2009-05-27 16 瀏覽
前幾排,早左起身,就去左呢度食早餐。我都係食番熱香餅餐加薯餅,唔係既唔知食咩好!熱香餅餐熱香餅新鮮整好,好香既蛋味。配上糖漿同牛油,好好味架。而豬柳就無乜特別啦。薯餅好脆口,可以既想食多塊。凍奶茶好飲,奶同茶都夾得好好。實有下次既,因為味道唔錯,同價錢都算合理。
前幾排,早左起身,就去左呢度食早餐。我都係食番
熱香餅餐加薯餅,唔係既唔知食咩好!

熱香餅餐
熱香餅新鮮整好,好香既蛋味。配上糖漿同
牛油,好好味架。而豬柳就無乜特別啦。
薯餅
好脆口,可以既想食多塊。
凍奶茶
好飲,奶同茶都夾得好好。

實有下次既,因為味道唔錯,同價錢都算合理。
熱香餅
2009-05-23
熱香餅
2009-03-22 14 瀏覽
話說呢間M記都裝修左一段時間,我都未黎過。就尋日去左呢度食早餐,始終係星期六既早上,人都係多極有限。熱香餅早餐呢個早餐既水準點都唔會差得去邊,今次都無令我失望。熱香餅新鮮熱辣,配上糖漿同牛油真係好正呀。而我好鍾意將熱香餅三層疊齊,再切一個十字,之後陰牛油、糖漿搽上面。真係好正。而豬柳就普普通通啦。薯餅都係新鮮炸好,卜卜脆,好好味。凍奶茶個茶同奶都好夾,仲有自助既糖漿。呢間M記裝修之後,雖然位小左,但坐得舒服就無乜所謂啦。

熱香餅早餐
薯餅
都係新鮮炸好,卜卜脆,好好味。
凍奶茶
個茶同奶都好夾,仲有自助既糖漿。

呢間M記裝修之後,雖然位小左,但坐得舒服就無乜所謂啦。
2009-03-21
2009-01-01 5 瀏覽
一到2009年1月1日24小時ge麥當勞已經第一步推出各種麻辣口味ge食品試左佢地ge"麻辣板燒雞腿包" 其實都只不過係原本ge板燒雞腿加上一d麻辣汁,雖然係咁但我覺得好好味呀~個汁好醒胃唷!!! 而且聞落去好大陣香味,但食落又唔係真係辣得咁緊要,同板燒雞腿包原本嗰種辣辣地差唔多~下次想試埋佢地真正ge"新產品" "麻辣麥樂雞"
下次想試埋佢地真正ge"新產品" "麻辣麥樂雞"
$30 (宵夜)
2008-12-26 21 瀏覽
今朝早左起身,就落左去食早餐。我要左個pancake豬柳,餐飲熱朱古力同加多塊薯餅。呢間M記裝修中,真係靚左同坐得舒服左。個豬柳都係無乜特別,pancake唔知點解都係微暖既。但牛油同糖漿都可以溶得哂,如果唔係既就好難食啦。薯餅肯定炸左一陣,無炸好既咁熱。好彩,薯餅都幾脆啦。熱朱古力都好好飲,但如果無咁甜就好啦。有時早點起身去食番個早餐,真係好寫意呀。

有時早點起身去食番個早餐,真係好寫意呀。
$23 (早餐)
2008-12-19 30 瀏覽
今晚食唔夠,去買宵夜返去食。買左兩個足三兩、兩碗周打蜆湯、一盒脆香雞翼。今次都成七十幾元呀。個足三兩比我預期既細,個包只係比雙層芝士漢堡大小小。兩塊牛肉都唔算太差既,但我嫌個包唔夠實在。我寧願個包既牛肉厚小小,都好過咁樣兩塊勁薄既牛肉,最小厚D會有口感點。同burger king真係無得比呀。個湯都係麻麻,都唔係太多蜆肉,個湯仲要無乜味。飲完都唔知飲過D乜。脆香雞翼都係普通啦,無乜好講。今晚係食飽左,但野食都係麻麻。我想都唔係咁易有下次。

今晚係食飽左,但野食都係麻麻。我想都唔係咁易有下次。
足三兩既玉照
無乜味既湯
2008-07-23 12 瀏覽
一直都很想試, 一宜都沒機會(其實我也怕太飽, 這陣子天天也吃超多)終於這天有機會了!! 補習後到天水圍公公的家吃晚飯,因為時間長, 中午也沒吃過什麼, 便和媽媽到這吃個下午茶。一個珍寶黑椒漢堡餐, 另散叫一個漢堡包及豬柳漢堡給弟弟和堂弟。本來我在座位坐著, 但怕媽媽一人拿不到那麼多, 所以去了幫手,聽不到是媽媽的問題, 還是下單的店員出錯,最後還多給了一個漢堡, 不過很快便把那多出的退了,但等候時間超超超超長...........黑椒漢堡我和媽媽一人一半, 賣相差, 是預料之內, 不過汁挺多,咬下去黑椒汁滿口也是, 惹味, 肉是薄薄的, 和真正的美式漢堡差得遠,但一個包內有4塊, 所以也有啖啖肉的效果, 半個包很快便吃完。這個包, 可以算是令我有點想吃麥記快餐的原因了。不是要歧視(我也是在天水圍大的), 但天水圍青少年的確風氣較差,加上麥記荏本上不需任何經驗及技能, 成不良青年打工的地方也不感驚嚇,對我媽媽要求退錢, 及把漢堡分開一半的要求他們也有做到, 已經滿足的了。
終於這天有機會了!! 補習後到天水圍公公的家吃晚飯,
因為時間長, 中午也沒吃過什麼, 便和媽媽到這吃個下午茶。

聽不到是媽媽的問題, 還是下單的店員出錯,
最後還多給了一個漢堡, 不過很快便把那多出的退了,
但等候時間超超超超長...........

這個包, 可以算是令我有點想吃麥記快餐的原因了。

咁o岩係天瑞村有野做要等.入去食個晏,打下機.老麥出新左野,雙層黑椒漢堡餐加大($30)--汽水薯條果d唔講啦.個包就好似平時d漢堡包咁只不過係有4層,同埋d汁唔同左.加上落唔夠汁,好乾.唯一好嘅地方就係冇人理,可以坐幾個鐘都得.
咁o岩係天瑞村有野做要等.
入去食個晏,打下機.

老麥出新左野,

唯一好嘅地方就係冇人理,可以坐幾個鐘都得.
2008-06-07 24 瀏覽
今日去左呢間m記買個至尊漢堡食首先招呼我o既staff(momo)找錢o既時候大大力拍d錢o係我手上面請問呢d咩態度呢!?之後打開個包o既紙wa, 洗唔洗禁驚喜, 個芝士有半塊係o係個包外面ga囉!而因為佢已經溶左o係牛肉上面我都冇辨法移返正喇...**仲有上次去買野食, 有位帶藍包con小妹妹staff o係收銀後面向令一位同事大嗌"收皮啦"呢間m記, 真係完全不知所謂
今日去左呢間m記買個至尊漢堡食
請問呢d咩態度呢!?
之後打開個包o既紙
wa, 洗唔洗禁驚喜, 個芝士有半塊係o係個包外面ga囉!
而因為佢已經溶左o係牛肉上面
我都冇辨法移返正喇...

**仲有上次去買野食, 有位帶藍包con小妹妹staff
o係收銀後面向令一位同事大嗌"收皮啦"

呢間m記, 真係完全不知所謂
2008-03-28 19 瀏覽
因應時間、地點二合一, 終於有機會食~Double足3兩套餐漢堡厚左少少, 面積就大過個麵包有少少脂肪係入面, 唔算乾及鞋, 都可以接受我另願漢堡厚啲, 都唔好好似而家咁, 又薄又大片女服務員整潔、有禮, 眼神有接觸, 女生頭髮沒有放晒係面上扮貞子.
因應時間、地點二合一, 終於有機會食~

Double足3兩套餐

漢堡厚左少少, 面積就大過個麵包

有少少脂肪係入面, 唔算乾及鞋, 都可以接受

我另願漢堡厚啲, 都唔好好似而家咁, 又薄又大片

服務員整潔、有禮, 眼神有接觸,

女生頭髮沒有放晒係面上扮貞子.
宵夜的晚餐