2022-05-12 37 瀏覽
北角開咗一個大型外賣美食基地,意思係一個area裏面有好多間餐廳,每間餐廳收到單就會開始煮嘢食,煮完就會放喺locker,通知你攞。今日我就試咗鹹蛋王,除咗鹹蛋黃,餐廳仲主打醬油、椒鹽味道嘅食物。Butter Soy Pork Bowl $64首先第一款係醬油豬肉飯,每碗飯都配有白飯、蕃茄、青瓜同煎蛋,非常豐富。豬肉本身有炸過,食落香脆,而且肉質唔柴。醬油味除咗偏鹹,撈飯一流。Creamy Salted Egg Chicken Bowl $68另一款買咗鹹蛋黃雞肉飯。鹹蛋黃醬會分開裝,咁醬汁就唔會令到下面嘅炸雞淋曬。鹹蛋黃份量足夠,鹹香十足,質地沙沙地,令人大有食慾!依款飯一樣有好多配料,一定食得飽!鹹蛋黃醬雞軟骨 $34我平時都鍾意食雞軟骨,所以今次都叫咗份。雞軟骨點上鹹蛋黃醬好惹味,令人食完一粒又再一粒。

Butter Soy Pork Bowl $64

鹹蛋黃醬雞軟骨 $34
2022-05-11 65 瀏覽
姜濤誕將我哋由銅鑼灣帶到去北角🥳,行到攰就喺附近買埋嘢食先返屋企。城市花園有Freshlane,即刻上網睇吓有邊間食肆加盟。我見到有間叫「鹹蛋王」嘅餐廳,而且經網上落單滿$100可享半價優惠🈹!顧名思義,佢主打嘅就係鹹蛋黃菜式。Creamy Salted Egg Chicken Bowl邪惡鹹蛋醬炸雞粒飯($68),🍳鹹蛋黃醬絕對係精華所在,醬汁分開上以保持炸雞粒乾爽。炸雞份量幾多,皮脆肉嫩。鹹蛋黃醬流沙效果一流🤤,佢帶少少甜味,唔係得個鹹字,邪惡得嚟令人好喜歡。東南亞特色嘅飯當然亦唔少得太陽蛋️同青瓜蕃茄☀。Butter Soy Pork Bowl醬油炸豬飯($64),小店賣嘅食物款式唔多,口味有三款,肉亦有三款揀。第二碗要咗醬油豬🐷,豬肉質硬少少,甜豉油唔會過重口味,加上配合埋煮到淋晒、入晒味嘅洋蔥,整體唔會比鹹蛋黃失色。Salted Egg Chicken Wings黃金炸雞翼($34),🍗一客雞翼有四隻,每隻都好肥美。調味同樣係用上鹹蛋黃醬,所以味道唔會讓人失望。題外話,Freshlane嘅經營模式好新穎🤖,雲端廚房基本上全個取餐過程可減省人手嘅部份。總括嚟講,呢間流沙鹹蛋王專門
邪惡鹹蛋醬炸雞粒飯
邪惡鹹蛋醬
醬油炸豬飯
黃金炸雞翼
Salted Egg Chicken Wings黃金炸雞($34),🍗一客雞翼有四隻,每隻都好肥美。調味同樣係用上鹹蛋黃醬,所以味道唔會讓人失望。
總括嚟講,呢間流沙鹹蛋王專門店果然不負眾望,佢嘅鹹蛋黃堅係出色👍,兼且富有特色,唔係四周圍都食到啊!
2022-04-30
20 分鐘 (外賣自取)
邪惡鹹蛋醬炸雞粒飯
2022-05-11 41 瀏覽
行經城市花園附近發現有一間專做外賣的店子,門面好吸引,一於行上去睇下食乜先。Menu主力係炸雞,炸豬和蝦,可以配飯或單點,分別有鹹蛋醬,醬油和椒鹽的選擇,另外還有小食和飲品。今晚揀了2個飯和1個小食,每個飯均配太陽蛋,菜,青瓜和蕃茄。邪惡鹹蛋醬雞飯$68~炸雞成粒狀,咬落十分脆口,而肉質還keep到嫩滑,鹹蛋黃味道亦十分濃郁,好味。醬油豬飯$68~炸雞肉粒有好重的醬油香味,甜甜辣辣,好開胃啊!鹹蛋醬雞翼$34~雞翼炸得很脆,肉還是嫩滑juicy的,鹹蛋醬另上, 鹹蛋黃味非常濃郁,十分惹味。

2022-04-25
  • 鹹蛋醬炸雞飯
  • 鹹蛋醬雞翼
2022-05-10 25 瀏覽
Freshlane 中央大廚房各位有志在餐飲界大顯身手的廚師都在這裡一展拳腳,而且透過外賣平台就可以落單叫外賣送上門了;)這次Order 的星加坡鹹蛋王醬,鹹蛋王hamdanking@freshlane由年輕主廚主理,炸雞配咸蛋醬,無人不愛吧~-邪惡鹹蛋醬炸雞配太陽蛋飯炸雞整體很夠味夠脆卜卜外衣咸香夠脆,內裡雞汁仍是滿滿單吃已經夠讚,再跟特調咸蛋醬同吃更加讓人直上雲霄。-醬油雞也很讚,新加坡甜甜的醬油撈雞,無可比擬的濃醬油啊,弄穿流心蛋黃撈飯配雞雞,信我,絕對是happy friday happy meal另外也有各款不同小吃邪惡送啤酒之選肯定是炸雞皮莫屬,點點咸蛋醬再放入口,晚上睇波食宵夜又有選擇了。
Freshlane 中央大廚房
各位有志在餐飲界大顯身手的廚師都在這裡一展拳腳,
而且透過外賣平台就可以落單叫外賣送上門了;)

由年輕主廚主理,
炸雞配咸蛋醬,無人不愛吧~
邪惡鹹蛋醬炸雞配太陽蛋飯

炸雞整體很夠味夠脆卜卜
外衣咸香夠脆,內裡雞汁仍是滿滿

單吃已經夠讚,
再跟特調咸蛋醬同吃更加讓人直上雲霄。

醬油雞也很讚,

新加坡甜甜的醬油撈雞,
無可比擬的濃醬油啊,

弄穿流心蛋黃撈飯配雞雞,
信我,
絕對是happy friday happy meal
另外也有各款不同小吃
邪惡送啤酒之選肯定是炸雞皮莫屬,

點點咸蛋醬再放入口,
晚上睇波食宵夜又有選擇了。
2022-05-09 14 瀏覽
半價 半價 半價!依間新開嘅外賣店,做半價優惠,咁梗係要把握機會試吓啦,勿失良機!😎😎個人都幾鍾意Freshlane既運作概念可以幾間餐廳,共用一個空間,淨係做外賣,可以慳返好多不必要嘅裝修/樓面人手,專注做好食物,幾好幾好😌😌用電話下單,睇住時間,去拎食物就OK了~ 邪惡鹹蛋醬飯配太陽蛋-雞呢個鹹蛋醬味道幾特別,有鹹蛋嘅鹹香,但有甜甜地,幾得意,配炸雞,或者撈飯都幾好食。另外有一杯仔辣椒豉油都冇揸流攤,滴幾滴落去太陽蛋,即刻好惹味!炸雞份量都幾多,細細粒,鍾意香口嘢嘅話就一流👍🏼👍🏼同同事share咗個小食:鹹蛋醬雞軟骨狂點咸蛋醬,真係食到停唔到口!配汽水超正👍🏼👍🏼同事揀嘅豬肉飯,賣相都唔錯,我食咗一舊豬肉,由於係有汁一齊煮,都幾惹味👍🏼👍🏼點返鹹蛋醬,又多種食法咁,唔錯價錢優惠 外賣又方便快捷,值得一試
半價 半價 半價!

個人都幾鍾意Freshlane既運作概念

邪惡鹹蛋醬飯配太陽蛋-雞
炸雞份量都幾多,細細粒,鍾意香口嘢嘅話就一流👍🏼👍🏼

同同事share咗個小食:鹹蛋醬雞軟骨
狂點咸蛋醬,真係食到停唔到口!配汽水超正👍🏼👍🏼

價錢優惠 外賣又方便快捷,值得一試

上周六港島區人頭湧湧,都係買番屋企慢慢食教穩陣北角開左間以鹹蛋王@freshlane自助式外賣店!新張優惠期買滿$100減$50半價甘抵,梗係要試試!主打新加坡咸蛋黃醬系列,有飯類同小食呢度以共享廚房概念,全自助式同一地方可買到多款外賣,最後係一格格locker提取食物,又幾新穎有趣!開locker 就見到自己個外賣喇!今次買了兩個飯加了1小食邪惡鹹蛋醬雞粒飯 $68 炸雞粒脆口啖啖肉,鹹蛋醬另上,味道creamy加入了金不換泰式元素,解膩又清新!醬油雞粒飯$64呢個醬油超好味,好似韓式醬油炸雞感覺,底層仲有煮到入晒味軟稔嘅洋蔥絲,雞肉亦相對juicy d鹹蛋醬雞翼 $34大大隻共4隻炸得金黃香脆!整隻沾滿邪惡蛋黃醬已感受又肥幾磅喇
上周六港島區人頭湧湧,都係買番屋企慢慢食教穩陣

半價甘抵,梗係要試試!

主打新加坡咸蛋黃醬系列,有飯類同小食

開locker 就見到自己個外賣喇!

今次買了兩個飯加了1小食

邪惡鹹蛋醬雞粒飯

醬油雞粒飯

鹹蛋醬雞翼
大大隻共4隻

炸得金黃香脆!整隻沾滿邪惡蛋黃醬已感受又肥幾磅喇

2022-04-30
10 分鐘 (外賣自取)
$100 (宵夜)
2022-05-04 41 瀏覽
Ham Dan King位於『雲端廚房』Freshlane內,只做外賣生意。新開張期間買滿$100全單50%OFF,好抵食!我哋買咗4個飯同1個小食,整體份量好足,頗有誠意!邪惡黃金醬炸雞飯( $68) 炸雞金黃香脆,唔會炸到好乾身,內裡肉質嫩滑。鹹蛋黃醬好貼心咁另外上,唔會整淋炸雞之餘,仲可以按個人口味蘸所需份量。鹹蛋黃醬味道惹味,唔會太重口味,同炸雞好夾!醬油炸蝦飯 ($84 )蝦仁炸得薄脆,醬油甜甜地,好送飯!椒鹽炸豬飯 ($64 )豬肉醃得入味,味道香口又唔會太鹹,配埋太陽蛋,好滿足!鹹蛋醬雞軟骨($34)雞軟骨蘸上鹹香嘅鹹蛋黃醬汁,超級邪惡,但又令人食唔停口。

我哋買咗4個飯同1個小食,整體份量好足,頗有誠意!
邪惡黃金醬炸雞飯( $68)

醬油炸蝦飯 ($84 )
蝦仁炸得薄脆,醬油甜甜地,好送飯!

椒鹽炸豬飯 ($64 )
豬肉醃得入味,味道香口又唔會太鹹,配埋太陽蛋,好滿足!

鹹蛋醬雞軟骨($34)
雞軟骨蘸上鹹香嘅鹹蛋黃醬汁,超級邪惡,但又令人食唔停口。
👍🏻邪惡鹹蛋醬炸雞粒飯 $68印尼老闆同新加坡廚師主理嘅cloud kitchen外賣小店!招牌鹹蛋醬係新加坡style,濃而不鹹鹹蛋味突出,帶少少椰奶味質地稠身creamy,仲有起沙口感,正😛👍🏻用兜仔另上方便客人隨自己口味調較份量或者直接點嚟食又得🤪呢款飯有得嗌辣,炸雞粒會連埋辣椒碎炒香,辣度溫和炸雞粒一口size無骨,味道偏鹹,份量好多味道:7/10性價比:7/10-👍🏻椒鹽炸豬肉飯 $64未打蓋已經聞到好香😙用大量洋蔥、蒜粒、青紅椒同蔥花炒香炸豬肉肥瘦適中,肉質唔韌比較濃味,蒜味同胡椒味好突出重口味人士會覺得好惹味🤣味道:7/10性價比:8/10-👍🏻醬油炸蝦仁飯 $84蝦仁爽口彈牙,一樣係炸嘅但炸衣俾醬汁整腍咗配料有洋蔥絲、炸蒜片、蒜粒同青檸入口先酸後辣,調味偏鹹,撈飯食就啱哂😎味道:7/10性價比:7/10-👍🏻黃金炸雞翼 $34/4隻雞翼大大隻,外賣拎走仲keep到脆口鹹蛋醬另上反而幾好,唔會一早淋定上去搞到個皮腍哂或者吸乾哂直接一啖雞翼一啖鹹蛋醬都咪話唔正🤪本身雞翼調味唔重,沾滿鹹蛋醬都唔怕太鹹味道:7/10性價比:8/10-👍🏻黃金炸豆腐 $34豆腐大大粒,同雞翼一樣
👍🏻邪惡鹹蛋醬炸雞粒飯 $68
招牌鹹蛋醬係新加坡style,濃而不鹹
鹹蛋味突出,帶少少椰奶味
質地稠身creamy,仲有起沙口感,正😛👍🏻
用兜仔另上方便客人隨自己口味調較份量
或者直接點嚟食又得🤪
呢款飯有得嗌辣,炸雞粒會連埋辣椒碎炒香,辣度溫和
炸雞粒一口size無骨,味道偏鹹,份量好多
性價比:7/10

👍🏻椒鹽炸豬肉飯 $64
未打蓋已經聞到好香😙
用大量洋蔥、蒜粒、青紅椒同蔥花炒香
炸豬肉肥瘦適中,肉質唔韌
比較濃味,蒜味同胡椒味好突出
重口味人士會覺得好惹味🤣

👍🏻醬油炸蝦仁飯 $84
蝦仁爽口彈牙,一樣係炸嘅但炸衣俾醬汁整腍咗
配料有洋蔥絲、炸蒜片、蒜粒同青檸
入口先酸後辣,調味偏鹹,撈飯食就啱哂😎
性價比:7/10

👍🏻黃金炸雞翼 $34/4隻
雞翼大大隻,外賣拎走仲keep到脆口
鹹蛋醬另上反而幾好,唔會一早淋定上去搞到個皮腍哂或者吸乾哂
直接一啖雞翼一啖鹹蛋醬都咪話唔正🤪
本身雞翼調味唔重,沾滿鹹蛋醬都唔怕太鹹

👍🏻黃金炸豆腐 $34
豆腐大大粒,同雞翼一樣本身調味唔重
可以直接成粒浸落鹹蛋醬食😈
咁樣最食到鹹蛋醬本身嘅風味
性價比:8/10

整體餸、飯、小食份量都好多,新張期內買滿$100仲有半價,幾抵食
招牌鹹蛋醬濃而不鹹,個人覺得直接點嚟食最正👍🏻👍🏻
不過始終係外賣,吸住個蓋比水氣焗一焗
所有炸嘢都唔會好脆口,外賣路程遠都會有影響
正宗東南亞菜,整體調味偏鹹重味,比較適合食得鹹同濃味嘅人🤣
📍#鹹蛋王@ Freshlane @hamdanking.hk
北角電氣道233號城市花園地下Freshlane 8號舖
2022-05-01 24 瀏覽
北角有間「鹹蛋王@Freshlane」嘅外賣店,有優惠做緊買滿$100以上,全單半價,覺得好吸引😍 所以試吓~ 邪惡鹹蛋醬雞飯 $68大大碗😍 雞的份量都好多😚 配上鹹蛋醬食,充滿鹹香,又香脆,正👍🏻😋 仲配有太陽蛋,非常豐富👍🏻醬油蝦飯 $84份量亦都係大大碗👍🏻 醬油蝦好爽口彈牙,而且非常入味,每件都沾滿醬油,非常好味😋🥰 估唔到醬油類都咁出色👍🏻鹹蛋醬雞皮 $34雞皮炸得非常香脆😍,配上鹹蛋黃醬食非常香口😋👍🏻 正👍🏻外賣都有咁好嘅食物質素,而且價錢好抵,推介👍🏻

邪惡鹹蛋醬雞飯 $68

醬油蝦飯 $84

鹹蛋醬雞皮 $34
雞皮炸得非常香脆😍,配上鹹蛋黃醬食非常香口😋👍🏻 正👍🏻

外賣都有咁好嘅食物質素,而且價錢好抵,推介👍🏻
2022-04-30 28 瀏覽
鹹蛋王外賣店@ Freshlane (北角)北角電氣道233號城市花園1樓47A 及59號舖鹹蛋黃味食物新加坡就最出名,想食新加坡🇸🇬口味嘅嘢,可以叫外賣。Ham Dan King鹹蛋王可以幫到你。醬油雞飯 64呢個醬油高度推薦,調味調得好好,好少食到呢種味,醃到啲雞好好食,偏甜少少鹹。啲飯好好食,柔軟同煙韌度處理得好。邪惡鹹蛋醬雞飯 68咸蛋醬一定最出名,入邊係有咸蛋蓉嘅感覺,食到沙沙地嘅口感,佢唔算咸,對口味淡少少嘅人最適合。咸蛋醬雞翼 34肉質鮮嫩,炸得好好,保溫嘅程度都好高。

鹹蛋王外賣店@ Freshlane (北角)
北角電氣道233號城市花園1樓47A 及59號舖

醬油雞飯 64

邪惡鹹蛋醬雞飯 68

咸蛋醬雞翼 34
肉質鮮嫩,炸得好好,保溫嘅程度都好高。

2022-04-30
10 分鐘 (外賣自取)
2022-04-29 937 瀏覽
今日去砲台山開一個開到天昏地暗會😑晏晝都要買外賣食。睇下附近有乜嘢食啦,見到一間鹹蛋黃主題嘅外賣餐廳,而且新張期內買滿100蚊可以有半價😀即管食下重口味邪惡鹹蛋黃等自己開心返。🐤Creamy Salted Egg Chicken Bowl 邪惡黃金醬炸雞粒飯 - 💰$88一打開個盒已經聞到好大浸鹹蛋網香味!!!雖然係外賣,但咬落去依然好脆口,唔會同喺餐廳食爭好遠,加上咸蛋味非常濃,真係有少少驚喜。🐤Butter Soy Chicken Bowl 醬油炸雞飯 - 💰$84醬油雞雖然冇鹹蛋黃咁邪惡,但係個醬油非常,加埋本身啲雞好juicy,層次豐富,絕對會上癮,所以佢都算係邪惡嘅朋友😂要encore既菜式!🐤Salted Egg Chicken Cartilage 黃金雞軟骨 - 💰$44食邪惡餐梗係要邪惡到盡啦,另外單點一個黃金雞軟骨。同炸雞粒一樣味道濃郁😋下次多啲人,一定要試埋其他嗰幾款小食😀兩個飯都分量十足,加上餐廳好用心,將鹹蛋黃醬同醬油分開用盒載,咁就唔怕外賣嘅時候整到啲炸嘢淋曬。其實同普通外賣比,呢個點餐服務真係好特別,絕對支持創新科技😀上網買完就可以自助提取,同上網買嘢一樣咁
即管食下重口味邪惡鹹蛋黃等自己開心返。
Butter Soy Chicken Bowl 醬油炸雞飯
鹹蛋黃醬, 醬油

其實同普通外賣比,呢個點餐服務真係好特別,絕對支持創新科技😀上網買完就可以自助提取,同上網買嘢一樣咁方便,唯一唔同就係最緊要係睇住時間去攞食物呀🤣記住個入口係喺電氣道尾/渣華道頭,行一層樓梯就可以攞嘢食啦。

鹹蛋王@ Freshlane (北角)
🔺 https://s.openrice.com/QrbS0x7KB00~uO7p6Aw
🔺 北角電氣道233號城市花園地下Freshlane 8號舖
🔺 電話: 5309 3660
🔺 https://www.hohomei.com.hk/
2022-04-27
1 分鐘 (外賣自取)
Butter Soy Chicken Bowl 醬油炸雞飯
鹹蛋黃醬, 醬油
  • 醬油炸雞飯
  • 邪惡黃金醬炸雞粒飯
  • 黃金雞軟骨
2022-04-28 34 瀏覽
之前介紹過「Freshlane 」位於灣仔嘅「雲端廚房」,原來品牌喺西營盤同北角都有外賣基地,最近得知北角廚房有間叫「鹹蛋王」嘅新餐廳進駐,即刻落單試下。餐廳主打鹹蛋王美食,另外亦有醬油同椒鹽兩個系列可供選擇。店舖而家做緊新張優惠,落單滿 $100 即可享 50% off,非常抵食,今次就點咗兩個飯同一份小食。兩盒飯嘅份量都唔少,每個都配有一隻燶邊太陽蛋、青瓜、生菜同番茄,夠晒營養均衡。Creamy Salted Egg Chicken Bowl 邪惡黃金醬炸雞粒飯:啲雞粒炸得好香脆,外層嘅炸漿厚度適中,雞肉非常嫩滑,入口啖啖 juicy,沾黃金醬汁吃,濃而不膩,惹味甘香。Butter Soy Pork Bowl 醬油炸豬飯:啲豬肉用醬油醃製過,醬油嘅味道調校得啱啱好,入口鹹中帶甜,甜中又帶點微辣。豬肉口感軟嫩,食落好入味,用嚟送飯真係一流!至於小食就揀咗 Salted Egg Chicken Wings 黃金炸雞翼,雞翼一客有 4 隻,外皮炸得好酥脆,大隻又厚肉,入口可嘗到淡淡雞油香,配邪惡嘅鹹蛋黃醬吃,帶沙沙口感,雞翼控表示滿意!

2022-04-28 21 瀏覽
位於北角的一家外賣廚房,裡面匯聚各國菜,全部只做外賣。只需透過他們的外賣平台訂購,就可在這自取或送遞到家。這家餐廳主打鹹蛋醬汁食物,還有兩款口味,醬油及椒鹽,充滿印尼風味的鹹蛋黃。飯類:邪惡黃金醬炸雞飯全部飯都配一隻完整的太陽蛋。還配上一片番茄及青瓜。雞粒蘸上了黃金醬,味道濃郁,鹹香味重,蛋黃的鹹香在口腔徘徊,尤其是熱食,更加明顯。另可淋上辣椒醬油在白飯上,不會那麼乾或單寡。飯類:醬油炸雞飯醬汁炸雞的味道有點像韓式醬油雞,醬汁帶鹹甜,雞粒相對較多汁及沒有那麼乾身,還有些洋蔥絲,整體很入味。小食:鹹蛋醬雞軟骨小食的份量蠻多,雞軟骨炸得金黃,粒粒乾身又脆口,蘸醬汁後的味道更加昇華。
位於北角的一家外賣廚房,裡面匯聚各國菜,全部只做外賣。
只需透過他們的外賣平台訂購,就可在這自取或送遞到家。
飯類:邪惡黃金醬炸雞

全部飯都配一隻完整的太陽蛋。還配上一片番茄及青瓜。
飯類:醬油炸雞

醬汁炸雞的味道有點像韓式醬油雞,醬汁帶鹹甜,
雞粒相對較多汁及沒有那麼乾身,還有些洋蔥絲,整體很入味。
小食:鹹蛋醬雞軟骨

小食的份量蠻多,
雞軟骨炸得金黃,粒粒乾身又脆口,蘸醬汁後的味道更加昇華。
2022-04-28 11 瀏覽
在美食平台上看到鹹蛋王的新張優惠,消費滿$100以上全單半價,覺得非常吸引就想試試他們的黃金料理。鹹蛋王位於北角的 Freshlane ,Freshlane是只做外賣、不做堂食的「雲端廚房」,可以透過美食平台落單,之後到現場自取或速遞上門。我今次選擇了到現場自取。除咗主打的邪惡蛋黃醬外,還有椒鹽及將由兩款醬汁選擇。肉類方面有豬、雞或蝦。邪惡蛋黃醬雞~必食分量並沒有因為半價優惠而減少,非常佛心的店家,雞肉切成細細粒,令表面面積增加更能吸收蛋黃醬,雞肉有先炸香,醬汁鹹香惹味,真材實料,每一件雞肉都非常掛汁,單吃當小食也很不錯。邪惡蛋黃醬蝦做法跟蛋黃醬雞差不多,可是蝦肉本身未有很掛汁,整體來說不夠邪惡蛋黃醬雞滋味。醬油豬~必食豬肉也是先炸香,用醬油伴抄,豬肉半肥瘦而且相當掛汁,非常下飯的一道菜色。

邪惡蛋黃醬雞~必食

邪惡蛋黃醬蝦

醬油豬~必食
  • 邪惡鹹蛋醬雞
  • 將由豬
2022-04-28 16 瀏覽
行過炮台山一個舊式商場發現咗新大陸,身為鹹蛋黃控一定會愛上佢😍,立刻睇menu 叫外賣翻屋企食鹹蛋黃炸雞皮超級香脆可口又好惹味!完全食唔停口後悔叫左一碟太少,變左要同fd鬥搶🤣如果配埋罐啤酒真係好高享受😄鹹蛋黃醬雞肉飯同炸雞皮有啲似,配白飯食無咁咸,食哂成個飯無難度🥰仲有蕃茄、生菜和青瓜 襯一襯顏色,睇得又好食!糖醋雞肉飯雖然係一間鹹蛋舖頭,但係呢個糖醋雞肉都好出色!兩個雞肉都好嫩滑,醬汁酸酸甜甜食得好開胃😍!

鹹蛋黃炸雞
超級香脆可口又好惹味!完全食唔停口
後悔叫左一碟太少,變左要同fd鬥搶🤣
如果配埋罐啤酒真係好高享受😄

鹹蛋黃醬雞肉飯
炸雞皮有啲似,配白飯食無咁咸,食哂成個飯無難度🥰
仲有蕃茄、生菜和青瓜 襯一襯顏色,睇得又好食!

糖醋雞肉飯
2022-04-18