2019-01-12 94 瀏覽
麥當勞實在是窮人恩物!平時溫書溫到好夜,返到屋企附近幾乎唔會有咩嘢食,呢個時候就可以食麥當勞啦!只需要20幾蚊就可以食到一餐熱辣辣嘅包,真係快靚正呀!平時不嬲都幾鍾意食雙層芝士孖寶套餐,而今日佢做特別推廣(只限一天),有得食四層芝士孖寶連汽水($16),作為芝士控的我當然即刻去食啦! 食物味道方面,個人覺得白色嘅芝士會比較淡味,而且感覺四層芝士同埋兩層芝士差唔多味道,可能係因為多個兩層芝士好淡味啦,不過其實都幾好食嘅,只係覺得同雙層芝士孖寶冇分別咁解~

2019-01-11 65 瀏覽
<與女朋友吃飯系列•十八>女朋友工作不開心,就算病病地都要同佢開心下,就決定去AIA玩了一會兒。由於已經夜深,就決定去對面海的麥當勞填肚子。地點方面很方便,鄰近海港城和碼頭,生意一定很好。點餐安排浴著樓梯下去,甫進去店鋪就看見數個自助售賣機,很方便顧客,且迎合不同潮流。食物方面點了板燒雞腿包和雙層芝士孖堡。其實麥當勞的食物一直也是這樣子,不過這店的薯條炸得好好吃,因為遊客多,薯條迴轉速度高,大多是剛剛炸出來的。餐廳的衛生很好,明顯不受遊客影響。
<與女朋友吃飯系列•十八>

地點方面
很方便,鄰近海港城和碼頭,生意一定很好。

點餐安排

食物方面

餐廳的衛生很好,明顯不受遊客影響。
2019-01-10
10 分鐘 (堂食)
2019-01-04 63 瀏覽
炸得亦算好十文九件太多。食唔曬。於是留畀親戚。甜酸醬好食。加芥辣都唔錯。配上可樂就very goodits fantastici will come again lolas i.m.fond of big mac n.burger
炸得亦算好
十文九件太多。食唔曬。
於是留畀親戚。
甜酸醬好食。加芥辣都唔錯。
配上可樂就very good
its fantastic
i will come again lol

2018-12-28 52 瀏覽
出左阿華田味既麥旋風,所以特登來試下。$16一杯,有D貴。阿華田雪糕幾好味,加左D脆脆,我覺得太甜...然後加左包阿華田豆豆,圓形既糖...D糖好硬好難咬,整體有D失望
出左阿華田味既麥旋風,所以特登來試下。
$16一杯,有D貴。
阿華田雪糕幾好味,
加左D脆脆,我覺得太甜...
然後加左包阿華田豆豆,圓形既糖...
D糖好硬好難咬,整體有D失望
2018-12-16 86 瀏覽
「鋒味」奶茶麥旋風。「鋒味」系列當中,最有興趣的是奶茶麥旋風 個人還滿期待的 趁佢推出優惠就試試佢啦。「鋒味」奶茶麥旋風 $10賣相麻麻地 比較易融 但味道不錯👌🏻奶茶味不會太甜 與雲呢拿雪糕mix埋幾夾 奶茶味道有點似午後奶茶的味道 另外面頭灑上曲奇餅碎 但不知是放得太久還是放在雪糕上變淋身 整體來說值得一試
「鋒味」奶茶麥旋風

「鋒味」奶茶麥旋風 $10
2018-12-11 88 瀏覽
仲記得細個讀書果時食過一次,之後就一直念念不忙,講緊嘅係脆皮朱古力新地筒啦!之前推出左之後即刻去食,可惜上次食左一兩啖就勁快融,搞到成手都係好論盡。今次唔憤氣再食多次,掂啊!食到最後都冇融過!脆皮都幾厚身,咬落好有口感,停唔到口

2018-12-06 84 瀏覽
星期日喺尖沙咀行完街,入去麥當勞買個魚柳飽套餐加大size, 八點鐘都有好多人排隊,不過都算快, 職員態度都不錯, 魚柳飽似係一早做定,薯條都仲係熱, 但係份量好似少咗啲, 普普通通, 叫咗汽水少冰,但係都係好多冰。普普通通一餐
普普通通一餐
2018-11-15 214 瀏覽
鋒味系列其實無咩特別肉槳 好似譚仔d肉槳唔係難食 其實味道都幾好添不過就係覺得個價錢有啲貴囉😏😏😏明星效應 本人覺得蘑菇安格斯仲好食啲所以一次婉喳 應該唔會有下次🙈🙈🙈
鋒味系列
其實無咩特別
肉槳 好似譚仔d肉槳
唔係難食 其實味道都幾好添
不過就係覺得個價錢有啲貴囉😏😏😏
明星效應 本人覺得蘑菇安格斯仲好食啲

所以一次婉喳 應該唔會有下次🙈🙈🙈
2018-11-14 174 瀏覽
今日去m記叫個鋒味包….乜野係鋒味包漢堡!Chef 謝霆鋒有新攪作喇!chips shake shake粉、奶茶麥旋風同特飲橙雜呀!!!當然要試全套啦!!安格斯肉醬煎蛋包,燒味風味shake shake薯條、橙汁雜飲同鋒味曲奇奶茶麥旋風.好多人都話不好食,我就要試一試, 肉醬煎蛋飯變咗做肉醬煎蛋包.肉醬幾juicy,加上厚厚的牛肉肉質不錯,亦好有牛味,再加上白色的醬汁更加帶出牛肉的鮮甜.奶茶味麥旋風,真的好像在喝奶茶,但更加冰凍和略甜.其他產品就不過不失, 但可以話你知:食一個包已經好夠飽嚕!!  1個包35.5 真的不算貴,全城熱話,快d去啦!!

當然要試全套啦!!

奶茶味麥旋風,真的好像在喝奶茶,但更加冰凍和略甜.

2018-11-10 704 瀏覽
近排m記鋒味系列嘅廣告賣得好行~我都幾有興趣試下~咁呢晚就來左試喇~咁岩見到佢又另一個新包: 芝蛋脆雞包($12)。就叫埋來試下~芝蛋脆雞包($12)其實佢好似以前個芝士雞堡, 但多左隻蛋囉~同埋個包皮唔同左~但食落去會冇咁dry, 比起芝士雞堡好食!而且多隻蛋, 再飽肚d呀!港式燒味風味調味粉然後我加大左薯條, 叫左鋒味shakeshake粉~姐係港式燒味風味調味粉。但呢個..真係唔好食..講真, 味道冇乜特別, 似係煙燻bbq醬味..但一d都唔覺得係燒味..我本身仲expect佢會係叉燒味或燒鴨味咁..但最伏嘅係佢嘅氣味..好難聞下.. 聞落去好唔自然..膠膠地咁..當你每拎一條想擺入口, 想食時,聞到呢隻味都真係幾唔開胃..最後個薯條我食左3份一就冇食了虎紋紅豆抹茶 (跟餐+$10)然後我見到跟餐+$10可以叫虎紋紅豆抹茶,我又叫左一杯來試~味道唔錯的~ 抹茶唔會苦澀~但略嫌細杯左d, 真係好快會飲晒~鋒味安格斯煎蛋肉醬包呢個, 真係幾好食!d肉醬連連個包一齊食, 香得來又唔會dry, 係我食過咁多個signature collection入面最好食嗰個!but, 如果d sta
近排m記鋒味系列嘅廣告賣得好行~
我都幾有興趣試下~
咁呢晚就來左試喇~

咁岩見到佢又另一個新包: 芝蛋脆雞包($12)。
就叫埋來試下~
芝蛋脆雞包
芝蛋脆雞包($12)
其實佢好似以前個芝士雞堡,
但多左隻蛋囉~
同埋個包皮唔同左~
但食落去會冇咁dry, 比起芝士雞堡好食!
而且多隻蛋, 再飽肚d呀!
港式燒味風味調味粉
港式燒味風味調味粉

然後我加大左薯條, 叫左鋒味shakeshake粉~
姐係港式燒味風味調味粉。
但呢個..真係唔好食..
講真, 味道冇乜特別, 似係煙燻bbq醬味..
但一d都唔覺得係燒味..
我本身仲expect佢會係叉燒味或燒鴨味咁..
但最伏嘅係佢嘅氣味..
好難聞下.. 聞落去好唔自然..膠膠地咁..
當你每拎一條想擺入口, 想食時,
聞到呢隻味都真係幾唔開胃..
最後個薯條我食左3份一就冇食了
虎紋紅豆抹茶 (跟餐+$10)

然後我見到跟餐+$10可以叫虎紋紅豆抹茶,
我又叫左一杯來試~
味道唔錯的~
抹茶唔會苦澀~
但略嫌細杯左d, 真係好快會飲晒~

鋒味安格斯煎蛋肉醬包

呢個, 真係幾好食!
d肉醬連連個包一齊食,
香得來又唔會dry,
but, 如果d staff放肉醬可以放好d放多d咁會好d。
因為我個包, 肉醬偏少, 同埋得一邊有,
有一邊係冇肉醬的!
呢個真係要改進下!
但呢個包真係好食,
食完令我有衝動想去食個煎蛋免治牛飯呀!
題外話/補充資料: 我今次只係畀ok, 因為個薯條成為左敗筆。
2018-11-07
芝蛋脆雞包
2018-11-07 93 瀏覽
好多人都話呢個脆皮朱古力新地係童年既回憶👀我都少少有呢種感覺既但我印象係芒果脆皮而唔係朱古力囉😂😂又或者我記錯anyway呢個朱古力新地真係無令人失望朱古力未重加埋層freeze左既脆皮加埋花生粒多層口感以呢個價錢黎講真係好好食要喺佢消失前食多幾杯🤷🏻‍♂️
好多人都話呢個脆皮朱古力新地係童年既回憶👀
多層口感
以呢個價錢黎講真係好好食
要喺佢消失前食多幾杯🤷🏻‍♂️
2018-11-05 91 瀏覽
In Hong Kong, McDonald's is the most familiar to me. I often go to McDonald's for meals because of its speed and convenience. There are always so many people at McDonald's, sometimes I have to wait for more than half an hour. At McDonald's, my favorite food was the chicken McNuggets with a grilled chicken burger and a couple of hot chicken wings. When I was a kid, eating McDonald's once a month was my greatest pleasure. The first time I ate French fries, the smell made my mouth water.
2018-11-05
15 分鐘 (堂食)
  • 麦乐鸡
  • 板烧鸡腿堡
2018-11-05 110 瀏覽
最近好紅既chef lemon整既鋒味漢堡 梗係要試試一拎上手 都幾重下 個包賣相就梗係無廣告咁靚嫁啦 食落 都好多醬汁 唔會乾爭爭 其實都幾好味 類似巨無霸 食完都飽飽地 新包黎講 我都幾中意呢個 6.5/10 點都要試一次
最近好紅既chef lemon整既鋒味漢堡 梗係要試試

一拎上手 都幾重下 個包賣相就梗係無廣告咁靚嫁啦
2018-11-04 73 瀏覽
鋒味安格斯・煎蛋肉醬包套餐😎$39+2.5 Shake Shake燒味粉👍Chef檸檬🍋出品,試試佢先🙈個包講真係幾有趣,唔難食,而且味道幾夾添😂燒味粉就似薯片味道🙈整體唔錯👍起碼無失望😏

Chef檸檬🍋出品,試試佢先🙈
個包講真係幾有趣,唔難食,而且味道幾夾添😂
燒味粉就似薯片味道🙈
整體唔錯👍起碼無失望😏
2018-11-04 76 瀏覽
終於忍唔住要去食下個鋒味漢堡包,呢間麥當勞係好多人嘅,所以都等左一陣間先有得食,鋒味漢堡包嘅包裝好靚,不過今次冇加大要到個Shake Shake薯條,所以冇試到個鋒味 Shake Shake粉其實個包既味道都幾特別,嗰個蛋同埋個肉醬都好夾,特別係嗰個蛋同埋肉醬裏面好似都仲有另一個醬喺度,係牛都好好味唔係嗰啲好cheap嗰啲漢堡包嘅牛