2023-06-07 110 瀏覽
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室椰香南洋燒麵包 🍞$34黎得食馬來西亞嘢,又點少得嗌一個椰香南洋燒麵包,麵包燒到外脆內軟,配埋特製嘅餡料,絕對係必食之選!🤤🤤一字骨肉骨茶🦴 $62呢度肉骨茶係任飲㗎!又養身又有益,當然冇理由唔叫啦!砂煲老鼠粉 🐭$88見呢個老鼠粉個名咁得意,就決定叫黎試吓,其實老鼠粉就即係銀針粉~😆😆😆砂煲可以好好咁保存溫度,成餐飯食到最尾一條都仲係覺得熱辣辣!❤‍🔥❤‍🔥娘惹叻沙米粉 🍜$68叻沙味道濃郁,又唔會好油膩,飲多幾啖湯都唔怕,份量都幾多㗎!❤❤木瓜鮮牛奶🥛(凍)$50貪得意加咗個升級雙倍份量(+$16)結果就嚟咗個超級超級大嘅木瓜鮮牛奶😆😆😆一嚟到,連隔籬枱都嘩一聲🙈🙈🙈美祿恐龍🍫(凍)$28平時出街飲嘅美祿飲品,成日都好似唔係好夠味口淡淡咁,呢度就好唔同啦!非常濃味!✅✅
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
椰香南洋燒麵包 🍞$34
一字骨肉骨茶🦴 $62
呢度肉骨茶係任飲㗎!又養身又有益,當然冇理由唔叫啦!
砂煲老鼠粉 🐭$88
娘惹叻沙米粉
一字骨肉骨茶
娘惹叻沙米粉
2023-06-05 34 瀏覽
☞ 大角咀 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 ☜———————————————餐牌比其他同類餐廳特別🤩———————————————◊ 娘惹叻沙 ◊叻沙湯底又濃又惹味,配料有蝦、蛋、蜆、豆卜,食落好豐富。麵嘅份量都幾多,配上青瓜同洋蔥食就冇咁濟啦😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁 ◊雞扒都幾厚,煎得香脆。個醬食落唔算好重蛋黃味,但好creamy,同公仔麵撈埋之後啲麵掛滿醬,令啲麵唔會乾,食落又好香😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 椰香南洋燒麵包 ◊麵包燒得香脆,但上枱已經凍咗。咖央味唔會太甜,因為冇另外加錢要額外鮮奶油,所以只有薄薄嘅牛油,食落唔太滿足,建議大家如果嗌呢個要加埋😤美味程度: ㊣㊣.5/5———————————————📍:麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖#為食豬在大角咀 #大角咀美食#foodblog #咖央多#叻沙 #雞扒 #香港美食 #香港餐廳
☞ 大角咀 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 ☜

#為食豬在大角咀 #大角咀美食
2023-01-08
  • 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁
2023-06-04 39 瀏覽
放假同媽咪黎到大角咀既呢間馬拉餐廳食lunch 😋好掛住喇沙,同埋咖咉多士呀~🌟 古仔路肉骨茶滲滲肉骨茶湯底非常濃郁,排骨索晒肉骨茶既味,好入味!第一次食油麵加米粉既配搭,又唔錯喎😆🌟 娘惹叻沙個叻沙湯底好惹味😋上面有大蝦、魚片、蜆肉、芽菜等好好食呀👍🏻🌟 泰式酸辣無骨鳳爪性價比好高,係滿滿既一碟🤩🌟 椰香南洋燒麵包✨原本想叫咖咉多士,不過見到呢個好有特色喎,就試下喇有驚喜喎!🤩烘得大角咀大全街6-20號號大富樓地下A2B舖脆脆既馬來西亞焦糖麵包,加上鮮奶油同埋自製咖咉,甜甜地,超級好食!👍🏻🌟 木瓜鮮牛奶🌟 木瓜香蕉鮮牛奶好耐未食過咁好食嘅馬拉菜喇!😋

放假同媽咪黎到大角咀既呢間馬拉餐廳食lunch 😋
好掛住喇沙,同埋咖咉多士呀~

🌟 古仔路肉骨茶滲滲
肉骨茶湯底非常濃郁,排骨索晒肉骨茶既味,好入味!
第一次食油麵加米粉既配搭,又唔錯喎😆

🌟 娘惹叻沙
個叻沙湯底好惹味😋
上面有大蝦、魚片、蜆肉、芽菜等
好好食呀👍🏻

🌟 泰式酸辣無骨鳳爪
性價比好高,係滿滿既一碟🤩

🌟 椰香南洋燒麵包✨
原本想叫咖咉多士,不過見到呢個好有特色喎,就試下喇
有驚喜喎!🤩

🌟 木瓜鮮牛奶
🌟 木瓜香蕉鮮牛奶

好耐未食過咁好食嘅馬拉菜喇!😋
  • 娘惹叻沙
📍大角嘴馬拉菜餐廳‼️• 惹味足料喇沙😍 -- 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室☕️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_大角咀#pigfoodiexhk_馬拉菜=======================前排同男朋友嚟咗呢間位於大角咀嘅馬拉菜餐廳,唔知有冇人都覺得同蘇媽蘇媽個style好似(仲有間叫捌哥捌哥😂)------------------------------⭐️蛋黃奶油勁量雞排飯 $88 (4.2/5)蛋黃奶油醬好有鹹香好正😛‼️雞排外皮香脆,肉質juicy!😆•⭐️娘惹喇沙 $88 (4.3/5)湯底惹味,椰香較濃唔會太辣!摻摻份量多,掛湯力十足,口感豐富~配菜仲有蝦、豆卜、魚蛋👍整體嚟講都唔錯👍------------------------------賣相:3.5/5味道:4.3/5性價比:3/5推介度:3.5/5------------------------------店舖資料名稱:麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 地址:大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖前往方法:奧運站C5出口

#pigfoodiexhk_大角咀
#pigfoodiexhk_馬拉菜
=======================
⭐️蛋黃奶油勁量雞排飯 $88 (4.2/5)

⭐️娘惹喇沙 $88 (4.3/5)

賣相:3.5/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
推介度:3.5/5
店舖資料
名稱:麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
地址:大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
前往方法:奧運站C5出口
發現自己去完星加坡留學接近半年,返到嚟都冇乜食過星馬菜🙈一來香港好食嘅星馬菜唔多,二來價錢貴,三來驚俾唔上正宗好食今次黎大角咀經過呢間麥金.麥金,覺得幾似蘇媽.蘇媽(之前屋企人食過話好食),應該唔錯,又多選擇,所以同朋友試吓▶️ 砂煲老鼠粉 ($88)第一次試呢道菜,又幾好食喎~將砂鍋撈勻好有儀式感✨老鼠粉其實即係銀針粉,樣貌真係幾似老鼠尾巴粉份量多到佈滿成個砂煲(本身個煲都大),上面有隻半熟蛋🥚撈勻咗之後令銀針粉更加掛汁同埋冇咁乾加入咗大量豬肉碎、大量炸蒜、豬油渣、魚乾、迷你蝦米、洋蔥,超級超級惹味🤤勁過印尼營多撈麵幾十倍豬肉碎咬落唔韌唔太肥🐷醬汁雖然望落深啡色好似會好鹹咁,但我估計係用咗老抽、生抽、甜豉油、蠔油呢啲醬料?所以鹹中帶微微甜,食完唔會好口渴人生冇咩點食過老鼠粉/銀針粉,因為唔係好多地方有,印象中係小學訂飯有食過,但嗰時覺得好難食🫣今次對銀針粉改觀,口感幾得意,實身到有啲似未熟,同時又好爽彈👍🏻係一種非常獨特嘅麵質幾推介大家叫呢個❗️▶️ 馬拉沙嗲串燒飯 ($88)有4串,可選雞/牛/豬,各要咗一條再加多串牛🐂牛味道好濃,不過個人覺得太重牛搔味,同埋比較多筋韌啲🐖豬肉似豬頸肉,
發現自己去完星加坡留學接近半年,返到嚟都冇乜食過星馬菜🙈
一來香港好食嘅星馬菜唔多,二來價錢貴,三來驚俾唔上正宗好食

▶️ 砂煲老鼠粉 ($88)
第一次試呢道菜,又幾好食喎~
將砂鍋撈勻好有儀式感✨
老鼠粉其實即係銀針粉,樣貌真係幾似老鼠尾巴
豬肉碎咬落唔韌唔太肥🐷

幾推介大家叫呢個❗️

▶️ 馬拉沙嗲串燒飯 ($88)
有4串,可選雞/牛/豬,各要咗一條再加多串牛

🐂牛味道好濃,不過個人覺得太重牛搔味,同埋比較多筋韌啲
🐖豬肉似豬頸肉,肉質爽口,唔錯
🐓雞燒到脆脆地有炭燒味而唔鞋,個人最鍾意雞串
平時少食沙嗲,但佢個醬汁好驚喜,花生味道濃郁,食落偏甜🥜入邊仲有唔少花生粒,好似食緊粗粒花生醬咁
配埋嘅珍珠飯啲米粒粒飽滿🍚比起日本珍珠米冇咁黏身,餸惹味嘅串燒食唔錯
馬拉沙嗲串燒飯

▶️ 蛋黃奶油勁量雞扒飯 ($68)
轉咗參巴椰漿飯(+$5) 所以個飯係綠色嘅💚
第一口已經食到重重嘅斑斕香味🤩亦有少許椰汁味
起新加坡食椰漿飯都食唔到咁濃味,所以呢個飯做得唔錯👍🏻
比起白珍珠飯黏身少少,質感濕潤啲,好食啲
蛋黃奶油勁量雞扒飯

🐔雞扒好巨型厚肉,肉質嫩滑juicy,不過略嫌落得太重椒鹽,鹹咗少少
特別在蛋黃奶油醬,食落似咖喱,味道唔算好濃郁但同雞扒幾夾

▶️ 檸檬薏米水 ($25)
第一次見檸檬薏米水有咁多薏米,佔咗三份一杯,食完好似食咗半碗飯咁😂
薏米咬落非常有質感,唔係煲到爛嗰種
因為叫咗少甜,飲落真係冇咩甜味,健康之選,又可以有袪濕作用

▶️ 美祿恐龍 ($28)
去完星加坡先至當地人真係好鍾意飲美祿milo,周街都見到
呢杯超濃美祿味而且唔會太甜🍫
特別在於上面加咗大量可可粉同脆脆,唔係一般美祿咁簡單

▶️ 木瓜香蕉鮮牛奶 ($38)
另一杯健康飲品
叫咗少甜因為牛奶本身都夠甜味
飲到微微嘅木瓜同香蕉味🍌味道天然

覺得佢拍得住蘇媽.蘇媽,算係香港正宗啲嘅星馬菜,勝在佢選擇非常非常多,想一次過試多啲一定要同人分😗
最推介係砂鍋老鼠粉,其次係沙嗲雞/豬串✨

位置唔近地鐵站,不過附近唔少大角咀出名餐廳,所以都算係起美食區一帶
用上粉紅色配白色牆,掛上幾幅簡單嘅畫,幾有馬拉簡樸風格,不過冷氣唔係好夠,有少少熱

服務唔錯,上菜超快,落完單轉個頭一次過上晒啲嘢👍🏻
性價比高,晚餐大概$100一個人連特飲,份量頗大,尤其個砂煲粉,可以三個人分
下次應該叫兩份主食加一至兩份小食同每人一杯飲品就啱啱好!
馬拉沙嗲串燒飯
蛋黃奶油勁量雞扒飯
  • 參巴椰漿飯
2023-05-30 39 瀏覽
裝修有馬拉嘅味道,餐廳亦都好整潔,好似去咗馬來西亞旅行去佢一啲民間小店。咖央多士,咖央醬非常香濃,配埋煉奶,簡直係一個甜品。老鼠粉有驚喜,原來係銀針粉撈肉碎再配埋半肥瘦腩肉,勁易入口,層次分明,秘製嘅肉碎加埋香蔥同乾蔥,勁易入口。海鮮喇沙參參,喇沙湯底非常香濃,十分夠料,海鮮有蝦,有魚片,蜆肉,加埋豆卜,豆卜係吸晒湯底嘅精華。泰式生蝦,每一隻蝦都係啖啖肉,仲要非常新鮮,原來拼埋青瓜同泰式酸辣汁會份外清新。芒果香蕉奶,香蕉同芒果嘅比例啱啱好,大家唔會搶晒大家嘅味道。
咖央多士,咖央醬非常香濃,配埋煉奶,簡直係一個甜品
黎到#大角咀 呢幾條街各式各樣餐廳林立想食咩菜式都搵到 今次食咗呢間馬來西亞茶啡屋#麥金麥金特式馬拉茶啡室 門面以木橫梁架起好有大馬歷史風情🤓二人晚市套餐超抵食 $228 前菜主食小食飲品乜都齊我哋就揀咗沙嗲串燒 砂鍋老鼠粉 南洋咖盎多 娘惹咖哩雞另外加咗個細滲 好足料 兩三個人分享啱啱好呢個價錢食到咁多嘢 完全冇得輸呢個餐夠三個人分 人均$100有得落樓🤓📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
黎到#大角咀 呢幾條街各式各樣餐廳林立

大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
2023-05-22
  • 細滲
  • 細滲肉骨茶
🍜娘惹喇沙$68 湯汁帶有椰漿香氣、椒醬同各種香料🌱味道醇厚,啱晒重口味嘅朋友😍湯麵材料十足,除咗有必備嘅魚片同豆卜之外,亦有蝦、蜆定海鮮🦐題外話,如果唔食青瓜同洋蔥嘅朋友,記得落單前走咗佢🤣🇹🇭泰式生蝦$88冇諗過喺度都有得食生蝦🤣肉質爽口,一定要夾埋辣椒生蒜先最正🧄🦑玻璃魷魚炒通菜$78餐牌上嘅菜多達10款🧾爽滑魷魚配上秘製醬汁嘅通菜,味道唔會太鹹,份量好大碟🐔 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁$69食第一啖嘅時候,感覺真係好特別,係一隻冇食過嘅醬汁味道😮醬汁好滑,又有啲似咖喱,同公仔麵撈埋嘅時候都幾夾👌🏻雞扒外皮煎得微脆,啖啖肉🍞 椰香南洋燒麵包$34香脆鬆軟,牛油同咖央絕對係不敗組合🌈🧉椰汁斑蘭冰非常清爽解渴,椰汁味偏重🍫美祿恐龍$28濃厚嘅朱古力同牛奶味,再鋪上美祿可可粉,童年回憶返晒嚟👶🏻
🍜娘惹喇沙$68

🇹🇭泰式生蝦$88

🦑玻璃魷魚炒通菜$78

🐔 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁$69

🍞 椰香南洋燒麵包$34
香脆鬆軟,牛油同咖央絕對係不敗組合🌈

🧉椰汁斑蘭冰
非常清爽解渴,椰汁味偏重

🍫美祿恐龍$28
濃厚嘅朱古力同牛奶味,再鋪上美祿可可粉,童年回憶返晒嚟👶🏻
大角咀有好多好食既小店,其中一間就係依間麥金.麥金,好耐之前已經有朋友仔推介,但一直都冇機會過黎食。依間餐廳係馬來西亞既特式茶啡室,從外至內既設計都充滿南洋懷舊風味,俾人一種好似置身於70-80年代既南洋小店咁。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹怡保芽菜雞配黃薑飯 $68 (轉雞脾 +$10)雞肉無骨,肉質都好滑嫩,雞皮滑得呢有充滿彈性,食落去都有雞味。雞肉下面仲鋪滿芽菜,食嘅時候點埋個秘製辣椒豉油,更加美味。黃薑飯煮得入味得呢,米粒顏色好均勻,米飯軟硬適中,食落去仲有嘅黃薑同香茅味道,整體都好唔錯!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁 $68蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁真係好邪惡。大大隻嘅雞腿肉表皮煎得金黃酥脆,咬落去肉質鮮嫩,多汁鮮嫩,雞皮又香脆,而雞扒都醃得岩岩,好惹味。蛋黃奶油醬好Creamy,蛋黃味唔算突出,但有少少奶油味,出前一丁麵都煮到軟硬適中,撈埋一齊食,非常美味,下次都會想呢再食😋🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹椰香南洋燒麵包 $34呢到既燒麵包係用啡色既麵包,好特別。燒麵包烘到脆卜卜,中間夾住大大塊既牛油及咖央醬,好味。推薦!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹桔仔話梅水 $25桔仔話梅水酸

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

怡保芽菜雞配黃薑飯 $68 (轉雞脾 +$10)

蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁 $68

椰香南洋燒麵包 $34

桔仔話梅水 $25
桔仔話梅水酸酸甜甜,加埋微微嘅咸味,清新又解渴,好岩用黎配個雞扒撈出前一丁。

木瓜鮮牛奶 $34
呢到牛奶用左明治4.3特濃牛奶,所以飲落有好重嘅奶味,木瓜都係真材實料,仲飲到一粒粒嘅果肉,健康又好飲~

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰如果想體驗一下馬拉既氛圍,同埋品嘗馬來西亞既特色美食,依間餐廳絕對值得一試。又可以打卡,價錢又親民,推薦大家黎試下,支持一下依種有特色既小店。

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
  • 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁
  • 招牌芽菜雞飯
  • 木瓜鮮牛奶
2023-05-20 39 瀏覽
叫左3個餐及一份咖央多士呢間仍然係甘好味,馬來西亞風味其實又叫左串燒既每個餐既份量都好足夠最好食係咖央多士,好香好脆口椰漿飯配料就好多,好香椰味奶茶依舊係好甜價錢係50-60蚊
叫左3個餐及一份咖央多士
呢間仍然係甘好味,馬來西亞風味
其實又叫左串燒既
每個餐既份量都好足夠
最好食係咖央多士,好香好脆口
椰漿飯配料就好多,好香椰味
奶茶依舊係好甜
價錢係50-60蚊
2023-04-29
2023-05-19 31 瀏覽
好耐無去麥金麥金喇!勁掛住佢個鮮牛油🧈邪惡之物😈😈!今次同新飯腳去,每一個飯腳都真係食到哇哇聲❤️椰香南洋燒麵包$34(+$4 鮮牛油)+鮮牛油 + 鮮牛油+ 鮮牛油,重要的事講三次!!燒麵包是肉體鮮牛油就是靈魂,麵包脆脆又唔乾,椰香醬少少甜加入鮮牛油既香同滑,卡路里奉獻之旅❤️❤️❤️值得❤️檳城香炸滷肉卷🫔$40外觀好似炸蝦卷,但入面係滷肉!味道幾得意幾好食😋古來咖喱魚配珍珠飯$62個飯本身係配椰漿飯,綠綠的!不過我比較喜歡白飯既飯香所以轉成珍珠飯!咖喱魚肉身都夠厚,最愛係佢地配菜花生同魚魚!細滲$88我同飯腳都係肉骨茶愛好者,麥金麥金有提供無限添飲,啱哂我地二個!佢地個肉骨茶藥材味好夠濃,少少🤏甜,我自己一個人已經飲幾碗🤣配料有豬腳、豆卜、豬肉、雞腳都好豐富,感覺好補身!!椰汁班蘭冰$28班蘭同椰汁本身已經係情侶關係,分不開的😌* 不設加一服務費

椰香南洋燒麵包$34(+$4 鮮牛油)
椰香南洋燒麵包+鮮牛油

檳城香炸滷肉卷🫔$40
外觀好似炸蝦卷,但入面係滷肉!
味道幾得意幾好食😋

古來咖喱魚配珍珠飯$62

細滲$88

椰汁班蘭冰$28
班蘭同椰汁本身已經係情侶關係,分不開的😌

* 不設加一服務費
椰香南洋燒麵包+鮮牛油
  • 美祿恐龍
  • 細滲
  • 檳城香炸滷肉卷
2023-05-18 451 瀏覽
我自己特別偏愛食南洋美食, 多香料味道較濃, 款式亦比較多, 餐室主打多款馬來西亞飯麵、小食及肉骨茶我們點了蛋黃奶油勁量雞扒轉參巴椰漿飯雞肉份量十足啖啖肉非常酥脆、十分惹味, 綠色的椰漿飯, 飯充滿椰漿香味, 賣相很吸引✨娘惹叻沙麵類可選油麵、米粉、渗渗(油麵加米粉)、米線或老鼠粉, 配料有青瓜絲、魚片、豆卜、蜆及蝦, 椰香味濃的咖喱湯頭, 帶點鮮味, 非常地道我知你啦薄餅🫓切好了八小塊, 非常方便食, 像酥餅外層帶脆內裏煙韌, 每啖沾上咖喱汁是絕配泰式生蝦特別喜愛這道名菜, 一份生蝦有八隻、新鮮彈牙啖啖肉、口感晶瑩爽口, 伴隨青瓜片及泰式酸辣汁, 必食推介👍🏻椰香南洋燒麵包加上了鮮牛油, 用上馬來西亞焦糖海南麵包、厚切鮮牛油同自家制咖央, 建議趁熱食, 外皮烘底脆脆的, 配上厚切牛油及咖央, 雖然邪惡但口感豐富、甜甜地又帶點咸, 完全不油膩飲品🍹桔仔話梅冰馬來西亞地道飲品, 鹹鹹酸酸又帶點甜, 生津止渴美綠恐龍升級了雙倍份量, 大大杯、滿滿美綠粉超邪惡又非常解渴環境帶南洋裝潢, 懷舊階磚設計, 地道風味, 服務員有人情味、上菜有效率, 非常抵食、ᴄᴘ值高

我們點了
蛋黃奶油勁量雞扒
轉參巴椰漿飯

我知你啦薄餅🫓

泰式生蝦

飲品🍹
桔仔話梅冰
馬來西亞地道飲品, 鹹鹹酸酸又帶點甜, 生津止渴

美綠恐龍
升級了雙倍份量, 大大杯、滿滿美綠粉超邪惡又非常解渴

• 美祿恐龍
  • 泰式生蝦
2023-05-18 316 瀏覽
經常食這間南洋風味的馬來西亞菜餐廳,門口有醒目黑金色大招牌,食物每款都親民抵食。餐廳一入門有部黑膠唱片機,牆身掛滿畫,天花板有垂吊舊式風扇,真的有到了南洋冰室的感覺。下午茶時間食物好抵食!!☁️蛋黃奶油雞扒 $57+$5轉黃薑飯雞扒份量十足,雞扒外脆內軟,喜歡外皮微脆口感~蛋黃奶油醬邪惡美味,咸香十足~☁️娘惹叻沙 $58加麵底(+$10)轉渗渗(油麵溝米粉)叻沙份量足,啡黃色湯底椰奶香味十足,少少微辣。配料有青瓜絲、魚片、豆卜、蝦、蜆等,好惹味。下午茶可以用優惠價加配兩份小食▫️秘醬炒椰菜苗 $28$28份量驚人৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹絕對可以收正價的份量!!平時餐廳較少有椰菜苗,這裡的椰菜苗用蒜去炒,炒得腍透,但仍然保持口感爽脆。▫️泰式炸蝦餅(2塊)$18好彈牙!!炸得金黃酥脆~▫️馬來沙爹串燒 $28 雞肉串x2雞肉串本身以用甜甜的調料醃製,配上惹味的沙嗲醬很出色。▫️峇拉煎炸雞$22皮好薄,裡面雞肉尚算嫩滑~☁️馬來西亞拉茶(凍)$15☁️椰汁斑蘭冰 $35兩杯飲品都升級雙倍份量,巨量杯超大杯。拉茶超級抵!!!!!$15大大杯(•̀ᴗ• )

☁️蛋黃奶油雞扒 $57
+$5轉黃薑飯
蛋黃奶油雞扒

☁️娘惹叻沙 $58
加麵底(+$10)
轉渗渗(油麵溝米粉)

下午茶可以用優惠價加配兩份小食
▫️秘醬炒椰菜苗 $28
秘醬炒椰菜苗

▫️泰式炸蝦餅(2塊)$18
好彈牙!!炸得金黃酥脆~
▫️馬來沙爹串燒 $28 雞肉串x2
雞肉串本身以用甜甜的調料醃製,配上惹味的沙嗲醬很出色。
▫️峇拉煎炸雞$22
皮好薄,裡面雞肉尚算嫩滑~

☁️馬來西亞拉茶(凍)$15
☁️椰汁斑蘭冰 $35

• 馬來西亞拉茶
  • 娘惹喇沙
2023-05-14 36 瀏覽
今天朋友帶我過來試試這間馬來西亞菜既興奮又開心 因為疫情已經很久沒去過旅行了很多地方都想去很多菜色也想試但奈何這個環境真的沒辦法 所以每次朋友說要跟我吃異國菜的時候我都非常興奮期待 假裝一下自己去了旅行安慰一下自己也好哈哈 ,回到正題今天來到這間麥金 食馬來西亞菜 有別於一般情況 坐低我先叫了一杯飲品 因為這裏的飲品的確很吸引色彩繽紛 之後叫了 一個非常特別的夜香南洋燒麵包 這個包不是馬來西亞餐廳真係不到 非常好味 不知怎樣形容 再嚟一個叻沙 非常重的地道味。
2023-05-11懷舊風味嘅馬來西亞菜🇲🇾同朋友去咗大角咀食飯😀食咗間叫麥金麥金馬來西亞特式茶啡室🥰裝潢走六、七十年代的懷舊設計🕰牆壁掛滿咗特色油畫🖼主打馬來西亞菜肉骨茶🫖怡保芽菜雞同波士頓龍蝦作招牌菜🦞波士頓龍蝦叻沙,108蚊碗💰龍蝦叻沙,份量都幾足,有半隻龍蝦肉質細膩彈牙,湯底椰香十足濃厚,有少少微辣,配料有蜆肉,魚蛋,豆卜,雞蛋,有選擇油麵,果然係招牌菜🦞怡保芽菜雞,108蚊半份💰招牌怡保雞,無骨啖啖肉,雞皮微黃表面滑溜溜,下面啲雞肉有光澤,食落去好嫩滑彈牙,配埋醬汁有秘製辣椒豉油,點上更惹味,雞肉底有大量嘅芽菜好爽脆🐓蛋黄奶油沙白蜆,118蚊碟💰馬來西亞嘅菜色,擺盤有好心機,淋上濃濃奶油,每隻白蜆都沾上奶油醬汁,白蜆無沙肉質鮮味,推介菜式🥚美祿恐龍,28蚊杯💰大量美祿粉係面,果然係小朋友最愛飲品🦖芒果鮮牛奶,34蚊杯💰超大杯嘅芒果鮮牛奶,清新甘甜鮮牛奶,芒果綿密爽口抵飲🥭整體環境舒適用餐地方🍽服務態度好送餐速度快🥰食物份量夠多,味道唔錯,會再去幫襯🥰
2023-05-11

懷舊風味嘅馬來西亞菜🇲🇾
同朋友去咗大角咀食飯😀
食咗間叫麥金麥金馬來西亞特式茶啡室🥰
裝潢走六、七十年代的懷舊設計🕰
牆壁掛滿咗特色油畫🖼
主打馬來西亞菜肉骨茶🫖
怡保芽菜雞同波士頓龍蝦作招牌菜🦞

波士頓龍蝦叻沙,108蚊碗💰

怡保芽菜雞,108蚊半份💰

蛋黄奶油沙白蜆,118蚊碟💰

美祿恐龍,28蚊杯💰
大量美祿粉係面,果然係小朋友最愛飲品🦖

芒果鮮牛奶,34蚊杯💰
超大杯嘅芒果鮮牛奶,清新甘甜鮮牛奶,芒果綿密爽口抵飲🥭

整體環境舒適用餐地方🍽
服務態度好送餐速度快🥰
食物份量夠多,味道唔錯,會再去幫襯🥰