2019-03-28 82 瀏覽
🤓今日去麥當勞買咗個吉士紅豆批,包裝用多啦A夢做主題,見到都充滿童真🧡。平時就食慣吉士泡芙,今次一於試吓吉士同紅豆夾唔夾。😜#吉士紅豆批😋咬落非常香脆,食落唔會好重油益味,吉士同紅豆比例係1:2🤭紅豆份量比較吉士多,紅豆蓉唔會好甜,唔會話有一啲紅豆粒係硬,吉士都算幾creamy ,但如果吉士味重啲會比較好,整體方面都算合格,比蘋果批更加好食。如果下次有唔同種類嘅批都會去試下。好味指數:5/10如果麥當勞推出更加多卡通嘅包裝就好,如果有麵包超人會更好🤓🤓🧡相信一定會好吸引。

#吉士紅豆批😋

咬落非常香脆,食落唔會好重油益味,吉士同紅豆比例係1:2🤭
好味指數:5/10

2019-01-25
外賣自取
下午茶
2019-03-24 94 瀏覽
麥當勞的魚柳早餐並非常設套餐,偶爾遇上,非吃不可。這次的重量級魚柳早餐令人喜出望外!主角魚柳比想像中的美味,炸衣合格,不算太厚,而且熱騰騰,魚味香濃!炒蛋非常嫩滑,是麥當勞罕見的佳作。鬆餅有點焦了,卻更添焦香味。薯餅非常香脆,金黃色非常吸引,證明炸的油仍很新鮮。只是麥當勞提供的沙律醬過於大盒,到最後浪費了約半盒的份量,很可惜。還是喜歡昔日麥當勞的包裝沙律醬,份量剛剛好。
麥當勞的魚柳早餐並非常設套餐,
偶爾遇上,非吃不可。

這次的重量級魚柳早餐令人喜出望外!
主角魚柳比想像中的美味,
炸衣合格,不算太厚,而且熱騰騰,魚味香濃!
炒蛋非常嫩滑,是麥當勞罕見的佳作。
鬆餅有點焦了,卻更添焦香味。
薯餅非常香脆,金黃色非常吸引,證明炸的油仍很新鮮。

只是麥當勞提供的沙律醬過於大盒,
到最後浪費了約半盒的份量,很可惜。
還是喜歡昔日麥當勞的包裝沙律醬,份量剛剛好。
2019-03-16 106 瀏覽
第一次試吃麥當勞的菠蘿批,醬汁味道一般,夜晚排隊人數挺多的。定位: 喜歡吃批,麥記試家外觀: 皮和以前一樣脆但變薄了,有菠蘿碎,醬汁偏甜,菠蘿不是很新鮮(理所當然的,畢竟雪過),菠蘿酸味很淡,有一股化學味。醬汁濃郁,應該是放了很多玉米糖漿,麥當勞一般喜歡用玉米糖漿做草莓味新地醬,蘋果批和早餐熱香餅醬,因為成本比較低價錢: 合理包裝設計: 黃色日風,很合條件最佳食用時機: 餐後,宵夜健康: 糖尿病就不要吃了,很好吃。

定位: 喜歡吃批,麥記試家

價錢: 合理

包裝設計: 黃色日風,很合條件

最佳食用時機: 餐後,宵夜

健康: 糖尿病就不要吃了,很好吃。

5 分鐘 (堂食)
MC Donald 不自不覺老麥嘅3.14 批日變咗我年度期待之一, 可以食多多都唔貴ah! 蘋果批當然唔可以錯過。 今次最期待係新品-野莓吉士批🍓.去尖東店賣哂,再去尖沙咀先有 都幾好賣。 外皮有淡淡朱古力味🍫一咬野莓同吉士各一半 先吃到酸後勁有啲藥水🤦🏻‍♀️全部混合一齊比較易接受 不過不失不甜! 你食左未呀⁉️.Pie day in HK, tried the new product- berry custard pie Not bad but the flavor of the berry sauce could be better! The good thing is not too sweet! Tho apple pie is the best🍎.🔶Pie Day $3.1———————————————————
MC Donald
你食左未呀⁉️
🔶Pie Day $3.1
———————————————————

2019-03-14
2 分鐘 (堂食)
$3.1 (晚餐)
2019-03-07 60 瀏覽
今日諗住去麥當勞買個早餐返去公司食目測自助點餐機總共有三部每一部排隊都起碼超過10人只有一人開着櫃位有差不多15人以上再排隊在尖沙咀地區這麼大的公司不是應該安排更多的人手工作嗎?最後等了大概半小時才可以拿走外賣叫了魚柳包餐發現芝士只得半塊真的令人超級失望
今日諗住去麥當勞買個早餐返去公司食
目測自助點餐機
總共有三部
每一部排隊都起碼超過10人
只有一人開着櫃位
有差不多15人以上再排隊
在尖沙咀地區
這麼大的公司不是應該安排更多的人手工作嗎?
最後等了大概半小時才可以拿走外賣
叫了魚柳包餐
發現芝士只得半塊
真的令人超級失望
2019-03-06 136 瀏覽
McDonald’s 又出新系列啦🤩今次同出前一丁Cross Over😍唔知公仔麵味mix薯條係咩味🥴好似幾得意於是即刻衝去食🤡🤡🤡。🍔宮崎風味南蠻炸雞漢堡 (套餐$39.5)漢堡內有的餡料其實都豐富😆有蛋沙律🥗(少有見到有出💛)丶生洋蔥絲丶椰菜絲丶炸雞扒🐥咬落去係幾滿足無其他人講咁難食喎 而且啲醬酸甜🧡同個包融合得幾好😽雖然啲醬浸到炸雞扒嘅炸粉淋矖👉🏻👈🏻雞扒肉質結實唔霉👌🏻整體上其實唔錯😽。🍟出前一丁黑蒜豬骨湯味Shake Shake 薯條一打開包粉好濃烈嘅黑蒜味✨有驚喜喎‼️但係敗筆就係落晒成包粉好鹹💦而且非常重口味 鹹到有啲辛苦 貪得意可以試吓 但係個人認為紫菜味先係王道🤟🏻👑

🍔宮崎風味南蠻炸雞漢堡 (套餐$39.5)

🍟出前一丁黑蒜豬骨湯味Shake Shake 薯條

2019-02-26 96 瀏覽
同朋友仔係尖沙咀食完晚飯,突然覺得好想食返杯雪糕,所以一行二人就走咗去星光行嘅麥當勞,諗住歎返杯朱古力新地。而家好多麥當勞都設有自助點餐機,呢間亦唔例外。我哋每人要咗一杯朱古力新地,每杯都只係$8。落左單後好快就有得攞,新地夠香甜,奶味亦夠濃,口感幼滑。上面嘅朱古力醬亦好香濃,最上層嘅花生碎亦夠脆身,味道咁多年都始終如一嘅好食。不過不得不提,用餐環境實在唔係好乾淨。首先好多地方都係客人食完嘅餐具未收拾;然後啲枱櫈表面黐笠笠之餘仲有唔少食物嘅醬汁漬;近廁所嘅位置,仲聞到特別嘅氣味。所以雖然杯新地好食又夠平,但係整體用餐嘅感覺就唔算舒服。

2019-02-22 114 瀏覽
[夠鐘食下午茶喇‼️]麥當勞嘅A+B下午茶餐你食咗未⁉️$16蚊超抵食 仲可以自己Mix & Match添 。A區👉🏻 芝蛋脆雞堡 (單價$12‼️)呢個其實係新包?🤔超好食的🤤而家嘅排行榜媲美豬柳蛋漢堡 食落去一樣咁Rich 脆雞啖啖肉的 再加融咗嘅芝士 不得了 簡簡單單已經好好食❤️。B區👉🏻 蘋果批 (只需$4喳‼️🌝)呢個唔使特別介紹啦😂咬落去入面蘋果蓉流晒出嚟😍如果係想食飽肚少少嘅下午茶可以揀呢個combination🥰
[夠鐘食下午茶喇‼️]

A區👉🏻 芝蛋脆雞堡 (單價$12‼️)

B區👉🏻 蘋果批 (只需$4喳‼️🌝)
2019-02-08 98 瀏覽
m記最近雖然加左價,但始終都係平民救星,$25個餐真係冇得輸,由其是個板燒雞腿包餐,好食到跌渣,另外個黑椒薯餅包好大件好足料,食完一個飽到飛起,希望快d出番我最愛既將軍漢堡
黎到🐶年最後既階段,搭入新🐽年期間,又有新年限定套餐推出啦。每年既個時候都會有呢個精餐餐點呢。黑椒漢堡🍔🍟🍹 相信大家都唔會陌生,今年仲同叮噹。多啦A夢聯同推出添。包既味道冇咩點變,一貫黑椒洋蔥口味,就趁新年時節 大家都吃吃 回味一下啦。而食薯條既習慣,我鐘意點既係泰式辣醬 我覺得好match 好岩配搭。唔知你地食薯條既習慣又會係點呢❓😋..搭入新豬年 係度都祝願各位。。新年快樂❣️🎋🎋🎋🍊🐽..
黑椒漢堡

搭入新豬年 係度都祝願各位。。
新年快樂❣️🎋🎋🎋🍊🐽
黑椒漢堡
2019-02-02 98 瀏覽
農曆新年就快到😆McDonald’s 新出一套可愛的多啦A夢黃金滿屋系列🧡💛🧡💛當中嘅漢堡系列最吸引到我就係中間夾左薯餅‼️即刻睇下係咪咁正先。💛黃金脆薯雞堡雞堡入面有黑椒醬,所以食落唔dry👌🏻但係整體上無乜驚喜其實同板燒雞腿包無咩分別而且食落去feel唔到薯餅嘅存在(可能黑椒醬太重口味嘅關係) 所以整體感覺有點失望😞。🍟扭扭薯條每年新年都有嘅扭扭薯條‼️食厭正常薯條就喜歡叫這個扭扭薯條 貪新鮮得意 但有時略嫌炸得太過

💛黃金脆薯雞堡

🍟扭扭薯條

2019-01-30 92 瀏覽
麥當勞最近還加了自助點餐系統.減少排隊時間,非常方便有幾款優惠套餐,其中一款就係板燒雞腿包套餐,佢都只係要二十五蚊,有包,薯條同野飲.真係抵到爆!臨時出差到這附近,不知道要吃什麼,因為時間很趕,但是肚子又很餓就順道進來吃麥當勞 見到收銀櫃很多人.便到自助點餐機點了經常的板燒雞腿堡套餐,在櫃檯等一路睇住佢整都見住佢新鮮製造,絕對唔馬虎!雞腿軟嫩很不錯 裏面仲有生菜,豐富左成個包嘅口感!套餐有得揀粟米定薯條怕熱氣嘞!我就揀咗粟米加$2.5 要杯士多啤梨奶昔杯奶昔好夠凍又好夠杰,加上白巧克力的香甜不過依D咁肥既野真係少飲為妙了~價錢便宜,簡單飽足一餐
麥當勞最近還加了自助點餐系統.
減少排隊時間,非常方便
有幾款優惠套餐,
其中一款就係板燒雞腿包套餐,
佢都只係要二十五蚊,有包,
薯條同野飲.真係抵到爆!
臨時出差到這附近,不知道要吃什麼,
因為時間很趕,但是肚子又很餓
就順道進來吃麥當勞
見到收銀櫃很多人.便到自助點餐機
點了經常的板燒雞腿堡套餐,

在櫃檯等一路睇住佢整
都見住佢新鮮製造,絕對唔馬虎!
雞腿軟嫩很不錯
裏面仲有生菜,豐富左成個包嘅口感!

套餐有得揀粟米定薯條
怕熱氣嘞!我就揀咗粟米
加$2.5 要杯士多啤梨奶昔
杯奶昔好夠凍又好夠杰,
加上白巧克力的香甜
不過依D咁肥既野真係少飲為妙了~
價錢便宜,簡單飽足一餐
2019-01-21 75 瀏覽
要過海的中晨😭😭😭😭😭😭星期日既船期成20分鐘先一班⛴⛴⛴⛴⛴⛴趁空檔去最近既麥當勞食中餐😛😛😛😛😋😋😋🤤🤤🤤🤤試食炒蛋火腿扒包👍🏽👍🏽好食但貴左d
要過海的中晨😭😭😭😭😭😭
星期日既船期成20分鐘先一班⛴⛴⛴⛴⛴⛴
趁空檔去最近既麥當勞食中餐😛😛😛😛😋😋😋🤤🤤🤤🤤
試食炒蛋火腿扒包👍🏽👍🏽好食但貴左d
外賣自取
Walked by the dessert take away kiosk at McDonald's and I saw they had the new Fukuoka strawberry flavor soft serve.They have it in a regular cone or  fancier strawberry version. You can even have it as a sundae or chocolate dipped.Never tried the chocolate dipped version before, so tried that. The staff did a fairly good job of it. The entire thing was covered. I've heard some places where it's done poorly.The soft serve was pink. It tasted like strawberry candy. It  reminded me of Peko-chan Mi

The soft serve was pink. It tasted like strawberry candy. It  reminded me of Peko-chan Milky candy so it had a really strong artificial taste. I didn't like it much. Won't order it again.

2019-01-16
5 分鐘 (外賣自取)
2019-01-14 82 瀏覽
今日買兩個豬柳漢堡包都係10蚊緊係唔會錯過咁好既機會拉既然都有啲肚仔餓就唔理喇沖左去買先,淨包好dry既,咁我就加杯可樂食完就好飽,坐一陣抖下先不料,有啲傷殘人士叫我比錢買玩具估唔到係尖沙咀都會有
今日買兩個豬柳漢堡包都係10蚊

緊係唔會錯過咁好既機會拉

既然都有啲肚仔餓就唔理喇

沖左去買先,淨包好dry既,咁我就加杯可樂

食完就好飽,坐一陣抖下先

不料,有啲傷殘人士叫我比錢買玩具

估唔到係尖沙咀都會有