2023-06-26 1751 瀏覽
之前去過九龍灣國際交易廣場既朋友wedding party,,半露天場,環境好靚,對面就係鳴門,發現到原來逢星期六日同公眾假期有90分鐘既半自助日式放題,而且幾抵,今日一於帶埋亞媽黎試吓😋好鍾意呢度個環境,樓底好高,重有落地玻璃,空間感十足,重可以望到出面陽光,感覺舒適😌90分鐘半自助餐每位$268再加1包一份主食 主食可以揀1份,其他任食有壽司、刺身、小食串燒、炸物同飲品,都幾多選擇值得一贊既係,呢度上菜好快,而且冇漏單,服務員主動過黎收碟👍🏻👍🏻👍🏻主食: 網燒安格斯牛扒  Medium rare岩岩好,雖然切好了一塊塊都見到有網燒紋路,肉質軟腍,香噴噴🤤主食: 牛肉野菜鍋份量好多,好足料,除左牛肉之外重有勁多菜,豆腐娃娃菜冬菇粉絲,仲有個生雞蛋配埋個壽喜燒甜甜湯底,正刺身拼盤,厚身大件,甜蝦鮮甜帆立貝新鮮🥰燒羊架,肉味就非常濃郁,岩晒鍾意食羊既我呀吉列蠔既炸衣酥脆夠薄,不會吃到成口粉芝士年糕.外脆內軟,煙煙韌韌既芝士仲有流心、芝麻雞翼.炸得好出色.外面好脆.內裡肉質好滑.好香口飲品叫左巨豐提子同白桃乳酸特飲

90分鐘半自助餐每位$268再加1包一份主食
主食可以揀1份,其他任食有壽司刺身、小食串燒、炸物同飲品,都幾多選擇

主食: 網燒安格斯牛扒

主食: 牛肉野菜鍋

刺身拼盤,厚身大件,甜蝦鮮甜帆立貝新鮮🥰

燒羊架,肉味就非常濃郁,岩晒鍾意食羊既我呀

吉列蠔既炸衣酥脆夠薄,不會吃到成口粉

飲品叫左巨豐提子同白桃乳酸特飲

2023-06-24 180 瀏覽
成日都聽人講九龍灣有好多自助餐,所以今個星期六lunch我去咗一間餐廳度食自助餐✏️雖然佢話自助餐,但係更加似係日式放題,有好幾張紙俾你選擇唔同嘅嘢食✏️星期六日同公眾假期需要$298,而長者更有折扣,好難得有放題,中午就已經開,值得加分✏️每人可選擇一款主食,然後其他小食刺身飲品等等都可以任食任嗌✏️我哋選擇咗北海丼(有海膽,三文魚子,虎蝦等)同埋帆立貝吞拿魚腩蓉丼✏️我哋首先叫左好多唔同刺身,再叫咗蒸蛋同雞翼,仲有得叫羊架添✏️刺身味道中規中矩,但羊架嘅騷味好足,如果鍾意食騷嘅羊架,就要試下,而蒸蛋都滑

2023-06-24 142 瀏覽
一直都唔知道原來MegaBox側邊有餐廳星期六日會開,以為只係做平日OL生意,OpenRice搵到呢間覺得環境,好地方較大!係輕食日本放題嘅質素!主餐牌先揀一份主食,有刺身丼、滑蛋吉列白豚、牛肉野菜鍋、鰻魚飯、網燒牛扒等主食。之後就可以揀刺身、炸物、壽司、飲品等任食食物!刺身種類剛剛好,質素都唔差,係輕食lunch好選擇!竟然有三文魚頭嗌,好好食,多肉,滑嫩!仲有厚肉羊架同牛舌!每次食餐放題都會嗌芝士年糕!飲品都有特飲選擇,巨峰及白桃乳酸特飲!人均$300#megabox #日本料理 #極上割烹 #自助餐 #鳴門 #魚生 #刺身 #海鮮 #壽司 #抵食之選 #香港餐廳推介 #九龍灣美食

之後就可以揀刺身、炸物、壽司、飲品等任食食物!

人均$300

2023-06-16 129 瀏覽
這道魚生飯真的是一道非常令人驚艷的美食!飯和魚生都是現點現做,口感非常新鮮、清爽、爽脆。飯顆粒分明,用高湯煮過後的飯粒口感紮實,口感不軟不爛很有嚼勁。魚生也是新鮮的一本魚肉,加上一些多汁新鮮的青蔬,一口下去就有種爽脆鮮美的感覺,味道讓人回味無窮。除了食物本身,這家店的服務也非常好。店員非常熱心,十分注意顧客的需求和喜好,讓人感到非常舒適和放心。唯一的缺點是店內空間較為狹窄,不太適合太多人用餐。總而言之,這道魚生飯無論從口感還是品質方面都是非常美味的,絕對是海鮮愛好者不能錯過的一道特色料理。
2023-06-14 154 瀏覽
好耐之前已經有黎食鳴門,原來而家有半自助餐,自選主菜一款,刺身、壽司、小食、燒物、炸物、飲品任點任食星期六中午都坐滿人,坐喺窗邊望到出邊花園好舒服主菜揀左兩款🥩安格斯牛扒🍲牛肉野菜鍋牛扒係薄切,叫咗七成熟,燒得啱啱好,肥瘦適中又好有肉味,牛肉野菜鍋份量都幾大,好多牛肉亦都好多椰菜,仲要有粉絲其他點左🍣刺身、壽司刺身選擇都幾多,我地叫左四款,三文魚、帆立貝、赤蝦、油甘魚,刺身好厚身,鮮甜好味,壽司叫左炸蝦卷同火炙三文魚🥩羊扒、牛舌、燒白豚全部燒物都好大件,好足料,燒得好香口🍢炸蠔、芝士年糕、章魚小丸子、芝麻雞翼、豆腐沙律其他小食都好食,芝士年糕同芝麻雞翼都唔錯
好耐之前已經有黎食鳴門,原來而家有半自助餐,自選主菜一款,刺身壽司、小食、燒物、炸物、飲品任點任食

星期六中午都坐滿人,坐喺窗邊望到出邊花園好舒服

主菜揀左兩款
🥩安格斯牛扒
🍲牛肉野菜鍋

其他點左
🍣刺身壽司

🥩羊扒、牛舌、燒白豚
全部燒物都好大件,好足料,燒得好香口

🍢炸蠔、芝士年糕、章魚小丸子、芝麻雞翼、豆腐沙律
其他小食都好食,芝士年糕同芝麻雞翼都唔錯
2023-06-12 145 瀏覽
見到其他人留言OK,諗住請同事去食Farewell,三百幾蚊一個魚生飯,點知嘢食一到見到每件魚生暗啞無光,食入口超唔新鮮,腥到擺唔入口,我諗喺香港其中一間最差嘅壽司舖,本來諗住請你食飯開心事搞到好尷尬。

位於九龍灣國際交易廣場有間坐得好舒適既日本自助餐,果日去到陽光☀️透入玻璃屋,好有渡假的感覺。餐廳假日午餐時間唔算多人,可以坐得好寬敞。我地一入到去店員招呼好周到,落完單啲野食好快就到。半自助餐既形式係有幾款必選既主食,然後其他食物就好似平時既放題咁。◍ 海膽丼飯 ◍刺身同埋海膽都頗為新鮮,賣相都唔錯,細細地可以有空間食其他放題嘅嘢。😊◍ 牛肉壽喜燒 🐂◍ 啱啱叫咗個刺身,另外一個主食要返熱食,蔬菜嘅比例好多,牛肉正常。◍刺身,壽司 ◍呢兩樣應該係放題嘅必備,刺身種類都算多選擇有我最鍾意食嘅帶子油甘魚赤蝦等等壽司方面🍣鰻魚同帶子壽司最好食🤤◍ 燒物 ◍牛舌、燒鯖魚、羊扒雞翼豚肉等,燒物嚟講最推介牛舌🤠◍ 炸身 ◍吉列豪、章魚小丸子🍡、芝麻燒雞翼,雞翼,芝士年糕等等,選擇都唔少。呢個半自助餐先系$268都真系幾抵食,同埋唔會好逼,坐得舒適。📍鳴門割烹料理 (九龍灣)九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

◍ 海膽丼飯 ◍

◍ 牛肉壽喜燒 🐂◍

刺身壽司
壽司方面🍣鰻魚同帶子壽司最好食🤤

◍ 燒物 ◍
牛舌、燒鯖魚、羊扒雞翼豚肉等,燒物嚟講最推介牛舌🤠

◍ 炸身 ◍

📍鳴門割烹料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

其實平時冇特別鍾意星期六日放假因為周圍都係人密度太高感覺會休息唔到聽朋友講開APM附近有間靜靜地既日本餐廳枱凳唔會擺得太密樓底高唔會有壓迫感所以適逢屋企人生日就帶佢嚟試吓順便過嚟附近行吓街😝=====================星期日午市時間主要推介週末半自助餐因為又扺食又好仲啱晒我呢啲乜都想試少少既人🙊任飲任食成人每位268 先自選主食七選一再仼點六類日式料理包括刺身,壽司,燒物,炸物,沙律同小食,仲有仼飲八款飲料!我哋一人二行分別叫北海丼同蒲燒鰻魚丼個人比較鍾意北海丼海膽鮮甜炙燒鰈魚邊入口即溶👍日式芝麻八爪魚係兒時最愛食過有啲舖頭好細隻同埋比較乾身呢間每一隻食落都肥嘟嘟🐙刺身有八款食落都新鮮呢個價錢有呢啲選擇,算係唔錯!有兩樣燒物想特別推介第一係燒三文魚頭,佢係限量供應,一上枱果下有驚艷到我,係整整半個大魚頭,入邊熟得黎燒得啱啱好肉質好嫩滑,仲好食過啲唔係放題嘅餐廳水準!第二係燒羊架,佢嘅做法好惹味,亦煎得外香內嫩,不過溫馨提示一句,燒物都係要盡早食,一放耐咗個風味就唔同咗㗎喇!其他炸物卷物都出色,不過人大咗有啲眼闊肚窄,冇食太多,但私心覺得芝士年糕芝麻雞翼同火炙三文魚卷要試下
其實平時冇特別鍾意星期六日放假

因為又扺食又好
仲啱晒我呢啲乜都想試少少既人🙊
任飲任食成人每位268
先自選主食七選一
再仼點六類日式料理包括刺身壽司,燒物,炸物,沙律同小食,仲有仼飲八款飲料!
我哋一人二行分別叫
北海丼同蒲燒鰻魚丼
個人比較鍾意北海丼
海膽鮮甜炙燒鰈魚邊入口即溶👍
日式芝麻八爪魚係兒時最愛
食過有啲舖頭好細隻同埋比較乾身
呢間每一隻食落都肥嘟嘟🐙
刺身有八款食落都新鮮
呢個價錢有呢啲選擇,算係唔錯!
有兩樣燒物想特別推介
其他炸物卷物都出色,不過人大咗有啲眼闊肚窄,冇食太多,但私心覺得芝士年糕芝麻雞翼同火炙三文魚卷要試下😋😋

飲品有個小驚喜,竟然有日本罐裝啤酒嘅選擇,仲配埋 Sapporo 既啤酒杯🍺,飲都飲得開心啲🤣佢其他汽水嘅選擇都有冰底,有誠意😝乳酸飲料亦不錯☺️

整體感覺不錯
地點係APM隔離座大廈
食飽飽,再去行吓街就啱晒啦!
大滿足😋😋

2023-06-04 150 瀏覽
一坐底揀一款主食先👏🏻我點左野菜牛肉鍋,甜甜既sukiyaki湯底配好多蔬菜同肥牛,仲有葛絲😋放底索湯,老婆🐽就叫網燒牛扒,燒到要求既5成熟;有牛味而唔韌,如果走燒汁我就鍾意刺身出色,好新鮮肥美,最愛大過5蚊銀既帆立貝;油甘魚,三文魚同赤蝦(蝦好有甜味)壽司竟有劍魚腩,火灸三文魚同鰻魚卷都好好味,入口魚脂入口即溶,醋飯調味岩岩好燒物推介有三文魚頭,唔好睇佢燒得好似有啲過火,但魚肉同魚鮫係好嫩架😍鯖魚處理得較好,皮脆肉滑有鹹香燒羊扒係限定,焦香有肉汁,岩岩好既羶味,正~燒白豚肉同牛舌火喉岩岩好,點埋香草腸,送酒一流,見到SAPPORO啤酒任飲,感覺好抵炸物推薦芝麻雞翼,唔係平時放題hea質素,炸漿有啲特別,脆卜卜好惹味,食左兩round呢度裝修充滿日式風格,又有多人長枱,環境同座位非常闊落,唔洗去Megabox搵食咁悶啦,行多幾步,食得開心同值好多

• 刺身
  • 芝麻雞翼
2023-06-02 89 瀏覽
今日放假帶阿囡去mega box 玩, 玩完差唔多中午時間, 咁就順便搵間餐廳食埋先返屋企休息.Mega box 好多餐廳都試過, 於是上網搵下有冇啲新野食, 搵到d 間餐廳係mega box 對面商埸食日本野, 環境好舒服, 枱同枱之間又唔會好迫, 播著柔和音樂, 好relax .星期六係放題( 只得週六日和公眾假期提供), 我哋各叫一款主食, 其他任叫. 阿囡食咗個黑豚肉稻庭烏冬, 烏冬彈牙, 清清地, 好適合小朋友食, 另外再叫咗d 炸物, 雞翼同香腸, 全部清曬👍👍😍我自己就叫咗個帆立貝拖羅蓉飯, 另叫咗d 唔同款既刺身,全部刺身新鮮運到, 好肥美好鮮甜.🎉下次約朋友黎-邊食埋一邊傾計都唔錯😊😊

下次約朋友黎-邊食埋一邊傾計都唔錯😊😊
2023-05-27
2023-05-31 66 瀏覽
諗住食完飯行Ikea,唔知食咩好,frd子就決定食日本料理😝😝地方都容易搵,可以係地鐵站搭接駁巴士到MEGA BOX過馬路就到~店鋪裝修特別日系,仲有落地大玻璃窗,環境好正!半自助放題💰268/位頭盤有8個主菜,每位可以揀一款~野菜牛肉鍋:壽喜燒牛肉鍋,牛肉嫩滑~開胃剛剛好網燒安格斯牛扒:7成熟配黑椒汁,👍另外仲有好多款菜色可以揀—半放題就係呢度👈🐟各款刺身:我地每樣刺身都叫左😏😏擺盤好靚,仲有有冰雪住保持新鮮!🍣各款壽司:熟食壽司,刺身壽司,軍艦都有🍗各款小食:炸雞翼,吉列蠔等等仲有飲品放題,真係滿足你好多慾望☺️☺️服務員姐姐態度都好好,會即時幫你收走食完既碗碟,上菜速度都好快☺️☺️

半自助放題💰268/位
頭盤有8個主菜,每位可以揀一款~
野菜牛肉鍋:壽喜燒牛肉鍋,牛肉嫩滑~開胃剛剛好
網燒安格斯牛扒:7成熟配黑椒汁,👍

另外仲有好多款菜色可以揀—半放題就係呢度👈
🍣各款壽司:熟食壽司刺身壽司,軍艦都有
🍗各款小食:炸雞翼,吉列蠔等等

2023-05-26
  • 牛肉野菜鍋
  • 網燒安格斯牛扒
  • 芝麻雞翼
2023-05-30 59 瀏覽
網燒安格斯牛扒 (5成熟)牛扒表面稍微燒烤過,但牛扒中心部分仍然保持著柔軟的紅色,完全係5成熟岩岩好,口感鮮嫩多汁牛肉野菜鍋野菜鍋湯底係壽喜燒湯底,湯底濃郁,牛肉薄片索哂湯底既味道, 相當美味。我仲自制左secret menu叫多左個烏冬,撈埋落去一齊食整返個自制壽喜燒牛肉烏冬放題食物方面,刺身整體都幾新鮮,而且幾厚身幾有誠意㗎,尤其係三文魚, 仲有點幾多真係黎幾多,唔會好似其他放題咁 , 寫幾多都係黎兩塊炸物方面,大推芝麻雞翼,外脆內嫩,仲好熱辣辣燒物方面, 必試厚切牛舌,又大塊又爽口整體而言性價比幾高,質素不錯
網燒安格斯牛扒 (5成熟)

牛肉野菜鍋

炸物方面,大推芝麻雞翼,外脆內嫩,仲好熱辣辣

燒物方面, 必試厚切牛舌,又大塊又爽口

整體而言性價比幾高,質素不錯
2023-05-26 78 瀏覽
辛苦咗一個星期 襯住weekend緊係要慰勞下自己 大吃特吃啦 今次去咗九龍灣試下週末半自助午餐 ($268)🍣每人可以選擇一款主食 除咗日式丼飯 仲有多款熱食選擇 我地揀左北海丼、帆立貝吞拿魚腩蓉丼🍱 北海丼配料非常豐富 有海膽、三文魚籽、火炙鰈魚邊、大赤蝦其他小食、炸物、沙律、壽司、刺身、燒物同飲品都係任飲任食!燒牛舌厚切又肉嫩 食落啖啖肉😋!帆立貝刺身鮮甜👍🏻 油甘魚、三文魚腩夠哂肥美 大滿足😌 ; 小食個人鍾意茶碗蒸🍥嫩滑而且仲有好多香菇粒 食到飽飽地仲可以食個胡麻豆腐沙律/角切魚生沙律🥗沙律菜新鮮爽脆解膩一流 之後又可以食第二轉喇~餐廳環境舒適 樓底高 落地大玻璃設計 透光到十足 枱與枱之間空間充足🤗 整體食物質素都唔錯 最後成功捧住個food baby離開🤰

其他小食、炸物、沙律、壽司刺身、燒物同飲品都係任飲任食!

油甘魚、三文魚腩刺身
燒牛舌
油甘魚、三文魚腩刺身
燒牛舌
國際交易廣場入面鳴門假日日式半自助放題,食物種類選擇多,而且高樓底加上落地大玻璃,感覺開揚通透,竹簾和木系裝修帶日式和風感,坐得舒適,餐廳中庭看到師傅即場切大大條三文魚🍣,場面壯觀表現一樣😳鳴門90分鐘半自助餐 - 每位$268除了可無限點炸物🍤、小食🥟、沙律🥗、燒物🧆和飲品🍹外,每人還可自選一份主食😋我們點了兩份主食👍🏿💫主食北海丼 - 有海膽,火炙鰈魚邊,大赤蝦和三文魚籽,海膽加上三文魚籽大大粒連飯一齊食好好味🤤海膽好新鮮,鰈魚邊油脂味豐富,值得一試🍱網燒安格斯牛扒 🥩- 煎到五成熟就剛好,雖然切好了一塊塊都見到有網燒紋路,香氣迫人🤩肉質軟腍,肉味濃郁,且有油花味,加上醬汁香濃惹味,咬下去充滿肉汁,確實整得出色🫰🏿💫刺身刺身有三文魚、油甘魚、八爪魚🐙、鯛魚🐟、帆立貝、熟北寄貝、榮螺、赤蝦🦐可選擇,全部都非常新鮮味美,肉質厚實👍💫壽司火炙三文魚卷 - 卷物握得夠紮實,加上火炙三文魚煎得香口,配搭一絕😏💫前菜麵豉湯 - 簡簡單單麵豉海帶湯,味道香濃,很暖胃🍲日式蒸蛋 - 水蛋嫩滑幼身,食幾個都不夠😍芝麻八爪魚🐙 - 八爪魚大隻彈牙多汁中華沙律 - 好清新爽口,食壽司前作為前菜一流😊 💫

鳴門90分鐘半自助餐 - 每位$268

💫主食

北海丼

加上醬汁香濃惹味,咬下去充滿肉汁,確實整得出色🫰🏿

網燒安格斯牛扒
💫刺身

💫壽司

💫前菜
麵豉湯 - 簡簡單單麵豉海帶湯,味道香濃,很暖胃🍲
日式蒸蛋 - 水蛋嫩滑幼身,食幾個都不夠😍
芝麻八爪魚🐙 - 八爪魚大隻彈牙多汁
中華沙律 - 好清新爽口,食壽司前作為前菜一流😊

蒸蛋麵豉湯

章魚小丸子🍡吉列蠔🦪

💫燒物
牛舌 - 大塊厚實啖啖肉,質感軟腍🐮
燒羊扒 - 外皮燒得香脆比較鹹,油脂味重適合重口味人士😌

2023-04-29
網燒安格斯牛扒
蒸蛋麵豉湯
章魚小丸子🍡吉列蠔🦪
2023-05-20 57 瀏覽
📌鳴門割烹料理餐廳高樓底加上落地玻璃窗,感覺開揚逢星期六、日及假期供應半自助餐🍴包括每人一份主菜,刺身、壽司、炸物、串燒任你點,用餐時間90分鐘,可以趁放假食好啲😚🔖前菜味付螺肉|芝麻八爪魚|中華沙律|香蔥玉子|角切魚生沙律|胡麻豆腐沙律· 香蔥玉子甜甜哋,蔥花味幾香· 胡麻豆腐沙律🥗有滑溜豆腐、新鮮沙律菜配麻醬,無唔食嘅理由☺️🔖刺身三文魚|油甘魚|八爪魚|鯛魚|帆立貝|熟北寄貝|榮螺|赤蝦點咗赤蝦、帆立貝同三文魚味道鮮甜色澤又靚,三文魚係厚切㗎🍣食得超滿足😚🔖 壽司三文魚|劍魚腩|帆立貝|蟹籽|蟹棒|赤蝦|玉子|加州卷|沙律軍艦壽司細細件唔會好易飽,食多兩件都唔怕☺️· 火炙三文魚卷內有青瓜、玉子同蟹柳,賣相精緻🥰吉列蝦沙律卷都好高質🍣🔖 炸物吉列蠔|芝士年糕|芝麻雞翼|日式炸雞|章魚小丸子· 芝士年糕煙煙韌韌,內有流心芝士🥰🔖燒物監燒鯖魚|雞翼|汁燒白豚腩|厚燒牛舌|燒三文魚頭|燒香草腸|燒羊扒·白豚腩外皮燒得焦脆,食落油香滿滿🔖 小食迷你牛肉湯烏冬|日式蒸蛋|麵豉湯推介日式蒸蛋,嫩滑有蛋香,裡面有帶子好驚喜😚必點🥚
📌鳴門割烹料理

餐廳高樓底加上落地玻璃窗,感覺開揚
逢星期六、日及假期供應半自助餐🍴

包括每人一份主菜,刺身壽司、炸物、串燒任你點,用餐時間90分鐘,可以趁放假食好啲😚

🔖前菜

· 香蔥玉子甜甜哋,蔥花味幾香

🔖刺身
三文魚|油甘魚|八爪魚|鯛魚|帆立貝|熟北寄貝|榮螺|赤蝦

🔖 壽司
壽司細細件唔會好易飽,食多兩件都唔怕☺️

🔖 炸物
吉列蠔|芝士年糕|芝麻雞翼|日式炸雞|章魚小丸子
· 芝士年糕煙煙韌韌,內有流心芝士🥰

🔖燒物
·白豚腩外皮燒得焦脆,食落油香滿滿

🔖 小食
迷你牛肉湯烏冬|日式蒸蛋|麵豉湯
推介日式蒸蛋,嫩滑有蛋香,裡面有帶子好驚喜😚必點🥚