2022-05-12
北角開咗一個大型外賣美食基地,意思係一個area裏面有好多間餐廳,每間餐廳收到單就會開始煮嘢食,煮完就會放喺locker,通知你攞。今日我就試咗鹹蛋王,除咗鹹蛋黃,餐廳仲主打醬油、椒鹽味道嘅食物。Butter Soy Pork Bowl $64首先第一款係醬油豬肉飯,每碗飯都配有白飯、蕃茄、青瓜同煎蛋,非常豐富。豬肉本身有炸過,食落香脆,而且肉質唔柴。醬油味除咗偏鹹,撈飯一流。Creamy Salted Egg Chicken Bowl $68另一款買咗鹹蛋黃雞肉飯。鹹蛋黃醬會分開裝,咁醬汁就唔會令到下面嘅炸雞淋曬。鹹蛋黃份量足夠,鹹香十足,質地沙沙地,令人大有食慾!依款飯一樣有好多配料,一定食得飽!鹹蛋黃醬雞軟骨 $34我平時都鍾意食雞軟骨,所以今次都叫咗份。雞軟骨點上鹹蛋黃醬好惹味,令人食完一粒又再一粒。
Butter Soy Pork Bowl $64
鹹蛋黃醬雞軟骨 $34