,特別是椰子味道,讓人一試難忘。椰子的香氣和濃厚的口感融合在一起,令人陶醉。搭配上新鮮的食材,如蝦子、豆腐和米粉,喇沙成為一道令人垂涎的美食。另外,麥金麥金馬來西亞餐廳的亞多士也是一絕。它們的亞多士外皮酥脆,咬下去的聲響令人愉悅。咬開外層,裡面的麵包柔軟,口感豐富。搭配上鮮嫩的肉片、蛋液和醬料,每一口都帶來美妙的口感和味道。除了這些,麥金麥金馬來西亞餐廳的雞扒飯也是一道受歡迎的菜品。他們的雞扒大塊又多汁,搭配上香氣四溢的飯和濃郁的醬汁,每一口都充滿了美味。肉質鮮嫩,調味得宜,給人留下深刻的印象。此外,麥金麥金馬來西亞餐廳的娘惹雞飯也是一絕。這道傳統的馬來西亞美食以其豐富的口味和獨特的調味料而聞名。娘惹雞飯的雞肉鮮嫩多汁,搭配上濃郁的娘惹醬汁,每一口都帶來滿滿的風味。這道菜品展現了馬來西亞獨特的烹飪風格和豐富的文化。最後,麥金麥金馬來西亞餐廳的白咖啡也是必點之一。這種傳統的馬來西亞飲品以其濃郁的口感和滑順的口感而受到喜愛。每一口都充滿了咖啡的香氣,令人陶醉。它是一個完美的結尾,讓你在享受美食的

最後,麥金麥金馬來西亞餐廳的白咖啡也是必點之一。這種傳統的馬來西亞飲品以其濃郁的口感和滑順的口感而受到喜愛。每一口都充滿了咖啡的香氣,令人陶醉。它是一個完美的結尾,讓你在享受美食的同時,也可以品嚐到香濃的咖啡。

總之,麥金麥金馬來西亞餐廳提供的美食絕對值得一試。從喇沙的濃郁椰子味道到亞多士的酥脆口感,再到雞扒飯和娘惹雞飯的豐富口味,每一道菜都展現了馬來西亞獨特的烹飪風格和豐富的文化遺產。不要錯過他們的白咖啡,它將為您的美食之旅畫上完美的句號。
2023-09-09
🐭砂煲老鼠粉 $88好好奇咩係老鼠粉所以嗌嚟試吓, 我唔知香港係咪同馬來西亞一樣,但係老鼠粉原來就好似細個食嗰隻銀針粉。 呢一個煲嘅老鼠粉係超大份,我覺得都夠三個人食, 兩個人真係食唔晒haha味道上,佢食落比起睇落冇咁濃味, 調味啱啱好👍🏻🦑秘醬玻璃魷魚通菜 $78佢啲玻璃魷魚食得出好新鮮, 最鍾意食呢啲咁新鮮嘅海鮮,而秘醬就都幾惹味,食下食下會覺得有啲辣(利申譚仔係食三小辣)🍤泰式炸蝦餅 (4塊) $48喺普通泰國餐廳食蝦餅閒閒哋都要80幾蚊,呢度只係$48有4塊, 炸到卜卜脆,外脆內彈牙, 一定要嗌呢個好好食!!🍞椰香南洋燒麵包 $34食馬來西亞菜點可以唔食燒麵包, 燒到卜卜脆嘅麵包包住咖咖央同埋牛油, 呢個咁邪惡嘅組合永遠都冇得輸😍😍👍🏻🧋馬來西亞拉茶 (凍) $22呢個係朋友嗌嘅,佢話都幾正宗👍🏻🍵椰汁斑蘭冰(凍)  $28呢個班蘭椰汁冰又係好正, 我原本係一個飲凍檸茶都要走甜嘅人,但係呢個斑斕嘅甜味我覺得好香好正😍

🐭砂煲老鼠粉 $88

🦑秘醬玻璃魷魚通菜 $78
秘醬玻璃魷魚通菜

🍤泰式炸蝦餅 (4塊) $48

🍞椰香南洋燒麵包 $34

🧋馬來西亞拉茶 (凍) $22
呢個係朋友嗌嘅,佢話都幾正宗👍🏻

🍵椰汁斑蘭冰(凍)  $28
2023-08-25
秘醬玻璃魷魚通菜
椰香南洋燒麵包
♡ 大角咀親民馬拉菜餐廳|麥金.麥金 ♡-一直有一間馬拉菜喺大角咀好想去食好多街坊都話性價比好高。佢嘅門口又好吸睛 😌 每次經過都好想行入去~ - ♡ 砂煲老鼠粉 ♡ $88老鼠粉即係銀針粉,以砂煲承載住 有獨特嘅風味。撈勻晒 沾有半熟蛋汁嘅飯 連埋 豬肉碎、魚乾🐟、炸蒜等等 真係滋味又惹味。-♡ 波士頓龍蝦叻沙(半隻) ♡ $108鮮嫩多汁嘅龍蝦肉配上叻沙湯底,味道酸辣香濃。叻沙醬汁帶有椰奶同椰漿嘅香甜味,加埋龍蝦肉嘅鮮美,簡直無得彈呀!😍-♡ 椰香南洋燒麵包 ♡ $34食馬拉菜~ 我每次都要點呢款小食一定 +$4 要埋鮮牛油 真係好邪惡🥰麵包外層烘烤得金黃酥脆,內裡鬆軟綿密。加上椰香包圍,一啖咬入口,香甜味道滿溢口中。-♡ 木瓜香蕉鮮牛奶(凍) ♡ $38清爽涼快,消暑又滋潤!木瓜同香蕉嘅鮮甜味道完美融合👍口感綿密滑順。-♡ 椰汁斑蘭冰(凍) ♡ $28冰涼爽口,椰汁鮮香,斑蘭味道濃郁。❥#⇢店鋪資料:麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖#
♡ 大角咀親民馬拉菜餐廳|麥金.麥金 ♡

一直有一間馬拉菜喺大角咀好想去食
好多街坊都話性價比好高。

佢嘅門口又好吸睛 😌
每次經過都好想行入去~
♡ 砂煲老鼠粉 ♡ $88

老鼠粉即係銀針粉,
以砂煲承載住 有獨特嘅風味。
♡ 波士頓龍蝦叻沙(半隻) ♡ $108

鮮嫩多汁嘅龍蝦肉配上叻沙湯底,
♡ 椰香南洋燒麵包 ♡ $34

食馬拉菜~ 我每次都要點呢款小食
一定 +$4 要埋鮮牛油 真係好邪惡🥰
麵包外層烘烤得金黃酥脆,
內裡鬆軟綿密。加上椰香包圍,
一啖咬入口,香甜味道滿溢口中。
♡ 木瓜香蕉鮮牛奶(凍) ♡ $38

清爽涼快,消暑又滋潤!
木瓜同香蕉嘅鮮甜味道完美融合👍
口感綿密滑順。
♡ 椰汁斑蘭冰(凍) ♡ $28
冰涼爽口,椰汁鮮香,斑蘭味道濃郁。

#
⇢店鋪資料:

麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)
#
  • 砂煲老鼠粉
  • 椰香南洋燒麵包
【大角咀•麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室】πππππππππππππππππππππ麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室位於大角咀,是一家以馬來西亞美食為主打的餐廳。這裡的特色菜包含了美味的串燒、濃香的肉骨茶和濃郁的湯喇沙。無論是嚐鮮還是追求原汁原味的飲食體驗,這裡都能滿足您的味蕾。餐廳環境舒適,讓您能夠享受一個道地的馬來西亞餐飲之旅。🌻|娘惹咖哩雞 (+參巴椰漿飯)|HKD 46娘惹咖哩雞搭配參巴椰漿飯,口味香辣濃郁,雞肉軟嫩多汁,咖哩醬料豐富爽口,椰漿飯增添濃郁香氣,絕對是一道美味組合!🌼|椰香咖央多士(半分)+2蚊有牛油|HKD 16+2椰香咖央多士有濃濃的椰香味,外皮酥脆,內餡綿密,牛油增添香氣,讓人愛不釋口,是一款可口的選擇!🏵️|馬來西亞拉茶 (熱)|HKD 跟餐免費馬來西亞拉茶熱飲,茶香濃郁,與牛奶混合出濃厚口感,一口喝下讓人陶醉,必嚐!🍁|原條蒲燒鰻魚 (+珍珠飯)|HKD 82原條蒲燒鰻魚搭配珍珠飯,鰻魚烤至外焦內嫩,淋上蒲燒醬汁,入口香嫩多汁,令人回味無窮。珍珠飯蓬鬆Q彈,增添口感。絕對是一道美味佳餚,值得一試!🥭|秘醬炒椰菜苗|HKD跟餐+28秘醬炒椰菜苗,清脆爽口,滿口鮮香
【大角咀•麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室】
πππππππππππππππππππππ

🌻|娘惹咖哩雞 (+參巴椰漿飯)|HKD 46

🌼|椰香咖央多士(半分)+2蚊有牛油|HKD 16+2

🏵️|馬來西亞拉茶 (熱)|HKD 跟餐免費

🍁|原條蒲燒鰻魚 (+珍珠飯)|HKD 82

🥭|秘醬炒椰菜苗|HKD跟餐+28
秘醬炒椰菜苗,清脆爽口,滿口鮮香,入味而不膩,是一道非常美味的綠色蔬菜菜品,推薦給大家!

🥦|美祿恐龍 (凍)|HKD 跟餐+15
美祿恐龍,凍爽滑口感,濃郁的朱古力味道令人陶醉,是迷戀朱古力的人不能錯過的美味飲品。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 187
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#大角咀美食 #麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
是但食評🌟💬✰砂煲老鼠粉🍜 惹味 味濃 😋其實就係銀針粉加埋肉碎🍖、豬油渣🐷、🐟魚亁炒,上面仲有隻半熟蛋🍳鹹香夠惹味,食得濃味既人應該會鍾意😍✰馬拉沙嗲串燒🍢 不過不失 🙂雞🐔牛🐄豬🐖都合格,唔會好乾,但都唔係話好juicy!唔係好覺果隻燒烤味🍢!沙嗲汁甜甜地,有D花生味🥜,但唔夠濃,有D普通🙂✰肉骨茶🥣 可以任添,愈飲愈好味😍佢唔似平時飲嘅肉骨茶咁霸道,飲飲下D藥材味🌿 肉味先慢慢出黎。加上可以任添個湯,飲飲下就飲左幾碗,都唔覺得燥🥄豬手🐷、雞腳🐔、豬肚🐖都煮到岩岩好,軟硬適中😍✰椰香南洋燒麵包 🥖 外脆內軟 但似普通咖央多🙂似普通咖央多 冇咩椰香🥥 咖央唔夠香 但烘得幾好 外脆內軟 預期會有D炭燒味 都最後係冇既 唔係唔好食 但唔會特別想再食🙂
是但食評🌟💬
✰砂煲老鼠粉🍜 惹味 味濃 😋
砂煲老鼠粉
鹹香夠惹味,食得濃味既人應該會鍾意😍

✰馬拉沙嗲串燒🍢 不過不失 🙂
馬拉沙嗲串燒

✰肉骨茶🥣 可以任添,愈飲愈好味😍
肉骨茶
豬手🐷、雞腳🐔、豬肚🐖都煮到岩岩好,軟硬適中😍

✰椰香南洋燒麵包 🥖 外脆內軟 但似普通咖央多🙂
2023-08-04
2023-08-21 41 瀏覽
已經多次食呢一間餐廳!今次繼續叫咗招牌老鼠粉 娘惹喇沙同馬來沙嗲串燒 招牌老鼠粉超好食 係超惹味嘅銀針粉 炒得超香超多料 喇沙湯底辣辣地好香椰香味 沙嗲串燒沙嗲醬好香花生醬味 超好食👍🏻
已經多次食呢一間餐廳!
  • 娘惹叻沙
  • 砂煲老鼠粉
  • 馬拉沙嗲串燒
專登上網睇馬來西亞菜嘅評分 覺得呢間餐廳評分都唔錯 打算試下 見到呢間排名最高 一於帶著親戚朋友嚟試下 點知全部中伏啲嘢食全部都唔熱 唔明點解肉骨茶下邊明明有蠟燭 都可以好似微波爐叮出嚟咁 又完全冇藥膳味 幾乎等於無味 個娘惹拼盤超級Hea 完全係碟頭飯質素都趕唔上 連砂鍋老鼠粉都可以冇鑊氣 銀針粉冇咬口 個味都唔夠濃 嘅,唯一正路嘅就係麵包 都好難整得難食 其他菜都完全好似冇炒過 就咁拎出嚟 總體而言十分失望 第一次食完要即刻打食評去講返真話 完全唔明點解會有咁多好評 希望大家唔好中伏

娘惹拼盤
滷肉卷
肉骨茶
Nyonya laksa 🍜 娘惹喇沙 $68娘惹喇沙係呢間餐廳嘅熱門食物,喇沙不嬲都係馬來西亞最出名嘅料理之一,而呢度嘅兩野喇沙湯大部份用馬來西亞空運香料🌱,加上獨家配方,令到湯底更加濃厚鮮味,充滿椰香又辣辣地🌶️,相當惹味Breaded oyster meat 🦪 吉列日本蠔肉 $48即叫即炸嘅吉列日本蠔肉熱辣辣🔥,外皮香脆可口,裏面係脹卜卜又新鮮嘅熟蠔粒,點埋酸甜沙律醬,味道更加開胃😋,係個唔錯嘅小食Boston lobster and prawns rice in grilled cheese and butter sauce 🧈🦞 燒芝士蛋黃奶油波士頓龍蝦配虎蝦飯 $148半隻波士頓龍蝦口感煙韌又大粒嘅日本珍珠米Nanyang-style Kaya toast 椰香南洋燒麵包 🥯 $34椰香燒麵包性價比真係好高,竹炭麵包入面夾住椰香牛油咖咉醬🧈,聞落去芳香,啱啱烤完嘅麵包香脆,入面甜甜地嘅㗎央醬呈現半溶狀態,的確幾正Ipoh white coffee 怡保白咖啡 ☕️ (L) $22Coconut pandan drink 椰汁斑蘭冰 🥥🍨 (R) $28左邊嘅怡保白咖啡味道濃郁
Nyonya laksa 🍜 娘惹喇沙 $68

燒芝士蛋黃奶油波士頓龍蝦配虎蝦飯 $148
半隻波士頓龍蝦
口感煙韌又大粒嘅日本珍珠米

Nanyang-style Kaya toast
椰香南洋燒麵包 🥯 $34

左邊嘅怡保白咖啡味道濃郁,口感幼滑,聞起上嚟已經好香,右邊嘅椰汁斑蘭冰將濃厚嘅椰汁融合馬來西亞風味,散發淡淡斑斕香🌿,冰涼好飲,值得推介👍🏻
2023-08-12 34 瀏覽
今次又去咗大角咀搵食😛營養肉骨茶2人餐 $258佢哋有幾個套餐set, 超抵玩, 仲要無加一!!🤩 絕對夠3個人食haha😚細滲+油炸鬼 肉骨茶勁多料, 仲要可以無限添飲!🥹 唔會話好咸, 甘香又唔苦, 油炸鬼亦都好脆👍🏻馬來沙爹串燒/ 泰式炸蝦餅2人餐附送兩個小食,都幾多選擇🙈 串燒有3條, 可以任揀豬牛雞, 建議趁熱食!🫣 炸蝦餅有4大塊, 炸得好香脆! 食完啲小食, 其實都已經飽咗一半🤣參巴椰漿飯 +5/ 黃薑飯 +5兩個飯都好入味, 係本身唔落醬汁都已經好夠味, 好好食嘅飯🫶🏻秘醬炒通菜好惹味, 帶點微辣, 通菜好爽口🥰~美祿恐龍 升級加大 +12呢個真係好誇張haha😂 勁多美祿粉, 真係超級足料, 用嘅杯size係啤酒杯咁🍺, 飲完都飽了haha🤣🤣Overall 2人餐真係好抵食! 裝修風格真係好似去咗馬来西亞咁, 值得一試!😚 .📍麥金•麥金馬拉特式茶啡室大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
今次又去咗大角咀搵食😛
營養肉骨茶2人餐 $258
細滲+油炸鬼
馬來沙爹串燒/ 泰式炸蝦餅
參巴椰漿飯 +5/ 黃薑飯 +5
秘醬炒通菜好惹味, 帶點微辣, 通菜好爽口🥰~
美祿恐龍 升級加大 +12
📍麥金•麥金馬拉特式茶啡室